-
Re: Novosti iz Hardware svijeta!!!
= Citat =:
Izvorno postao fear
Imaš koji drugi link, WOT mi blokira ovaj, ili barem ukratko reci o čemu se radi.
meni radi link najnormalnije.. uglavnom, radi se o novom eksternom 3 TB HDDu od WDa koji će zahtjevati x64 OS... naravno, to ne vrijedi samo za ovaj specifični 3 tb disk, stvar je vjerojatno u tome (možda griješim) da novi diskovi rade sa long LBA (logical block address) za razliku od starih...
-
Kod mene samo parni brojevi uz nula i jedan dolaze u obazir. Znači ili 2 oder 4 i više TB...
-
ma meni je dosta i 80 gb ^^ ovak barem znam stediti na prostoru i cistiti komp od gluposti koje sam zauzimaju mjesto
-
LOL.. trenutno 4TB total :D
2.5TB popunjeno
valjda ću izdržat do nove godine
-
Men nije jasno sta vi toliko toga drzite na hddu bitnoga da kad vam se napuni HDD treba kupit odma novi od 2tb itd..?
Nisam ja neki da solim pamet, ali ne ja brisem to svasta nesto cisto iz lijensti, sumnjam da vi kupite hdd isto tako cisto iz lijenosti.. :?
-
jeftinije mi je kupit 2TB HDD nego milion DVD-a
-
= Citat =:
Izvorno postao blood4me
Men nije jasno sta vi toliko toga drzite na hddu bitnoga da kad vam se napuni HDD treba kupit odma novi od 2tb itd..?
Nisam ja neki da solim pamet, ali ne ja brisem to svasta nesto cisto iz lijensti, sumnjam da vi kupite hdd isto tako cisto iz lijenosti.. :?
Razmisli na ovaj način. Eksterni od 2TB je manje od 1000, a interni od 2TB manje od 900 kuna. To više uopće nije luksuz, a za razliku od nadogradnje ostalog hardvera doslovno vidiš razliku.
-
= Citat =:
Izvorno postao Gwin
jeftinije mi je kupit 2TB HDD nego milion DVD-a
Da, ali rekao si da ces jedva izdrzati sa 1,5 TB do kraja godine. (Racunat cu si malo preuvelicavao, ali cak i da ga napunis za pola godine opet mi nece biti jasno kako to uspijes, sa cim pobogu?).
Ja imam 1 TB i tek sam pola zauzeo.
Uzeti cu si poslje jos 1 TB samo za backup i miran sam bar 3-4 godine ako ne i vise. (Jos cu neke fajlove trajno premjestiti na backup tako da ce mi se na main hardu osloboditi bar jos 100-150 GB.)
Koliko dode 1 TB danas? Ja bas nisam u toku. Mislim da sam svoj platio 600-700 kn prije godinu dana.
-
Računaj ovako...
2TB HDD = 900 kuna
900 kuna kroz 9 mjeseci = 100 kuna svaki mjesec
Skupo? I don't think so...
= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
Koliko dode 1 TB danas? Ja bas nisam u toku. Mislim da sam svoj platio 600-700 kn prije godinu dana.
Samsung F3 1TB (koji je jedan od bržih) košta 480,01 kn
-
al mislim 4TB prostora... pa da imas neznam kolko vazne papirologije za to ti netreba tolko mjesta... na to stane pola svjetske glazbe ili barem 500 najnovijih filmova koje nikad neces pogledati...
-
o jebote, a čime misliš... osobno recimo imam samo preko 300 GB svojih fotografija od zadnjih 6,7 godina od kad imam digitalac... sve to stoji na dva fizička diska naravno, radi sigurnosti... znači to je više od 600 GB... samo na fotke.. a ne bavim se fotografijom profesionalno, volim fotkat kao hobi... da ne spominjem mp3ce (koje sam legalno skinuo), video datoteke, iso fileove itd... 2 TB će mi biti premalo kroz par mjeseci..
-
-
recimo da na disku čuvam sve .iso fajlove od igara.
a o serijama i filmovima da ne pričam
stripovi, ebooks
i da.. HDpr0n
http://img269.imagevenue.com/loc30/t...e_122_30lo.jpg
-
Jedino zbog čega bi meni dobro došao novi disk je brzina. Prije bih uzeo 320 GB brži hard nego 500 GB sporiji.
Najradije bih sklepao neki raid za brzinu, pa makar od dva 160 GB diska...
-
Prije su ljudi imali policu VHS kazeta sa filmovima, danas imaju policu sa HDD-ima punim HD filmova :D Što je po meni genijalna ideja, na 1 TB disk ti stane preko 100 filmova (od 5 do 12 GB po filmu), a to je prelijepa kolekcija. Uzmeš si externu ladicu za 3,5" HDD i samo ga pikneš u komp preko eSata dok ti dođe želja za filmom.
Još nemam love za takve kolekcije, ali uskoro :(
-
Bartuc? eSATA? WTF?
USB 3.0, to sada rula!
-
-
Šta ti je to? Jel to frizbi? :roll:
-
= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Šta ti je to? Jel to frizbi? :roll:
Ne. Nekoć su tako izgledali USB stickovi.
-
Rajderu masni, burekđijo ljena, jesili te slike ukro iz muzeja? Jadna liti majka kad te CIA skenja. Neće te ni rejban cvike spasiti od očnih mrena!
-
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Prije su ljudi imali policu VHS kazeta sa filmovima, danas imaju policu sa HDD-ima punim HD filmova :D Što je po meni genijalna ideja, na 1 TB disk ti stane preko 100 filmova (od 5 do 12 GB po filmu), a to je prelijepa kolekcija. Uzmeš si externu ladicu za 3,5" HDD i samo ga pikneš u komp preko eSata dok ti dođe želja za filmom.
Još nemam love za takve kolekcije, ali uskoro :(
Ja više ne da ne priznam divx nego cak niti ne zelim cuti za 720p HD klipove. Samo 1080p FULL HD, striktno rezolucija 1920x1080 i ne manje od 12GB.
Tako sam sa plazmom 107cm na transformere naprosto svrsavao : )))
A tih 2TB je vrlo lako napunit, jednom kad se zaletite samo ide...evo tek je 8-i u mjesecu a ja već nabio do sada 130GB net prometa :p
-
E bas neko vece gledo 700MB... gotovo da nisam ni primjetio da je slika loša. caka je u tome što sam bio na drugom kraju sobe :D
al 12GB mi je puno. neda mi se to trpat na disk. ako mi film nije dovoljno interesantan skinem ga u 720p
= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Rajderu masni, burekđijo ljena, jesili te slike ukro iz muzeja? Jadna liti majka kad te CIA skenja. Neće te ni rejban cvike spasiti od očnih mrena!
Ko ce tebe spasiti ako uzmem fotic i iz vlastitih ruku slikam disketu, zajeno sa floppy citacem i kabelom :D
-
nekuzim sakupljace raznih pizdarija film gledam jednom u 6 Mj kad ga pogledam izbrišem ga odma,trenutno koristim jedan samsung od 500GB od toga je 165GB puno 50% gluposti koje mi se neda brisat , jedan SSD od 128GB bi dobro došo naravno bez dodatnih zastarjelih diskova , budimo kapacitetno osvješteni :) kako kapaciteti diskova iz dana u dan rastu tako meni iz dana u dan treba sve manje prostora
-
Prije sam i ja sve skupljo ko retardirani hrcak...
A 90 posto toga nisam niti pogledao niti preslusao nikad...
Danas u doba flate interneta besmisleno mi je skladistit bilo sta...
-
= Citat =:
Izvorno postao Doctor Freak
Ja više ne da ne priznam divx nego cak niti ne zelim cuti za 720p HD klipove. Samo 1080p FULL HD, striktno rezolucija 1920x1080 i ne manje od 12GB.
Slažem se u vezi DivX-a, ne sjećam se kad sam ga zadnji put pogledao :D Ja sam uglavnom na 720p filmovima pošto imam HDReady TV i na njemu slabo primijetim razliku između 720p i 1080p filmova. Postoji, ali mislim da bez FullHD TV-a ne mogu uživati u svim čarima 1080p filmova. No za takve SF filmove sa ludim specijalnim efektima (Transformers, Avatar i sl.), uvijek si nabavim 1080p verziju, za svaki slučaj :D Dok me kod komedija to ne dira, najlošiji 720p je opet genijalan naspram DivX-a, a u takvim filmovima kvaliteta slike nije esencijalna...
EDIT:
@Kulamasta, da, samo si skineš ponovno kada se zaželiš...
-
ja sam poceo skidati sto bolje filmove xD onak 720p je ok ali 1080p na projektoru je majka ^^
-
15 GB paket =/= skidanje HD filmova/serija/...
HD samo što se stvarno isplati (recimo Star Trek najnoviji).
Gdje imam flat, tamo nemam brzinu. HD samo Anime u motroski (mkv).
S 1 Mbps bi HD skidao jako dugo...
-
= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
HD samo što se stvarno isplati (recimo Star Trek najnoviji).
Misliš da je samo Star Drek natrpan dobrim efektima.... slabije... ima hrpa takih filmova vrjednih HDa.
e da... Megan Fox u HD rezi? pa zar je išta manje prihvatljivo? :D
-
= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
e da... Megan Fox u HD rezi? pa zar je išta manje prihvatljivo? :D
tru dat
-
Premalo novosti u ovoj temi, also
AMD Radeon HD 6870 leaked