Kompanija XFX, jedan od poznatijih proizvođača grafičkih kartica, objavljuje prestanak prodaje proizvoda s Nvidijinim čipovima. XFX je do nedavno bio ekskluzivni Nvidijin distributer, no problemi su započeli prošlogodišnjim uvrštavanjem u ponudu AMD-ovih Radeona.
Ovaj potez se Nvidiji nije svidio, pa je kompanija XFX-u uskratila čipove Fermi i sve izvedenice ove arhitekture. XFX je i dalje mogao prodavati starije GeForce kartice, no ionako slaba prodaja i brisanje s Nvidijine liste partnera primoralo je kompaniju na drugačiju poslovnu strategiju. Prema tvrdnjama iz XFX-a, tvrtka će od sada u ponudi imati samo grafičke kartice s AMD-ovim čipovima, što se odnosi i na nove modele čije se predstavljanje očekuje tijekom ovog i sljedećeg mjeseca.
Hahahaha :rotfl: Vijest ko stvorena za mene... Da naprave prenamjenu tvrtke u slastičarnicu, nebi više niti sladoled od XFX-a kupio, previše zla mi je nanio :(
11-10-2010, 21:53
Mirogamemasta
Re: Novosti iz Hardware svijeta!!!
Apsolutno se slazem. Ajde bar su se Nvidija rijesila nametnika, jos kad bi ih se AMD rijesio bilo bi super.
11-10-2010, 22:32
Doctor Freak
Da sam Amer XFX bi volio ko Boga. Doživotna garancija na bilo koji proizvod mmmm mljac mljac...
Sto se mene tice, skoro pa savrseno kuciste. Modularno do bola. :pray:
Jedino pretpostavljam da se nece svima svidjeti pretjeran mesh.
Dust filtere nitko nije spomenuo, a nisam siguran da li ih kuciste ima. Sa tolikim meshem i hrpom fanova zbilja je obavezno imati filtere inace masina postaje usisavac za prasinu.
Najvise me zanima vase misljenje za naciin na koji se postavlja hard.
Cudno mi je da su se odlucili staviti hard na... air hard drive suspension mounts. (Koja je hrvatska rijec za to? ljuljacka :D ).
Zar se nebi hard trebao cvrsto stegnuti da ne vibrira? Na tim mauntovima mi se cini kao ima potpunu slobodu kretanja.
14-10-2010, 10:31
bezimeni
Konačno nešto novo u svijetu kućišta .Na prvi pogled me odbilo ali nakon pogledanog filmića ispada jako zanimljivo .Možda si ga priuštim jednog dana .
14-10-2010, 10:31
Niko Bellic
THE BEST MID TOWER CASE EVER
14-10-2010, 10:41
bezimeni
Prekrasno . Ovo je kućište bez mane .
14-10-2010, 10:42
Niko Bellic
Ovo je kućište zbog kojeg ću vjerojatno uzeti Diners. :)
14-10-2010, 11:22
Bartuc
Ajme, pre pre savršeno kućište. Nema detalja koji mi se ne sviđa, od dizajna do funkcionalnosti, sve savršeno :pray: Baš me zanima cifra kod nas.
14-10-2010, 11:38
Gwin
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Prekrasno . Ovo je kućište bez mane .
oćeš redom?
1. četiri USB slota koji su preblizu jedan drugom. nema teorije da normalno skopčaš četiri usb sticka. pa barem bi corsair trebao to znat, s obzirom na to koliko su Voyageri debeli.
2. tri centimetra je prenizak.taman toliko koliko bi mu trebalo da ima jedan cable management prorez IZNAD ploče za provlačenje EPS kabla. jer ovako EPS kabel mora ići iz gornje desne rupe. ili preko memorije i hladnjaka ili ga moraš naguravat iza ploče..
3. kad je već tak jednostavan "tool-less" dizajn, mogli su preuzet puno praktičniji hdd hot-swap dizajn sa 800 serije
14-10-2010, 11:41
Bartuc
Imam samo 1 USB stick 8)
14-10-2010, 12:07
bezimeni
skopčaš 4 usb vanjska harda bez problema...tko još koristi usb stikove i to više od jednoga .Što se slaganja kablova tiče zaboli me .I tako je bočna stranica potpuno zatvorena ( hvala bogu ) .Jednom kada ga složiš otvoriš ga dva pta godišnje kako bi ispuhao prašinu i to je to .Nije da sad zurim u unutrašnjost po cijeli dan :D + ovo što nudi oko slaganja kablova je i previše za moje potrebe i ukus . Ima jednostavno pre svaršeni dizajn ...poput samurajske katane.Jednostavan i savršen a opet tako dostojanstven i elegantan :D .
14-10-2010, 12:15
Gwin
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
ovo što nudi je i previše za moje potrebe i ukus . .
nisam ti ja kriv kaj imaš loš ukus i niske potrebe..
:P
14-10-2010, 12:18
bezimeni
Veliš , nisam picajzla :D .
14-10-2010, 13:50
Bartuc
Meni je ovo prvo kućište koje mi se sviđa nakon CM690 Pure Black. Samo bad kaj će ziher koštati iznad 1000 kuna, a toliko nema čanse da dam za kućište, ma koliko god bilo lijepo/dobro. Još veći bad od toga je što ADM više nema CM690PB za onu smiješnu cijenu, sada je najjeftiniji 750 kuna :cry: :cry:
14-10-2010, 18:38
Niko Bellic
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
skopčaš 4 usb vanjska hardaSbez problema...tko još koristi usb stikoveSi to više od jednoga .Što se slaganja kablova tiče zaboli me .I tako je bočna stranica potpuno zatvorena ( hvala bogu ) .Jednom kada ga složiš otvoriš ga dva pta godišnje kako bi ispuhao prašinu i to je to .Nije da sad zurim u unutrašnjost po cijeli dan :D + ovo što nudi oko slaganja kablova je i previše za moje potrebe i ukus . Ima jednostavno pre svaršeni dizajn ...poput samurajske katane.Jednostavan i savršen a opet tako dostojanstven i elegantan :D .
Ja nažalost imam samo 3 USB vanjska harda, ali jedan ima dupli kabel. Prodao sam oba Corsair USB sticka i umjesto njih sad koristim ovo, jer je manje, bolje i brže!
Ovo kućište je pure awesomeness!
17-10-2010, 16:20
RIDER32
Meni toloko fičra de na živce. Ispada da sam retardiran pa neznam odvrniti šaraf da skinem stranicu :D
Ugl jednostavno nepatim na to kučište :D prije svega, ružno je...
17-10-2010, 16:36
W3DR4N
Appleu je računalni tržišni udjel zadnjeg kvartala u SAD-u narastao za više od 25%, te je sad treći najveći proizvođač računala na zapadu.
Nakon tri-četiri godine posvećivanja mobilnim platformama (iPod, iPad, iPhone), gdje su došli do tržište pozicije gdje nemaju nikakvu bitnu konkurenciju (iPod jedini pravi brand među multimedijskim sviračima, iPhone generira 80% profita cijele mobilne industrije, iPad zarađuje milijarde dok drugi otkazuju loše pokušaje imitacija), Apple će 20. listopada održati konferenciju gdje vraćaju fokus na Macintosh, uz predstavljanje novog Air računala, novog operativnog sistema i nekih drugih noviteta.
17-10-2010, 21:17
Gwin
tko drugi nego vedran će na PCplay forumu reklamirat apple :D
no, šalu na stranu.. da, apple je treći po veličini kad se PC ionako uglavnom prodaje u komponentama, a to nije uzeto u statistiku.
još da nije tolko prokleto skup....
17-10-2010, 22:15
Ivan_87
nije baš da samo apple ostvaruje dobitke
HTC, četvrti po vrijednosti brand u mobilnoj industriji izvijestio je da su u trećem kvartalu ove godine ostvarili 360 milijuna dolara dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Dobit je u drugom kvartalu iznosila 268 milijuna dolara. Očekivano, najveći prihodi i dobit ostvareni su od prodaje mobilnih uređaja temeljenih na Androidu. Unatoč sve većoj konkurenciji koja dolazi od strane Samsunga i ostalih proizvođača, HTC najavljuje održavanje stabilne pozicije na tržištu.
mob.hr
17-10-2010, 22:30
W3DR4N
S druge strane, Q3 profit za Apple je bio 15,7 milijardi američkih dolara, što je samo 40 puta više od HTC-a, tj. više no što je HTC zaradio u zadnjih deset i više godina. :)
17-10-2010, 22:36
bezimeni
Sad još samo fali da se bace u rat sa konzolama pa da imamo još ekskluziva samo za tu platformu :D .
17-10-2010, 23:10
Ivan_87
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
S druge strane, Q3 profit za Apple je bio 15,7 milijardi američkih dolara, što je samo 40 puta više od HTC-a, tj. više no što je HTC zaradio u zadnjih deset i više godina. :)
jbg al dupli plus je dupli plus :P
18-10-2010, 02:35
RIDER32
A kad apple kupuju brandpičke a normalni poslovni ljudi željni funkcionalnosti uzimaju HTC. Nije ni čudo što je vaka recesija kad svi furaju nefunkcionalni apple :D
This article you requested is not yet on-line or you reached an invalid URL
21-10-2010, 21:46
Niko Bellic
Pao je sajt pod navalom znatiželjnika. Strpi se... :P
21-10-2010, 21:54
bezimeni
Meni su se stranice otvorile uz dosta muke.Po testovima su kartice od prilike u rangu sa 5850/5870 .Ako bude cijena u rangu 5750/5770 biti će pun pogodak .