Da, oni su malo teži. Ako si mage, možeš biti "čizi" i baciti Cloud Kill na rub vidnog polja... Možda će krenuti na tebe, ali masa će ih pokrapavati.
EDIT: Stigo me Forengner
Printable View
Da, oni su malo teži. Ako si mage, možeš biti "čizi" i baciti Cloud Kill na rub vidnog polja... Možda će krenuti na tebe, ali masa će ih pokrapavati.
EDIT: Stigo me Forengner
Ako si uspesno obavio prvih par questova na pocetku igre (irenicusova tamnica 2 deo) Onda imas wand of cloudkill,i samim tim ti halflinzi nisu problem.
Ček, sad je meni sinulo, on onoga Magea ima u BG2?!?!? Onda je zbilja pre loš, mislio sam da si takvog napravio za BG1 :D Moraš imati minimalno INT 18 ako si pure mage.
Ovako ti ide za Magea...
STR - minimum (staviš si item koji boosta na 18 - početak je teži pošto nemreš puno nositi)
DEX - minimum (nije bitan jerbo imaš brutalne protekcije kao mage)
CON - što ostane, mada nije bitan (ako igraš kako spada, nitko te nemre niti dotaknuti, tako da HP nije problem)
INT - MAX
WIS - 16 - 18 (16 za Limited Wish spell, 18 za Wish spell)
CHA - minimum (imaš prsten za 18 CHA, staviš kada ti treba, ali imao ti niski ili visoki CHA, baš i nema nekog utjecaja na gameplay)
Zašto je bitno imati INT na max? Da bi castao Level 9 spellove, moraš imati minimum 18 INT!!! Ti imaš 15 INT, a to znači da ćeš moći castati max Level 7 spellove!? Level 8 i Level 9 nećeš niti otključati ako to ne popraviš ili ne kreneš iznova.
Ako igraš kao Sorcerer, onda staviš CHA na max, a INT na cca 10 tako da ne gubiš sposobnost komunikacije sa ljudima zbog pre niskog INT-a.
Nvm Bartuc, prešao sam male gadove i sad tražim demonsko srce za tog starca u sferi.
Nego, o mom Mage-u... Kako da mu sad boostam INT permamentno??? :(
Nikako. Ako imaš expanziju instaliranu, onda ćeš moći dodati +1 u Watcher's Keepu. Osim toga, ne sjećam se da ima još koji quest za boostati INT!?
jel ima koji prsten ili nešto za int?
Golden Ioun Stone, jedan potion, a u jedinici je jedna knjiga. Tako dođeš do 18, ali neznam kako do 19. A cilj je 19.
2.0 pravila imaju određene retardacije, i u pravilo se magevi sa manje od 18 int u startu rerollaju.
Imaš jedan Ion Stone, ali se ne sjećam gdje ga nađeš i da li je iz expanzije. Ali, mislim da postoji rupa u pravilima kod BG2, no to ti mora netko drugi potvrditi.
Po pravilu, mage sa slabim INT nebi mogao castati high level spellove. Ali mislim da se u BG2 INT odnosi samo na mogućnost učenja High Level spellova, ali ne i na mogućnost castanja. Tako da možeš recimo popiti Potion of Genius (drmneš ih par za redom pošto se efekti stackaju) i onda sa visokim INT naučiš high level spell iz Scrolla. Zbog niskog INT ćeš imati manje slotova za memorizirati spell, ali mislim da bi mogao iskoristiti tu rupu za korištenje L8 i L9 spellova.
EDIT: Treći put danas da me ljudi prestignu, jeblo me otvaranje 100 tabova odjednom i ne refreshanje prije postanja :(
hvala dečki, pokušat ću to sa potionom
Potion ti ima duration time, tak da ćeš pokušati tek dok će ti lik biti dovoljno visok level za L8 spellove :D Drugim riječima, igrati ćeš još danima kao manijak, da bi na kraju skužio da si se zajebo...
Ako ništa drugo, uključi si Shadowkeeper i poigraj se attributima. Oprostiti ćemo ti, s obzirom da SVI znamo kako je kretati kroz Irenicus Dungeon po 200x prije nego smo zadovoljni likom :D
Ja mislim da tu uvodnu tamnicu sad mogu nacrtati do najsitnijih detalja, i ucrtati mjesta gdje je koji neprijatelj. I što ima na sebi.
Da, čitav radnom loot više nije tako random :D
Znam napamet to prokleto mesto,pa i linije dijaloga. Ali ipak,ako si ubacio lika iz BG1 treba sve detaljno preci,zbog kul itema.
Btw:ko od vas ipak rutinski uradi sve 'mini questove' u Candlekeepu?:)
Pfff, Candlekeep.. Uvijek si kažem "neću se zajebavati s tim questovima, idem odmah do Goriona".
5 minuta kasnije vraćam Hullu njegov mač i Phlydiji knjigu :(
:) sto je najgore,onaj quest za narednika koji je u strazarskoj odaji daje ok loot za thiefa ili mage-a.Dagger +1.
Nista specijalno,ali pomaze.
@bartuc
Šta je taj shadowkeeper, nisam čuo za to dosad :(
Editor likova.
Program za manipulaciju statsa likova iz BG. Znači, loadaš savegame ili char file i možeš mijenjati atribute, skillove, spellove, alignement itd.
Program za cheatanje u osnovi, ali dobro dođe ako slučajno neš zezneš s likom pa trebaš popraviti stanje :)
Oh ponovo neki bug..Dodjem ja u Nashkel,pricam sa onim gradonacelnikom,Ghastkillom,i kaze mi on svoje probleme itd,kaze da moram da ocistim nashekl mines,kad ono,nema Journal update-a?Dakle uopste mi nije registrovao taj razgovor i samim tim nemam ni tog questa,sta da radim?(patch?Reload?)
Ja sam modificirao Jaheiru u Fighter/Clerica jerbo Fighter/Druid niš ne valja :D Ali ženu i dalje mrzim zbog VA i nepostojeće karizme, tako da je kickam što prije :D= Citat =:
Izvorno postao Aerial_51
ali...ali... Možeš je jebat tri puta u igri.
Zašto je izbaciti kad je možeš okrenuti pa izbaciti? :D
Meni je ona najodvratniji lik u igri. Toliko je beskorisna da joj redovito dam praćku da pokušava klati iz daleka. Kad tome pridodaš odvratnu narav i odvratan glas koji glumi plemeniti autoritet, fuuj. Rađe nategnem Aerie.
:D Viconia.
<3.
Odlican cleric.Anomena sam samo tako sutnuo zbog nje,jedino sto je evil,pa mi smanjuje reputaciju!
PLUS! Viconia i Aerie su izvor nepresušne svađe i zabave! <3 Aerie!
kako da ubijem tog vražjeg Tanarrija (planar sphere quest, treba mi demonsko srda�ce)
Edit nvm, uspio sam.
Kog sve imaš u party-u?
EDIT: Jebiga... :D
Rekao sam da ti treba paladin.Treba ti magicno oruzje (imas samo Lilarcor ili..?) Lak je demon,samo ti treba protection from evil/magicno oruzje.
Edit:huh jebiga. :D
Kako sam imao jebenu obradu Portraita od Viconie, to nije za ljude. Ali uploadao sam preko imagesforme sitea i slika je nestala, kasnije je više nisam mogao naći :cry: Pre savršeno za ženskog avatara ako ne želiš Vikicu u party-u ili da si obogatiš Viky novim portraitima.
Božo, jesi ti tu sliku slučajno skinuo i bekapirao? To je bilo prije godinu (+) dana, ne znam da li se sjećaš!?
imam srce, kud da ga stavim? :(((((
Bilo je to prije par hard-wipeova i brickova.
@Chupa
Velika prostorija do koje se dolazi na dva nacina: