Kako je moguće da 7 gameova za redom igram ZvZ =?
Printable View
Kako je moguće da 7 gameova za redom igram ZvZ =?
Svih 7 protivnika su ti bili Zergovi, a ti si izabrao Zerga pri igranju laddera.
= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
3 Gate Stalker s Chronom i ovo vidi: http://youtu.be/bb_X8Jlfj5g
tnx, isprobat ću.. :)= Citat =:
Izvorno postao ReiKo
Ajmo prvo vijesti, poslje ću stavljati teme za tračanje i debate.
Season 3 Ladder Map Pool Updates
Mape odlično izgledaju, šta drugo da kažem.
Zanimljiva mi je 1v1Test1 mapa posto su Xel´naga toweri postavljeni jako blizu jedan drugoga. (I to još četiri komada!)
2v2Test1 - Svaka baza je dobila dobro branjenu ekspanziju koja je pozicionirana iza dva zajednička spawn pointa. (Nisam siguran da li će ova mapa ostati pošto bi zerg mogao dobiti jako veliku prednost na ovakvoj mapi.)
2v2Test2 - Poprilično čudan (prvi put napravljen btw.) asimetričan dizajn mape. Baš me zanima kako će funkcionirati.
I moj replay za kraj. :D
Ukratko: Ja i frend smo tako masno trebali izgubiti, na kraju sam čestitao suparničkom timu, ali su momci bili prebrzi na okidaču i prvi su napustili igru. :D
Pošto pobjednici pišu povijest ja kažem da smo ih satrali ko tenk malog zerglinga koji se nije uspio ukopati na vrijeme.
http://www.gamereplays.org/community...-33-216491.jpg
pa čekaj, neće valjda već season 3? još ni 100 matcheva nemam odigranih u season 2... :(
Zna li iko kako bnet bira uopšte protivnike,danas u meču 4v4 ja i 3 lika (svi iz platium lige) igrali protiv 4 lika iz master lige,toliko o priblizno ravnopravnim mečevima.
Šalje te protiv jacih igraca ako imaš dobar streak. I ako zaredaš dosta pobjeda nad likovima u višoj ligi promotea te.
To mi je jasno sada,mada nisam očekivao 2 lige jače od one u kojoj sam ja pogotovo ako se uzme u obzir da master liga sačinjava samo 2 posto igrača ili u ovom slucaju timova,ocekivo sam diamond koji sačinjava 10 posto.Dosta povelika razlika u snagi ekipa.
Koje nove unite bi voljeli za MP u ekspanziji?
Nekako mi se čini da je zergu potreban T1 unit sa air attackom. Ili to ili buffanje queen.
Fali mi Wrath malo, tako da bi njega ponovo volio vidjeti u MP ali to su moje želje, sumnjam da če to napraviti a bome sa njim bi terran dobio još jednog asa u rukavu.
http://eu.battle.net/sc2/en/forum/topic/2226277669
Jedina igra za koju znam a da ima napisanu strategiju za prikupljanje minerala. :pray:
http://www.gamereplays.org/starcraft2/p ... aft-2&home
Btw. eto sad me zanima koliko vi radnika napravite za prikupljanje minerala. Ja sam ih radio 16, a nakon što sam ovo pročitao počeo sam raditi 20. Sve nakon 20 mi se čini zanemarivo.
Pogotovo 24 radnika pošto su i sami rekli da 3 radnika koji su na bližim mineralima zapravo lutaju.
http://www.pohrani.com/f/1H/sW/28mXY...arm-artwor.jpg
Po ovome mi se čini da su Kerrigan pokušali do kraja izlječiti, ali naravno ništa od toga.
http://www.pohrani.com/f/29/xM/2jjEW...arm-artwor.jpg
Predobro izgleda.
http://www.pohrani.com/f/1I/Lf/17X3y...6-01-large.jpg
Dada pogotovo buffanje queena, barem 90% Zergova skuzi da ide netko air pa izvade Hydre u roku keks. Bolji Zergovi. To ne znaci da za losije Zergove moraju mjenjati igru.
Misliš na Wraitha? Onda bi Terran imao Bansheea, Battlecruisera, Vikinga ... koji k? Sta ce nam nazad Wraith kad je tu Viking, a osim toga ako nije usao nece vise niti uci...
Nema ti šta zanemarivo biti raditi nakon...šta ćeš staviti na ekspu kasnije? Zar ces raditi doam samo 20 i to je to neces vise? ...
Ma fali mi air unit koji napada zrak i zemlju istovremeno. XD
Dok napravim 20 radilica obično sam već u napadu. Naravno mislim na prvu bazu,a ako imam ekspanziju onda štancam radnike i za nju.
Inače ne radim unaprijed radilice već samo uzmem 8 sa glavne baze i premjestim na ekspanziju + štancanje radnika.
Mutalisk. A što se istovremenosti tiče u drugom smislu - takav unit bi bio imbalanced, da udara u isto vrijeme zrak i ground.
Da ali maloprije si rekao da je zanemarivo raditi dodatne dok radiš expu, a sada kazes da štancaš još, pa štancaš unaprijed da bi mogao prenjeti poslje, ne kuzim.
Važno je izuzetno nakon 20. štancat i dalje radilice, moraš misliti na expo i vjerovatno ces ih izgubiti par ako ne budeš pazio na dropove.
U prvom postu u kojem sam spomenuo radilice nisam ni e od ekspanzije spomenu. Mislio sam samo na glavnu bazu= Citat =:
Da ali maloprije si rekao da je zanemarivo raditi dodatne dok radiš expu, a sada kazes da štancaš još, pa štancaš unaprijed da bi mogao prenjeti poslje, ne kuzim.
Izgleda da nisi pročitao članak. Zanemarivo je ako ostanu u bazi. Ako češ ih prebaciti na ekspanziju onda naravno nije.
Toliki nivo da štancam radnike cijelo vrijeme nisam dostigao. Oko 8. minute smo obično spremni za napad. Sa mečem budemo gotovi do cca 15-e minute. Za to vrijeme radim supply, bacim koji upgrade, i nadoknađujem izgubljenu vojsku u borbi. Tek ako nam napad propadne, pa se moramo povući onda prelazimo na ekspanzije.= Citat =:
The "wandering" effect can be seen in the charts above. Technically, a blue mineral field can only support 20 workers, as the four close mineral patches cannot support a third worker each. Adding more than 20 workers to a blue mineral field will result in workers wandering around, decreasing gathering efficiency. It should be noted that even with 20 workers, some will wander, but with careful timing you can manually assign a third worker to every far mineral patch such that no workers end up wandering.
Looking at some math, the difference between 24 workers and 20 workers is 36 minerals/minute (or around 3%). If you were to build those 4 extra workers, they would take 5:30 to pay themselves off. Not quite as bad as the 22:00 minutes for the 25th and 26th workers to pay themselves off, but still not really worth it (unless you plan to transfer those workers to an expansion you're setting up, of course).
"Ja sam ih radio 16, a nakon što sam ovo pročitao počeo sam raditi 20. Sve nakon 20 mi se čini zanemarivo.". Pa kako moze biti zanemarivo... kada te dodatne radilice radiš za exp? Jer automatski sve preko tog broja se u biti radi za expu, aj preko 24...ako nije za expu, za šta je?
Pročitao sam članak i dobar je. Ovo što si ti rekao nema smisla. Osim toga, natural exp. je gotovo uvijek blue mineral pa neznam što bi trebao, ispočetka pumpati? Isto tako onaj članak je pisan u totalno drugačijoj sferi, pa niti jedan progamer neće od početka puniti zlato nego će preseliti prije... zašto? Zato jer će zjapiti prazna expa, a do tad će je svaki put ubiti netko tko je iznad gold lige. Treba iskoristiti puni potencijal do kraja, ne vidjeti tko ce vise skupiti u roku stajaznam 20 min. Trebas minerale sad. I gas. Ne u duzem roku, na to se ne misli toliko jer gameovi ne završavaju uvijek isto.
Nakon 20 radilica mi se čini zanemarivo štancati druge radilice ako će one ostati u bazi i cijelo vrijeme skupljati minerale. Upravo zbog ovoga što je napisano.
Znači ako imamo preko 20 radnika one će početi lutati okolo i neće biti toliko efikasni. Ja pošto ne idem često na ekspanzije mi se to ne isplati. O tome sam govorio ako ti ta radilica ostane u bazi neće ti se toliko ispatiti, ali ako je poslje pošalješ na ekspanziju onda ti se isplati naravno.= Citat =:
Adding more than 20 workers to a blue mineral field will result in workers wandering around, decreasing gathering efficiency.
Prije ovog članka sam mislo da svaka treća radilica luta, ali izgleda da minerali koji su udaljeniji mogu podržavati tri radlilice.
Šta kažete na štancanje radilica iz Planetary Fortress-a i Orbital Commanda? Baš sam napisao da bi Blizz mogao to promjeniti pošto ih ne mogu štancati istovremeno. Nije velik problem ali eto...
Trebalo mi je 15 sekundi da uopče skužim zašto neće štancati.. (Večina se složila samnom :D .)
http://eu.battle.net/sc2/en/forum/topic/2290799753#12
@p0ky12
pazi sta pises, nema spominjana nikakavih oblika piratije tu.
dobrodosao, ako nisi popio ban. ;d
hahah...nisi baš tako odmah napisao. No dobro - osim toga radilice koje radiš preko 20-25 i tako jedno vrijeme moraju prvo biti u mainu da bi išle na expu pa si na istom.= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
btw. nisi tako opisao, mozda sad jesi kad si malo priču promjenio no dobro. Mislim da je jasno svima da četvrta radilica neće uopće biti efikasna na mainu s 25+ proba.
Procitao sam postove sinoč prije nego sto ste obrisali,iako nisam sve do kraja,lik je mozda mogao igrat play as guest u ofline modu ako se uspio konektat na battle net a nije imao mogucnosti da igra,sto nije bas piratski ali neznam da li to zahtijeva cdkey ili ne pa mozda i jest.Napocetku sam mislio da je neka greska i onda opet na drugom racunaru instalirao starcraft 2 sa orginalac cd-om pečovo, play as guest nije radio,nakon sto sam usao i izaso iz battle neta na tom istom kompjuteru radio je.U ovom ofline modu samo neradi multiplayer.
Moraš imati original sc2 acc da bi igrao u offline modeu ili kao gost
Znači neradi se o nikakvoj greski nego zbilja treba key,pored akaunta,pogresno sma shvatio lika koliko sam shvatio uspio uci na bnet ali nije mogao nista pokrenut ,nakon neko sto je pitao jel ima key kaze nema,meni zbilja nije jasno,to bi znacilo da mogu nekom drugom instalirat igru i omogucit mu da igra ofline,bez piratski dodataka, nakon tolike price od blizzarda da ce trebati stalna internet konekcija i za sigle player.
a-a= Citat =:
Izvorno postao WAR-ELEMENT
lik je u drugom postu rekao da nema kljuc.
yep, moj Warcraft III ima par ljudi, a origigi je. (doduše neigraju online sa mojim keyom, ali mogli bi, posto ja nikad neigram na b.netu dotu, jedino "obicni" warcraft, ali njega sam prestao igrati)= Citat =:
to bi znacilo da mogu nekom drugom instalirat igru i omogucit mu da igra ofline,bez intergalaktički dodataka, nakon tolike price od blizzarda da ce trebati stalna internet konekcija i za sigle player.
neznam kako je sa SCom.
Kako mi je zao sto sam kupio igru a ne igram je,proklet bio ram :(
Pozdrav svima, nedavno sam kupio SC2 i pičim malo 1v1, odma me ubacilo u gold ligu pa sam bio malo facerollan prvih 5-6 borbi. Pa me zanima jel imate vi kaki klan ili nesto slicno, i jeli itko zainteresiran za prijateljske matcheve :)
EDIT: Btw, uopce mi nije jasno kako radi "friends" sistem u SC2. xD
Friends sistem radi tako da dodas ili id (ime.broj) nekog ali onda ne vidis njegove broadcast objave. Ako ga dodas na mail i prihvati te onda mu vidis i ime i prezime i broadcast objave.
Mene zanima jel netko radi ovo:
Kome bi normalnom to pomoglo u igri :pray:
pa ako to nije fixano i ako je to tako, pomaze jbt.
7% je pristojna cifra.
Pa 7% je dosta za jednu radilicu, a ta radilica ce normalno donjeti jos. Tako da se to mozda kod visoko rangiranih igraca i isplati.