istina je vratio se barlow
Printable View
istina je vratio se barlow
SAko slušaš nu metal i još jednu ili veše vrsta metala, onda definitivno nisi wannabe. Ali idu mi na živce ljudi koji od "metala" slušaju samo Korn, Slipknot ili nešto slično, oblače se ko death metalci i misle da su kul.= Citat =:
Izvorno postao axe_wild
Ja npr. slušam power i death, a da me vidite, definitivno ne biste pomislili da slušam metal.
isto,sve isto,to jest sign posebno na zadnje
jok, to je nest između "wannabe" i metalca ^^= Citat =:
Izvorno postao Mafioso
nhf al fakat mrzim nu metal...
eh kako je ovaj alestorm dobar,jedini bend kod kojeg baš slušam i razumijem lyrics,predivno,so have no fear dont look back the after life awaits super na kvadrat jebos jebeno
da prejeben alestorm, zna tko jos koji bend sa istom tematikom, i muzikom ?
slusa tko ovo?
meni osobno predobra grupa, no samo zadnja 2 albuma...
COXMUGEFnag
JyoyEEeJ9ws
i imaju jeben live...
imam almost easy kewl bend
@mafioso
e da, meni se neki lik ufurao u facu i govori kako ti slušaš meta a normalno se oblačiš... :rotfl:
Osobno, ovoSmi je bolja stvar sa tog albuma...= Citat =:
Izvorno postao misterante
Jap, vratio se, fala Bogu.= Citat =:
Izvorno postao br41n5t0rm3d
@Nu metal rasprava - ja ovako nemam baš nešto protiv nu metala, ali imam protiv nu metal fenbojeva. Ono, po njima je Slipknot najžešći, najbolji, naiskreniji metal, Linkin Park ima najbolje lyricse i slično, a ne možeš ih uvjeriti u suprotno. Eto, to mene najviše smeta kod nu metala...
@Oblačenje - način na koji se čovjek oblači nema nikakve veze (tojest ne bi trebao baš imati) s time što on sluša.
avenged rula:)= Citat =:
Izvorno postao TAGAN
je= Citat =:
Izvorno postao Jerry
po kojoj logici?= Citat =:
Izvorno postao axe_wild
dali stvarno mozes rec da danas vecina metal bendova koji izlaze i koji vec jesu na sceni nisu samo kopije jedni drugih bez daska individualnosti?
ako malo objektivno pogledas scenu ne mozes.
razumljivo je da je danas tesko napravit nesto sto vec nitko nije cuo ali ja ne govorim samo o muzickim dionicama vec i o atmosferi koju muzika stvara kad ju slusas,danas se skoro izgubila.
npr,pogledajmo malo thrash scenu,spomenimo dvoje legenda thrasha,sodom i testament.zasto danasnji thrash bendovi,kolko god oni dobro svirali,jednostavno ne prenosiju uspjesno socijalnu atmosferu thrasha?
zato sto prije ti pjevaci koji su pjevali te lirike i sviraci koji su svirali tu muziku su zivjeli tu muziku.to su bili decki koji su vecinom zivjeli u vrlo losim uvjetima,kako fizickim kako psihickim.malo procitaj lirike od chucka,pogotovo djelove gdje opisuje sto mu je otac sve radio i onda slusaj kako on to otpjeva.
prijatelj je jucer osnovao thrash metal bend.bilo je zanimljivo vidjeti lirike mrznje,boli i nekakvog neshvacanja od balavca koji ima core 2 quad sa 2 graficke i 500GB diskom i mobitel koji kosta vise neg moj bicikl,balavac koji svaki dan cuga,pusi,jede u mcdonaldsu i hoda okolo u najskupljoj odjeci smjeseci se od uha do uha.
ono kaj sam htel rec ovim primjerom da danas vecina sviraca ne zivi ono kaj sviraju,a kak mozes svirati/pisati/stvarati nesto o cemu nemas pojma tj. sto ne zivis.
dakle logican zakljucak je,danasnji "nu metal" bendovi pjevaju o (vecinom)umisljenim teenage problemima,neshvacanju,samodestrukciji itd.itd.itd. a posto vecina njih jesu takvi,tj vjeruju u to samim time imaju vecu atmosferu,s tim kvalitetu,s tim replay value od vecine danasnjih "old" metal bendova.ja ne volim linkin park,heh,ali daj malo poslusaj chestera...e ja bi ubil za taj vokal,al ne samo to,daj slusaj kako se tip genijalno ubacuje e i s feelingom kojim on pjeva,tip je fenomenalan.
dakle,logican zakljucak,lisen svih predrasuda(to je jako bitno :roll: ) je da danas,s obzirom na situaciju u kojoj vecina mladih ljudi zivi i odrasta te "problema" i "nedaca" s kojima su suoceni, te s obzirom da oni duboko vjeruju u to njihovo izrazavanje toga istoga u muzici je bolje "true" od vecine danasnjih "real" metal bendova.
eh da i mislim da sam negdje procital da manowar puno radi za svoje fanove i da im treba skinut kapu:
a)tokom jednog konca prije nesto godina pjevac(mislim) je napravil pauzu na sredini konca,pokazal prstom na curu u prvom redu,podigel ju na pozornicu.
pital ju dal je tu sama.
ona je rekla da je s deckom.
zatim je on rekel da ga boli k**** za njenog decka i rekel joj nek ga priceka u back stageu,nakon toga su svi nestali s pozornice za pola sata...
b)mislim da je to DeMaio rekel(not sure,moze bit da je neki drugi iz Manowara),citiram: "Sve zene potajno zele bit silovane." to je rekel tokom jednog intervjua kad je razgovor na takve teme spal.
pa sad kaj se tice "providing for the fans"... :roll:
moja lista favorita:
1. black metal:
Bathory
2. viking metal:
Thyrfing
3. heavy metal:
Iron Maiden
4. thrash metal:
Metallica
5. death metal:
Death
6. power metal:
Iced earth
7. folk metal:
Korpiklaani
smijem upitati koji ti je nick prije bio?ovaj death?nikada čuo za njih
i korpiklaani isto spadaju pod viking metal ako nisi znao(iako su i folk)
FireSpirit= Citat =:
Izvorno postao Melandru
nikada čuo za death?! natrag u školu death metala!
korpiklaani ima elemente vikinga, no prevladava folk, premda je folk metal svaki metal bend koji pjeva o običajima svog naroda, pa tako i ensiferum, kult perunov, stribog itd... a i ima ona melodije vesele, ako se to tako može nazvati
korpiklaani sam izdvojio kao najbolje meni, ti slobodno dodaj svoje
samael, nebih reko da je bathory bas black..
bathory je pocetak vikinga..
da nisi slucajno mislio na Burzum ?
Bathory nije BLACK???!!!= Citat =:
Izvorno postao Norther
Što se događa?
Bathory, The Return..., Under The Sign Of The Black Mark???
Jest da je početak viking metala s albumom Blood Fire Death ali da nije black...jest da nije black kasnije, ali prva tri albuma su kultna albuma black metala
edit:
jel si ti uopće svjestan uvrede koju su uputio black metalcima?
:wink:
yep bathory jest black,jedan od deda black metala,i to jos kakav black :pray:
pa zato i kazem, bathory kasnije nije black (imam diskografiju) a ti si ga uvrstio među najdrazi black bend, pa sam mislio da si mislio burzum :wink:
inace, volim i ja black tak da nebi valjda sam sebe vrijeđao ? :)
@br41n5t0rm3d
aj jos jednom procitaj ovo, ovdje spada i tvoj dragi chester
I istina, nema bas dobrih novih metal bendova, al zato nema ni jedan dobar nu metal= Citat =:
Nu Metal is suppossed to be the 'new metal' of the new age. Mixing lots of pop-culture into their music and image. Speaking of image, that's basically all they're based around, image. One band that sticks out in my mind is Slipknot. Probably one of the most popular nu metal bands, but as all nu metal bands do, they suck. They're not innovative in any way whatsoever. These bands can hardly play guitar, and most people proclaim the drumming is incredible, when really it isn't at all. Some people also proclaim that the 'new' Slipknot has wonderful and fast guitar solos, but no, they don't have even one. And their most complicated riffs aren't even complicated at all. Anyway, the genre is mostly loved by people who have a wonderful life but for some reason think their life is shi.t. So they go throughout their life acting depressed, but when someone asks why they're depressed they either say 'Well, because my life sucks.' or 'My parents are the worst.' But in reality they have good lives and their parents are the some of the best. Or they're just spoiled so much to hell and back that they don't know anything. You 'nu metal' bastards need to quit listening to your Slipknot and go listen to some Megadeth, or a real metal band that has talent. Such as Megadeth, as I said before, Opeth, And Oceans, At The Gates, Thyrfing, Rhapsody, Dimmu Borgir, or Children of Bodom. Don't just listen to the damn same shi.t all over again like all these new nu metal bands that the record companies keep shooting out their ass every month. All the bands sound exactly the same, like I said before, they're not innovative whatsoever.
Person 1: Hey I'm depressed, and my parents treat me like shi.t.
Person 2: Oh no, another life ruined by nu metal! Hurry little man, lets bring you to charter before it's too late!
Person 1: But I've been listening to Slipknot for over a year now.
Person 2: Sweet jesus!! *shoots him* That poor boy, he was so young, but yet so corrupted... CURSE YOU NU METAL!! *raises fist*
I evo moja lista:
Heavy Metal: Judas Priest
Death Metal: Six Feet Under
Technical Death Metal: Nile
Black Metal: Impaled Nazarene
Symphonic Black Metal: Rotting Christ
Melodeath/Orchestral Metal: Hollenthon
Melodeath Metal: Amon Amarth
Folk Metal: Finntroll
Thrash Metal: Sodom
Death/Thrash: Sepultura, Cavalera Conspiracy (malo vise vuce na hardcore al ajd), Legion of the Damned
Power Metal: Dragon Force
Video-game Metal: Powerglove
Country Metal: Rebel Meets Rebel
Symphonic Metal: Therion
Neo-classical Metal: Yngwie Malmsteen
Dark Metal: Thy Serpent
to su mi neki od najdrazih bendova...
aj okej... inače, bathory mi je najdraži, ali evo cijele liste:
1. black metal:
bathory
behemoth
mayhem
darkthrone
burzum
satyricon
immortal
emperor
kult perunov
dimmu borgir
nokturnal mortum
gorgoroth
ulver
2. viking metal:
Thyrfing
Ensiferum
Amon Amarth
Windir
Folkearth
Enslaved
Mithotyn
Falkenbach
Borknagar
Turisas
3. heavy metal:
Iron Maiden
Judas Priest
Motorhead
Venom
Black Sabbath
4. thrash metal:
Metallica
Sodom
Megadeth
Testament
Slayer
Anthrax
Kreator
5. death metal:
Death
Nile
Carcass
Control Denied
Morbid Angel
Death
Kataklysm
Opeth
Norther
Wintersun
Kalmah
In Flames
Dark Tranquillity
6. power metal:
Iced Earth
Hammerfall
Rhapsody
Dragonforce
Blind Guardian
7. folk metal:
Korpiklaani
Finntroll
Eluveitie
Napomena:
Ovo su obavezni artisti za te vrste metala
Otkad je venom heavy metal?
Ponosan sam što sam odslušao sve iz Power sekcije. :)
Jedino bih još istom dodao Sabaton (koji razvaljuje), Kamelot (koji lagano naginje u symphonic) i Within Temptation i Epicu (ako vam ne smeta što su symphonic kad nema kategorije, premda su meni dosta power).
i black sabbath nije heavy metal
:o= Citat =:
Izvorno postao Melandru
venom= Citat =:
Izvorno postao axe_wild
kombinacija speed / thrash / heavy metala i rocka... korsite se imenom black metal za svoju muziku (pjesme o sotonizmu, drogi i rocku)
venom je dao ime black metalu i oni vjeruju da je to black metal, a ovo što sviraju mayhem itd corpsepaint metal... ipak, venom ne svira black metal nego kombinaciju gore navedenog... i da, venom je jedan od majstora NWOBHM-a (british)
black sabbath nije heavy metal???!!!
što je onda? gothic metal, daj molim te, bio sam pristojan do sada, nemoj da poludim
S :|= Citat =:
Izvorno postao Melandru
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_sabbath
Ljudi, ajmo komentirati bend Behemoth!
čekam vaše komentare
ovako nedamise čitat cijeli topic,ali kolko znam venom - rani black metal Oo
dok black sabath heavy metal ne slušajte debila melandrua blek hewk downa ili kak već
okej, kad nitko nije čuo za Behemoth...
poljski black / blackened death metal bend za početak