-
Re: SW: Knights of the Old Republic 3?
Točno.
Jedinica ima kolko tolko normalnu i već viđenu priču, sve do ONOGStrenutka. A taj trenutak osvoji sve fanove i ne može se više nadmašiti u nastavcima i drugim igrama.
No ipak, dvojka ima puno više mračniju, filozofičnu i kompleksnu priču, koja je vjerojatno prekompleksna za neke da bi je shvatili (nadam se da nisam nikoga uvrijedio :wink: ). I baš ta priča i likovi, koji su ipak složeniji nego u prvom, na mene imaju veći dojam.
No igre su mi ipak u potpunosti u rangu jedna uz drugu. Ne mogu reći da je dvojka nadmašila jedinicu, koja će uvijek ostati u sjećanju kao ONAJ KOTOR, kao igra koja je ponudila nešto originalno i neopisivo (dok ću je se kao osamdesetogodišnji starac odjednom sjetiti :) ). No dvojka sigurno nije niti razočarala, ponudila je točno ono što treba.
I iako je Bioware napravio jednu od meni najboljih igara ikada, Obsidian ga je savršeno pratio u stopu.
A treći dio bi trebao raditi Obsidian, jer ONAJSBioware više ne postoji.
-
Slazem se sa Herr šniclom, likovi u dvojci su mi jednostavno bolje pasali, i oke, BioWare je napavio HK-47-a, to im priznajem, ali dvojka jednostavno postize vecu kvalitetu sa svim likovima.
Obsidian ima shansu da srusi svijet rpg-a na koljena, sada kada je Bioware 'gone to action RPG'
-
= Citat =:
Izvorno postao Herr Schnitzel
S U jedinici je nekakav generic SW feeling
I baš ato je jedinica bila pravi old school SW. Ako pogledaš, ama baš sve je kopirano iz dobre stare SW trilogije (4, 5, 6), ali taman toliko zamaskirano da se ne dobije osjećaj već viđenog, nego da te (opet) iznenadi i ubaci u jedinstveni SW setting u kojem se priča umjesto oko Skywalkera gradi oko tebe.
-
ali prica se nebi trebala graditi oko tebe, prica bi trebala postojati, ti si samo jedan character, pijun. To je problem vecine igara, sto je igrac bog, jako nezanimljivo...
-
= Citat =:
Izvorno postao Bishop_45_(2)
ali prica se nebi trebala graditi oko tebe, prica bi trebala postojati, ti si samo jedan character, pijun. To je problem vecine igara, sto je igrac bog, jako nezanimljivo...
Ne igra li dobar dio igrača igre kako bi se maknuo od stvarnosti makar na nekoliko sati i bili heroj/anti-heroj/lepinjar ili šta već kad to već ne mogu biti u stvarnom životu (dobro ajde, lepinjar možeš biti ali... nije bitno)? Baš iz tog čistog razloga, što sve igre ciljaju na to da je igrač uber mašina na kraju, igre koje te stavljaju u ulogu prašinara su pravo osvježenje.
Nego, nazad na temu. Problem sa KotOR je u tome što si Jedi, a u SW igrama gdje igrač moraSbiti Jedi on nikada nema ponuđen izbor biti mala riba - Jedi = Badass, bar većini igrača i kompanija samo igra na tu kartu.
-
= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Baš iz tog čistog razloga, što sve igre ciljaju na to da je igrač uber mašina na kraju, igre koje te stavljaju u ulogu prašinaraSsu pravo osvježenje.
Republic Commando se ovdje jako lijepo uklapa :)
-
= Citat =:
Nego, nazad na temu. Problem sa KotOR je u tome što si Jedi, a u SW igrama gdje igrač moraSbiti Jedi on nikada nema ponuđen izbor biti mala riba - Jedi = Badass, bar većini igrača i kompanija samo igra na tu kartu.
zašto je problem u tome što si jedi??
-
[quote=Lord AngelRI]
= Citat =:
Izvorno postao "Arbiter of Change":4mxwrbn6
zašto je problem u tome što si jedi??[/quote:4mxwrbn6]
Pročitaj istu rečenicu do kraja.
-
Evo ja prolazim KotOR 1 sa nekakvim bounty-hunter likom, dakle koristim Force Powers i lajtsejber samo kad je neizbjezno (Dark Jediji i slicno...). Teze je, ali pravo osvjezenje (nikad nisam igrao pravo sa blasterima :)).
-
[quote=Arbiter of Change]
= Citat =:
Izvorno postao "Bishop_45_(2)":3iq6iqh7
Nego, nazad na temu. Problem sa KotOR je u tome što si Jedi, a u SW igrama gdje igrač moraSbiti Jedi on nikada nema ponuđen izbor biti mala riba - Jedi = Badass, bar većini igrača i kompanija samo igra na tu kartu.[/quote:3iq6iqh7]
u sw:galaxies je bilo izbora,ali to je ipak mmorpg koji je "propao" zbog "odlicnih poteza nekih tvrtaka"
-
[quote=Nodakim]
= Citat =:
= Citat =:
Izvorno postao "Bishop_45_(2)":2fs76gz6
Nego, nazad na temu. Problem sa KotOR je u tome što si Jedi, a u SW igrama gdje igrač
moraSbiti Jedi on nikada nema ponuđen izbor biti mala riba - Jedi = Badass, bar većini igrača i kompanija samo igra na tu kartu.
u sw:galaxies je bilo izbora,ali to je ipak mmorpg koji je "propao" zbog "odlicnih poteza nekih tvrtaka"[/quote:2fs76gz6]
Pa to je to. U sp igrama je uobičajeno postaviti igrača kao glavnog protagonista, jer zašto u jednom svijetu koji je njemu namijenjen on ne bi smio imati priliku da zavlada njime?
-
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
jer zašto u jednom svijetu koji je njemu namijenjen on ne bi smio imati priliku da zavlada njime?
u kom smislu da zavlada??
-
da pobije sve što mu se ne sviđa i postane da big kahuna... inače, neki dan sam ponovno prešao RC i stvarno je osvježenje ne mahati lajtsejberom okolo...
-
Hellboy you are back??
inače da to sam i mislio...
-
= Citat =:
Izvorno postao Hellboy v2.0
da pobije sve što mu se ne sviđa i postane da big kahuna... inače, neki dan sam ponovno prešao RC i stvarno je osvježenje ne mahati lajtsejberom okolo...
Hold on to your guts while I rip out theirs.
-
Želimo KOTOR 3
Naletio na Bugu, nisam tražio izvor, valjda je točno.
Uglavnom, ako ovi u LucasArtsu imaju pameti u glavi, možda bi moglo biti nešto od toga na kraju.
Iako sumnjam.
-
"TOR *JE* KOTOR 3 SVE SE OTKRIVA PRIČA JE SAVRŠENA HERP DERP"
Nešto ko ono kad sam govorio da će TOR ić f2p u manje od godinu dana.
I da, Obsidian i samo Obsidian neka ovo radi. Drugi nemaju kompetencije niti zaslužuju.
-
I što je najbolje, Obsidian sada ima svoj engine. Još neka malo srede animacije i tehnička strana igre biti će gg.
Oko ostalog nema razloga sumnjati, jedino da LucasArts inzistira na poglupljivanju igre.
Ako bi uopće pristali na takav projekt, što sumnjam da hoće. Nije dovoljno komercijalno kao TOR primjerice.
-
-
Treba imat Dragon Age combat sistem.
-
= Citat =:
Izvorno postao Xero
Treba imat Dragon Age combat sistem.
Nikad nije toliko istine izašlo iz ustiju jednog čovjeka.
-
Lol
Masakrirali bi doživljaj lightsaber borbe na taj način
-
Da jer je lightsaber borba klikanje nekakvih malih crvenih strijelica i onda čekanje da pobjediš.
-
Da jer je lightsaber borba kul za gledati iz ptičje perspektive u arhaičnoj RPG matematici sa usporenim animacijama.
-
Zumiraj. I u Dragon Age 2 je borba već puno brža.
-
I dalje izgleda smiješno.
U lightsaber borbi trebala bi postojati hit detekcija, a mislim kako bi sustav viđen primjerice u Witcheru 2 bio fantastičan za takvu igru. Laki i teški napadi + Force. Čak se uz pomoć takvog sustava mogu fino realizirati scoundrel i consular klase. Borba bi bila izazovna, dinamična i imerzivna.
-
= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
Odakle je taj to izvukao samo me zanima. :)
Sumnjam, TOR je više-manje ubio bilo kakvu šansu za KOTOR3 samim svojim postojanjem.
-
Kažem, nisam provjeravao.
Doduše, ne bih se čudio da Obsidian želi napraviti Kotor 3, ali jedino bitno u cijeloj priči jest što LucasArts želi. Pošto će ToR biti još dugo aktivan, a trenutno su posvećeni 1313-u, ovo će vjerojatno ostati mrtvo slovo na papiru.
Ako je uopće i bilo na papiru :)
-
= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
Da jer je lightsaber borba kul za gledati iz ptičje perspektive u arhaičnoj RPG matematici sa usporenim animacijama.
Ipak bolje nego još arhaičnija RPG matematika sa premalo mogućnosti kakva je bila u KotOR igrama.
-
cham3leon se slaže sa mnom. Ne znam kako da se osjećam.