1) Anvil Of Dawn... random screen koji sam našao googleanjem :)
2) Silent Storm, King's Bounty?
Printable View
1) Anvil Of Dawn... random screen koji sam našao googleanjem :)
2) Silent Storm, King's Bounty?
King's bounty e sam igrao, silver storm ne znam kaj je, pogledat ću. No kb je rts sa elementima rpg-a, ja bih baš punokrvni rpg. I hvala naravno za ime one igre.
Što se tiče turn based rpg-a, probaj odigrati Ascension to the Throne. Evo i link: http://www.1cpublishing.eu/game/asce...hrone/overview.
Igrao sam ascension to the throne, i bio mi je izvrstan! Ali tehnički gledano i to je puno više strategija no rpg.
King's Bounty The Legend bi nazvali da je na konzoli strateskim RPGom jer je meni sistem potpuno identican npr. Disgaea-i koja se klasificira kao (Turn Based) Strategy RPG osim sto u Disgaea-i mozes stavljat iteme i na vojnike te i oni takodjer dobivaju xp. U sustini je isto...
Za konzole imas Disgaea, Jean D' Arc, FF Tactics ...
A za PC osobno najdrazi Turn Based RPGi su mi oni dobri stari po DnD pravilima: Grayhawk: Temple of Elemental Evil
Jos imas Fallout 1,2 itd.
Silent storm je taktički rpg smješten u razdoblje WW2. Dosta je dobra igra.
Imaš i Disciples, HOMM i Age of Wonders serijal no to su više Turn based strategije. Ne mogu se nečeg posebnog sjetit, osim Jrpgova, izgleda da oni dominiraju tim žanrom. ^^
E vidiš, problem je u tome kaj sam ja senilan. Sve ove igre za pc sam već igrao, samo sam ih zaboravio spomenuti (zna se desit kad si toliko toga već odigrao) tako da mi je u tom trenutku jedino septerra core kao baš striktno turn based rpg pao na pamet. Igrao sam i sve ff tacticse te prvu disgaea-u (vidiš, baš bih moogao i dvojku odigrat, ali velim da sad imam digital devil)
@ raz pa da, zato i pitam druge ljude jer se sam ničeg ne mogu sjetiti. nije bed ako ničeg drugog stvarno ni nema.
Bojim se ništa od navedenog... jedino što mi otprilike pada na pamet (nije turn based) je Legend of ManaSkoja razvaljuje svojim stilom i crafting sposobnostima (uzgoj petova, craftanje golema i njegovih komponenti, craftanje glazbenih instrumenata, uzgoj biljaka, craftanje oružja i opreme... slaganje samog svijeta, w00t). Za PS1 je igra.
I JRPG je, hebiga. :)
Hmmmm vidiš vidiš, mogao bih to probati. Ima li ta igra ikakve veze sa sword (e sad ne znam jeli sword ili swords, jer postoje obje igre) of mana sa gba?
Ista franšiza i sličan sistem borbe, ali ne previše van toga.
Samo pazi; ovo ti nije sve otključano od početka tako da ćeš se morati malo naraditi dok ne otvoriš sve. :)
Ok dakle silent storm za taktički dio i legend of mana za crafting dio. Hvala ljudovi xD
Imaš još Jagged Alliance 2, taktički rpg, sličan Falloutu 1 i 2.
Jel ima još štogod slično RE5 ili Batmanu?
Da je igra novija sa boljom grafikom (baš mi se igra nešto eye candy), poželjno horror/tjeskobnom/jezovitom atmosferom i dubokom radnjom!? Akcija nije toliko bitna koliko elementi istraživanja i otkrivanja priče te jebačka atmosfera :D
Znam da tražim puno, ali jebiga tko zna, možda i postoji nešto takvo :D
PS: Da nije RE4 ili Silent Hill serijal :P
Bojiš se Silent Hill igrati? :)
Šteta, jer ti SH2 vjerojatno predstavlja sve to što želiš; atmosferu i fenomenalno kompleksnu priču.
Pored toga... ono, Gears of WarSkao čista antiteza tvojih želja (akcija do jaja sa klasičnom SF pričom sve u next-gen paleti), najnoviji Alone in the DarkS(ako možeš prijeći preko povećeg broja bugova i ako ti se zapravo sviđa namjeran pristup gotovo B kvaliteti radnje), Dark SectorS(nije istraživanje i nije horor) i Red Faction: GuerillaS(najnoviji, opet nije horor ali je freeform pa ima za istraživati).
Ne bojim nego sam ih sve prešao osim Homecominga. Jel on valja?
Budem sutra pogledao ove igre što si predložio, hvala :friends:
Ono, "pozapadnjena" igra, što god ti to značilo. :)
E da, kako sam zaboravio, Cold FearSako nisi igrao... horor akcija na tankeru i Dead SpaceS(ima tema pa vidi).
Nije da sam stručnjak, no bi li ti Cryostasis pasao?
Penumbra serijalSima jako jezovitu atmosferu... ali onako, jaku. Avantura iz prvog lica je pa ima i mnogo elemenata istraživanja ofc. Na svaki zvuk skočiš sa stolice, naročito kada ti se baterija potroši. Topla preporuka.
Malo stariji Cold FearStakođer probaj ako želiš, sličan je Resident Evilu. Napušteni brod zarobljen usred oluje, a glavni lik na njemu zapeo :)
Od ostalih koje nisam igrao... Cryostasis, Obscure, The Lost Crown, Condemned možda.
edit: dok ja svoje napišem, evo hrpe postova XD
edit 2: ah, da. Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth također: glavni lik također osjeća strah, tako da je najbolje ne gledat u mrtvace and such dugo :)
Cold Fear sam prešao, jebenica je igra, full mi se svidjela. Cryostasis mi je bio dosadan i naporan te overhypan što se grafike tiče.
Dead Space sam nešto malo igrao i morao formatirati komp, tak da bi to mogao ponovno zaigrati i dovršiti! I Penumbra, dobro da ste me sjetili, igra mi se svidjela još u recenziji, morao bi je nabaviti :pray:
I Condemned i Call of Cthulhu mi izgledaju također super.
Hvala.
Call of Cthulhu je zanimljiva ali brate loše grafike i spetljane igre...užas. Meni se počelo povraćati od motion blura..
Penumbra je bolesna. U dobrom smislu.
Uff, ne znam koji efekt više mrzim, motion blur ili depth of field :(
Dead Space i Penumbra idu 100%, baš sam se nahypao. Još vidim da Penumbre ima 3 nastavka (2 + exp), jebenica...
Osobna preporuka: Call of Cthulhu, nisam nasao igru sa boljom atmosferom od te.
Treba mi nešto staro, dobro i da nije tako zahtjevno. U obzir ne dolaze igre tipa MGS i Tropico. Hit me!
Nisam skroz siguran kako staro i koji točno žanr želiš... Heroes 3, Freelancer, Neverwinter Nights ?
Potpuno svejedno što se tiče žanra. Što se tiče toga koliko je staro, well negdje do 2002-03. da je izašlo, jelte da ga može i ova šaka jada pogonit. NwN mi se čini poprilično ok, brine me samo činjenica da mi sliči igrama poput TQ-a i Diabla.
Nije poput Diabla, Diablo je button masher a ovo je skroz drugčije nešto. Klase se također prilično razlikuju tako da će jedan druid imat magije koje će punit odmaranjem, moći razgovarat sa životinjama i summonat raznu zvjerad, a jedan paladin će uvijek morat biti lawful good aligment, biti dobar prema ljudima i više se koncentrirat na divine spellove i melee oružja. Odlična je stvarno igra :thumbs2:
Ok. Onda je Neverwinter Nights definitivno. Hvala! :)
NWN ti je klasa Baldur's Gatea, čistokrvni D&D RPG. Dok je Diablo Hack&Slash odnosno po meni najniža klasa/kvaliteta RPG-a.
Vjerujem da ti treba igra za laptop da skratiš predavanja? :D Ako je tako, onda su ti utrke i RPG-i bogom dane igre. Ali tihi RPG-i, gdje sve čitaš, jerbo u protivnom moraš imati slušalice da uživaš u igri poput recimo Vampire Bloodlines :D
Također je Heroes of Might & Magic (3 ili 5) do jaja pošto je igra malo manje aktivna i imaš vremena za razmišljanje i taktiziranje...
No ako nije isključivo za predavanja, onda definitivno rokaj klasike koji i dan danas nude STRAŠNO PUNO:
Baldur's Gate 2 + EXP
Vampire the Masquerade - Redemption
Neverwinter Nights + EXP + EXP
Fallout 2
Fallout Tactics
HoMM 3
DeusEx 1
Sacrifice
Max Payne
Rainbow Six - Raven Shield (možda je malo zahtjevnija)
...
Ok. Baldur's gate i NWN sa expanzijama. Deus Ex sam igrao, Max Payne također. Homm 3 ne smijem, barem ne na predavanjima. :D
Kaj se previše živciraš ili...? :D= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
Ozbiljno razmisli o Vampire Redemptionu. Igra ništa ne zahtjeva, a ima i danas oku vrlo vrlo ugodnu grafiku te je ukupno igra genijalna i full kvalitetna. Mada tamo imaš Voice Actinga, pa je onda bolje da takav dragulj ostaviš za doma gdje možeš 100% uživati u igri.