Na sveopće veselje komune, Aion ipak neće imati neslavnu GameGuard zaštitu pri izlasku.
http://na.aiononline.com/en/news/aion-l ... ion-1.html
Printable View
Na sveopće veselje komune, Aion ipak neće imati neslavnu GameGuard zaštitu pri izlasku.
http://na.aiononline.com/en/news/aion-l ... ion-1.html
http://www.aiononline.com/
me likes
jos 2 sata do headstarta
baš me zanimaju reakcije na RvR ovdje, ak nekim čudom ispadne dobro probat ću trial, tamo negdje za božić će valjd bit :)
I tak je ljepo dodjem kuci u 5 popodne, idem se logat u igru i doceka me ovo :p
http://www.imagesforme.com/out.php/t699403_Aion0002.jpg
otvaranje novih servera, večina servera je prazna, transferi charactera, closeanje servera... WAR 2 much? xd
Pa WAR je imao previse servera, Aion ima premalo servera... 5 ENG, 3 GER i 2 FR ak se nevaram... I vise manje svi su puni, u petak na dan laucha ce dodat jos servera
Stvarno imaju navalu, mogu reći samo :thumbs2:
Worthaur daj malo opiši svoj doživljaj te usporedi igru sa Warhammerom da vidimo koji su pros a koji cons od igre :oops:
Pa zasad sam lvl 19, na lvl 20 se moze riftat u zone od druge frakcije a na lvl 25 je prava PvP zona, do tad vam nemogu nis rec o PvPu...
PvE ko PvE, odi tamo, ubi tog i tog, skupi to i to... Nemoze se to uspoređivat sa WAR levelanjem u kojem mozes doc do max lvla bez da moba ubijes
Jel ima laga s obzirom na količinu ljudi?
Ne, nista, igra radi savrseno. Najstabilniji serveri, stotine ljudi oko mene i imam 100+ fps
A ping, u betama je redovito bio katastrofalan?
Oko 100ms, nis strasno
Probao betu.
Nakon uspješnog skidanja 8 gigabajtnog klijetna s patchevima (čemu služi dvd u kutiji :?), krenuo sam s izradom lika i igre.
Uzeo sam onu "dobru" stranu, napravio žensku patuljčicu s kečkama, warriora, i odabrao krcat server.
Dojmovi?
Ne leži mi baš. Igra je dosta šlampava i neuredna po pitanju sučelja, atributa i ostalog. Ima sve odlike MMO-a, no ništa što već milijun puta nismo vidjeli.
Grafički podsjeća na Final Fantasy XI, znači krupne okice, tupave face i sve skupa vrlo djetinjasto. Ista se doduše jako brzo izvodi, te koristi široku paletu boja, što igru čini dosta živahnom i ugodnom za oči. Animacija je katastrofa, bilo da se radi o zahtjevnijim vještinama, pa i osnovnim stvarima tipa trčanje. Nepotpuna je i neprirodna, te traži dosta popravka.
Aion bi bio interesantan da ne traži pretplatnički ugovor, te da ima pristup plaćanju kao Guild Wars. Ukoliko Aion traži pretplatu, onda igra nema kvalitetu da zaslužuje mjesečni izdatak od stotinjak kuna. Mora još puno žganaca jesti da bi bio interesantan puku generalno nezainteresiranom za mmo, kao što je to učinio WoW ili LotrO.
Prema osobnom mišljenju, još jedan u nizu platni MMO slabije kvalitete, koji će čak i entuzijastične igrače ohladiti u narednih dva-tri mjeseca.
Čeka se Old Republic.
Sve što si rekao stoji ali se igra ipak uspjela progurat na tržište zbog strašnih pogrešaka kod Warhammera i ostalih novije izašlih MMO-a. Aion je izašao u pravo vrijeme (taman poslije umiranja nekih mmoa i prije izlaska nove wow ekspanzije) + što je doveo sve stvari koje su ljudi htjeli i tražili (death penalty, dulje levlanje....). Ljudima je jednostavno bilo dosta katastrofalno loše napravljenih i neoptimiziranih igara tako da će se svačim zadovoljit. Mene je sve strah kako će ispast WH 40K i ostali dobri IP naslovi pošto je dosadašnja praksa ta da takvi MMO-i počinju umirati sa početkom official release-a.
WAR npr. nije umro... daleko od toga... nadalje ovo sve što si ti reko si mogo reč ovak "ljudi več pun qrc vremena nisu vidjeli dobro optimiziran p2p mmo, tak da će im i grindersko sranje bit super"
death penalty? dulje lvlanje? pa koji qrc, ima bar 50 takih totalno free mmoa..
ono, vjerujem da se igra super vrti i sve, al ne kužim zbog čeg bi ju trebo igrat?:S zbog grinda?
Zbog ceg se svaki MMO igra, PvP. I kakav jebeni grind?
Meh, da ljudi igraju PvP, igrali bi Guild Warse još uvijek. Čak je i ArenaNet morala stavljati hrpu grinderskog sadžaja da bi zadržala igrače, unatoč onličnom akcijskom PvP-u s archivementima.
Pa naravno, treba bit dodatnih sadrzaja uz PvP, ak po cijele dane PvPas dosadit ce ti, ovak odes malo u neku instancu, odmoris i nastavis PvPat... I ovdje ima neki tip scenarija iz WARa, Elyosi krecu na jednoj strani, Asmodiani na drugoj i treba ubit bossa na kraju instance s tim da ces jos morat sredit i drugu frakciju
1. War-u pada broj subova drastično svaki mjesec (oko 20k)
2. To što sam rekao da ljudi žele dulje levlat lika ne znači da žele grindat (nauči što je grind a što nije)
3. Možda 50 MMO-a ima death penalty ali nemaju ostale stvari koje Aion nudi tako da nauči i tu razliku.
4. Ne trebaš je igrat pošto te nitko ne sili ili davi sa samom igrom, ti odlučueš što ćeš igrat ali daj ubuduće prije nego kreneš komentirat pročitaj nešto o igri ili je bar probaj da ne pišeš ovakve gluposti.
Ah Ranger :( (to je sve što tvoj post zaslužuje)
Kakav je balans među frakcijama Worthaur? Kažu ljudi da ima puno više "tamnoputih" te ako je to istina bi li moglo to uništit RvR pošto "numbers" > "skill"?
Jok, vise manje je balansirano
http://uk.aiononline.com/livestatus/server/
ja sam je igrao i svidila mi se na neki nacin ali kasnije shvatis i sam sto ces raditi na lvlu 50 kad nema nijednog builda str/int sto ja znam sto vise dex/vit itd.....jedino jacinu i obranu svoga chara odreduju manastonovi nista vise tako da je svaki char isti na lvl 50 ^^ i koliko znam jos nema nikakvih posebnih oruzja koji rijetko dropaju monsteri,sto se tice skilova jos sam mali lvl ali jbga....jucer gledam jednog lika lvl 29 i onda se zapitam pa koliko to treba vremena da ubijes jednog monstera......svaki monster sve vise i vise hp-a a naravno i ti dobivas sa lvlima nove skilive ili upgrejdas sadasnje ali dok ti ubijes jednoga monstera i na kraju svakoga monstera ti moras upotrijebiti onaj item za hilanje da bi isao udarati drugoga monstera.....a napasti 2 monstera odjedanput nema sanse tu si mrtav odmah.a sve to sto sam opisao zamislite uvijek jedno 10 ljudi oko vas....jos dok nadete monstera kojeg nitko ne napada^^hiler je lako za preziviti jer se hila naravno ali nekome drugome to je uzas.sto se tice natrpanih servera,cekanja i po 4 sata cak nekima i vise neznam sto bi na to rekao.....ako ncsoft otvore nove servere i da onda ocekuju nekoliko stotina igraca koji vec igraju na pretrpanim serverima i imaju lika lvl 22+ sumnjam da ce se to dogoditi jer zamislite da igrate betu dodete do lvl 30 i sve izbrisu,pocne headstart igrate dodete do lvl 22+ prenatrpan server i zar oni stvarno ocekuju da ce covjek po 3 put opet ici ispocetka igrati....a i tko garantira da i na novim serverima nece biti prenatrpanosti.... a pvp da ne spominjem ^^
Molim? Manastonovi, godstonovi, enchantanje i stigme.
Nema posebnih oruzja koje dropaju mobovi? Imas end game instance u kojima pada imba oprema, imas craftanje pomocu kojeg mozes craftat oruzje/armor koje je u rangu sa end game dropovima, i imas pvp oruzja/armore koje kupujes sa abyss pointovima koje dobivas kad ubijes playere druge frakcije i mobove u abyssu...
I da, jako je tesko ubijat mobove i to mi se svidja, napravili su pve malo tezim, neces gledat tv, citat forum i imat 5 mobova na sebi odjednom kao u ostalim mmoima nego ces morat pazit da ne aggras jos nekog, 2 moba mozes prezivjet al 3 jako tesko...
Sto se tice velikog quea za servere, to mi je jedina zamjerka zasad, al rekli su da ce ovaj vikend povecat kapacitete servera i posto sutra ide igra u prodaju dodaju nove servere
gle ga ovaj fanboi
craftanje oruzja i nije bas nesto specijalno,oprema i oruzje sa pointovima moza svatko imati tako da i to nije nista specijalno.Ma koja 2 moba mozes prezivit? mozes ako koristis za svaki mob onaj potion gdje ti svako 2 sekunde hila (govorim 2 moba istog lvla kao ti) a to kosta 100 golda sumnjam da itko ima love na bacanje ^^ ili ako hiler udres ga i hilas se i tako nekoliko puta ^^= Citat =:
Izvorno postao Worthaur
A sto kazes na pvp?
protiv hilera nam sanse udaras ga 6-7 sek a on to obnovi u 1 sek ^^
sourcer kako se vec zove stunta te i samo udara i kad se oslobodis nakon nekoliko opet te stunta dok se on hila i udara te tebi samo ide hp.
protiv rangera to je kao da hvatas kokosi po igri samo bjeze i udaraju te ^^
Moza se igra cini kao nesto posebno a mozda to i jest jer ima na webu dosta stvari i u igri isto tako ali zapravo kad igras neko vrijeme shvatis da bas i nije nesto jer nemozes letiti gdje hoces,nema posebnih oruzja jace jacine koji padaju jako rijetko,nema statova tako da svi vise manje imaju isti hp/mp osim sa osim stonovima,natrpanost servera,natrpanost servera u smislu unutar igre a ne kad cekas jer oko tebe je uvijek najmanje 10 ljudi mogao bi ovako svaki dan za nesto pisati ali jbga moram nastaviti igrati aion ^^
Tvoj problem je sto gledas PvP kao 1v1, kad clerica fokusa par ljudi nema sanse da prezivi. Ni jedan mmo nije balansiran za 1v1 jer je to nemoguce napravit
Ti znas da za najbolje oruzje u igri treba cca 1mil abyss pointova tak da nemoze svatko imat. I da, svaka klasa moze prezivjet 2 moba, gladiator/templar imaju plate i to im nije problem, priestovi healaju pa im nije problem, assassin ubije jednog moba u par sekundi pa se fokusa na drugog, magovi i ranger su range klase pa mogu oba moba ccat. Naravno da ces umrijet ko sorca ak samo stojis na mjestu i pustis moba da dodje do tebe.
Oruzja jace jacine padaju rijetko? Imas instancu, u instanci imas bosseve, boss ce uvjek nesto dropat sad jel to za tvoju klasu il ne, ovsi kakve si srece. Isti k kao u svakom mmou.
I ne, nece svi imat isti hp/mp i ostale statove, netko ce se fokusirat na survivability pa dizat hp/evasion/parry/sta vec, netko ce se fokusirat na sto veci dps i dizat crit, pomocu stigmi ce se specat opet na dmg/survivability/support sta vec
vec vidim to najbolje oruzje,dode mi prijatelj elyos ja asmo on digne svu opremu sa sebe i ja ga ubijam samo i eto ti pvpa :)= Citat =:
Izvorno postao Worthaur
ako ce biti ubijanje monstera kao u wowu mozes i sad viditi da svaki igrac ima ljubicastu opremu koji je najvise mjesec ipo najveci lvl.
sto se tice tih statova za koju su potrebni stonovi uvijek ce biti igraci skoro jednaki jer tko ima vise srece taj ce imati koji stat vise a da mu se oruzje ne razbije osim ako nepostoji nesto sto ima da se nerazbije to jos nisam vidio mozda i postoji.
Nisi ti bas proucio PvP? Abyss pointovi, abyss pointovi, proguglaj sta su i za sto sluze. Najbolje oprema je PvP, posto je za PvP, sto je jebeni end game. I nece svatko imat tu opremu jer ti cim umres gubis abyss pointove i pvp rank
:pray:
inace koliko je time card za 60 dana?
Pretpostavljam da će Aion kao i ostale NC Soft igre koristiti ovo.