Potvrdili su u Twitteru da radi kao onaj Fallout 3.= Citat =:
1.) U svakoj igri je level-scaling, tako i u Morrowindu, samo je pitanje koliko su ga dobro napravili.
Fallout 3 ovako nekako radi
Printable View
Potvrdili su u Twitteru da radi kao onaj Fallout 3.= Citat =:
1.) U svakoj igri je level-scaling, tako i u Morrowindu, samo je pitanje koliko su ga dobro napravili.
Fallout 3 ovako nekako radi
Necemo valjda u zatvoru opet pocinjati.= Citat =:
As Skyrim begins, a lone prisoner begins to learn that he may hold a similar power…
Level Scaling vam je bio pre-slab ili prejak?
Mozda bi bilo dobro da naprave nesto slicno kao u WOW-u. Gdje svako podrucje ima svoj lvl i to je to. (Samo jedna od ideja, ne mora ostati samo na tome.)
EDIT:
Mozda bi bilo dobro da naprave nesto gdje svako podrucje ima svoj lvl i to je to. (Samo jedna od ideja, ne mora ostati samo na tome.)
Nisam trebao spominajti WOW jelda? Jel, sad bolje? :P
Fuj, to ko u WoWu je jednostavno fuj. :(
EDIT: Najbolje bi bilo da je recimo lvl1 vuk lvl1 igraču neka prijetnja, ali ne prevelika. Dva se već sranje ali je moguće pobiti ih ili pobjeći. I da je recimo lvl4 bear lvl1 igraču totalno sranje ali uz dobru logiku i sreću se može ubiti. Recimo popeti se na kamen na koji on ne može i ubit ga sa 5 strijela. Kad već spominjemo i strijele u Oblivionu su mi šit, treba ti cca 30 strijela da ubiješ bandita, dmg treba višestruko povećati a samo ispaljivanje otežati. Nešto kao da za precizan shot trebaš čučnuti i mirovati 3 4 sec, a za one u pokretu da imaš 5-10% šansu da pogodiš u njegovom pravcu.
Zašto ne? To je tradicija u TES-u, jedino je se Morrowind nije pridržavao :)= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
EDIT: Mala greška, ne radi se o zatvoru nego o početnom dungenu, Daggerfall isto nije bio u zatvoru ali je imao početni dungeon.
Kad se samo sjetim starta u Oblivionu. Koliko sam puta pobjegao iz zatvora. Ah to su bili nolajferski dani <3
Meni je taj bijeg iz zatvora jedino što sam igrao od Obliviona...još na grafičkoj od 128mb i 512mb RAM-a :D
ja na 64 MB i 1,8 procom.....beat that!
Ti si bar dvostruko više vremena proveo uz nju :(
ROFL, na tome je jedva Morrowind radio.= Citat =:
Izvorno postao Kid A
dovoljno reci da mi draw distance nije bio veci od 4 metra
dvije riječi - bijela soba.
Da da, to sam ja vidio kada sam prvi put pokrenuo oblivion sa svojom gforceTi4200. Bijelu sobu i dva tri trokutića koji su predstavljali vrč na stolu xD Naravno nisam to tako mogao igrati, ali čisto da znate da je oblivion tehnički moguće pokrenuti i kad nije igriv.
Kaj se pak skyrim skillova tiče, može se tu dosta toga skresati ako će rezultat biti odgovarajuć Budimo iskreni, tko je od vas recimo koristio spear skill u morrowindu? Koliko ljudi brije na unarrmed monkove? Čak se i broj weapon skillova može smanjit da ostanu samo one handed i two handed oružja, a da je onda do specifičnog oružja kako će se sa njim baratat.
E to,naprimer,mi nedostaje,spear's,jos u morrowindu mi se dopala ideja Imperial Legion lika koji bi koristio spear+ stit,ali to nije realizovano efikasno,pa sam spear uvek izbegavao,a uvek se oslanjao na klasiku-longsword.Spear bi mogao biti veoma zanimljiv za koriscenje,zapravo,kad se setim Morrowinda i svih njegovih tipova oruzja koje je igrac mogao da koristi,bude mi zao,ocekivao sam da ce Oblivion nuditi cak i vise izbora,ali ne,oni su pola stvari izbacili.
Nadam se da ce Skyrim posedovati sirok arsenal klasicnog oruzja,a bogami i egzoticnog (Dunmer,Argonian).(za razliku od obliviona)
Pa mogu izbaciti skillove za oružja i ostaviti npr. one hander i two handere, te marksmana, a onda dalje te skillove razraditi sa perkovima npr. perkovi koji se specijaliziraju za blunt, short bladeove itd. nešto ko proficiency u AD&D. Naravno ovisi kak će to implementirati, a nakon Obliviona moram biti skeptičan.
Ja se još uvijek naino nadam da će streljaštvo ovdje bit izvedeno kak se spada, za razliku od svih dosadašnjih nastavaka.
Proficiency je solidna ideja,ali treba tu rada,po onom meniju iz SS-a mi stvari izgledaju veoma jednostavno i minimalizirano.Bojim se da ce sve spucati u grafiku i da ce igra postati pravi primer jednostavnog,primitivnog konsole rpg-a.
Heh,upravo sam procitao-igraci ce moci da naprave sopstveno oruzje,uz odgovarajuci alat,moci cemo cuda praviti.Veliki plus od mene.
I jos nesto,efekti magija mi konacno izgledaju pristojno.
Samo se Daggerfall nije pridržavao. U MW-u si poslan iz zatvora... u Vvardanfel koji je u karanteni.= Citat =:
Zašto ne? To je tradicija u TES-u, jedino je se Morrowind nije pridržavao
[quote=Neven <R>]ROFL, na tome je jedva Morrowind radio.[/quote:302n2o3g]= Citat =:
Izvorno postao "Kid A":302n2o3g
ja pokrenuo morrow s 533mhz, 64MB ram-a i riva tnt2. jedva je nekako išlo, bar dok nisam iz broda izašao, onda više nije.
srećom nakon par dana sam si kupio novi komp :)
Za Outminda, rekli su da ce ovaj put ranged combat biti drugacije izveden, tj. da ce potezanje zice na luku trajati duze ali ce nanositi puno vecu stetu, pa eto, mislim da ce tako biti bolje, nego da moras onako smijesno trcat unazad i gadjat protivnika za 10 damagea svaki put -.-', a i rekli su takodjer da su smanjili brzinu trcanja unazad, pa se cini da ce ranged combat bit vise onako za stealth karaktere. Uglavnom, svidja mi se sto cujem
Ja i ja.= Citat =:
Izvorno postao Outmind
I sjećam se da je hand 2 hand u morrowindu imao nekog smisla, mogao si onesvijestiti protivnika.
Uglavnom ovaj Skyrim mi se sve više sviđa, samo nek bude lijepo balansiran
= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
Tri Video Intervjua s Toddom Howardom
Drugi filmić ima nešto Skyrim arta.
Netko je to i screenshota:
UPDATE: za one koji me se ne da gledati filmiće, ovo su vjesti koje se tiču Skyrima:
- Dwemerske ruševine su u igri a neki od Nordovskih gradova su ustvari Dwemerske ruševine koje su Nordovi pretvorili u svoje domove. Nadam se da će neki dungeoni imati Centurione koji još rade
- zmajevi koriste Dragon Language da bi bljuvali vatru, zaustavljali vrijeme, stvarali vjetrove i radili druge cool stvari. GI je već potvrdio da će igrač konzumirajući duše zmajeva (i na neki način korišteći taj drevni zmajevski jezik) koristiti iste moći kao oni
I to je to. Intervjui ionako nisu bili posvećeni Skyrimu već Toddu Howardu (i lol na to kako se zaposlio u Bethesdi XD)
Koje vjetrove? One prirodne ili tjelesne?= Citat =:
- zmajevi koriste Dragon Language da bi bljuvali vatru, zaustavljali vrijeme, stvarali vjetrove i radili druge cool stvari.
Tjelesne. Kako inace objasnit bljuvanje vatre. Nemaju anus pa sav materijal ide kroz usta, mislim jeste ikad vidili zmaja kako sere?
Jeli moguće da u Skyrimu nemožemo jahati konja, nego neku vrstu zmaja? To bi bilo prebrutalno! Pa da se još možemo njime boriti protiv drugih zmajeva... Da možemo neki skill razviti svome zmaju. Šta mislite o tome?
Ne.= Citat =:
Izvorno postao Tsaя
Konjeva sigurno ima.
Što se zmajeva tiče, jedan od Shoutova daje igraču mogućnost da ako zna ime nekog zmaja, da ga zarobi i time dobije mogućnost da ga summona kad mu zatreba i bori se na njegovoj strani (vjerojatno protiv zmajeve volje).
Ipak, ne vjerujem da će se moći jahati.
Znači to su neki Dragon Shoutsi, ne Nord Shoutsi? Disappoint. :(
Bilo bi prebrutalno da moš letit zmaja.
Postoje modovi za Oblivion, npr ovaj:= Citat =:
Izvorno postao Tsaя
The sounds of Skyrim
Spominje se spell "ironflesh" za, dakako, pojačavanje armora.
Jeremy Soule is back. Main theme zvuči dobro.
Jel ono techo viking? :D
Isse, Skyrim TES tema. Tek je sada donekle čujemo. Fenomenalna je.= Citat =:
Izvorno postao Durin
Majku mu staru izbljuvao sam sok koji sam pio po monitoru i tipkovnici kad sam ga vidio, bas onako wtf moment :rotfl:= Citat =:
Izvorno postao Forengner
Doista jeste fenomenalna, kao i svaka TES tema do sada.= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Kao i gos'n Lambert, i ja sam se najezio slusajuci ovo savrsenstvo... :)= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Jeli moguće da u skyrimu ljudi budu poput vikinga?
Nordovi su baziran ina Normanima tako da su oni sami kinda vikinška nacija.
Sama Nordovska imena to otkrivaju,-
Ulfgard
Raddin
Sifkni
Thonro
Viguring
Sifkning
Fjolfr
Godrel
Alfhed
Hidar
Hodlin
Kolfhedi
Hulgard
Balfhedi
Kjelhedi
TES je lako analizirati i postaviti par pretpostavki oko inspiracije za rase.
Imperial-Roman Empire
Nord-Vikinzi
Breton-Europski vitezovi/Holy Roman Empire.
Dunmer-Istok,egzotika.
Svaka rasa ima nesto sto je povezuje sa nekim odredjenim narodom,pa je to cesto lako uociti.(najocigledniji detalji su kod Imperiala i Nordova)