Ja isto. Ovo ce se odigrati za nekoliko godina, kad se skupe neke pare za novi komp. GTA 4 - igra za buducnost!
Printable View
Ja isto. Ovo ce se odigrati za nekoliko godina, kad se skupe neke pare za novi komp. GTA 4 - igra za buducnost!
Tako su i rekli ljudi u Rockstaru..."ovo je igra za racunalo iz iz buducnosti..." :P
Eh, svaka im dala. :thumbs1:
Eh... Zavisi sta sada imas, i dali uzimas komponente novije generacije... Bilo bi pozeljno neki Tri-quad core procesor, a sto se grafe tice... zavisi na kojoj rezoluciji mislis igrati. Vrlo je vazan vRAM jer su texture velike i zahtjevne. Racunaj minimalno na neku tipa HD3870 ili HD4850... od nVidie nesto tipa 8800GT pa nadalje iako i 8600 bi ju mogla prozvakati. Gledao sam slucajeva kada 8800GT sa 512vRAMa dere na medium postavkama na 1600px...= Citat =:
Izvorno postao K4ciga
ja cu to za 3-4 godine kad cu nabavljati pare pa da kupim super komp
Zašto ne navedete konfiguracije, pa ćemo pogledati šta biste mogli zamijeniti. Mislim, da ne kupujete sad svi nove PCjeve.
Stvar je u tome što ionako kupujem novi kompjuter,a kad ga već kupujem,zašto da ga ne napravim tako da se na njemu vrte i najzahtjevniji naslovi? Hvala svima,očekivao sam da će cifra biti barem 1000 kn viša,ovako mi je daleko lakše.Dakle,dobar dvojezgreni procesor,4 GB rama i jedna od gore navedenih grafički.
Za high je cifra,pretpostavljam,barem 3000 - 4000 kn?
nemam kaj mijenjati nema se para a i necu kupovati sad prva godina srednje da se ne naprcam odma u startu...
Pa, za četiri 'iljade ćeš sigurno naći nešto šta ti može pokrenuti nove igre. Tu nema problema.
problemje u tome di nabaviti 4 kile para....
8800GT se nađe za manje od 500kn, sto se tice procesora... radije idi na trojezgrani (ili dvojezgreni koji se moze odkljucati).= Citat =:
Izvorno postao K4ciga
Ali 8800 možeš jedino negdje naći polovnu. I koji se to dual core može otključat na quad? Čuo sam samo da se oni AMDovi trojezgreni mogu otključat u četiri jezgre.
Naravno, polovnu.
AMD Phenom II X2 550BE. Dosada se najlakse odkljucavaju i najveci je postotak ispravnih procesora na trzistu (bio jer je prva posiljka rasprodana u roku od 24h :) ).
Aaa, Phenom. Nisam znao da dolaze i u dual core izdanju :D
Veseo procesor, nema šta. Ko kupuje novo, svakako nek kupi Fenoma II za AM3
Meni gta iv glatko radi sve na medium
proc mi je AMD Athlon 4400+ @ 2.90ghz
grafa ATI HD4850
imam 30fps
Eo naletio sam na nesto zanimljivo.
http://forum.gameplay.hr/showthread.php?t=48767
Tvrde da je rođen u Hrvatskoj, zivio kasnije u Srbiji, a sto se rata tice ratovao za Srbe u Bosni.
I'm in Mute state!
I ja bih sa vama podjelio nešto zanimljivo.
Nakon što pročitate ovaj članak, napravite sljedeće:
Otvorite novi dokument preko notepada i snimite ga pod imenom commandline.
U taj text file stavite ovo:
-norestrictions
-nomemrestrict
-availablevidmem 5.0
Nakon što snimite promjene , file paste-ajte u root dir GTA 4.
Komanda -availablevidmem 5.0 govori računalu da je 5 puta više grafičke memorije dostupno nego što zapravo je, što rezultira povećanjem fps-a , vjerovali ili ne.
1.0.4.0. patch + ovo + modifikacije games for windows live servisa (uninstall :p) rezultira sa 42 fps u ugrađenom benchmarku , 1440x900 , postavke su sljedeće:
http://img136.imageshack.us/img136/3...0061087.th.jpg
Tih 42 fps se ne čini puno no igra radi puno fluidnije jer je sada max fps (nekih 60) snižen pa nema lag spike-ova. Da ne govorim koliko sam vizualno poboljšao igru.
Prije ovog tweaka , igru sam igrao na lowest possible uz 20/20 distance/detail i samo medium texture , na nekih 48 fps u benchmarku.
Svakako isprobajte.
(mali hint , availablevideomem 5.0 komanda se može mijenjati , isprobao sam razne kombinacije , meni ovaj broj radi najbolje - što ne mora biti tako u vašem slučaju)
sad da barem imam dvojezgreni procesor pa da mogu igrati :(
Zanimljivo, probat cu ;)
Stari tweak, ali i prvi koji je napravio poboljsanja :)
Kod mene nikakvi tweakovi ne pale :( Trebam jednostavno bolji procesor
Mozda nisam razumio, ali zar meni nebi trebao onda quadcore processor kad otkljucam sve postavke na high? :?
Jer za GTA IV je najvazniji processor i đabe tebi grafička memorija ako ti proc jedva pokrece igru.
i ja ..... :(= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
Nije moj proc tako slab , duo core , 2.8ghz i 4mb l2 cache memorije.
Probaj sam , nije teško a dobitak je velik.
Btw , meni je igra na automatic detect stavila ovakve detalje ,samo manju rezu i texture na low, znači samo sam rezu i texture povećao.
Probat cu pa budemo vidjeli.
Ja sve vrtim na high tako da mi to ne treba. :D
mars :D
koja konfa ?
Pa ne bas. Npr. tolko uzdizani i hvaljeni Intel i7 tu igru tjera na aposolutnom maximumu sa manje od 50% "usage"a.= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
Mogo bi i naklokani i mocniji dvojezgrenac pokreniti igru na max. Samo sto nas puno ima Athlon 64 X2 koji GTA tjera teze od dvojezgrenih intelovaca iste snage.
Sad mi je jasno zasto je ova igra toliko zahtjevna. Naime, malo sam se igrao s postavkama i kako god stavio detalje, framerate je uvijek gotovo isti. Igra koristi svega 79% snage moje graficke, dok je procesor konstantno na gotovo 100% zauzeca. U prijevodu, detalji ne igraju toliko ulogu i da nema famoznog Euphoria animacijskog pogona u kombinaciji s vrlo naprednim fizikalnim engine-om, igra bi na vecini kompova isla na full detaljima. Dakle, za ovaj naslov je bitno posjedovati dosta dobar quad, 3 gige rama, te neku sasvim normalnu 512mb graficku i igra ce uz zadnji patch ici sasvim na pristojno na full detaljima. Ovo je fakat prvi naslov na mojem kompu u kojem procesor igra takvu bitnu ulogu... :o= Citat =:
Izvorno postao Wikipedia
A koji tocno imas procesor?