http://img231.imageshack.us/img231/8...godotovtm5.jpg
jos malo pa gotovo... graficka i rami su - necu ni komentirat koliko vray za ovo guta... sve je cisti 3ds max nisam koristio nikakve pluginove.
texture radjene u photoshopu cs2
Printable View
http://img231.imageshack.us/img231/8...godotovtm5.jpg
jos malo pa gotovo... graficka i rami su - necu ni komentirat koliko vray za ovo guta... sve je cisti 3ds max nisam koristio nikakve pluginove.
texture radjene u photoshopu cs2
Teksture terena su malo mutne (trava) i razvucene (juzna strana litice lijevo od kuce), puteljak je pregrub, a blendanje trave i kamena preocito. Inace, GG. Drvece je tvoje?
= Citat =:
Izvorno postao DrunkyDuck
ma mutno je zbog filtera koji koristim... a travu sam crtao nisam nasao nista korisno.. puteljak je ok, kasnije sam smanjio bump... je drvece... ali nisam imao zivaca pravit teksturu jer u subotu mroam predat rad a vec mi 3 sata renda i jos nije ni na pola animacije.
poludit cu
Mogao si mene pitati, ja ti ih imam koliko hoćeš.
Glede trave, mislim da bi ti pasale ove dvije, koju hoćeš, prva mi je bolja:
<slika izbrisana>
<slika izbrisana>
A uz tu travu, koju odabereš, možeš je photoshopom obraditi uz ovaj aUV...pa dobiješ i taj puteljak, popločan:
<slika izbrisana>
To je ovako moje viđenje...
Imam ti i textura rezolucije 2048×2048, ali ti to ne bih dizao na net, jer mi je veliko za moj mali modemčić.
Grafička i RAM imaju ulogu u renderiranju scene u viewportu dok radiš, dakle realtime... Kada renderiraš, sva težina pada na procesor, a što više jezgri imaš to više sektora pokriva u isto vrijeme, što umanjuje vrijeme potrebno x puta. A za ovakav tip scene nije potreban VRay, dovoljan je defaultni 3ds Maxov renderer. Za sve ostalo, slažem se sa DrunkyDuckom.= Citat =:
Izvorno postao Barathrum
Kao sto je rekao, renderira animaciju pa vjerujem da mu vray treba za kadrove koji se nalaze blize i u kuci.
C, sorry ali teksture i nisu nesto, barem za Barathrumove potrebe u ovom slucaju. Osim sto se stilovi ne poklapaju, izvorne fotografije su uzete prenisko. Znaci, teksturiranje terena njima bi stvorilo mamutske vlati trave (sto bi mozda manje smetalo da je rijec o dwarfovskoj kuci, hehe) tako da bi bio potreban zesci scaling, a kod njega bi pattern tekstura vec postao preocit. S druge strane, za manje vrtove bi bile odlicne, pogotovo uz nesto dorade.
Obicno na ovoj stranici http://www.cgtextures.com/Sbude dobrih textura. Pogledaj da li ima nesto sto ti odgovara. :wink:
Ma, nema veze Drunky, ja sam ponudio što sam mislio da bi odgovaralo. S razlogom nisam procjenitelj, uvijek krivo procijenim. :D
Vec sam vidio te teksture BTW, je to onaj Q3 free texture pack?
Downforce, odlican link, 100put hvala.
Njet.
Prva i treća su drito od Cacpom-a, a druga je, ja mislim od EA Games-a, drito.
@Downforce - Hvala ti šefe. :D
= Citat =:
Izvorno postao DrunkyDuck
ma jok odlicne su teksture... pomnozio sam ih 1x12 tako sam dobio 3x vecu teksturu ma to se sve u photoshopu da sredit to je najmanji problem samo sto detaljnije zelis vise puta pomnozis ih x4 i onda odredis scale u uv mapingu samo problemi nastaju ako su rubovi prerazliciti pa se vide linije ponavljanja teksture a to nevolim ali ove dvije teksture trave sto su postane su fenomenalne... neznam odakle mu teksture ali odlicne su, nazalost nisam ih stavio jer mi je ubilo procesor, malo sam displace digao i lagani bump i bilo je prelijepo cak sam htio obje texture mixat u materijalima ali uz displacement mape koje ogromno dizu vrijeme rendanja bilo je nemoguce.
bump i displc sam na kraju iskljucio kod vadjenja u animaciju tako da mi nije rendalo 12 sati vec 7 sati... sa tim da teren ima oko milijun poligona, tojest priblizno tako da mi je on i uzeo najvise svega a ne kuca, a na kuci su mi opet displc mape umnozile vrijeme rendanja za 30%.
stvarno trebam jace racunalo jer mislio sam da ce ovo biti solidno dovoljno jer nije to neka posebna scena al eto...
nebo sam maknio jer sam isto sa efektima bio rpetjerao stavio sam kao da narancaste zrake padaju na kucu iz djela neba gdje je sunce u zalasku sto je ubilo sve zivo u stroju, samo jedan frejm sam trebao cekat 12 minuta da se izrenda i sad to pomnozite puta 300 frejmova sa tim da treba vray i izracunavati svaku promjenu sjene zbog rotiranja kamere previse je izaslo.
sad jos moram zavrsit zavrsni rad za zbrush i to je to... totalno me razocaralo racunalo. :cry:
inace je dvojezgreni 4.2 ghz sa 4 gb rama ali trebao bih uskoro nabavit nesto bolje.
malo cu sad experimentirat sa glu3d pluginom za max.
Drunky je htio reći da texture ne bi odgovarale vizualno. :)
Inače, prva je od Capcom-a, druga je od EA Games-a, i treća od Capcom-a, pa nije niti čudo što su professionalne. Ali ima onih što ti kažeš, problematičnih, texture se poklapaju, ali ima niz od jednog pixela koji se ne poklapa, pa dolazi do izražaja. Takve texture moram editirati, da budu dobre.
Uvijek kada vidim da neka igra ima dobre texture, daj vamo, daj, daj. :D
Microsoft i nVidia mi omogućili da mogu uzimati texture iz bilo koje 3D igre, ali nije to samo tako, otvori i uzmi, već trebam dosta editirati.
S obzirom da ne mogu editirati svoje prethodne postove, moželi moderator obrisati te slike? (S obzirom da više ne trebaju, a i zaštita autorskih prava...)
http://img75.imageshack.us/img75/577...azalikamj2.png
eto cizme za lika gotove sad jos army pants.
radio sam na modelu svojih marti.
malo vezice moram jos popravit, nisu realisticne al dost dobro je ispalo - 8 sati rada.
Mjesta gdje se preklapaju metal s ostalim su malo smoothana, pa izgleda kao da je metal u sklopu s ostalim glede materijala.
Recimo, ova željezna kapica se stapa s materijalom koji nije metal. Ista stvar i kod ostatka metala.
I na drugoj slici, drugi kut koji je udubljen, napravi ga kosim, ljepše bi izgledalo.
Ja nisam radio na onom svom modelu, nego pokušavam svladati one uši, pa sam brzinski uradio, ali ne kužim. Prvo reci dali je OK, da mogu ručno napraviti na modelu, ovo je samo testić.
Evo slike:
http://img67.imageshack.us/img67/7501/86404581vk4.png
http://img87.imageshack.us/img87/9310/54165532fo3.png
http://img142.imageshack.us/img142/278/40471425jp1.png
I nešto si bio govorio da im ide suprotno nego kod čovjeka ova udubina/izbočina, koja?
Šta trebam popraviti da izgledaju kao Elfske uši? Ja sam samo preradio čovjekovo uho, na nalik onih iz stripova, i tamo ne kužim žile. Skužio sam da iz direktnog pogleda idu u slovo S blago (iz korijena prema glavi, pa prema van)
= Citat =:
Izvorno postao C
nema veze, i da je kapica ravna ovak ionak ce textura sve rjesiti u zbrushu.
resice se razlikuju kod elfova, glavna resica je veca i izbocenija prema van, usi im ne stoje pod 90 stupnjeva vec su nagnute prema straga.
dobra glava samo malo smanji dio od usiju do lica - preizbocene su ti kosti.
Ma, heb glavu, bitne mi uši! :D
Pa, uši im nisam ni pravio pod 90°, ali da, trebao bi ih i u nazad malo nategnuti u luk.
A ovu resicu da povečam znači, i izbočim je malo u luk, na van?
http://img211.imageshack.us/img211/7374/111qw2.jpg
evo jos malo pa gotovo...treba strop stavit da nema ovog svjetlosnog paljenja, malo lukove stolica smoothat i malo emosiju fotona sredit.
= Citat =:
Izvorno postao C
modelirat a nenapravit skicu je tesko. zasto jednostavno prvo ne nacrtas koncept i radis onda - tako ces sve sto nisi siguran ispraviti u konceptu vec a u 3d- u ce ti onda puno brze ici sve. ;)
jebote.... izgleda ko pravo... samo sta je s tim prozorom??
Pa to je samo entitet te sobe tj. taj model... Okolni prostor je void... Tako da nema neki lijepi prizor.. Da sam ja artista, stavio bih neki lijep environment i par HDR mapica i poigrao se sa svjetlima malkoc više...= Citat =:
Izvorno postao fps_gamer
sa prozorima je problem sto ako nisu dosta duboko u zidovima vray probija kroz njih kod spojeva i onda probija sve objekte u kojima se taj objekt nalazi. i tu je sunlight bio preblizu zato mi je popalio rubove.= Citat =:
Izvorno postao fps_gamer
sredjeno i gotovo...
http://img167.imageshack.us/img167/4...finallyid4.jpg
= Citat =:
Izvorno postao RayDX
nemozes environment stavljat na vray, jer ga primjeni po cijelom unutarnjem prostoru sa tim da sam rabio vray sun light ako stavis nebo, refleksija neba prolazi kroz zidove i vidis svjetlije i tamne obrize po zidovima i namjestaju.
sto se tice svjetla samo jedno je dovoljno za efekt dana ako se rabi vray, ako se rabe mental ray ili neki od defaultnih rendera onda je najbolje rabit vise svjetala za atmosferu iako ta svjetla nemogu proicirat realniju sjenu od vray light-a ali i sa vray-em se treba dosta i pozabaviti jer nije bas lagan, meni i dan danas cupa zivce ponekad al sve se da sredit uz malo truda :)
Ovaj zadnji je lijepo ispao, nego oko environmenta... Nisam mislio na Environment kao što imaš ono u 3ds maxu, nego okolni prostor,, skybox možda sa HDR mapicama...= Citat =:
Izvorno postao Barathrum
aha sa sferom... pa moglo je da ali to kad napravis ogromno ti dize vrijeme rendanja, meni je za ovaj jedan frejm trebalo oko 15 minuta a prozor je premal pa nebi se ni imalo sto bas za vidjet, mozda da je neka outdoor scena ispalo bi dobro al ovako bi si samo digao vrijeme rendanja a vidjeli bi se oblaci npr samo. al da se u photoshopu to na kraju sve sredit. :D
Skinuo 3ds max, malo se igrao u njemu i problem mi predstavljaju kompleksniu objekti, naime onaj intro tutorial pokazuje kako je napravljen onaj stup i posuda, ali ne i kako to uraditi, znam napraviti obične oblike poput kocke i kugle ali ništa više od toga :(
Ja razmišljam da napravim neki omanji tutorial o kreiranju kompleksnijih modela... Camtasia video, doduše, moram mic pribaviti... Pokrio bih osnove poly modeliranja (mesh ne =) ), NURBS tehnika, koristeći "zakrpe"... Čisto da skužite osnove pa da dalje samo krenete u stvaranje :)
= Citat =:
Izvorno postao Jopax
moras si samo vizualizirati nacin na koji bi htio raditi, jer ih imas nekoliko.
ja nazalost koristim kombinaciju pull-stretch i splineove tak da zapocetak nebi bas bilo idealno.
ali recimo rad u maxu ti je kao slaganje legokockica, samo sto ovdje "legokockicu" mozes podjelit koliko god puta trebas.
a opet zbrush ti je kao rad sa glinom.
ne vrijedi ti gledat tutorijale dok ne naucis alate.
stoga uzmi neki introducing tut ili video i promotri osnovne alate za modeliranje.
ono sa stupom i onim jabukama il sto su vec ti je kombinacija primitivnog modelinga i reaktora.
reaktor je taj koji je omogucio da jabuke ispadnu iz pladnja.
ma reaktor je zakon, toliko je olaksao mnogo toga, vise nemoras crtat putanje pada-udaranja i slicno kao sto je bilo sa prijasnjim prapra maxovima.
evo radio za jedan natjecaj sto je firma raspisala kao zadatak...hope I'll pass.
http://img117.imageshack.us/img117/660/natjecajjv2.png
poceo sam 3ds maxom, prebacio se u zbrush, vratio se nazad u max, zavrsio scenu, stavio vray light i bacio vray render, namjestio perspektivu prije renda, malo doradio u photoshopu i zavrsio i pripremio za tisak u corel draw x3.
hope you like it :D
nice... where the idea come from??
= Citat =:
Izvorno postao fps_gamer
iz glave :)
sala... pa kad dobijem nest za napravit prvo se ustanem, uzmem blokic i papir i olovku i zapisujem slicne geometrijeske oblike koji bi mogli opisat predmet.
onda skiciram, tojest napravio sma koncept, ali samo kralja bez tijela i onda mi je sinulo posto se sve vrti oko ekonomskog trzista i novih ulagaca i firmi bio bi pun pogodak to spojit sa pijunima koji dolaze na teritorij firme koja dominira u tom i tom podrucju i oduzimaju joj prednost.
al panicario sam rpvo ajko jer sam u stisci sa vremenom i nsiam ocekivao da ce to trazit, inace sam predpostavljao da test ide tek na razgovoru za posao. :D