-
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
Vedran je pogodio u srž.
Plus lakše mi na usb stavit više komada od 700MB pa gledat.
Meni je slika i na 40" TV-u ok.
-
= Citat =:
Izvorno postao
dugi
Nightcrawler
Uf, gušt od filma. Obožavam tu indie produkciju kad te opali nogom u jaja. Gyllenhaal mi je dostojna zamjena Al Pacina, barem što se ovog filma tiče. Rasturio je ulogu a ovaj film se ne zaboravlja.
Pacina ? Puno prije bi rekao De Nira iz Taxi Driver faze, i sam lik je karakterno pomalo sličan Travis Bickleu. Inače fantastičan film, najbolji koji sam pogledao iz prošle godine al mi je ostalo još puno toga za nadoknadit.
-
Labyrinth
http://www.astrolog.org/labyrnth/movie/dvd.gif
Solidna fantasy bajka, vidi se da je film iz osamdesetih no zapravo su mi simpa bile sve te spodobe. Bowie je odličan u ulozi negativca i glazba je prilično dobra.
6,5/10
-
Jesi to napokon pogledao film za koji mogu reći 'e to bi mogo pogledat'?
-
-
-
http://www.best-horror-movies.com/im...ster-small.jpg
The Evil Dead
7/10
Generična priča i loši likovi. Odlična kamera, ima stvarno zanimljivih POV shotova i kuteva snimanja. Očajna gluma, izgleda kao da su svi ravnodušni na sve što se događa. Zanimljivi efekti i neke posebno dobre scene. Zastarijeo u tehničkom pogledu. Kraj i scene prije kraja su mi super.
Ukratko, film mi je bio vrijedan gledanja iako nije po meni nikakvo remek-dijelo kao što neki tvrdi. Solidan, passtime film.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._II_poster.jpg
Evil Dead 2
6,5/10
Zanimljivo i sličan dojam kao prvi film, samo malčice razvodnjeno u odnosu na njega. Miješana je komedija s horrorom što mi u nekim djelovima je, a u nekima nije pasalo. Sve u svemu opet relativno pozitivan dojam samo mi jedna stvar nikako nije jasna, pa ako netko tko je gledao može odgovoriti:
[SPOILER]Je li ovo sequel ili re-telling? Jer općenito ljudi kažu da je sequel. Ako je, zašto bi pobogu Ash dovodio žensku nazad u onu kuću i pogotovo odslušao onaj radio?? Isto tako mi se po njegovim izrazima i ponašanju nije dalo dokučiti da je priznavao događaje iz prvog filma.[/SPOILER]
Kako se stavljaju spoiler tagovi?
-
Ma ti filmovi nemaju puno veze.
Drugi je više remake prvog i drukčiji ton.
Treći (Army of Darkness) je skroz akcijska fantasy komedija, bez trunčice horrora.
I drugi rula, kao i treći.
A ak hoćeš baš Evil Dead horror, imaš onaj novi punokrvni remake/reboot.
Ok je, krvav i bez komedije.
No meni su draži stari.
-
Čuo sam za taj novi i vidio trailer. Iako odbijam gledati išta novo, pogotovo horrore, čak se čini pomalo zanimljivo.
A sam nekako reluctant pogledati :)
-
= Citat =:
Izvorno postao
W3DR4N
Fakat se ikom skida 10 giga za svako smeće.
Uz vdsl ili optiku, kakav je problem skinuti 10GB?
Ono što mnogi ne znaju - bitni su i rezolucija slike i bitrate slike. Što je film puniji akcije i specijalnih efekata to je bitniji veći bitrate.
Bolje izgleda 720p s nekakvim ok bitrateom nego 1080p s istim takvim bitrateom a kamo li s manjim.
-
Vdsl i optika su standard, jel tako?
-
I opet nema takve ponude. Yify ima svakakvih ripova, novih i starih filmova i full su brzi kod izdavanja.
Kupio sam isto par orginal Blu-ray izdanja filmova koje volim i minimalna se razlika vidi samo kod ovih najnovijih filmova koji su snimani modernim digitalnim kamerama. Kod ovih starih je sve isto.
-
rofl bas cu ja skidat 10GB svaki put kad mi se gleda film sa 4Mbpsa
-
= Citat =:
Izvorno postao
W3DR4N
Kupio sam isto par orginal Blu-ray izdanja filmova koje volim
Kaj to postoji?
Koji bi to bili?
-
Nema muda on to napisati.
-
Yify jest ok kod starih filmova jer tu stvarno nema razlike, može proće i kod nekakvih drama i sporih filmova jer koga briga sad tu koliko piksela ima (makar ponekad ima zbilja ogavan zvuk). Ali kod novijih filmova, tamo gdje bi trebale biti prikazane scene bogate detaljima puno je bolje gledat pošteni Blu-Ray rip. I pogotovo kod onih filmova gdje ima pregršt akcije je smeće jer onda gledaš nakupinu piksela kako se izmjenjuju i pola toga nemožeš pohvatat po ekranu.
-
Šuti ti, igraš se na xboxu u manje od 720p/30fps.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Maloki
Vdsl i optika su standard, jel tako?
Trebali bi biti.
Yify je uglavnom ok za gledanje na mobitelu, tabletu, malom monitoru, starijem hdready tv-u al za moderan ogroman monitor ili tv (1080p ili vise) bas i nije.
Za "bitnije" filmove ipak treba bolje.
-
= Citat =:
Izvorno postao
marijanovic
Trebali bi biti.
Yify je uglavnom ok za gledanje na mobitelu, tabletu, malom monitoru, starijem hdready tv-u al za moderan ogroman monitor ili tv (1080p ili vise) bas i nije.
Za "bitnije" filmove ipak treba bolje.
Kad nemaš plazma ekran niti iskustva sa istim. Čak i video od dva sat dužine na manje od 1 gb veličine je sasvim OK, ni približno kao onaj od 10 GB ali sasvim OK bez pixelizacije i sl. sranja uz nešto mutniji prikaz. Na LCD-u je praktički negledljivo.
-
Je, plazme su prava stvar, zato ih se sve manje proizvodi i zato izumiru.
-
Ne proizvode se manje zbog lose kvalitete.
Proizvode se manje zbog velike potrošnje struje i tezine.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Izgubljeni_v2.0
Yify jest ok kod starih filmova jer tu stvarno nema razlike, može proće i kod nekakvih drama i sporih filmova jer koga briga sad tu koliko piksela ima (makar ponekad ima zbilja ogavan zvuk). Ali kod novijih filmova, tamo gdje bi trebale biti prikazane scene bogate detaljima puno je bolje gledat pošteni Blu-Ray rip. I pogotovo kod onih filmova gdje ima pregršt akcije je smeće jer onda gledaš nakupinu piksela kako se izmjenjuju i pola toga nemožeš pohvatat po ekranu.
Tu se donekle slažem.
Obične akcije, trileri drame, bez nekih lijepih SF, fantasy CGI efekata su skroz dobri i YIFYji.
Ali za Guardianse npr. treba skinuti barem 5GB Blu-Ray rip.
-
= Citat =:
Izvorno postao
marijanovic
Je, plazme su prava stvar, zato ih se sve manje proizvodi i zato izumiru.
Jel znaš zašto su se prestale proizvoditi? Iz samo jednog razloga, jer su donosile manji profit od LCD panela. To nema nikakve veze sa kvalitetom a da probaš i usporediš znao bi o čemu pričam.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Windwalker
Tu se donekle slažem.
Obične akcije, trileri drame, bez nekih lijepih SF, fantasy CGI efekata su skroz dobri i YIFYji.
Ali za Guardianse npr. treba skinuti barem 5GB Blu-Ray rip.
Gledao sam ga nedavno i bilo je čist ok.
-
= Citat =:
Izvorno postao
dugi
Jel znaš zašto su se prestale proizvoditi? Iz samo jednog razloga, jer su donosile manji profit od LCD panela. To nema nikakve veze sa kvalitetom a da probaš i usporediš znao bi o čemu pričam.
Pa, ljudi ih manje kupuju nego LCD-e. Dakle nisu popularni.
-
Svaka plazma koja se proizvela se prodala. Skuplje su za proizvoditi od lcd-a pa je profit manji. Zato se više ne proizvodi a vjerovatno i zbog dolaska UHd rezolucija. Ne znam podržava li plazma uopće tako velike rezolucije. LCD je nužno zlo koje će za koju godinu biti zamijenjen OLED-om. Lošiji prikaz boja, puno lošije skaliranje rezolucija, neujednačeno pozadinsko osvjetljenje, lošiji kutevi gledanja, lošije osvježavanje ekrana...sve su to nedostaci LCD-a u odnosu na plazmu uz tek dvije prednosti. Potrošnja i manja refleksija ekrana. No glavna prednost je jeftinija proizvodnja i veći profit. Da se plazme proizvode prodavale bi se i dalje bez problema. Imaju svoje kupce.
No činjenica ostaje da video sa manjom kvalitetom i rezolucijom izgleda barem duplo bolje nego na LCD-u.
-
Eto, sve stoji. Pare su jedini nedostatak plazmi.
-
= Citat =:
Izvorno postao
dugi
Svaka plazma koja se proizvela se prodala. Skuplje su za proizvoditi od lcd-a pa je profit manji. Zato se više ne proizvodi a vjerovatno i zbog dolaska UHd rezolucija. Ne znam podržava li plazma uopće tako velike rezolucije. LCD je nužno zlo koje će za koju godinu biti zamijenjen OLED-om. Lošiji prikaz boja, puno lošije skaliranje rezolucija, neujednačeno pozadinsko osvjetljenje, lošiji kutevi gledanja, lošije osvježavanje ekrana...sve su to nedostaci LCD-a u odnosu na plazmu uz tek dvije prednosti. Potrošnja i manja refleksija ekrana. No glavna prednost je jeftinija proizvodnja i veći profit. Da se plazme proizvode prodavale bi se i dalje bez problema. Imaju svoje kupce.
No činjenica ostaje da video sa manjom kvalitetom i rezolucijom izgleda barem duplo bolje nego na LCD-u.
najgori post ikad napisan
-
Due Date
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ate_Poster.jpg
slabašna komedija, loš scenarij i režija, glumci ok, glazba dobra...ima par kolko-tolko dobrih fora, tj. prema kraju postane dobro no sveukupno loše...
4,5/10
-
Mel Brooks Wants To Make Spaceballs 2
Koliko materijala za parodiranje imaju u prequelima, ovo bi moglo biti bolje od prvog filma :D