Ne. Imamo zdrav par očiju.
Printable View
Ne. Imamo zdrav par očiju.
I ovaj Roccat i sharkoon su ružni u 3 pizde materine. Nema šanse da bih takvo nešto držao na stolu. Jest da dizajn od nekih komponenti nije bitan, ali kod tipkovnice je, jer jebeno gledaš i moraš gledat u nju dok si za kompom.
Nauči pisat bez da gledaš u tipkovnicu lol
Mislio sam je uzeti, ali ekipa puno pljuje po njoj da tipke štekaju i slično.
Znam pisat bez gledanja. Al na stolu je, ne možeš je ne vidjet.
Maleni offtopic - jel itko još drži tipkovnicu u ladici ispod stola? Jer ja jesam, nemam prostora na samoj površini radnog stola, a i navikao sam godinama ovako. Jel to "prirodno" za držanje dok sjediš i sl.?
Jednom sam vidio tu ladicu za tipkovnicu ispod stola i retardirana je. Totalno nepotrebno i nepraktično. Sad imam jedan jednostavni visoki stol u kutu i sve mi stane na njega.
Sve osim Đ je isti font, ali je centriranje drugačije zbog kvačice. Ali Đ je ružan, da :D Ali kako bilo, neusporedivo bolje od bijelih naljepnica koje se raspadaju vremenom.= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Kad smo kod naljepnica, skuži na onoj 7G sa PCE-a kak se Y raspao u roku tih "2-3 tjedna" :D
Sve mi se više sviđa ovaj Roccat, tipke mi preko videa (1) zvuče pre dobro, slično Black switchevima. Da bar je negdje imaju izloženu, kažu likovi da je jebeno udobna, ali to mi malo znači :D
S
Moraš proširiti sobu da bi to stalo u nju.
Ova mi se čini minijaturnom pokraj moje G11 :D
Našo dimenzije...
G11 = 55 x 27
Isku = 51 x 28
PS:
Illuminated = 46 x 19... Jebena razlika :pray:
EDIT:
Nego, ovo me ohladilo od Logi Illuminated :cry:
http://hardforum.com/showthread.php?t=1721183
Moj buraz ima prvu reviziju Illuminateda godinama i niš. Kaj taj frajer ima čavle umjesto prstiju?
Ne kužim ako se zajebavaš za ovu veličinu. Pokušaj skicirati na stolu. 10x10 u širinu i dužinu znači bolesno puno na toj površini.
Miš i tipkovnica bi po pravilu trebali biti u istoj visini, dakle na istoj plohi, jedno do drugog.= Citat =:
Izvorno postao SharpDressedChevap
Podlaktice bi se trebale odmarati na naslonu (npr stolca) dok koristiš miš&tipkovnicu.
To su nekakve ergonomske smjernice. Npr u ovom videu Paul to dobro objašnjava:
Što se Y na 7G tiče, ne bi se smio "izbrisati" pošto su svi grafički simboli laserski urezani.
No na 7G tipke treba periodički brisati/čistiti pošto se na WASD i drugim često korištenim tipkama malo zaprlja što smanji vidljivost simbola. Čišćenje to riješi.
Ne zajebavam, kažem da je jebeno ogromna razlika. Imam relativno velik stol, ali mi je sve jedno G11 pre velika na njemu, tak da mi tih 10x10 puno znači.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Čudno je i meni. Moja se isto koristi prvenstveno kao gejmerska, pa nema apsolutno nikakve razlike između WASD i ostalih slova ni nakon 2 godine.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Pročitajte ovo:
http://www.overclock3d.net/reviews/inpu ... eries_7g/4
Jedna riječ - bullshit
bullshit?
Ma taj tekst. Ne keyba. Tip ju hvali kao da nema mane, vidi se da je neprofesionalizam na djelu.
Taj je sigurno pustio neke tjelesne tekućine po njoj.
Pa nije da nema mana, ali kaže lik da je tipkanje toliko dobro da zanemariš sve drugo.
Moguće, ali samo malo moguće, je da mi od danas i Logitech G710+ ulazi u izbor. Al košta puno, na akciji 1000 Kn...
http://zaslike.com/files/dqko0e6im95xdxlmdt3q.jpg
uzmi jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
E, ak nju kupis onda budem malo ljubomoran.
Edit:nakon ove teme ta tipkovnica je stvorena za tebe.Ona trazi da ju kupis.
+ Logitech kvaliteta i support
Fuj.
Zajebi dizajn, Brown je nutra, zemi :D
@Hex, kak si ti zadovoljan Illuminatedom? Nešto sam čitao da također zabrejka ako istovremeno stisneš SHIFT, W i SPACE (osnovno u bilo kojoj igri), a službeni odgovor od Logia na taj problem je bio "Niste kupili gamersku tipkovnicu"...
Logitech ionako ne igra na izgled i skoro sva periferija mu je neopisivo žnaru, ampak kvalitet neprikosnoven je.
S obzirom da K800 košta 610 kuna, zašto bi netko platio 400 kuna više da plati ovaj kriminal?
Kod K800 me odbija to da je moraš puniti svakih 10 dana (mada kad oni kažu 10 dana vjerujem da traje i krače od toga), već mi G700 ide na jetru sa time što traje 2, max 3 dana, pa ga stalno moram puniti :/ Ko me jebe kad nisam Naosa 5k uzeo :cry:
Nemreš mi reći da ti je problem tri puta mjesečno spojiti tipkovnicu na komp.
Ja sad imam žični Illuminated, ali toliko sam se nabrijao da u ponedjeljak idem po bežični. Amen.
Meni je odlična, a sad, sto ljudi sto čudi. Mehaničke me ni najmanje ne privlače, posebno ove ružne ko ta Logitechova.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Probleme sa istovremenim pritiskom nisam primijetio. Sve što sam igrao nikad problema. Frend čak igra FIFU na njoj, a tam više manje stalno držiš 2-3 tipke pritisnute istovremeno. Po ovom tvojem, više manje u svakoj igri ne bih mogao šprintati i onda skočiti da je to istina.
Zbog mehanike? Ako nisi znao, kod novih mehaničkih tipkovnica nije ona ista mehanika kao u prastarim tipkovnicama - to je samo sličan osjećaj tipkanja. Čak nije ni isti.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
A MX Blue i Brown su idealne i za one koji vole plitki hod tipki - jer ih osjetiš i kad pritisneš 2mm od 4mm, a na svim mehaničkim pritisak tipke se registrira već na pola hoda.
Ako ti 2mm nije plitko, ja ne znam šta je. Nitko te ne prisiljava da pritišćeš tipku do dna (na što si naviknuo kod membranskih koje koristiš).
I da se malo informiraš, G710+ ima i gumene o-prstene ispod tipki koji smanjuju "buku" tipkanja (koja svakom poštenom entuzijastu predstavlja užitak a nekim prosječnim korisnicima i tebi smeta) što rezultira time da je i tiša od mnogih membranskih tipkovnica.
Hmm, bum vidio. Ajde ako kupiš molim te da staviš jednu sliku iz ptičje perspektive. Preko one random slike izgleda puno bolje od žičane, ali volio bi vidjeti i naš layout. Inače mi je uvjerljivo najljepša i najelegantnija tipkovnica što sam ikad vidio, još kad bi te naljepnice išle dolje, milina.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
@Hex... tnx na dojmovima. Nego evo ovo o čemu sam pričao...
http://forums.logitech.com/t5/Keyboards ... d-p/509008
Evo ti Bartuc. Oba Illuminateda u ISO layoutu bez hrvatskih znakova.
Bome su obje prelijepe. Gornji rub mi je bolji na wired verziji, kompaktniji je :D
Našao sam ovu stranicu za testiranje ghostinga, fora je vidjeti koje tipke se kolju međusobno - http://www.microsoft.com/appliedscience ... gDemo.aspx
PS: Interesanto da na G11 uz WASD kombo samo O ne radi, sve ostalo radi savršeno.
Postoji ti još jedan test za keybe kojeg vjerojatno znaš al si zaboravio. Držeći obje Shift tipke pritisnute otipkati tekst "THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG".
Na mojoj media 600 to ispadne HE QUIC BROWN OX UMP OVER HE Y OG (umjesto 43 znaka s razmacima bude 33) i jasno se osjeti 3-KRO.
Keyba laptopa mi baš ima i ghosting kada to tipkam, naime uz svaki Space doda i tipku č.
A sad nešto drugo:
http://www.bug.hr/forum/topic/periferij ... 88763.aspx
A jesi ga zakomplicirao... :D
Logično je ak si u mogućnosti i to stvarno želiš, uzmeš G710. Nije da kupuješ tipkovnicu svaki dan, a za 200 kuna još svijet nije propao.
Ma čaću je skoro zdrmo infarkt kad sam rekao da ću za tipkovnicu dat 800 Kn, a i krivo mu je bilo kad sam u početku rekao oko 500 Kn, ne znam što će mu biti kad kažem da dajem 1000.
Inače imamo oko 1500 Kn režija, a ovaj mjesec je trebalo još i auto registrirat (Kia Pro_ceed) i kupiti 700 Kg KAN gnojiva i obaviti mjesečni shoping. Pošto čaća prima trgovački minimalac, dio moje "plaće" treba otići na to (jer je za gnojivo morao u minus, režije tek treba platiti a moja "plaća" još nije sjela).
Ne želim financirati poljoprivredu jer ju smatram i gubljenjem novca i vremena, ne kanim se time baviti jer je antiprofitabilno, nije vrijedno financiranja.
No kao što već možete zaključiti, dio moje "plaće" otići će na režije, a tek ono što ostane mogu raspodijeliti na tipkovnicu (i to samo svojom voljom a preko volje ostalih).
Ali eto, danas sam zaradio neku siću pa i to kanim uložit u keybu i nadam se još nekom sitnom kešu za rođendan (ako Bog da)...
Ta poljoprivreda je takvo neisplativo sranje da to nije istina.
Okej je ako su starci u penziji, i "proizvode" za sebe zato što nemaju šta radit i briju na zdravu prehranu. Ali da ganjaš neki profit je debilana.
@Marijanović, znam, ali sa time mi sve radi i ispiše full text. Onaj test mi je bolji pošto lakše vidiš što se sa čime kolje.
Inače, ako ti nije bad dati toliko love za G710+, onda je no brainer izbor pošto je keyba gotovo savršena. Jedine mane su onaj grdi narančasti makro qurac i ovih 8 tipki u sivoj boji. Da nisam škrt dati toliku lovu, u ponedjeljak bi je kupio 100% :D
Zbilja mi je overkill ići iznad 600 kuna za keybu, a za to možeš dobiti ili Quickfire poluproizvod ili 6Gv2 koji ima usrani layout (čak i kad se navikneš postoji problem vračanja na bilo koji drugi layout, tak da non standardno ne dolazi u obzir).
EDIT:
Zašto plaća uvijek pod navodnike, pa čime se baviš? Hitman?