A lijepo smo ti rekli da ne kupuješ monitor sa glossy ekranom.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Printable View
A lijepo smo ti rekli da ne kupuješ monitor sa glossy ekranom.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
:pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Rekli bi ljudi da mi cable management nije jača strana, i bili bi u pravu :) Al nije tolko loše kolko izgleda, ima prohoda za zrak.
Ma OK je, u big toweru bi bilo smiješno da nema lufta za protok zraka :D Drago mi je vidjeti pravi hladnjak na procesoru, a ne stock smeće, nebo i zemlja u tišini i performansama, vgg :friends:
Kad ti je dosadno, lako sjedneš pokraj kućišta sa 10-ak vezica i napraviš estetsko čudo. Takve stvari se obično rade kad moraš učiti za neki važni ispit, pa bi rađe nokte si čupao nego učio, a grize te savjest da odeš odigrati nešto ili pogledati film :D
Da, preporučili mi u Linksu, ovaj stock je stvarno malo smeće, pa reko budem si uzeo da se osiguram od pregrijavanja. Al jebote, 40 minuta sam to montirao :) Neki sjebani "klackalica" sustav, i još treba brutalno jako stisnut, srce mi je skoro otkazalo dok sam to radio, samo sam čekao da čujem pucanje CPUa :D= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
I ono, taj vent od CPUa puše u vent od napajanja, i obrnuto, a ovaj veliki vent na kućištu puše zrak nutra, jel bu to štimalo ?
Mmm, novi komp... Uživaj :)
Zadnji vent ispuh. Bočni (ako ga imaš) upuh. CPU ladilo metni vent s donje strane da puše kroz njega i prema gore. Za smer duvanja imaš na ventovima strelice nacrtane bočno, ali inače gotovo svi osim teške egzotike pušu prema ona 4 fiksna kraka koji se nalaze sa stražne strane, PAJE TAKO upuh kad su ti ta 4 fiksna kraka prema unutrašnjosti, a ispuh kad su uz bočnu/stražnju stranicu ili telo ladnjaka. Ne znam koli kosi njub u vezi vjetropira, apolođize ako sam bio preprost k'o pasulj.
Enđoj!
Na stražnjoj strani kućišta okreni da puše prema van, a ovo oko CPU i PSU si mislim fulao. Napajanje izvlači zrak iz kućišta prema van, dok bi se dao kladiti da ti CPU cooler puše dolje prema grafičkoj kartici kroz rešetku od coolera. Osim ako si sam montirao vent na cooler i krivo okrenuo. Znači samo taj vent na kućištu provjeri, strelica mora pokazivati van iz kućišta...= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
Ok, bum riješio to, hvala na savjetima :D
Bartuc, ako mu se napajanje i hladnjak proca otimaju za isti zrak, onda je bolje da mu stražnji upuhuje nego da ispuhuje.
Ma kaj bi se otimali, pa ne pričamo o turbinama ovdje nego o ventovima koji rade na soma, soma dvjesto okretaja uvrh glave. Previše brijete ovdje na te pozitivne i negativne tlakove, potpuno nebitno za male sobne PC-e...
/agree
/disagree
Kod prijatelja na clockanom Q8300 hlađenom od strane LC POWER LC-CC-95 hladnjaka razlika temperature procesora pod opterećenjem kada stražnji ispuhuje i kada upuhuje je oko 5°C.
Razlika u temperaturi zraka koji izlazi iz napajanja je također osjetna. Ima razlike kada jedan daje dvojici naspram kada se otimaju trojica.
:rotfl:= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
I /disagree, 5 stupnjeva sim tam.
Kako sam znao da ce se netko zakaciti na ovu zadnju marjanovicevu recenicu ? 8)
Za tih pet stupnjeva ja bih okrenuo ventilatore.
Ta jeftina pasta se zaljepi, tako da iscupas proc van iz soketa dok skidas kuler.
Pa kad ko debili skidate pastu bez grijanja. :)
Jeftine paste se u kratkom periodu skore,suše i onda ih je potrebno cesto mijenjati.Skuplje imaju duzi vijek trajanja.
Edit:evo ponovno kako mi komp izgleda unutra.One zadnje slike su bile lose i nije se dobro vidjelo.
Ljudi, 5°C puno znači ako se procesor pregrijava. I 1-2°C puno znače, za stabilnost npr.
Pa naravno da je puno. pihhh...
Mislim da se meni grije proc, jer vidim da povremeno štekaju neke igre. A ne znam u čemu je problem, kiler sam očistio usisavačem ne tako davno, a termalna pasta je stavljena prije godinu dana ili tako neš. Ne da mi se instalirat ništa za praćenje temperatura, al morat ću da vidim malo kakvo je stanje. Šta preporučuje gospoda? CPU-Z?
HWMonitor je dobar, SpeedFan može poslužiti, Aida64 isto, pa možda čak i Core Temp i Speccy.
Na koji način uopće dovedeš procesor do pregrijavanja ako imaš čak i low budget non stock hlađenje!? Sa hladnjakom od 170-200 kuna si jedno 20-30 celzija ispod thresholda u full loadu. Sa stock hladnjakom si usred ljeta debelo ispod pregrijavanja ako ti je komp kolko tolko čist i pasta dobro nanesena.= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
Nebi vjerovao koliko noobova ima stock hlađenje bez iti jednog venta na kućištu, bez cable managementa i godinu dana zalihe prašine na komponentama pa i dalje čitav dan igraju Football Managere (namjerno :D) usred ljeta. Lijepo je imati niske temperature, ali threshold pregrijavanja je vrlo vrlo visoko. Uglavnom mi "entuzijasti" patimo na niske temperature, ali upravo zbog toga što smo nerdovi koji vole takve stvari, a zapravo radimo od muhe slona.
Znaci 5°C je puno :D
Šrotno kućište + nikakva cirkulacija zraka u njemu (samo stražnji vent) + nikakav cable management + Q8300 clockan s 2,5GHz na preko 3GHz + XFX HD 7750 s jednim ventom OC-ana + nekoliko tvrdih diskova + djelomično entuzijastičan korisnik + ... -> da vidiš koliko se ugrije u BF3 i proc i diskovi, nevjerojatno nešto.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Ono, diskovi na 55°C (ne pitaj, ni meni nije jasno kako/zašto), proc na 70+. S stock Intel hladnjakom itekako bi bilo gašenja. čovjek je jednostavno potrefio na loš primjerak procesora (grijanje, napon)...
Evo neki dan sam frendu cistio komp. Nema niti jedan vent u kucistu, na napajanju je 80mm zujalica, cable management je odvratan (Ventex pre built) a na grafickoj je pasivni hladnjak.
Uglavnom igro je 2 godine igre non stop dok je na stock hladnjaku od procesora (intel C2D onaj low profile hladnjak) bio jedno 2-3mm debel sloj prasine da zrak skoro nije mogo proc.
Nikad mu se komp nije ni gasio (od pregrijavanja) a procesor je citav. Jedino je vent zujo non stop jerbo se vrtio na full okretajima.
Toliko o nasim strahovima za pregrijavanje sa aftermarket bijesnim hladjenjima.
I jos k tomu na procu je bio onaj standardni intelov kaladont koji nikad nije mijenjan.
aaaand kejs je neko govno sa nikakvim airflowom ili rupama.
Gle Razzarach, nismo svi iste sreće. Nekima ako sve treba poći po zlu nikad ne pođe, a nekima uvijek nešto pođe po zlu i kad nema skoro ničega što može poći po zlu.
Hvala bogu sto znam sam ocistiti komp i imam dovoljno novaca da ne moram kupovati neko govno od kompa.
Malo sam zlocest,ali tako mi je.
Baš to i gledam kod frenda koji ima manje više istu konfiguraciju kao ja. Isti procesor, stock kiler, meni se zna pregrijat, a njemu NIKADA, a jedno 4 do 5 godina nije ni otvorio komp i dam desnu ruku u vatru da na hladnjaku od CPU-a ima dva prsta prašine.= Citat =:
Izvorno postao Razzarach