Da se osvrnem na diskusije o grafici pred par stranica - grafika jest tmurna i depresivna, i to namjerno. Možda su jedino pretjerali s raznim filterima za različita doba dana.
Printable View
Da se osvrnem na diskusije o grafici pred par stranica - grafika jest tmurna i depresivna, i to namjerno. Možda su jedino pretjerali s raznim filterima za različita doba dana.
GTA III je imao tmurnu grafiku. Ali i jasno definirane boje (čak je i siva bila jasna). Ovdje mi je prije moda kojeg je Weky linkao sve izgledalo isprano, i to ne u tmurnom i sivom smislu. Niža gamma korekcija bi bila ugodnija. But then again, Wekyjevi modovi i saturation na maxu je učinilo svoje. Igra izgleda definiranije a i dalje zadržava atmosferu sivog velegrada.
Igra je zapravo vrlo dobro portana, samo što je narasla u svakom smislu.= Citat =:
Izvorno postao vex
Na prosječnom računalu bi se postavkama s konzole dobio više od 60 sličica u sekundi.
Konzole imaju nekakve low-mid postavke, nisku rezoluciju i puno blura, s vrlo ograničenim iscrtavanjem objekata i znatno manjim brojem vozila na cesti.
Da. Primjetna je razlika u grafici na PCu i onoj na konzolaškim verzijama, prvenstveno X360, na kojima su prvi demoi dosta štekali.
Tu se slazem. Isprva sam mislio da je stvarno prelos port, al dok se malo detaljnije informiras...ono, daleko veci distance view(sto jako utjece na perfomanse), sami graficki detalji i widescreen rezolucije, te na kraju brutalno dobra fizika+open world cine svoje. Da nema tako dobre fizike, igra bi isla sasvim dobro. Problem je sto jos jako mali broj racunala ima dobre quadove jer su oni jos dosta skupi, a ova igra ga itekako zahtjeva...ja cu odigrati igru, kada kupim novi proc. Ne zelim si kvariti uzitak igranja na trenutno vrlo trzavoj igri...= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
cim nabavim postenu konfu, nabavljam i gta 4 xD
Ja samm ju vec narucio i trebala bi stici kada se vratim sa mora :)
Hm. Kupis AMD Phenom II 545 za 650-700 kn i sa šansama od 95% ga otkljucas u quada (naravno ako na ploci imas ACC). Ili jos bolje usparas jos 50ak kuna i kupis P2 550 i ako dobijes jedan od onih 5% neispravnih procesora opet imas procesor sa kojim ti je zajamceno 3,6GHz ili jos bolje 3,9-4,0GHz.= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
Uostalom na oba procesora cak i neotkljucana i na stock frekfenciji igra leti bez problema.
Sve sto si spomenuo su AM3 socketi, a moja maticna podrzava AM2 ili AM2+(procesori u biti za am3 socket, al su ga prilagodili i am2 strukturi) procesore... :wink:
Neda mi se jos sada mjenjati i maticna. Probat cu naci nesto za svoj am2 socket. Neki jaki dual core ili quad(za quad nisam siguran, neda mi se davati som kuna za proc).
AM2+ procesor nepase na AM3 maticnu, ali AM3 procesor paše na AM2+ maticnu.
U hardwareu cjelo vrjeme slažu konfe u takvoj kombinaciji :wink:
Moja maticna je AM2, sto znaci da podrzava am2 i am2+ procesore, al mislim da ne podrzava am3
Evo, ovaj quad ti paše na matičnu http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=12856
Da, mislio sam ili taj ili amd 6000+ x2 3.0Ghz. Vidit cu jos...
Kad vec uzimas phenoma 1 uzmi ovoga http://www.diskont24.com/product.php?productid=49324S:)
Malo sam se poigrao sa kompom...kako ne volim klokani komp koji će cijelo vrijeme raditi na povišenim taktovima a jedan manji dio ukupnog vremena na pc-u provodim uz igranje te ga tako cijelo vrijeme nepotrebno naprežem instalirao sam sa stranice proizvođača matične Easy tune programčić koji overklokira moj procesor samo kada to i treba tj. kada se napregne npr. u igrama ili pri nekom drugom zahtjevnijem poslu .Uglavnom podže proc sa 2.33 do 2.80 te memoriju sa 800 na 900 mhz-a.
Da ne duljim...proc je u admu-u trenutno 1030 kn a moja ploča iz potpisa 600 kn....uz jeftinu ddr 2 memoriju od 2x2 gb te već sada povoljnu 4850 grafu sa 1Gb rama ( 860 kn) sa svim opocijama na high u već sada narodnoj rezoluciji 1680 x 1050 i sa view i detail distance postavljenim do 30 što je sasvim pristojno u ovoj igri možete dobiti sasvim zadovoljavajući broj fps-a u igri .Benchmark u igri pokazuje 53 fps-a prosječno dok je subjektivni doživljaj igranja vrlo dobra sa stvarno rijetkim lagom.
Eto nadam se da sam nekome pomogao ako si razmišlja kako relativno jeftino doći do zadovoljavajućih uvjeta za igranje. Naravno svi patchevi za ovu igru desetljeća su obavezni.
http://www.imagesforme.com/out.php/t...1323423004.jpg
http://www.imagesforme.com/out.php/t...714Notepad.jpg
Znaci nisi koristio one tweakove sa "CFG"ima?
Ne , nemam potrebe .
ok kupio sam novi proc - AMD Athlon x2 7750 , ostala mije stara HD 4850 512 mb gddr3 , oće li zbog proca bit bolje šta ? nisam utoku s temom,kakvi patchevi ovo ono ? imali koji da popravljaju i optimiziraju igru?
Procesor u principu nije puno jaci od starog (imao si AX2 6000 ili nesto zeru slabije ako se dobro sjecam) ali ces razliku osjetiti, pogotovo u GTA4.
Sto se patcheva tice, obavezno instaliraj sve patcheve :wink:
amd athlon 5000 sam imo :D
eo probo sam bez aptcha,znaći default s ovim procom iznad 2 gb kingmaxa i hd 4850 igra odlično radi na 1600x1050 , med detalji negdje is ve..preporod s procom :D
I ja planiram sada uzeti novoga, najvjerojatnije dual core, preskupi su mi quadovi. E sad sam u nedoumici: uzeti taj model koji i ti ili Amd 6000+ x2 3.0 Ghz 2mb L2 cache? Koji je bolji zapravo? Pretpostavljam da ovaj drugi, posto cijena prvog je oko 450kn a drugog 600kn...= Citat =:
Izvorno postao Jerry
isprika za off-topic... :wink:
uff neam pojma znam da sam se preporodio sam s ovim procom igra LETIII :D
idem igrat mp 8)
Onda ce i ovaj tvoj biti dovoljan. Nedaju mi se bacat pare bezpotrebno. Treba mi samo malo jaci model od mojeg, da mogu normalno igrati ovaj Gta :)
Naravno da je ovaj drugi polji i jaci. Ako vec uzimas dualca uzmi si AMD Pheom II 545 ili 550. Obadva imaju 95% šanse da se otkljucaju samo sto je ovaj 550 Black Edition (ima odkljucan mnozitelj za lakse OCanje) i radi na 100Hz bržoj stock frekfenciji.
Kao sto vec prije rekoh, nemam AM3 utor na maticnoj... :wink:
A koji imaš. I ja sam reko da AM3 procesori pašu na AM2+ maticne.
A ja ti imam AM2 maticnu. Sto znaci da mogu koristiti Am2 i Am2+ procesore, ali ne i Am3 procesore. Tako sam barem citao na netu
Probaj otključati treću jezgru !!!= Citat =:
Izvorno postao Jerry
Vrijedi pokušati.
Weeee stigo GTA IV origigi :P
Danas javim dojmove ako nesto ne pođe po zlu :)
E Jerry, stavi si još 2 gb rama, tak da imaš 4 gb i igra će ti letiti na high.
Tak je bar mom frendu, ima istu konfu ko ti, samo 4 gb rama.
da, samo kaj sada ima vjerojatno XP, a isti podrzava samo 3 gb rama :( tak da vjerujem da boi trebao mjenjati na vistu