Demon,ono sto piše je na Quenyai : Gothmog o Morgoth
I problem u toj tvojoj pitalici,je što gospodara Morie nema tako često na forumu...
Printable View
Demon,ono sto piše je na Quenyai : Gothmog o Morgoth
I problem u toj tvojoj pitalici,je što gospodara Morie nema tako često na forumu...
Ok,tko je "Morgothov crv"?
Double post! sorry!
Bože Durine,to je bar lako!
Moramo se malo "ušaltati" u pitalicu.Eh,nemam puno vremena za forum,nažalost.Uglavnom sam na msn-u.Imati ću više vremena preko praznika.
Nema frke,možemo se ispitivat i na msn-u...hehehe...a i weky i prijatelji ce bit zahvalni na tome...= Citat =:
Izvorno postao Durin
:D
Da Durine to je bar lako....Morgothov crv ili ti Prvi od Zmajeva Morgotha.Zvan Glaurung otac zmajeva,kojegm je Turin ubio sa svojim slavnim mačem Gurthangom kojeg Gothmog obožava.....
Toliko....
Da,Durine to je lako!=čekaj da pronađem na internetu
E sada ću roknuti takvo pitanje da nećete naći odgovor niti da pitate Christophera Tolkiena
Durine bez ljutnje.Ali ove odgovore ne trazim na netu.Budi siguran u to.Ali ako si čuo za Thain s Book onda ćeš skontati.Imam tu knjigu otkako znam za sebe.Ustvari to je prva kniga koju sam kupio od čiča Tolkiena....
Eto toliko....
Poznata maugrimska narav...= Citat =:
Izvorno postao Durin
Cuj,ako ne vjerujes u vjerodostojnost necijeg odgovora,onda i ne vidim smisao tih pitalica...
Ok,ovo nema smisla.Sada ćemo ovako:više nema onih pitanja tko je/što je već ćemo malo drugačije.Npr. evo tebi Demon jedno pitanje:Zašto bismo mogli reći da je Sauron bio vezan za ljudski rod,zašto mu je on očuvao egzistenciju (u tjelesnom i fizičkom obliku) u Međuzemlju
Evo ljudi nije me dugo bilo.Pa vidim da Durin izgleda čeka da mu ja odgovorim na pitanje.Jel kolko sam skontao nije bilo dosta dugo postova od ovog zadjneg.
Pa ovako što se tiče tvog pitanja Gospodaru Patuljče mogu ti reći da nisam siguran u odgovor jer kao i što si ti rekao dosta je bilo Tko/Što.Pa vidiš meni baš ne idu ova pitanja Egzistencije,i ta pitanja na koja moram misliti.Ali da ne dužim pokušat ću odgovoriti.
Možda je Sauron održao svoju Egzistenciju,svoj fizički i psihički oblik,zbog ljudi što si i naveo u Pitanju.Zbog toga što su ljudi najslabija Rasa Međuzemlja i lako ih je pridobiti na stranu zla.Kao primjer Isildur,a možda i Aragorn u nekim djelovima.Ali ne vjerujem da je ovo odgovor.Kao što sam rekao ja ne volim ovakva pitanja kao što i ti Durine ne voliš pitanja Tko/Što!!!
Eto toliko.Uostalom Gothmog šta misliš zašto me nije bilo. :D
He...bio sam kod sestrične u Engleskoj.A zamisli šta sam odande doneo kući.ANDURIL FLAME OF THE WEST I GURTHANG mač Turina.Ej Gothmog ja nisam mogo verovat svojim očim kad sam ga vidio u trgovini.Moro sam ga imati :cry: :cry:
A da skoro sam zaboravio čast mi je da vam prvi čestitam Božić.Stoga SRETAN VAM BOŽIĆ:GOTHMOGU-DURINU-MORGOTHU i naravno svim ostalim prijateljima sa foruma....i naravno Demon Hunteru,o to sam ja....Pozdrav prijatelji.....
Seasamin Mellon....
Sauron, numenori? Nasao sam neki dodatak u tri kralja knjizi, o tome.
Zato što su ljudi Numenora slušali Saurona i štovali s njim Morgotha. Nakon pada Numenora on je pobjegao u Mordor gdje su mu se neki od njih pridružili?= Citat =:
Izvorno postao Durin
Ok,odgovor ima veze s ljudima (naravno) iako ne baš samo sa Numenorejcima.Čekam Gothmoga,pa ću onda odgovoriti.
E sad, prijatelj me pita kako se zove Gandalfov vuk, koji se navodno spominje negdje u Gospodara i Silmarillionu, no jeb*ga, pročitao sam Silmarillion 3 puta, a Gospodara više ne brojim, te nigdje ne nalazim ništa o vukovima.
No on je tvrdoglav, pa bi molio vašu pomoć... Nikako mu ne mogu objasniti da Gandalf nema hebenog vuka, ili ima, well, that's the question???
:)
E taj čarobnjački red od gandalfa koji k su oni? i koliko ih je u meduzemlju
Da se malo osramotim ako sam u krivu...= Citat =:
Izvorno postao FireSpirit
Ni ja nisam čuo za Gandalfovog vuka. On ima konja koji se zove Shadowfax... šta sam pametan... :eyebrows:
jos jedno pitanje:
ono, kada se nadu Balrog i Gandalf na mostu Khadaz Duma (ili kako vec)
i kada kaze da je on cuvar nekog plamena(neznam kako se zove).
mozda im je to carobnjacki red..
SHmmm, red im je Istari, a ima ih 5 cini mi se u Medjuzemlju= Citat =:
Izvorno postao Axl Rose
a gandalf ima brata, Rondalfa, zar ne?
i koliko se sjecam, spominje se negdje u knjizi da je gandalf morao otici na neko vrijeme negdje, a zapravo je trazio brata.
ili je Rondalf bio tamo negdje oko Shirea da pazi na Froda i ekipu??
Ovako koliko ja znam Gandalf The White nije imao nikakvog vuka,ili se varam.Koliko ja znam.Ali nije bitno.Mozda ti ga je prijatelj zamjenio sa Radagastom The Brown koji je kad je kročio nogom u Sive Luke odmah se zaljubio u svakojake zvjeri Međuzemlja.
A red Čarobnjaka,njih petorice nazivao se Heren Istarion
Čarobnjaka u Međuzemlje je poslato pet:Saruman kao prvi,Zatim dvojica istara obučeni u Modro Alatar i Pallando zvani Plavi Čarobnjaci,četvrti je bi Radagast a zdnji koji je sišao sa broda naravno Mithrandir sivi hodočasnik.
Što se tiče Bitke sa Balrogom.
Gandalf: ...I am the servant of the secret fire leader of the Flame of Anor...
A Anor ti je Palantir iz Minas Anora
Toliko....
A tko ih je poslao? I kak to da se ne spominju u lotru?
Demon,pusti mene da im ja objasnim (Super su ti mačevi,imaš doma cijelu oružarnicu).
1.Gandalf nema vuka
2.Gandalf nema brata-mislim da si to pomiješao sa nekom drugom knjigom
Možda si mislio na Radagasta dijelom,jer on je ipak bio koliko-toliko najprivrženiji Gandalfu.Gandalf je zamolio Radagasta da ga obaviještava putem ptica,tako je i uspio pobjeći iz Isengarda.
3.Kada se Gandalf obraća Balrogu i kažu mu da je on "nositelj Anorovog plamena" do danas fanovi nisu sigurni što je Tolkien time mislio (hehe,opet isto) no prevladava teorija da je on mislio na Sunce (Sindarinski Anor znači Sunce,khm. Demone).A ta svijetlost sunca bi imala veze sa dva Valinorska drveta (jer Sunce je zadnji plod sa tog stabla),čija je svijetlost,mogli bismo reći,simbol Valinora,koja su stvorili Gospodari Zapada.A onda,ima i još jedna rećenica kada kaže Balrogu da se vrati u sjenu i naziva ga "flame of Udun".Prije mnogo godina,dok sam prvi put čitao Gospodara Prstenova mislio sam da se to misli na onu zemlju iza Crnih dveri (što je dakako nemoguće),a tek sam poslije shvatio da se to misli na Utumno,prvu Morgothovu tvrđavu.
4.Dakle,Istari ili čarobnjaci bili su poslani sa Zapada po posebnom zadatku.U nedovršenim pripovjetkama spominje se kako je Sauron misleći da su nakon propasti Morgothove Gospodari Zapada zaboravili na Međuzemlje ponovno počeo preotimati za slobodne zemlje.Ali nije bilo tako.Videći što se zbiva Gospodari Zapada odučiše poslati Maie u pomoć ljudima Međuzemlja.Ali koga poslati?Jer trebali su poslati nekoga ravnog Sauronu,tko neće izrabljivati ljude Međuzemlja već ih samo tjerati na otpor,oni su se trebali zaogrnuti u ljudsko tijelo što je značilo određene zamore,morali su jesti,piti,spavati.Zato sazvaše sabor kako bi odlučili tko će poći.Saruman se prvi sam dobrovoljno javio,zatim dvojica Modrih čarobnjaka,Yavanna izabere Radagasta a Manwe upita gdje je Olorin(Gandalf).Olorin se tek bio vratio sa puta,i sjedio je na rubu prostorije.Manwe ga upita želi li on ići u Međuzemlje kako bi pomogao.Gandalf mu odgovori da se boji Saurona a Manwe mu kaže da je to još jedan razlog više.Tako oni stigoše u Međuzemlje,baš kada se pojavila sjena u Mrkodolu.Prvi je došao Saruman,zatim Modri čarobnjaci,zatim Radagast i na kraju Gandalf.Saruman je često pohodio na istok Međuzemlja ali se na kraju skrasio u Isengardi,Modri čarobnjaci također ali su negdje "zapeli" i nitko ne zna što je s njima,Radagast se zaljubio u stvorove Međuzemlja i okanio se svoga zadatka.Samo je Gandalf ostao vjeran i na kraju ga izvršio.Kada je on tek stigao u Međuzemlje,Cirdan mu je darovao prsten Vatre uvidivši da ga na putu čekaju teške brige.
1 pitanjce; Zna li se IŠTA o tim Modrim čarobnjacima?
Nagađanja i koliko ja znam jedno pisamce Tolkiena svome sinu Christopheru:"Mislim da su otišli kao poslanici u daleka područja,na Istok i Jug,daleko od numenorskog dosega:kao izaslanici u krajeve pod "neprijateljskom okupacijom",reklo bi se.Ne znam kakav su uspijeh mogli imati;ali se bojim da su doživjeli neuspjeh,kao i Saruman,premda bez sumnje na različite načine;a sve mi se čini da su bili utemeljitelji ili zaćčetnici tajnih kultova i "magijskih" tradicija što su nadživjele Sauronov pad."
Citirano iz "Nedovršenih pripovjesti".Neki smatraju da im je Saruman tamo postavio klopku ili da su dijelom bili uspješni jer inače Sauron ne bi imao toliko Istočnjaka pod svojom kontrolom,ali to su sve nagađanja.Joj,da sam barem Mandos,sve bih znao,odgovore na sva pitanja.
Offtopic,Arbiter da li ti je onaj dole citat iz onog Madagaskara,ono sa pingvinima,koje su naši sinkronizirali?
A kak to? Šta se nalazi na zapadu? I gdje to ode frodo i gandalf na kraju 3. nastavka
Mislim onaj nekakav elf land iz Samalriona.= Citat =:
Izvorno postao Axl Rose
Na kraju filma Frodo i Gandalf otplove sa zadnjim brodom iz Međuzemlja u Besmrtne zemlje....
Ali tu ću čast prepustiti Durinu.Neka ispriča....
A uostalom di je Gothmog da opet nije tražio povratnu do Minas Morgula ili di već...
A i Durine jesi čuo i gledo za onu žensku koja je bila na RTL-U davno.koja kao piše nastavak Gospodara Prstenova.Kao ono sta se događa kad prstenova Družina dođe u Besmrtne zemlje.Kao neki nastavak
Pozdrav.... :kill:
E da evo nesto zanimljivo mislim da će vam se ova stranica veoma svidjeti...u to ne sumnjam.A imate i nekoliko,ustvari malo vise tezih testova....
http://www.tuckborough.net/
A jer cijela druzina ošla tamo, u te besmrtne zemlje? Jer to neki elf land, tak sam čuo..