ane onaj ludi ge akord jos uvijek mi prsti bjeze= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Printable View
ane onaj ludi ge akord jos uvijek mi prsti bjeze= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Ja sviram PRCX-10 na G30 pojačalu (vintage model naravno) sa analognim tape delayom i twin tube kompresorom od SSL-a.= Citat =:
Izvorno postao beba nema zvečku
A predpojačalo imaš li ? i koji su kabineti
eo da se pohvalim stigo "Les Paul"
^^
custom made ili noname firma (sjecams e da si nesto prico o vintageima)?
3 humbuckera :?
Prvi put vidim.
ajde ajde
tko skuži dobi keks ^^
Gledah sad pojačala u par dućana, tražio sam lampaše al nije bilo baš jeftinih a većina njih je, kako kaže lik, bolja za el. gitaru.
Al sam našao fini Laney Prism P35, zvuk je kul i sve štima (samo što košta 1.5k što znači da mi treba još nekih 900 kn :( ) samo me zanima ona vibracija kod A i E žice (kad sviram pa recimo držim ruku na njoj) jel to bude tako izraženo i kod električne? Zna bit malo iritantno.
I da, probao sam svirat i na električnoj, kako čudno s akustične na električnu :s
Nije originalni Les Paul?= Citat =:
Izvorno postao flander
pa to je očito, pisalo bi Gibson na vratu
dalje :D
pa kaj ste čoravi :D
Ima samo 19 onih polja, i kod Gibsona nema onog kurca na prvom polju.
ok, detalji su manje bitni, ali nešto što ovu gitaru dijeli od svih ostalih, a vidi se iz aviona :D
mindfuck :D
Gore vidim 6 žica, a dole samo 4. :S
bah
odustajem :D
gitara je suvenir, ovo desno crno je kučište od kompa, a slikana je na stolu, cirka veličine 25cm ^^
nubs ^^
Zaboravio sam sliku pomaknut desno...
lol, ja sam konto da je to desno neki box :)
Jel mi može neko reci je li marshall ms-4 (ono marshallovo mini pojacalo) valja šta? Molim samo bez komentara tipa "rade si skupi 2000 kn i onda si kupi pravo pojacalo" jer vec imam pojacalo od 100w i sada mi treba neko sto manje prenosivo pojacalo da ga mogu nositi uokolo i svirati sa ekipom. Dakle ono sto me najvise zanima je da li je kolko tolko kvalitetno napravljeno to pojacalo (dakle da ne crkne nakon 3 mjeseca) te da li mozda mogu kupit neko bolje pojacalo slicne velicine i cijene?
Evo naučio sam onih 5 osnovnih patterna za Blues skalu pa sam se išao zafrkavat.
Prvo sam izumio nekakav mali lick koji dosta fora zvuči, a skroz jednostavan.
Onda sam išao bezveze improvizirat, tj. nabadat note nasumice i nije toliko loše ni zvučalo al mi se nije baš svidilo.
E, onda sam išao malo pažljivije i pazio na prijelaze između visokih i niskih tonova i odsvirao sam nešto slično Fleetwood Macovom Albatrossu, al puno šarenije. I zakon je ovo, sad još da mi je konačno 100% spojiti sve ljestvice da se ne tražim svako malo i već bih mogao izmislit neki sitni newbie solo, jel.
samo polako :D
sve ce doc na svoje, treba vježnat i polagano dizat brzinu svirranja...više slušat ono što sviraš nego razmišljat koju notu sljedeću odsvirat....
Ma ne mogu dočekat pojačalo, mislim da će me to totalno motivirat kad mogu eksperimentirat sa zvukovima koji mi više pašu. Ali neka, sad imam ovo cijelo ljeto za vježbat, valjda će neki prozor bit od mene :)
probao sam mali orange i fora je. ovaj je bas krcio na distorziji iz nekog razloga i kad nema baterije poludi, al nije lose.= Citat =:
Izvorno postao vukopas
http://www.njuskalo.hr/procesori-efekti ... as-3063174
prodajem ds-1/mjenjam za ts 808 il slicnu pedalicu
Ganjas vintage ton :rotfl:
OT:
Narucio sam Damien 6 Elite FR nedavno, nemog spavat po noci koliko sam uzbudjen.. :oops:
Zaštekaj direkt u zvučnu, pali Guitar Rig i imaš vintiđa kolko te volja :D= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
Inace ganjas vintage zvuk, ton sigurno ne:)
" Ganjam vintage Gis1" xDDD
Vid' ga. Pa pojma nemaš kak super zvuči vintage sinus 440 Hz :D= Citat =:
Izvorno postao MasaKrisT
da, lajv ce mi to stvarno dobro posluzit : )= Citat =:
Izvorno postao Wishmaster
Improvizacija. Postaviš laptop nasred stejđa, upozoriš ekipu da paze na korak i to je to.
Pro-tip: Staviš neku kutiju pofarbanu u crno preko laptopa da djeluje poput pojačala.
Za lajv postavi aluminijsku foliju oko pojačala, to će ti donjeti vintage tone koji ganjaš
mislio sam da ga rasparam nozem u maniri sezdesetih