tnx, odlična je slika!
Printable View
tnx, odlična je slika!
Hvala :)
Napokon malo vremena od posla, pa evo fotografija
http://www.domagojborscak.com/#a=0&at=0 ... 00&s=1&p=3Si listajte dalje, ima par novih
Cura mi traži neki fotić, pa sad treba pomoć, a ja naravno nemam pojma o tome, pa da upitam vas.
Što se tiče fotoaparata, ja samo znam šta su megapixeli i to je to xD, a vjerojatno se ne gleda samo to, pa dakle, koji bi po vama bio najbolji za do 3500kn?
Njoj se svidjelo njih 100tinjak valjda, al poslala mi je ove kao da pogledam.
Ako već ima 3500 kn, onda nek kupi DSLR pa nek fotografira kak spada. Nije neka znanstvena fantastika naučiti baratati s njim (ako prije nikad nije), a slike ispadaju puno bolje i DSLR služi puno dulje nego neki idiot.
Druga stvar ako joj je slikanje ovak usput (a za 3500kn ne bi trebalo biti). Onda nek kupi najskuplji idiot i problem riješen.
@Nitros
Ovo je most na Dravi? Ako se dobro sjećam jedna od te dvije slike je pobijedila na natječaju u Regionalnome pred koju godinu.
I ova crkva je varaždinska katedrala? Super su slike.
Ono, ima 16 godina, sumnjam da baš misli živit od toga. Al voli to i oće baš dobar fotić. Znam, znam, nije normalna, tolike novce davat.. Svi joj to govorimo, al svaka budala ima svoje veselje.
Kakvi idioti? XD
Idiot = obični automatski digitalac (ovi koje si navel gore). Jer ga svaki idiot zna koristiti :D
Potpisujem Azera. Bolje neki malo korišteni DSLR s dva stakla za te novce, nego najbolji "idiot" u svemiru.
Da da, ima i mostova na dravi, ali mene zanima komentar na ove fotografije iz dublina, koje su na samom početku :)
Da, onaj most je bio i u regionalnom i national geographicu i još par publikacija, ne sjećam se više :)
Dečki, možete reći kompakt, to je ipak rasprostranjeniji naziv za idiota :)
Al cura kolko sam ja shvatio ne želi se baviti fotografijom, nego želi običan fotoaparat. Ja bih na njezinom mjestu uzeo neki kompakt koji lijepo izgleda, otporan je na udarce i ide pod vodu :)
Ako će fakat htjeti u fotografiju zagrabiti, a onda DSLR, ali to su muke kada imaš 16 godina i pokušavaš starcima opravdati objektiv od 5, 6k kuna :D A doći će to sigurno za koju godinu :)
Shvaćam za što ga ona želi koristiti, ali ne znam koja je njena definicija kvalitete. Imaš moj album na fejsu i pogledaj slike, ili još bolje, pokaži njoj, pa javi, jer moj aparat košta otprilike toliko.
http://www.domagojborscak.com/#a=0&at=0 ... 00&s=0&p=4S
Napravio sam galeriju skroz sa fotkama iz Dublina. Listajte i komentirajte. Još će kroz par dana izaći par novih fotografija gore, ali o tome ću vas sve obavijestiti :)
Ne znam jesam li preumorna ili zavidna što si bio ondje ( :cry: ), ali imam dojam da je na svakoj za mrvicu presnažan kontrast, tj. kao da nema objekta fotke nego je sve istovremeno istaknuto. Jesi to htio?
very nice, boli glava kolko detalja ima u crkvi, mogo bi pol sata samo u njih zurit :)
To ti je do kalibracije monitora, ne mogu na to utjecati.= Citat =:
Izvorno postao Dania
Ja iako vidim sve detalje, znam da puno ljudi s jeftinijim matricama ili lošije kalibriranim monitorima neće vidjeti to sve... Imaš vjerojatno jači brightness.
A i da, obrade su namjerno takve, snažne. Uskoro će ići u prodaju neki printevi, pa ako je netko zainteresiran slobodno se javi u inbox. I da, svi će biti numerirani i u limited ediciji na kapafixu i s aluminijskim okvirom.
Christchurch i Dublinia fotka mi se sviđa iako ne volim baš HDR (ako je to HDR, ali djeluje mi tako)...
btw, /jealous mode on
:D
odlične fotke, kao i uvijek :thumbs2:
Da da, HDR je od jednog RAWa :)= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
Nisam niti ja baš ljubitelj, ali ove fotografije su mi bile bezveze u boji, a crno bijelo volim dramatično :)
da vas pitam, tehnička kvaliteta slike se odnosi samo na način kako/čime je uslikana fotografija ili se to odnosi isto ako je fotografija dorađena u photoshopu/lightroomu/etc.?
Rekao bih mjesavina jednog i drugog. :) Neka me NItros ili pingu isprave ako sam u krivu, ipak oni su maheri u tome. :)
Btw. nitros, HDR od 1 fotke, jel to isto kao i sa 3 ili 5, ili je manje/vise kvalitetnije?
Jedno i drugo. Oprema pomaže fkors, a obrada još samo enhancea to što želiš napravit. I dalje ne znači da sa kompaktom nemoš dobru fotku napravit, al mogućnosti i varijacije su svakakve sa puno pizdarija na raspolaganju.
E hvala vam :D
A mješavina je da. I opreme i znanja i obrade i znanja obrađivanja i još x stvari :)= Citat =:
Izvorno postao Carp
HDR od 1 fotke je moguć i kvaliteta mi je čak bolja nego s više fotografija pošto nema ghostinga (nema micanja, podrhtavanja i slično). Sad ovisi kako okineš, ove sve fotografije su bile dobro eksponirane pa sam mogao odvući slajdere za par stopa na svaku stranu.
Ustvari mogao sam napraviti i od 2 fotke. Jedna mi je služila samo da izvučem oblake koji su bili presvijetli u originali, druga fotka je bila dobro eksponirana.
došlo jučer:
http://www.mir.com.my/rb/photography.../135f35OMb.JPG
<3
Aha. Dobro mislim da ti se ghosting nece na krovu crkve pokazat. :D= Citat =:
Izvorno postao NITROS
Ali hoće se trzaj jer se ne poklapaju fotografije skroz ako iz ruke fotografiraš...
Aha, da to stoji. I mislio sam si u glavi da li si imao stativ sa sobom... :D
Nisam imao. Naučio sam na teži način što znači nositi svu fotoopremu (onda još bio na olympusu E-3 s gripom, 2 objektiva i flash) po Rimu cijeli dan i osjećaj kada sam došao u hotelsku sobu natrag. Toliko mi se zgadilo fotografirati, da sam sljedeći dan uzeo fotoaparat bez gripa i jedan objektiv :D
Sad da još nosim teški stativ, nope... Nema šanse. Stativ s glavom mi teži 3.5 - 4kg i fototorba sad s D700 i ovim ostalim čudima valjda blizu 10 kg. To cijeli dan na jednom ramenu nositi je prava noćna mora...
Tako da mi je stativ za studio ili eventualno neuspjele fotografije duge ekspozicije gdje fotografiram more :D hahahaha
Stativ ti 4kb ima?! Pa kakav ti stativ imas. xD MOj Hamin je oko kilu i pol, i uvjek ga naizmjence ja i buraz nosimo. Isto 2 objektiva, grip, ali nemam flash. :P
A aluminijski od manfrotta i aluminijska kuglična glava... Uglavnom težak je. I ima 4kg, ne kb :P
Evo momenat koji vodim s hrvatskim informatičkim tvrtkama.
Ne mogu kupiti fotografski monitor. Znači 8 tvrtki u Zagrebu, od kojeg jedna je i glavni dobavljač za Hrvatsku i jedna tvrtka u Varaždinu, ne mogu mi naručiti niti jedan od 3 modela za koje sam pitao. Odnosno jedino ovi u Vžu i čeka se 3-4 tjedna što ne dolazi u obzir... Znači da u Hrvatskoj ne mogu kupiti fucking monitor...
Volio bih da mi se na sljedeća pitanja odazove što više korisnika. Pošto tu zalaze ljubitelji fotografija, zanima me tek toliko koliko ima zainteresiranih i za kupovinu takvih radova. Znači imam sljedećih par pitanja, pa mi odgovorite na njih.
1. Da li bi kupovali limitiranu seriju visokokvalitetnih printova fotografija?
2. Koliko bi bili spremni platiti za jednu A3+ fotografiju?
<100kn, 100 - 200kn, 300kn, >300kn
3. Da li ste kupovali nešto slično?
Jer razmišljam se možda baciti u prodaju printeva, koji bi se radili na vrhunskom papiru i u limitiranim serijama od 15-20 fotografija, potpisanih od strane mene.
1. Ovisi o motivu
2. Između 100 i 200 kuna
3. Nisam
Mali sneak peak jutrašnjeg tranzita:
http://i.imgur.com/TQ9sE.jpg
Najs. Koji 'filter' za zatamnjenje si koristil?
Ja kad sam fotografiral pomrčinu Sunca sam koristil običnu rentgen sliku + dalekozor (jednogled) i super se vidjelo. Čak možda bolje od ovog.
@Nitros
1. Ne
2. Ne
3. Ne
Tuđe fotografije na zidu - ne. Slike - to već može.
Hvala ljudovi :)
Popunjavam statistiku pa da vidim kako ljudi razmišljaju o tome. Trenutno mi se vrte da su spremni oko 600kn dati za fotografiju max. To je prosjek.
Ako uzmem u obzir da izrada jedne takve fotografije me košta 120kn, nije niti tako loše.
@pingvin
Venerica je prolazila, ha? :)
"Filter" je jedini s kojim ćeš biti siguran da ti se optika ili oko neće oštetiti - http://www.teleskopcentar.hr/teleskop/f ... lar-folija
EDIT: Sigurno se bolje vidjelo, ovo je bilo u 5:30 ujutro (jako nisko na horizontu) i kroz oblake :)
@Nitros - jep. Od 5 do 7 ujutro, buđenje u 4. Pasmater :(
Optiku neće oštetiti, senzor i oko je vrlo moguće...
opcenito poznavajuc ljude sumljam da malo tko zeli imat fotku na zidu.
pocni pravit stock fotke, ja sam cak kupio jednu za 15 dolara dok prije nisam imo svoj foto, a mozda bi i sad kad bi vidio koju uber awesome
:thumbs2:
No, tolko glup da kroz rentgen okom gledam pomrčinu - nisam :D= Citat =:
Izvorno postao NITROS
Da, stock fotke su biznis. Imaš dobru opremu, pa mislim da možeš zaraditi više na stock fotkama nego prodavanjem printa.
moj prof sa faxa se bavi sa vektor stockovima i zaradjuje masne pare
mislim da fotke idu jos bolje, kad pogledas npr samo 24 sata i slicna sranja, vecinom za neke glupave teme koriste stockove :D
1. definitivno bi ako mi se dopadne motiv
2. stotinjak bi sigurno izdvojio
3. nisam
Ako pričaš o optici od fotića - da, ali s teleskopom je druga stvar. Ne stavlja se zaštita bez vraga na otvor teleskopa, a ne na okular :)= Citat =:
Izvorno postao NITROS