:D :D :D= Citat =:
Izvorno postao Jopax
I to sam igrao. :D
E da, moze li mi ko ukratko reci kakav je Disciples 2?
Printable View
:D :D :D= Citat =:
Izvorno postao Jopax
I to sam igrao. :D
E da, moze li mi ko ukratko reci kakav je Disciples 2?
TBS - Turn Based Strategy= Citat =:
Izvorno postao System
Najbolja u tom žanru.
ne laži, najbolji su heroji 5
oču iGru da Se može pucati :twisted: :rambo: :killyou: :ekipa:
Fable nije RPG. Niti je dobra igra.= Citat =:
Izvorno postao Bara
Vidite ljudi, ovaj gore post primjer je čovjeka koji je pogriješio 2 puta.
Zapravo i nije pravi RPG, više je akcijska avantura sa RPG elementima. A za ovo drugo, ju beter tejk it bek!
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
fable je rpg. imaš otvoren svet, likove koji žive svoje živote nezavisno od tebe sa kojima možeš da pričaš kad hoćeš u klasičnom rpg stilu.. stiče se iskustvo, dobijaju questovi, imaš inventar kao u klasičnim rpg-ovima. razlika između fablea i sandbox akcića je golema - tamo ne možeš da pričaš sa ljudima, nema dijaloga, nema napredovanja lika, nema inventara.. nešto najpribližnije od drugih žanrova su akcione avanture (ali starije tipa outcast), ali samo zato što su one više rpg, nego akcija, a ne zato što je fable više akcija, a manje rpg. akcione avanture još imaju najmanje avanturističkog u sebi.. trebalo bi da se zovu aispr - akcione igre sa primesama roleplaya.= Citat =:
Izvorno postao rudeboy95
akcione avanture su tomb raider, legacy of kain, prince od persije novi.. ko kaže da su te igre iste žanrovski sa fableom jednostavno lupa (ili nije igrao nešto od navedenog). nije im razlika samo u pojedinim roleplay elementima, fable ih ima sve koje čine igru rpg-om.
sad će ovaj gej lik vedran da se pravi da nije video ovo, pa će za 2-3 strane opet da kaže da je fable platforma.. ali za tebe rudeboy mislim da ima nade.
Dajte ljudi bila je rasprava prije par strana, Fable je samo malo RPG i to je to
Fable je RPG koliko i Zelda.
Spada u akcijske avanture. Al meni su to sve platformeri.
Fable je akcijska avantura s RPG elementima, ništa više.
Onda je i The Witcher akcijska avantura sa RPG elementima, a siguran sam da to ne želiš spoznati. Ali ja više na spammam ovdje.
Pa zapravo i je, ali ne u toliko količini koliko i Fable.= Citat =:
Izvorno postao Bara
nije bila rasprava, ja sam dao neke argumente po kojima fable nije akciona avantura (iskopirao sam ih i malopre) i onda su se svi ućutali.. da bi bilo rasprave moraju obe strane da iznesu svoje argumente, a ne samo ''fable je akciona avantura'', ''fable je akciona avantura'', ''fable je akciona avantura'' x 1000.= Citat =:
Izvorno postao Jopax
jel je oblivion rpg? po čemu je oblivion rpg, a fable nije? kontam da svako ima drugačije shvatanje žanra, no ne možete gledati tako - svi rpg-ovi koji u se imaju akciju su akcione avanture (akciona avantura - tomb raider, kakve tomb raider ima veze sa fableom i witcherom?).. nego su rpg-ovi koji vas podsećaju na akcione igre upravo to - rpg-ovi. i moj deda liči na ženu, al ima jaja, pa je prema tome muško.
baldricka legende xD Bar mi je drago što si zauzeo moju stranu.
Oblivion je isto akcijska avanturaSsa RPG elementima. Nije akcijska avantura, nego akcijska avantura s RPG elementima, koliko su ti elementi izraženi je druga stvar. Kod Obliviona je podosta izraženo, kod Fablea manje, ali isto jako izraženo.= Citat =:
Izvorno postao baldrick_
Pa recimo da bi onda svi tzv. 'old skul' RPGi isto bili avanture. Putuješ svijetom i doživljavaš avanture. Jej, oni su avanture s RPG elementima.= Citat =:
Izvorno postao GrimTheReaper
Morrowind je RPG ali Oblivion nije?
Mislim, pišem ovo jer se za Morrowind uvijek pisalo kao najbolji RPG bla bla, a Oblivion i Morrowind su skoro pa iste igre.
Morrowind je akcijska avantura sa RPG elementima koju svi definitivno trebate zaigrati. Da ne spomenem Dragon Age Origins, prekrasna akcijaska avantura sa RPG elementima. A tek Fallout 3, ta akcijska avantura sa RPG elementima se jednostavno ne propušta.
RPG je izmišljeni nepostojeći žanr.
Fable je akcijska avantura s RPG-elementima, i to jako izraženim zbog čega spada u RPG žanr. Ali nije čistokrvni RPG kao Baldurs Gate ili Dragon Age, niti je akcijski RPG (to je H&S), nego akcijska avantura s jako izraženim RPG elementima.
Fallout 3 je pak shooter s RPG elementima.
The Godfather je TPS/Freeroaming/Drama,thirller, movie look alike/Shooter sa RPG elementima
Grim reaper potpuno shvaćam na što želiš ukazati, ali klasifikacija igara je odveć jednostavnija nego kakvom je ti prikazuješ. Naravno da te nervira neka geekara koja kaže: " Oblivion je čistokrvni RPG kakvog još nisam igrao! ", ali ne bismo zato trebali mijenjati sistem.
lol, znači baldur's gate i njegovi klonovi su jedini rpg-ovi? sve ostalo su akcione avanture sa elementima rpg-a. geez...
kakve veze ima tomb raider i fable? tomb raider i oblivion? tomb raider i witcher? jel je tebi gameplay u njima stvarno tolko sličan pa ih svrstavaš u isti žanr? da bi reko da su akcione avanture sa rpg elementima, onda bi im gameplay morao biti isti kao u akcionoj avanturi, samo što bi imao neke rpg elemente (inventar, na primer). ali gameplay iz tomb raidera u kojem malo skačeš, malo se biješ, malo rešavaš proste zagonetke nema veze sa onim nabrojanim rpg-ovima... po čemu je oblivion tolko različit od dragon agea? po tome što dragon age ima taktičku borbu i party? i dragon age nema otvoren svet. ostale bitne stvari su iste, ali je ovaj prvi akciona avantura, a drugi rpg?!
Vrijeme RPG-a s izometričnim pogledom je prošlo.
Sad imamo 3D a prema tome se i RPG žanr prilagodil.
Jel u Oblivionu imate razgovore, trgovine, inventory, kvestove (opcionalne i glavni), biranje puta(dobro - zlo), otvoren svijet itd?
Naravno, ne vidim razlog zakaj onda Oblivion nebi mogel iti u kategoriju RPG.
Ista stvar je Fableom.
Druga je stvar kaj nemaju svi jednake elemente integrirane na jednaki način. Jer kad bi imali onda bi opet slijedile priče tipa: ova igra kopira ovu, ona kopira ovu prvi itd.
edit: svaka čast baldrick
Ja sam slobodniji po pitanju RPG-a. Po meni je i jedan Grand Turismo RPG ...možda i najbolji rpg .Isto tako i Stalker .
Discussion concluded! (udarac čekićem)
Nemojte me krivo shvatiti. Ja sam mislio da Fable je RPG, ali je jako blizak akcijskoj avanturi (i obrnuto). Fable nije čistokrvni RPG jer nema baš puno itema (oružja, armor), nego samo setove. Znači velika večina igre ovisi samo o tvom skillu, a malo o equipmentu koji nosiš (iz razloga jer kako god okreneš, wizard na end bossu ima svoje odjelo, fighter svoje i tako).
Naravno, opće je poznato da je poanta RPG-ova u predmetima... /berserker rage.
Look at it @ this way, ako staviš na bilokoju akcijsku avanturu predmete i sl RPG elemente, ta igra postane jako slična Fable-u.= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Nudite me rpgovima.
Mislim da si odigrao sve novije, točnije sve dobre novije, stoga probaj Divinity 2 Ego Draconis, niti smrdi niti miriši, ali možda ti se svidi.= Citat =:
Izvorno postao GeraltofSmeg
Grand Turismo.
Sad ozbiljno Divinity 2 jako dobra igra , ako imaš jake živce jer je jebeno preteška. Grim me preteko :(
Er, nema magova kao karakterklasa, wtf? Nemoze.= Citat =:
Izvorno postao GrimTheReaper
Oh, bjah površan. Djeluje zanimljivo, isprobati cu jednom. ;)
Kako nema magova ? Di si to vidio ?
Zavrsio Fable. I sad opet neznam sta da igram, medjutim igra Fire Warrior mi zapala za oko.
Igrati da ili ne ?
Odigraj Fable još jednom. :D
Na ovoSmisliš?
= Citat =:
Izvorno postao System
evo, rešio sam ti problem= Citat =:
Izvorno postao System
a u akcionim avanturama ima setova i predmeta? tamo nema ni inventara. da joj dodaš predmete ipak ne bi imala ono osnovno u rpg-u - svet koji nije sastavljen samo od nivoa, razgovore sa likovima i napredovanje lika. e, kad bi to sve dodao jednoj akcionoj avanturi onda bi ona stvarno ličilla na fable, a i bila bi rpg.= Citat =:
Izvorno postao rudeboy95
evo, rešio sam ti problem[/quote]= Citat =:
Izvorno postao baldrick_
Ma ne znam izgleda de su sve te igre radjene na Fallout engine-u a dosta mi je toga sadnje sve sto sam igrao bilo je na taj fazon, ocu malo da odmorim.
onda the bard's tale rimejk
Matorog sam igrao, moram novog cekirati. Hvala ti.= Citat =:
Izvorno postao baldrick_