-
Re: Mehanička tipkovnica 500-750 Kn
@Cham3leon: CM Storm QuickFire Rapid Black i Rapid Red (500-600 Kn), Steelseries 6Gv2 (500 Kn), CM Storm Quickfire TK Red (600 Kn), Razer Blackwidow (600 Kn).
Te su ti od jeftinijih mehaničkih dostupne na nađem tržištu. I sve su redom bolje od membranskih. Red su taman za one koji vole osjet membranskih, blue su za pisanje, black su za gamere a brown su preskupe ili nenabavljive (kod nas).
-
Radije bih pisao na touchscreen tipkovnici nego na mehaničkoj.
-
W3DR4Ne, shvatili smo, ne moraš ponavljati kao papagaj. Ti ne bi pisao na mehaničkoj. Pa šta, ne moraš to ponavljati na svakoj stranici teme.
-
Tek sam se sad sjetio ove fore. Inače bih prije napisao.
-
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Lijep je taj Corsair, svi... Ček, 800 kn za tipkovnicu? Looooooooooool.
Imam ju i ne zalim kune sto sam iskesirao,a ove Vedranove su za pipice,on je pipica,njega bole prsti od pisanja na tipkovnici.
-
Bravo Vedro! :D
W3DR4N samo nije koristio mehaničku keybu dovoljno da se privikne, da je koristio koji tjedan sigurno više ne bi hvalio membranske... :p
-
Ja sam naprimjer koristio SteelSeries 6Gv2, ali (pošto za pisanje većinom koristim touchscreen) prodao sam je nakon 3 mjeseca.
Logitech za 200 kuna je sasvim bardo za mene, iako Apple tipkovnica daleko najseksi je.
Kad kupuješ letvu sa slovima 191x7?
Tampi jerbo ćeš nakon što penetriramo u EU zasigurno imati mnogo bolji boriz. Strpi se malo, možda dojde i koja s famoznim smeđim klikerima.
-
Rođendan za 7 dana, a plaća kad sjedne pa...
Ako sad ne uzmem, novci odlaze za nešto drugo (u što ja ne želim ulagati) tako da mislim da mi nije mudro čekati.
-
= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Tampi jerbo ćeš nakon što penetriramo u EU zasigurno imati mnogo bolji boriz. Strpi se malo, možda dojde i koja s famoznim smeđim klikerima.
Moš misliti, jedino kaj će se promijeniti je to da ćeš keybu u Linksu kupiti od rumunja ili bugara koji radi za 1200 kuna iza šaltera, a na povratku kući baciti par kuna u čašicu bivšem djelatniku (hrvatu) koji od 01.07. svira Banjo pokraj dućana.
-
Je,ak bu tak otkud onda njemu pare za keybu?
-
Dobio je inženjersku plaću od 1600 kuna pod krinkom stručnog usavršavanja.
-
Znao sam da je mućka neka :D
-
O meni pričate? Ako je tako, ne radi se o stručnom usavršavanju ni plaći za njega.
-
Ma šala glupa,ništa ozbiljno.
Samo ne zelim vjerovati da ce nam biti losije ulaskom u EU.
-
-
Sto je to imao uscuvati i odrzavati u ta dva-tri tjedna?
-
Nema šanse bez garancije, čak i za takvu cifru. I taman posla ljudi kupe 800kn keybu i prodaju je za 40% cifre par tjedana poslije.
-
Brijem da je ukradena ili liku hitno trebaju pare u roku dan/dva. Možda ju je i dobio od nekog tko mu je bio dužan pare, pa treba pare i zato prodaje jeftino da odmah dobije pare koje mu trebaju, jer pare svima trebaju, a ne kurac plastični za pritiskanje kad ima MS za 20 kuna ovo ono.
-
Ili je dobio kroz kompenzaciju. Toga danas ima sve više i više. Zato su oglasnici puni novih grafičkih kartica.
-
Ili je možda uzeo curi tipkovnicu kad je skužio da ga vara s krastavcem iz obližnjeg Konzuma, dok on uči da postane doktor nauka, pa nema vremena za trivijalne stvari poput seksa?
Sve opcije su otvorene and only time will tell.
-
Fora, u Das Keyboard(s) nude na odabir koje switcheve želiš u kojoj verziji keybe. Mećimo ova Pro verzija nije skupa, mada ne znam jel bi je carinili kod nas i da li je dostava do nas besplatna. Samo zbog odabira switcheva mi izgleda kao puno bolja opcija od 6Gv2...
http://www.daskeyboard.com/model-s-professional-soft/
Jedino kaj je grda za popizditi, isto ko SteelSeries :D Čak i grđa zbog glossy površine.
EDIT:
I da, ovi nude kreiranje custom mehaničkih keybi...
http://www.wasdkeyboards.com/
-
Odakle taj debilizam da tipkovnica treba biti lijepa. To dođe na isto kao da monitor biraš po izgledu kućišta u kojem je ekran ili USB portovima. Ionako kod tipkovnice tipke zauzimaju 80% površine (malo sam i rekao), a one su izgledom više-manje iste. Funkcija je tu IMO jedino što je bitno. Ni MX 518 nije lijep (pogotovo kad se zguli logo), a opet su ga kupovali na vagone. Dođe čovjeku da se zapita koji nam je svima kurac.
-
-
Kad ikad sam ja to govorio,ihhh...
-
Ovo je genijalno.
Pogotovo kad odabereš old school preset. :pray:
-
Ne uzimam polovnu, pa makar bila stara 4 dana s skoro cijelom garancijom. Ne mogu snimit unboxing polovnog, to ne ide.
I paranoičan sam, tko zna što je bivši vlasnik sve radio pored tipkovnice i s kakvim ju rukama dirao. Ne želim ni pomisao na tjelesne tekućine.
Ista stvar i s polovnim miševima. S diskovima, podatkovnim karticama, stickovima - isto, ko zna šta je prošli vlasnik s tim radio.
Das Keyboard su dobre tipkovnice, no do ulaska u EU naravno da podliježu carini i porezovanju. I naravno da plaćaš dostavu.
Bartuc, ta keyba bi te izašla {[110$ (nekih 650 Kn) + dostava]S+ na to sve obračunata carina 6%} + 25% PDV na to + nekih barem 150 Kn usluga Overseasa.
Meni su za onaj glupi testbench što sam dobio tražili skoro 700 Kn. Ta keyba bi te izašla skoro duplo.
I Niko je uredno ponovio što sam i ja nedavno u temi pisao - ne gledaš u keybu, ne mora biti lijepa.
Oni koji sude keybu prema izgledu i onako pojma nemaju te te mišljenje takvih ni ne bi trebali brinuti, više vrijedi kad nekome kažeš Cherry MX Brown a on kaže WOW.
A ako ti izgledom i ne paše odmah, bez brige - na to se brzo navikneš.
-
tl:dr glupo je hvaliti se da imaš lijepu tipkovnicu, ali je ok hvaliti se da ima brown switcheve.
-
= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
Ne uzimam polovnu, pa makar bila stara 4 dana s skoro cijelom garancijom. Ne mogu snimit unboxing polovnog, to ne ide.
I paranoičan sam, tko zna što je bivši vlasnik sve radio pored tipkovnice i s kakvim ju rukama dirao. Ne želim ni pomisao na tjelesne tekućine.
Ista stvar i s polovnim miševima. S diskovima, podatkovnim karticama, stickovima - isto, ko zna šta je prošli vlasnik s tim radio.
:pray:
-
Istina bog da ne gledaš u keybu često, ali opet bi volio da na nešto liči. Volio bi Logi Illuminated, ovaj K800 model, ali sa Brown swičevima :pray:
EDIT: I full HR svetleči layout, te bez dodatnih naljepnica za simbole. Za to bi već dao soma kuna bez jebemti. Trenutna ponuda od 800+ kuna mi se čini debelo precijenjena.
-
Onda gledaj G710+ XD meni je debelo iznad budžeta a jedina je kod nas s MX Brown.