koje je najbolje pojačalo u rangu 1000kn?
je li velika razlika u gitarama squier bullet i telecaster? telecaster je skuplji za 300kn (1499kn). ili je bolje yamahu za te pare uzet?
http://www.squierguitars.com/products/
Printable View
koje je najbolje pojačalo u rangu 1000kn?
je li velika razlika u gitarama squier bullet i telecaster? telecaster je skuplji za 300kn (1499kn). ili je bolje yamahu za te pare uzet?
http://www.squierguitars.com/products/
eh.. sad.. ja imam squier stratocaster, al standard - oko 2500kn= Citat =:
Izvorno postao ivan
tvoje su affinity koje nisam nikad sviro..
telecaster ti ima onak - treštav zvuk.. ak oćeš svirat country, baš je za tebe..
bullet je, čini mi se, prikladniji za metal spiku jer sam negdje pročito da je odlično na njemu distorziju izvodit, i to još onu sočnu :D
a pojačalo - ja imam jedno malo, roland micro cube, 999kn :D istina, malo je i sve, al je vraški jebeno!! distorzija je preubitačna, ma odlično pojačalo!! nekom sam već preporučio na forumu (čini mi se metaxa), uzeo je i isto mu je super.. moja preporuka :wink:
Roland Micro Cube, i danas žalim što ga nisam kupio, definitivno naj pojačalo za tu cijenu, owna i marshalla, i možeš naštimavati gitari na njemu.
onda čim se malo dobim na akustičnoj, uzimam bijeli bullet i micro cube :)
ipak mi je metal u prednosti :D
@mind
ti si prije el. svirao akustičnu? koliko dugo? i koliko ukupno do sada sviraš?
edit:
sad vidim da je micro cube na baterije? :?
zar nije bolji cube 15?
sorry na toliko pitanja, ali moram bit siguran u nešto prije nego imam i namjeru to kupit :)
sviro sam ja i klasičnu - 4 mjeseca..= Citat =:
Izvorno postao ivan
onda mi stari dofuro elektro-akustičnog Fendera za Božić (oko 2800 kuna, pregadan :pray: ) i taj micro cube
onda za 7 mjeseci mi je sredio fender squier stratocaster i digitalno pojačalo fender, G-DEC 15W - full digitalac :pray:
i sad opet za Božić mi dofuro bass fender squier MB-5 i Fender Rumble 60W pojačalo - oboje pregadno :pray: (nemojte imat predrasude o squieru!!!!)
i da - micro cube ti ima kabel sa adapterom, al možeš i na baterije.. znači - još bolje od cube 15 jer ovo moš na 2 načina napajat :wink:
Da, baterije i adapter, stavis ga na rame, i ideš po gradu i sviraš :D
jedino što je obeshrabrujuće ko MC-a je snaga od 2W... ali znam da wati ne govore sve, tako da mi to neće bit prepreka kod kupnje...
za sobu 4x4m će biti dovoljno...
a onda uživancija!
sad sam si našao akorde od passangera(iggy pop) i tab od eye of the tiger(survivor) pa idem malo vježbat :)
prvo što sam naučio na gitari je smoke on the water, pa onda dio koji se provlači kroz refren aerials(SOAD). uglavnom lagane stvari da malo steknem osjećaj.
Pitam ja vas, se mogu gdje u hrvatskoj ili u obližnjim zemljama kupit LTD i ESP gitare, posebno me zanima LTD Alexi 600
Gle, biti ce ti dosta, predosta. To ti misliš da je malo, ali pojačalo je super, ne mora biti glasno, i super ga možeš nariktat. I također ima kul efekte 8)
Ok... Dal' moze nadglasati bubnjeve?= Citat =:
Izvorno postao Axl Rose
Ovo naravno ovisi o tome dal' trebas pojacalo za sviranje u bendu ili samo imas viska novaca.
Inace, za 4x4 sobu mozes nabaviti Guitar Rig 2Svirtualno pojacalo za PC s kojim odmah imas i sve potrebne efekte. Poslusaj sampleove (s desne strane). Sa maloSkvalitetnijim zvucnicima rastura.
guitar rig rula :pray:= Citat =:
Izvorno postao DrunkyDuck
uvijek imaš razglas... kupiš 2 kutije, svaka 200W i miran si ko đubre :D= Citat =:
Izvorno postao DrunkyDuck
Vise volim svirati akusticnu od el. gitare...No,to je stvar ukusa...Bolje naci neku ekipu pa zasvirati,neg ovako...
A je istina, ali na elketricnoj boddomeee
Najviše rula svirati straitse na jazzici, ali rijetko ko ima jazzicu, imo fend od starog, pa sam tamo to prakticiro, ali prodo kreten, tak da sada trpim...
Dajte neke tabove od vaših najdražih pjesama.
zašto :?
ak trebaš neke - odi na http://www.ultimate-guitar.comSili http://www.2akordi.netSi amen
ne razumijem svrhu tvoje želje
I naziv topice nema veze s tabovima..
ima neko iskustva s BC rich (warlock) gitarom? cuo sam neka podvojena misljenja pa reko idem pitat vas...
sajmon drimr na ovom forumu ti ima bc rich pa njega pitaš ;) al čini se da nije loša.. divlje izgleda..= Citat =:
Izvorno postao ewok
ljudi, jel ima tu itko ibaneza - bilo kojeg?
ja sam u petak bio u ibanez šopu i JS je skluplji od vaievog za 4 soma kuna!! a vaieva je onak.. bolja.. i cjenjenija.. nikad nisam razumio te cijene
ja imam jedino akustaru ibanez
da malo oživim temu :)
nakon dosta vremena guljenja prstiju, napokon sam dobio trajne žuljeve :D
uhvatio sam osnovne akorde i bare... od pjesama znam: heroj ulice, marina, neda(parni), ja volim samo sebe, dom(film), balkan, the passanger(iggy pop) i još neke kojih se sad ne mogu sjetit :)
za 3-4 dana će bit 1 mjesec od kako sam počeo svirat...
jeste vi kaj novo u zadnje vrijeme naučili?
ja se na basu mučim pratit originalni tempo Master of puppets :D
rasturam Chop suey, Aerials, Fear of the dark i Troopera.. isto tako i Californication - sve na basu uz improvizacije gore-dolje jer ne mogu tuč po jednom tonu... što brže - to bolje.. mastera sam još malo pa dohvatio, prst mi je na njegovom kajišu :rotfl: :rotfl:
ak ti nije teško odsvirat neku distorziju na microcubeu pa uploadat video :oops:
da vidim kako zvuči...
neam kameru, sry= Citat =:
Izvorno postao ivan
Evo ovako... Sviram gitaru (akustaru) 2 godine a nedavno sam si kupio električnu (Fenderov Squier). Znam svirat puno stvari,al neznam baš dobro solirat pa sad vježbam Hallowed by the name od mejdena. Inače ih ne slušam baš pretjerano,ali pjesma je odlična za vježbanje brzine i soliranja. :gitara: :gitara: :gitara:
no problemo :wink:= Citat =:
Izvorno postao MindReader
u procesu sam skupljanja novca... malo sam gledao gitare po netu(recenzije itd) i kao najbolja solucija mi se čini Yamaha 121. 2 humbuckera i 1 single-coil pickup. jednostavno ne mogu dočekat...
@Booby
Koji squier si uzeo?
znaš neke dobre solo stvari(ne prebrze) za akustaru?
Stratocaster,standard series.
Nebi znao nikakvu solažu za akustičnu,ali preporučio bi ti da nađeš neke klasične pjesme,odlične su za uvježbat prste desne ruke. Meni je jedna od boljih Packingtons pound,neka stara stvar iz 18.st,i guess.
Takvih je pjesama jako puno i teško je naći neku dobru,ali vrijedi potražiti!!!
Jel znate da se mysongbook srušio??? Jedan tip je downloadao sve što je na toj stranici bilo od tabulatura malo prije nego što se srušila. Zip file ima 112mb a sadrži 55000 fileova!!!
Svi vi koji se bavite glazbom preporučio bi vam glazbeni forum,odličan je!!
Sta mislis da se sam od sebe srusio, i da je taj tip bio predvidiv :)) Jako vjerojatno da je on srusio site, ili neki njegov= Citat =:
Izvorno postao Booby
Nije se srusio nego tablature vise nije moguce downloadati zbog autorskih prava.
Slazem se, ima dosta toga dobroga za procitati.= Citat =:
Svi vi koji se bavite glazbom preporučio bi vam glazbeni forum,odličan je!!