-
Re: Anime & manga everything related
@Raz
Ja se iskreno nadam da neće postati čisto fanservice anime... Mislim, ima toga i u mangi, ali daleko je veći fokus na komediju i akciju...
@Feanor
Death Note ti je jedan od onako, ''dubljih'' animea, nisam još gledao pa osobno ne mogu suditi, ali svakako je na dobrome glasu.
Moar info hear: http://myanimelist.net/anime/1535/Death_Note
-
@croat1gamer;
U vezi Wolf's Raina... ne mogu ti opisati jer je anime dosta kompleksan, samo s tim da za razliku od recimo Ghost in the Shella ima nekakve mistične i metafizičke primjese u svemu, a ne tehnološke i cyber. Sama činjenica da se događa u apokaliptičnoj-like budućnosti ti definira depresivan ton, bez da ulazim u spoilere likova i priče.
Što se tiče Spice & Wolf to ti ne bi preporučio ako ne znaš ekonomiju u neku ruku, općenito kako funkcionira "trampa" i cehovi u srednjem vijeku. Ok, pretjerujem, ali dobar dio stvari ti jednostavno neće biti jasno (premda ovo izlazi na vidjelo tek u 2. sezonu gdje doslovno 4-5 epizoda pojam nemaš što se događa ako ne shvaćaš malo bolje kolebanja tržišta uslijed ponude i potražnje... oh yeah), iako možeš gledati anime zbog ljubavne priče koja je zapravo i okosnica svega. Ono što prodaje anime, pored fokusa na... pa, posao u biti, je činjenica da je smješten u nekakvom fiktivnom svijetu koji jako baca na renesansnu/kasni srednji vijek Europe bez japanske mitologije tako da je to bonus zbog same rijetkosti.
Kämpfer... meh. Mislim da nisam nikada više požalio što sam potrošio 25 minuta nego do sada, a uzmi u obzir da sam ja gledao Akikan!, anime o curama koje se pretvaraju u limenke voćnih sokova i tamburaju međusobno, ej. Možda averzija prema gender-bender animeima, ali ovo nije bilo baš interesantno meni osobno.
----
Death Note ti ima 37 epizoda po 25 epizoda. Live Action filmovi su začudo dobri, ali preporučam anime iznad svega, čak i mange.
-
= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
anime o curama koje se pretvaraju u limenke voćnih sokova i tamburaju međusobno
Isuse :pray: :rotfl:
Zvuči toliko trash da ću jednom morat pogledati.
-
= Citat =:
Death Note ti ima 37 epizoda po 25 epizoda.
Wait, wut? :)
-
ako se nevaram u sousei no aquariom (zaboravih akkao se pise aral zna) kad je u pitanju transformacija muski i zenski likovi dozive orgazam
toga se sjecam posebno jer mi je aral to pokazao kod njega na surround zvucnicima
-
Čekirao sad Animetake, nema Letter Bee u .avi formatu, grr...
... Sad se samo nadam da mi .mkv neće na laptopu epski blokavati kao inače...
-
= Citat =:
Izvorno postao Raz
= Citat =:
Prvo mislio da je to bio neki izraz, kad ono zbilja se radi o limenkama.
:pray:
edit:
Opis.
@ Pred- Virtualdub i save as .avi u xvid formatu?
-
= Citat =:
Izvorno postao croat1gamer
= Citat =:
Izvorno postao Raz
= Citat =:
Prvo mislio da je to bio neki izraz, kad ono zbilja se radi o limenkama.
edit:
Opis.
@ Pred- Virtualdub i save as .avi u xvid formatu?
Da, ziher će mi laptop sa Windows ME koji se zbloka kad otvorim dva prozora odjednom pokrenuti Virtualdub.
Što se ovog animea s limenkama tiče, mogao bi ga i ja čekirati jednom, iako ne uskoro, nakon što sam sad pročitao jedan review na MAL-u. :)
-
-
Isusa ti. :pray:
Inače, skinuo Letter Bee, .mkv, u slabijoj od dvije ponuđene kvalitete... I opet blokava. E nemože. Čekat ću dok mi se računalo ne vrati sa popravka, mada znam da mogu i odapeti dotad. Idem čitati mange ili neš.
-
= Citat =:
Ahaha, epic :pray:
-
Završio sa Valkyria Chronicles. Ima tu puno neiskorištenog potencijala, premalog character developmenta, premalo dobrih bitaka, premalo pozadinske radnje o likovima i previše klišejnih situacija. Ali ok, ne mogu reći da nisam uživao jer jesam... bar do zadnje dramske epizode sa Isarom, ubrzo zatim postane downscale (iako gledljivo). Kraj sa onom pjesmom je bio vrlo dobar te je imao više character developmenta od zadnjih par epizoda svih skupa.
7/10
= Citat =:
:pray: :pray:
-
Mislim da je netko već pitao dali će InuYasha dobit nove epizode. E pa, prva epka InuYasha: The Final Act je vani za sve vas koji ste čekali.
Seitokai no IchizonSep 1 je isto vani, mislim da se neću trudit gledat... citat od [gg]Sfansubbera: “We thought Kampfer was the worst show we subbed. We were wrong. || Video quality is reflective of the anime quality.” (video je 72 Mb btw XD)
14. je epizoda Umineka bila dobra, iako su animacije na nekim djelovima bile lošije. Borba između vještica je bila epska, a borba između Buttlera i Beatrice jako zanimljiva. Jedino mi jedno nije jasno: Čak i ako se dokaže da ubojstva nisu učinjena magijom, koja je poanta kad su te pretpostavke izašle upravo iz toga da magija ne postoji, a po do sad viđenom je stvarno teško vjerovat u takvo nešto... jedino ako je to sve tek slikovito prikazano, no ima sasvim drugo značenje.
-
Najbolje od svega je što izlazi nastavak In the name of the gun-a
Pomalo napredujem sa Kenko ... ... Umisho(ne sjećam se srednjih riječi), došao sam do 7 ep i sad prelazim na 8, prelegendarne scene, pogotova ona epizoda sa izgubljenim x-om.
Capitain:It's a curse i knew it!!!!
Ona plava ne sjećam se imena:But you said it was a device.
Capitain:Then it's a cursed device!!!
:rotfl:
-
Došao do druge epizode sa Index-om. Onaj okršaj između glavnog lika i čarobnjaka je bio epski :pray: :pray:
Natsu no Arashi season 2 je počeo sa emitiranjem, fakjea :pray:
Miracle Train je isto počeo sa emitiranjem. Cover na MAL-u izgleda pomalo... gayish, no često su varljivi pa ću provjerit za svaki slučaj.
-
First Squad / Первый отрядS(2008 trailer)
WW2 setting, Rusija Vs. Njemačka, prizivanje križara iz mrtvih, prekrasne animacije i art... prodan sam. Film je vani inače ;D
-
pogledao prve epizode
sacred blacksmith i book of banttoria..
mogu reci da su za sada ok cekam 2 epizode pa cemo procijeniti..
glavni likovi u oba su ok.. director u book i luca u blacksmith
-
Evo pogledao Kenko Zenrakei Sueibu Umisho(yay sjetio sam se!!!), i moram reći da je ovo jedan od najlegendarnijih animea koje sam gledao, 9 epizoda je, totalno zbunj i sjebana ali opet legendarna, 10 je čisti rofl većinu vremena, jao sad moram i ostatak skinut
-
Pogledao sam Sacred Blacksmith, malo me smeta glavna likica koja je previše generic, ali osim toga bilo je dosta dobro. Bitka protiv onih vukodlaka je odlično animirana. ^^
Pogledao i Nyan Koi. Glavni lik ima alergiju na mačke, no jednog dana slušajno otkine glavu nekom kipu mačke (znate ona posvetišta koja japanci imaju) i postane uklet. Sada može razgovarat sa mačkama, no ako ne radi dobra djela za njih i sam će se pretvorit u jednu (a pošto ima alergiju, to bi malo lošije prošlo XD). Nadalje tu je i cura koja mu se sviđa, a ona obožava mačke... vrlo zabavno za sad.
Počeo i sa Kemono no Souja Erin, vrlo dobro. Sviđa mi se mirna atmosfera, lagani tempo i detaljnost svijeta. Usto, sviđa mi se i kako se Erin ponaša prikladno za svoje godine (razigrano, radoznalo, vrtoglavo).
edit: ovaj je film First Squad na ruskom :))))))))))))
Zanimljivo je da je na početku animea jedan kratak interview sa Aleksandr Pogodin-om u kojem govori da njihova inteligencija nikad nije bila uključena u takve gluposti, barem ne za koje on zna jer je bilo mnogo odvojenih vojnih sektora u kojima je svakog bilo briga samo za svoje područje. Pretpostavljam da je ovo učinjeno samo u svrhu animea, no tko zna :)
-
Evo sad me zvala neka ženska iz Algoritma, kaže da su mi konačno nabavili prvih pet volumea Hellsinga. Fala kurcu. Naručio sam ih 13.7., i tada su mi rekli da će doći za osam tjedana, pa vi računajte. I onda mi je još počela prodavati neke spike kako me mange čekaju do subote na šalteru Algoritam trgovine u Zagrebu, pa sam ju morao uvjeravati kako sam ja to naručio na kućnu adresu poštom, koju ona onda nije imala, iako sam ju dao pri učlanjenju u Klub Algoritam... Ali ajd, kaže da će odmah sutra sve poslati poštom, pa bu vidjeli kad bu došlo...
-
Pročitao sam onaj Jesus Christ - In the name of the gun. ĐIZS PREJAKO
-
Il da bude teoloski vjerodostojno:
HOLY SHIT!
Poceo gledati Spice & Wolf.
Gg, lajkam.
Ajde, nije tako konfuzno kao sto je Arby rekao, skuzio sam vecinu.
Gdje sam li samo zametnuo kljuc od sobe, nemogu doci dalje od 4. epizode jer stalno netko uleti, moram prekinuti, pristojno odjebati osobu iz sobe da bi mi uskoro opet uletjela i prekinula me. http://www.hcl.hr/forum/Smileys/Alpha/wildy.gif
@ Arby- Ajde procitaj i reci dojmove o Jesus Christ- In the name of the gun. :)
-
Zašt moraš prekidati, meni stalno ulaze pa me boli briga.
-
Da, meni kad netko uleti promptno iz usta izlijeće mrš vani.
Evo trebao bih odgledat zadnje tri epizode Umisha ali moram čekati petak ili subotu, jer sutra je nastava a starci nedaju na kompjuter tada :(
-
Svi čekaju vikende, a kod mene je uvijek obrnuto, vikendima obično nisam na kompu. :)
-
Pogledao sam the First Squad, dosta dobar iako ništa previše spektakularnog. Najveća je zapravo mana njegova kratkoća (traje oko sat vremena samo, k tome uključimo interviewe od ~15 min u stilu District 9) i dobimo prebrzu radnju, koju je teško ugurat u tako kratko vrijeme. 7.5/10
-
= Citat =:
@Arby- Ajde procitaj i reci dojmove o Jesus Christ- In the name of the gun. :)
Pročitao sam... ono, fora, ali očekivano. :)
@Raz:
Mogao bi pogledati taj film kad stignem i kad ga nabavim, tim bolje što je kratak. Nego reci ti meni jesi li ti pogledao Jin-Roh: The Wolf Brigade?
@Sonic:
Naravno, sad si se transformirao u fakera vikendima. :)
-
= Citat =:
Nego reci ti meni jesi li ti pogledao Jin-Roh: The Wolf Brigade?
Nope... I'm all ear :)
-
Politička i socijalna drama u alternativnom svijetu gdje je Japan već 10 godina okupiran od strane Njemačke nakon WW2 te je razvio posebnu jedinicu uber vojnika kako bi se borio protiv domaćih terorista. Priča je o jednom od njih, da ne spoilam sada dalje, ali ako te baš zanima Wiki je tu. Uglavnom, nije action-heavy iako ima akcije.
-
Sad sam se opet malo nagomilao sa ongoing animeima tako da će pričekat još malo, ali zvuči zakon.
Provjerit ću prvom prilikom <3