Ček, kaj nisu Dwemeri bili tehnološki napredna rasa, znam da možeš vidjeti jednog od preživjelih Dwemer-a(ako ne i jedinog preživjelog) dolje u Corporasiumu u Tel Fyr-u?= Citat =:
Izvorno postao FireSpirit
Printable View
Ček, kaj nisu Dwemeri bili tehnološki napredna rasa, znam da možeš vidjeti jednog od preživjelih Dwemer-a(ako ne i jedinog preživjelog) dolje u Corporasiumu u Tel Fyr-u?= Citat =:
što mislite ima li kakva caka sa onim knjigama divine metaphisycs i egg off time... eddwina elbert kaže da ih odnesem hasphatu antabolisu ali on nema pojma, kaže da je to dosta zanimljivo, ali da nezna čitati dwmerski.. hmm
Znaj da sam se dvoumio hoću li ti odgovoriti, radi tog blesavog avatara, no ajde... :)= Citat =:
Izvorno postao Lord Jambrek
Yagrum Bagarn je Dwemer u Corprusariumu, no za njega ne možemo reći da je zadnji živući Dwemer, jer se NEZNA jesu li oni mrtvi ili živi. Pravilnije je reći da je on jedini Dwemer u Tamrielu i Nirnu. Ne možemo reći i da je zadnji, jer se nezna hoće li se Dwemeri vratiti.
Neću spoilati nekome tko tek radi main quest, pa ostatak otkrijte sami, ili otiđite na UESP i slične Elder Scrolls stranice.
Vezano za duha u Tribunalu. Na Yagrumu nemožemo vidjeti kako su oni izgledali, jer je Yagrum zaražen Corpsrusom i bolest mu je unakazila tijelo, zato je on onako napuhan i ima paukolike mehaničke noge.
Napominjem, nisu Dwemeri bili niska rasa kao što ih je Tolkien opisao, nego su pripadali rasi Mera (elfova). Gore vam je slika.
Te knjige su jako važne i vezane su za questove, tako ih nemoj prodavati ili izgubiti. Ostatak neću spoilati.= Citat =:
Izvorno postao callista
:shock: :o odsad šutim :(= Citat =:
Kako to ako su bili tako napredni da su spusili u ratu, i zasto su se zaratili s Dark Elfovima? Radi teritorija?
Predlažem ove stvari:= Citat =:
Izvorno postao ReiKo
1. Igrati Morrowind i čitati knjige, papire o Dwemerima!
2. Ako ne igramo Morrowind, onda idemo na UESP!
Slušaj, ja bi rado sve to objasnio, ali je to spoilanje, a ne želim pokvariti gušt igre onima koji tek prolaze main quest.
Ako hoćeš znati, javi na pp :wink:
Add-ao sam ja tebe na msn... pa ako mozes doci online ako mi nesto nije jasno da mi objasnis.
Inace, igrao sam ja Morrowind davno jos ali nikad nisam obracao pozornost na detalje a sad me lore zanima i privlaci.
SPOILER WARNING!!1
Battle at Red Mountain
Ima više verziju, u koju se uklapa i ona Hellboyeva. A to su:
1) U žaru bitke Kagrenac odluči upotrijebiti Keening i Sundera na Srcu Lorkhana da osigura pobjedu. Korištenjem oruđa na Srcu Dwemeri neobjašnjivo nestaju.
2) Nerevar i Dagoth Ur koriste oruđa nakon svoje pobjede nad Dumacom i Kagrenacom da unište Dwemersku rasu.
3) Azura uništava Dwemere zbog toga što su se htjeli učiniti bogovima pomoću Srca Lorkhana.
ostatak slijedi... 8)
omg koji lore :pray: svaka im čast cjeli svoj svijet sa cjelom pričom su napravili, cak i jezike i pisma vlastita imaju... zbog ovoga je vjerojatno elder scrolls tako dobar...
Ajde da i ja nabavim svoje 2 lipe u raspravu uz rizik da ću samo ponoviti već rečeno i da ima pogrešnih podataka jer pišem iz sjećanja.
Spoiler dude
Dwemer aka. We Ain't Stunties!
Također postoji i teorija da su Dwemeri (koji su poznati kao Dwarves zbog bradaSkoje su obično imali i afiniteta za podzemnim naseobinama (hence, Dwemer ruins) samo sebe uništili time da su nekako petljali po Srcu Lorkhana i da zapravo nisu mrtvi već da su se svi samo nekako prebacili u Oblivion i ostale plainse (teorija koja se protivi tome je da onaj bucko Corprusom zaražen i dalje tu, ali postoji teorija da on u to vrijeme nije uopće bio na Nirnu te da zbog toga nije bio prebačen).
I ovi njihovi oklopi zapravo nisu oklopi koje su Dwemerske trupe nosile, već su to samo vanjske oplate sa onih njihovih automatona od kojih neke vidimo u igri (Centurion, itd) bar kad pričamo o Morrowindu. Oklopi koje vidimo u OblivionuSsu pak replike pravih oklopa koje su Dwemeri nosili (obratite pažnju na to da sam rekao replike, a ne originali, ali se ipak pretpostavlja da su vjerni po obliku).
Neverar Indoril vs. Tribunal
Oni su njega već dosta prije samog napada planirali ubiti i željeli su uključiti Dagotha u to sve, ali on je njih žestoko odbio zbog prijateljstva i dužnosti prema Nerevaru te ga je čak i pokušao upozoriti na zavjeru, ali mu ovaj nije povjerovao zato jer je mislio da mu Dagoth, unatoč prijateljstvu, zavidi u nekim pogledima.
btw. Kagrenac i Nerevar su također bili stari prijatelji koji nisu željeli ići u rat.
Moj bed, pobrkao imena. :D= Citat =:
Izvorno postao Hellboy
jooj sad mi je dosta mwa nekih mjesec dana :)
prvo dodem loadat i tri puta zredom nece nakon svakog pokusaja restarta...
odem na newgame, igram tako i ostane mi jos da malo unijem koga u adamastrus caveu i dodem na kraju do onog kahjit magea zajebavam se snjim izmicem mu fireball kad ne trefi i ode mojih 30 hpa u tri pm, onda mi dopizdilo i odustajem :D nemam sad bas neku zelju za mwom ili obom, sad mi je witcher na pameti XD
Vidi se Arbitere da pišeš po sjećanju.= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
SPOILER!!1
Kao prvo, Dwemeri nisu prebačeni u niti jedan znani Outer realm ili Plane, jer Vivec kaže kako ih svojim božanskim osjetilima nemože osjetiti nigdje, u niti jednom Realmu poznatom bogovima. To je prvi znak da su stvarno otišli negdje u qurac.
Kao drugo, Yagrum Bagarn je za vrijeme nestanka Dwemera bio u Outer Realmu, tako da ga na neki način nije zahvatio nestanak rase. On se vratio o Material plane, i uvidi da mu je rasa nestala sa lica Nirna.
http://chalice.planetelderscrolls.games ... emer.shtml
Bacite pogled.
Da,a corpus je dobio jer je pretraživao cijeli Vvanderfell u potrazi za njima.= Citat =:
Inače,tijekom jednog dijela main questa saznate da je Dagoth Ur vaš prijatelj i da je znao za urotu tribunala,pa nije htio predati alatke.Onda je tribunal rekao Nerevaru da je poludio pa se Nerevar borio protiv Dagoth Ur-a.Dagoth vas zove da dođete u ime starog prijateljstva na Red Mountain kod njega.
najlogičnije da su dwemeri otišli u qurac. tu ih ni vivec ne može osjetiti. to sve objašnjava, i to da su nestali iznenada i kompletni.
1. Samo zato jer ih on ne može osjetiti ne znači da ne postoje (nije on osjetio mnoge stvari koje su se dogodile).= Citat =:
2. A šta sam ja rekao? Samo se nisam mogao sjetiti gdje je otišao. :(
@ Arbiter
Pa nisam ja rekao da Dwemeri ne postoje više. To sam objasnio i u prijašnjim postovima. Samo sam rekao da su otišli negdje gdje ih nitko nemože osjetiti. :wink:
Ajd na msn veceras ako moze Fire
Evo nekoliko easter eggova sa imenima Pokemona:
Mudan Grotto - kostur imena Peke Utchoo (Pikachu)
Ilunibi - dio špilje se zove Marowak's Spine (Marowak)
Arkngthand - jedan level nosi ime Weepingbell Hall (Weepingbell)
Urshilaku Burial Caverns - grobnica se zove Kakuna Burial (Kakuna)
:rotfl:
@ ReiKo
kk :roll:
Ma to sam ja više udarao na kredibilitet samog Viveca. :D= Citat =:
fire spirit: znao sam za sva ta imena, ali neznam imena nijednog pokemona pa zato :( nisam ništ kužio dok sam igrao.
a što se tiče ovoga sa knjigama egg of time i divine metaphysics odnio sam ih do fyra pa zatim do yagruma i ispunio mi se juornal, ali ništ posebno. samo mi yagrum kaže da knjige objašnjavaju nestanak dwemerai i nešt o kagrnacovim toolsima i lorkhanovim srcem. ima li šta dalje?
Probaj kod Baladas u Gnisisu. Nalazi se u Arvs-Drelen tornju.
Usput, gdje se ono nalazi Divine Metaphysics i Egg of Time. Hanging Gardens sam našao, a mislim da je egg of time u Gnisis Egg Mineu. Ili je To D. Metaphysics?
:?
divine ti je u gnisis egg mineu tj u bethamez ruševinama ali ulaziš kroz mine. eggg of time je ja misli u onome kako se zove odma ispod dagon fela. a sad ti meni reci gdje je hanging gardens i tko je baladas? mislim da sam ga ubio.= Citat =:
Okej, nabavio sam sve te knjige, no jedna stvar me zanima. jer postoji u igri Dwemer longsword?
ne bi reko. posotji claymore, dai katana i katana i longsword ne.
ali nisi mi odg gdje je hanging gardens.
Nchuleftingh ili Nchuleft Ruin, nisam siguran. Za tu knjigu ćeš quest dobiti iz Mages Guilda, kod ženske u Ald Ruhnu.= Citat =:
Izvorno postao callista
lol ne bi reko rješio sam sve zadatke kod nje i nisam diobo nikakava kvest za hanging gardens 100% sam siguran.
Onda nisi sve riješio. Sto posto sam uvjeren da ti ona da zadatak kad trebaš otići u neku od one dvije navedene ruševine i pronaći jednog lika što vodi arheologijsku ekspediciju. Od njega saznaš da im je nestao vodič i kad odeš u donje odaje, tog vodiča nađeš mrtvog s tom knjigom kraj njega...
Koji si rank u guildu i koji je zadnji quest od nje koji si riješio?= Citat =:
Izvorno postao callista
ah. taj sam rješio. ali nisam našo bu. vratićću se ponovo po nju, vjerojatno je nisam bvidio. ali ako je nebude bilo :cry:= Citat =:
Nemoguće da si završio taj quest ako je nisi vidio. Trebaš je naći da završiš quest.
:wink:
ali samo trebam naći njegove one zapise. sad se maglovito sjećam knjige- ali negdje sam je zagubio.. :cry: kolko je koštala?= Citat =:
unique je, pa pretpostavljam oko 500+ drakea
Jbt Fire ja i ti nikako da se pogodimo na MSN - alas, tamo sam sad :)
Taj quest sa hanging gardens knigom dobiješ od istog lika koji te pošalje po onu dwemer puzzle box,nakon što mu doneseš i ispituješ o tim stvarima,dat će ti quest da odeš pomoći toj ekspediciji...
Tada ćeš naći knjigu ;)
...moguće i da griješim,ali sam prilično siguran ovako iz sjećanja...
ovako narode, mozete mi samo rec jel se isplati bit unarmored i hand-to-hand borba? koliki je multiplyer u sneaku za to?
multyplyer u morrowindu?= Citat =:
Izvorno postao Lord Myrkul
nah...
Unarmored i hand-to-hand pašu za nekakvog monka. Unarmored je dobar, ne traži te da nosiš dodatnu težinu armora, a i daje solidan učinak. Hand-to-hand na 100 je koljaža. evo aj sam ga taman istrenirao na 100 i uletio u kamp s 5 bandita, pali su nakon desetak udaraca šakama, a ubio sam ih u 3-4 udarca.
pretpostavia san da ako ga vec ima u oblivionu da ce bit i tu. znaci bas nista povecava dmg kad ga u sneaku drmnes
aha...
U Morrowindu nema multiplyera