više mi je dopizdilo da govorin ''neka me još malo da ležin, kasnije ću ja to probat'' i tako uvik zaspen.
dopizdilo mi je i da zaspen tjekon WILD-a.
danas ću pokušat ono sa RC-evima.
i da, regga san se na LD4all forum
Printable View
više mi je dopizdilo da govorin ''neka me još malo da ležin, kasnije ću ja to probat'' i tako uvik zaspen.
dopizdilo mi je i da zaspen tjekon WILD-a.
danas ću pokušat ono sa RC-evima.
i da, regga san se na LD4all forum
Meni je problem šta dođem u hypnagogic stanje i zaspem. Bilo bi dobro da se i ja reggam na LD4all...
Nabrzinu sam prolistao temu, ali je dosta velika, i nigdje nisam našao način kako imati lucidne snove osim nekakvih hintova...
Jel ima tu nekih posebnih stvari koje se trebaju učini prije spavanja ili nešto slično?
Bilo je nekih linkova koji vode na stranice sa detaljnim uputama. Probaj u google "lucid dreaming for all".
Inače, moji snovi su dovoljno morbidni sami po sebi. Nisam pokušavao dosad navedene metode.
Zanimljiva stvar, ne dogadja mi se svaki put ali ponekad, i to samo rijetko, sanjam na taj nacin. Ono, probudim se i u prvu ruku sam ko fol svjestan da sam za stvarno budan ali onda skuzim nakon nekog vremena da nisam, e tad nastaje problem; naime nekad se skoro pa nemogu probudit. Kul je stvar kaj sam svjestan toga, e onda mogu radit kaj hocu. Bed je kaj kratko traje. Tad obicno otidjem do prvog ducana, uzmem neku ležaljku, posto sam ovak i onako fanatik za motore, dobro se zrejsam ali...postoji problem, opte se nemogu probudit :rotfl: Onda sam se sjetio jednog brijega i zavoja u kvartu, dodjem gore s motorom, zaletim se i umjesto da skrenem produzim ravno, letim jedno par sec u zraku i strgam se ko majka te se nakon toga trznem i probudim. Tad sam skuzio da mi je jedini nacin da se probudim da se ustvari "ubijem", nes u tom smislu. Ma totalno uvrnuto, nekad pozelim da tak cesce sanjam a neznam kak to postic ili kontrolirat.
Zanimljivo je ovo o letenju, obozavam letit ali ako otidjem malo previsoko pocinje mi se vrtit, kao da se bojim visine, iako u stvarnosti to nije slucaj. Mozda se pocinjem malo baviti time.
Samo se tada postavlja pitanje, sta ako ne sanjamo cesto, recimo samo 3-4 puta mjesecno...
Ti uvijek sanjaš,samo što je pitanje da li se sjećaš sna.
Ne sanjam prečesto lucidne snove ali kad se zadesi neki ono u ptpunosti ga mogu mijenjati i izobličavati sve u njemu.
Ako neznate kako i šta, odite u stranicu LD4all, tu ćete sve pročitat, a uvik postoji i forum.
Kad ste već oživili temu, da priopćim da sam pomalo odustao od LDanja. :(
Možda opet počnem za praznike. Al đebiga, treba vodit dream journal...
Potpuno pogrešan pristup.
Ta tehnika je poznata kao Astralna projekcija, i poenta je svesno otići u astral i kontrolisati situaciju, a ne sanjati i onda u toku sna se osvestiti u Astralu. Do problema može doći jer se onda meša san(uplivi energija sa Astrala) i vaše lične energij (odnosno htenja).
Lucidni snovi, kao i neke vidovnjačke tehnike (vizije, predviđanje) se još nazivaju "Divljim talentima", ti talenti su u svima od nas, dok se nekome oni javljaju spontano. Elem, oni nisu poželjni u tom vidu, iz razloga što prečesto osoba koja ih doživljava ne može da ih kontroliše i često do njih dolazi spontano. Dešava se takođe da tvz spiritualisti razviju određene sposobnosti za komunikaciju sa izvesnim energijama sa Astrala. One su potpuno pogrešne i jako opasne, objasniću i zašto, i takođe su divlji i bez zaštite.
Astalna projekcija je kolektivno nesvesno ali takođe fina eterična materija nastanjena svim mogućim energijama,duhovima,elementalima i entitetima. Ako se sagleda u totalitetu, tamo negde u bezgraničnom prostoru koji prožima sve materijalno egzistira i Najviša Inteligencija, ili Bog.
Opasnost se zapravo krije u najnižem sloju Astrala, na mestu gde se naše svesno dodiruje sa nesvesnim, sa Astralnim. Često je to trenutak pred san ili pred buđenje. Tada mi zapravo sanjamo. Snovi su slike i projekcije Astralne svetlost u našem umu. Tako zapravo Nesvesno komunicira sa nama, putem slika. To je arhetipsko pismo zajedničko svim ljudima, bez obzira na vreme i mesto.
Naime, najniži sloj Astrala nastanjen je Klifotima, samim talogom i šljamom Astrala. To je kao dno okeana, što si dalje od dna - to je voda bistrija. Citiraći Regardijea - najniži sloj Astrala nastanjen je klifotima i psolikim demonima, kao i najprimitivnijim elementarnim duhovima.
Malo sam razvukao priču, ali opasnost dolazi onda kada naše svetlosno biće napušta telo i odlazi u Astral (baš kao u gorenavedenim "Lucidnim snovima") telo ostaje "prazno" za to vreme i može biti nastanjeno nečim totalno nepoželjnim. Video sam to i verujte vi ne biste hteli to da vidite i doživite.
Bez teranja tih istih elemenata i bez zaštite, ne bih savetovao nikome upuštanje u tako nešto.
...reče čovjek koji misli da je religija samo način zavođenja narodnih masa i velika obmana...
:rotfl: :pray:= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Meni sve ovo djeluje kao bullshit al ajde, netko se sjetio nabaljezgat termine i sad je fensi, ekipa to naravno pljuga. Radje cu prici tome zdravoseljacki :D
Kako se moj gornji post moze povezati s religijom?Pomiješao si neke stvari.....bar s moje tacke gledišta.
Pa ono, ima i nema iste veze. Isto kak je religija izmisljena, termini koji se tamo koriste, tako je i ovo izmisljeno. Neznam jel netko misli da ovdje ima kaj duhovnog ili nadnaravnog al nema. Samo rem faze, snovi itd. Mi smo preglupa i preprimitivna rasa jos uvijek da bi mogli prepricavati nesto sto se dogadja u mozgu a nismo ga istrazili jos niti kolko ono...5%. Djeluje zanimljivo al ono, to mogu isto tak mogu usporedit sa onim ljudima kaj na onom gangbangu iscjeljuju ljude rukama i bacaju se po podu.
Ako nista drugo zanimljivo je da takvo nesto postoji, iako je totalno neshvatljivo svakom zivom bicu.
Pa sigurno nije povezano s ničim objektivno/empirijski dokazivim. Ako mene pitaš, to spada u istu košaru kao i sve ostale religije. Ako zbilja vjeruješ u takve stvari, kako ti je onda teško prihvatit da su ostale religije nešto više od sredstva kontrole naroda?= Citat =:
Izvorno postao xarabas
Gledaj....ako i postoji neka visa sila....to sigurno nije ono sto nam se svakodnevno servira putem medija i sl.
Točno tako.
= Citat =:
Izvorno postao xarabas
Zašto?
Ova teorija sa astralnim projekcijama je također servirana putem medija, interneta, knjiga, itd. Također je nedokazana (zato i je samo oblik vjere), pa ne vidim po čemu je toliko različita od drugih religija.
Iman ih i ja dosta...
Nekad mi netriba uopće puno truda da ih dobijen.
Jedno vrime san samo kad san iša u krevet zaželija da iman lucidan san i tako san ih ima 3 u 6 dana.
Ako oćete, možemo se dogovorit i za shared dreaming.
I možete reć ako imate account na LD4all forumu?
Ja imam account, ali nisam bio tamo već jako dugo.
Ja nisam nikad pokušao imati lucidan san, ali mislim da mi dosta često dođu sami od sebe. Kako znati dali je to bio običan ili lucidan san? Nikad nisam, kao što neki pišu, mogao kontrolirati što ću radit i takve stvari. Evo jedan primjer.
Bio sam na nekoj plaži i nešto radio. Pokraj mene je došla neka obitelj i počeli se sunčat i šta ti ja znam. Jedna cura mojih godina (16) je izvadila neku plastičnu vrečicu iz svoje torbe, stavila ju oko glave i počela letit. Onda je neka praznina, ne znam šta se dogodilo, pa sam se ja nekako našao u posjedu te vrečice. Stavio sam ju na glavu i napuhao zrakom iz usta. Počeo sam letit polako i par puta sletio i poletio. Onda sam odjednom odletio jako visoko i nisam se mogao vratit. Letio sam iznad mora i čuo kako neka žena viče nešto kao:'Pa ne može disat sa plastičnom vrečicom oko glave! Ugušit će se!' Ja sam onda shvatio da se gušim. Zatim je neki drugi čovjek s plaže viknuo: 'Sunce će mu rastopit vrećicu i umrijet će!'. Baš u tom trenutku se počela topit vrečica i ja sam pao u vodu. Nisam čak ni otišao pod vodu, samo sam počeo plivat prema obali. Kad sam izašao van, mislio sam si kak sam kul i svi su me gledali s poštovanjem :rambo:
Onda sam krenuo nazad prema onom mjestu s početka sna. Odjednom sam se našao u nekom parkiću i iz nepoznatog razloga sam poželio vidjet svoje prijatelje. Zapitao sam se gdje bi oni mogli bit sada navečer(odjednom je bio pao mrak). Naravno, na cajkama. Krenuo sam prema nekoj kučici iz koje su se čule cajke i vidio sam par prijatelja kako izlaze iz nje. Pozdravio sam ih i ugledao neku gadnu ciganku u bikiniju kako hoda po rubu staze. Slijedio sam ju do nekog crnog trosjeda. Kad je tamo legla se pretvorila u predivnu žensku zamamnih oblina. Počeli smo se ljubit i tak to. Ja sam se napalio ko nikad u životu. I onda smo odjednom bili u krevetu u kojem spavam kad sam kod bake i dide. Sve je lijepo išlo. Taman kad je postajalo najzanimljivije sam vidio brata kako ulazi u sobu. Počeo sam mu psovat boga, ali on je samo nešto tražio po sobi. Zatim sam čuo i staru. Vikala je nešto s vrata. Nedugo nakon toga sam se probudio i vidio da su mi njih dvoje stvarno u sobi.
Eto, opisah to najbolje što sam mogao. Jel' mi sad netko može reć dal' bi to bio lucidni san ili običan? Još sam tako sanjo par snova koji su se par puta ponovili (indentični su bili). Jel' to to?
Ehhhh još uvijek sam napižđen što nisam završio onaj san :-x :-x :-x
To bi mi bilo prvi puta u životu da dobijem malo akcije :cry: :cry:
lucidan san ti je kad sam sebi u snu kazes ovo je san,sve je u mojoj glavi znaci da mogu i kontrolirat
ja to nikad nisam imo (nazalost ^^) :(
kako to???'.,...ja nism imao.....imao sam puno puta predvidje ne dogadjaje i tako nesto...sta je to??..recimo da kad se noesto dogodi..kao da sam to vece vidio..a sanjao sam...mah....nego...kako kontrolirati san, ili sta to...da dobijes taj lucidan san??-..kako to "istrenirat??".... :D
deja vu se to zove= Citat =:
Izvorno postao miska10
Odi na LD4all stranicu, tamo ti pišu metode.= Citat =:
Izvorno postao miska10
I onda se joinaj na forum.
OK, bumpam.
Danas sam također imao jedan...vrlo čist (vivid, jel).
Opet sam se išao žvalit :)
Doduše, ženska nije micala prst iz usta(?)
Ajde, sanjari, javite se.
Rado bih, ali ne stignem trenirat u zadnje vrijeme :/
Samo mi se jedan put dogodilo da sam znao da sanjam i odlučio sam se probuditi i probudio sam se.Bio je neki ružan san.
Deja vu sam imao par puta.
Ne vježbam ja uopće.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Also, deja-vueovi nisu ništa neuobičajeno.
Onda što, dođe ti samo od sebe? A prije nisi mogao? Mislim, ja sanjam i obično se sjećam snova već cijeli život, ali nijednom nisam lucidno sanjao iako sam katkad znao da sanjam.
NIšta...ili mi odjednom randomly dođu, ili nekad kad ih zaželim prije spravanja, dobijem ih.Ono...
Definiraj to "željenje" lucidnih snova prije spavanja. Šta, kažeš "baš mi se lucidno sanja danas"?
Nešto slično :)
Ono, nešto tipa ''I'm gonna have a lucid dream'' ili u krevetu nekad ''I am in a lucid dream''.
Ma, jednostavno...pročitaj ovo:
http://www.ld4all.com/forum/viewtopic.p ... motivation
+1= Citat =:
Izvorno postao MWAHAHAHAHA
Evo, pokušavam u zadnje vrijeme stvoriti lucidne snove al dovraga, ja neznam kako osloboditi um od briga. Ima li negdje kakav tip ili nešto? :|
Pročitaj cijelu temu, ima hrpetina dobrij savjeta.
bilo je i na rubu znanosti vise nego nekoliko puta= Citat =:
Izvorno postao SharpDressedChevap
Pročitao sam, ali opet ne mogu. Sinoć sam probao, koncetrirao se na pomisao da ću tu noć sanjati i da ću se tog sna sjećati, ali sam par minuta nakon toga jednostavno zaspao bez da sam bio svjestan sna. Jednostavno mi mozak previše informacija pobrka, moram paziti na to da ponavljam tu rečenicu ("Sanjat ću i ujutro ću se sjećati sna" ili slično), biti opušten, koncetrirati se na neki unutarnji spokoj i još mi uz to dolete neke random misli.
pocni voditi dnevnik u kojima ces pisati sto i kada si sanjao te koje pojave u njima nikako ne bi bile moguce u fizickom svijetu.= Citat =:
Izvorno postao SharpDressedChevap
Pomogao bi ti u podizanju svijesti prilikom spavanja