ae :D= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
potpuna tišina, minimaalne temperature, idle je 30 a full load max 62 stupnja
Printable View
ae :D= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
potpuna tišina, minimaalne temperature, idle je 30 a full load max 62 stupnja
gade... :)
uuu super kartica,objavi koji benchmark tipa vantage ili 3dmark 11..
http://3dmark.com/3dm11/2884017;jses...tagbf2wr5cnalr
Evo jedan na brzaka. P8443
Mislim da može to i bolje sa službenim driverima driverima.
Napokon sam skompletirao SteelSeries periferiju, pa bi bio red da nabacim i jednu slikicu.
http://www.zaslike.com/files/4nyrhcqn6289e9s9na40.jpg
Niko, Niko, pa nisi skompletirao. Gdje ti je headset?
Trk po 5Hv2. Bez njega tvojam SteelSeries računalna periferija nije cijela...
Headset? To bi imalo smisla da igram online igre ili da nemam mikrofon na web kameri, ali ovako mi je potpuno nepotreban. Obične slušalice FTW!= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
E al SteelSeries ne pravi obicne slusalice. Tesko da se uklapa SS mis, SS podloga, SS tipkovnica i Phillips slusalice. Izbaci uljeza. SS hs trebas zbog kompleta, ne zbog koristenja. XD
a evo i jedan heaven bench
http://i41.tinypic.com/162crd.png
Da li sva napajanja imaju iste dužine kablova?
Gledam slike gdje su ljudi tako lijepo složili kablove, pokušao sam kopirati ali neki kablovi su mi pre kratki da bi ih mogao fino sakriti. Da li se u tom slučaju nekako produžuju kablovi pomoću muško-ženskih konektora ili je stvar u skupljim napajanjima pa da oni imaju toliko duže kablove?
Imate kakve smjernice za slaganje kablova u kućištu koje nema one rupe na ploči koja drži matičnu? Sviđaju mi se i one mrežice crne što se navuku oko kablova, ljepše izgleda. Da li se to može kupiti negdje ili to opet imaju samo skupa napajanja?
Imam Chieftec 550W i napajanje je ružno, sve žice su šarene, krute i kratke.
Skuplja napajanja... automatski imaju dulje žice, mrežice i ostale kerefeke. Možda postoje neke iznimke, ali ja osobno za njih ne znam.
Uostalom prelistaj linksSpa pogledaj.
Baš sam bio danas u Linksu, fino su ga preuredili. Jedino me duša boli kad vidim ATI/AMD grafe, a ono sve XFX, nemaju od nekog drugog proizvođača. :(
kao da je bitno kako komp izgleda unutra...= Citat =:
Izvorno postao Shepard
nije bitno ali je fora...
Slažem se u potpunosti.= Citat =:
Izvorno postao Shaka
Ništa konkretno niste rekli.
Nemaju sva iste dužine kabela. Uglavnom skuplja/kvalitetnija imaju duže ali to nije pravilo.= Citat =:
Izvorno postao Shepard
Ne produžuju se kabeli ako dohvaćaju komponente (ako su prekratki, može se naći produžetaka ali jako teško), različita napajanja uglavnom imaju različite duljine.
Uzmeš vezice za kabele i povežeš, uguraš u mjesta koja se ne vide (npr između diskova ili kod pržilice). "Crne mrežice" odnosno opleteni (sleavani) kabeli budu već tvornički na mnogim napajanjima (pogotovo skupljima, kvalitetnijima, egzotičnijima,...), a raditi to ručno (stavljati mrežice) je mukotrpan posao za koji treba imati i poseban alat (kako bi mogao skidati konektore bez da ih oštetiš), volje i puno vremena. Mrežice se mogu kupiti naravno, svi shopovi s modding opremom ih drže.
Da, Chieftec je relativno kvalitetan ali prije su (i sada na mnogim modelima još uvijek) štedjeli na duljini kabela i na mrežicama.
Bolje ti je uzeti neko napajanje s duljim opletenim kabelima nego mučiti se s produživanjem i opletanjem kabela postojećeg napajanja.
jel ti uspiješ zatvoriti panel sa te strane?= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
meni taj 24-pin kabel dosta smeta zbog izbočenja - LINKSa bojim se siliti i pritiskati da ne ode neka žica
jedina opcija mi se čini odrezati jedan dio taman da taj kabel može proći ili ga staviti s prednje strane
Malo sam istraživao preko recenzija i gledao razlike između Corsair HX-650W koje je potpuno modularno i XFX 650W koje je polu modularno napajanje. Iznutra su potpuno identični, s time da Corsair ima znatno duže kablove i više tih grana se može spremiti u kutiju pošto ne trebaju. Samo nisam siguran da li to vrijedi dodatnih 200 kuna, kad ne mogu predočiti da li bi mi XFX imao dovoljno duge kablove da se mogu fino pospremiti iza ploče i nazad vratiti do konektora.
XFX ima dovoljno dugačke kabele.
I da, nije kablo već kabel. Nisu kablovi već kabeli.
Google rezultati:
Kablovi - 7 180 000 rezultata
Kabeli - 3 080 000 rezultata
50+ % razlike dokazuje da si u krivu.
Nisam ja kriv što google ne kuži razliku između hrvatskog, srpskog, slovenskog, poljskog, češkog, slovačkog, ...
Ali znam hrvatski. I koliko znam na ovom forumu piše se hrvatski.
http://savjetnik.ihjj.hr/savjet.php?id=131/
Evo što kažu Rječnik hrvatskoga jezika V.Anić (I. izdanje 1991, II. izdanje 1994, i III. izdanje 1998) i ostali
[Pravopis hrvatskoga jezika V. Anić – J. Silić (2001)
Veliki rječnik hrvatskoga jezika V. Anić (2003. priredila Ljiljana Jojić)
Kronologija – Hrvatska, Europa, Svijet (grupa autora, urednik I. Goldstein)
Rječnik stranih riječi Anić – Goldstein (I. izdanje 1998, II. izdanje 2000)
Hrvatski enciklopedijski rječnik (uređivački odbor: prof. dr. Vladimir Anić, prof. dr. Ranko Matasović, prof. dr. Ivo Pranjković, dr. Dunja Brozović Rončević, prof. dr. Ivo Goldstein, Slavko Goldstein, mr. Ljiljana Jojić, Ljiljana Cikota; 2003)]
Kabel:
1. tehn. izolirani električni vodič s plastičnim (olovnim) ovojem; služi kao podzemni, nadzemni ili podmorski vod za telekomunikacije i električnu energiju [telekomunikacijski kabel; koaksijalni kabel]; provodnik
2. konopac (čelični, čvrsta pređa) za raznoliku uporabu (na brodovima i sl.)
3. snop niti udruženih za više mlaznica u proizvodnji kemijskih vlakana
Kabao:
1. drvena posuda za vodu i pranje, s dva uha [ (pada) kao iz kabla kiša jako pada, lije]; čabar, škaf
2. zast. stara jedinica obujma, ob. za sol; kabal
U početku trebaš pažljivo zatvoriti stranicu, a nakon mjesec dana (ili manje) kabel se na tom mjestu malo raširi i spljošti, tak da nema nikakvih problema kod zatvaranja stranice. I mene su (prije nego što sam to napravio) mučila ista pitanja, ali odlučio sam probati i sve je sasvim ok prošlo. Taj kabel je "debeli" zbog tog što snake skin stišće žice u snop, ali kad ga stranica malo pritisne, na tom mjestu se raširi i žice se komotno rasporede unutar njega. Budem ti okinuo jednu fotku da vidiš kako to sad izgleda.= Citat =:
Izvorno postao sorzous
EDIT: Evo i slike...
http://www.zaslike.com/files/3xe3x5963dnjimbplyw.jpg
Da li ima neke razlike između spajanja ventilatora na one pinove na matičnoj i spajanja direktno u napajanje?
Ha?
Otkad se CPU fan spaja na napajanje?
Drugi fanovi nemaju pinove na MBO...
CPU ventilator ima svoje pinove na matičnoj, ali pogledaj si ploču i vidjeti ćeš još barem 2-3 skupine pinova ispod kojih ti piše FAN (psu fan, case fan itd.). Pitam za ventilatore od kućišta, za upuh i ispuh, ne za procesor.
Ja sam molex man all the way, pa sam te konektore smetnuo s uma.
Anyhow, evo ti (kakvog-takvog) odgovora na tvoje pitanje:
KLIK!
Često se spominje spajanje ventilatora u "daisy chained" spoj, može netko to objasniti. Googleao sam, ali nisam ništa skužio. Zanima me znači kako se to spaja, a ne što to je.
Gothmog, a jesi ga zakomplicirao...
Shepard - nema ako ih držiš na 12V, 5V ili 7V. Sa spajanjem na maticnoj ces samo dobiti kontrolu nad obrtajima i iscitavanje brzine u windowsu. Na napajanju imas samo te 3 voltaže (i brzine).
A razlike u ucinkovitosti nema (osim ako te ne zanima neka precizna brzina).
dobro daj odjebite sa tim ventilatorima vise,naslov teme je slike vase kante...drzite se toga