Koju?= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Printable View
Koju?= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
http://www.cideko.com/pro_con.php?id=3= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Mene ne cudi , radil u par ureda na njima i sry ali meni je ta kiba onak ni vrit ni mimo , nemrem rec losa , ali nemrem reci ni dobra , onak za prvu ruku dok se na najde nekaj posteno :D= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
NIsam znal da su najkvarljiviji , ali mi je cudno jer na samsung kibi od 200 cuna mi je space riknul nakon godine dana , a pocela kompletno stekati nakon 2 godine , dok eto logi ilumi radi preko 2.5 godine bez beda i problema , ko prvog dana . Tako da i ako je kvarljivo nisam bas primetil :D
Pa kakve ti onda prste imaš W3dr4ne? Da nemaš možda neku degenerativnu ili autoimunu bolest kostiju/zglobova/šaka/ruke?
= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
A ono moze se rec sve to .. Po meni je taman izmedu , ne pretvrda ne meka , na prvu izgleda kao da je plitak a kada pocnem pisati ima veci hod od kibe na Dell-u 7110 , ok da nije neki veliki hod , ali nebi mogel rec da je plitka , ali tipke jesu glatke i to me odusevilo jer prsti klize ali opet radi oblika tipki ti nemre pobeci na drugu tipku .
Mislim da je Links imal dole u rupi izlozenu i spojenu logi ilumi pa mozete ici probati (und u Hg-srooot sam ju videl izlozenu prosle godine) . Jer ono kaj mogu rec iz svog iskustva je to da je drugacija . Kada sam ju dobil bil sam skeptican dali cem mi se svideti , ali nakon prve recenice bjase ljubav :D
Normalno da te bole prsti nakon par stranica worda na lošoj tipkovnici.= Citat =:
Izvorno postao ezav
Mehaničke tipkovnice uglavnom nisu loše. Moj upit se odnosio na dio s amputacijom prstiju.
Kako od loše tipkovnice s mekim ravnim tipkama plitkog hoda mogu boljeti prsti (pogotovo jagodice) nakon dužeg tipkanja - to i sam znam.
Užas. Zato ne podnosim tipkovnice na laptopima, chicklet tipkovnice i većinu danas modernih membranskih tipkovnica plitkog i srednjeg hoda tipki.
Gore bi bilo jedino da u modu uđu touch tipkovnice za računala ili ono govance što ti laserski projecira sliku tipkovnice na stol pa po stolu prstima lupaš.
To su loše tipkovnice.
Ne nego ti ne znaš tipkat.
Na laptopu mi je 4 puta ugodnije tipkat nego na ovoj svojoj staroj logitechovoj tipkovnjari. Tipku moram i na jednoj i na drugoj pritisnut do kraja, samo što je na laptopu hod puno manji, pa treba manji rad prsta da je pogurneš do kraja i manje vremena za to, pa mi je i lakše i brže. Ti valjda forsiraš te tipke da probiju membranu ili nešto.
?!= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
:twisted:
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Jebote kao da se govori o lopatanju pijeska or sumtn pa gledate kako uštedit energiju :pray:
A što ako je takvo stanje da se korisnik ne treba prilagođavati tipkovnici već treba imati tipkovnicu prilagođenu korisniku?
Što ako čovjek ima određenu silu kojom pritišće tipke, svatko svoju različitu, pa si treba pronaći tipkovnicu koja ima taman otpor pritiskanju za njegovu silu?
Nije li lakše pronaći tipkovnicu koja odgovara tvom tipkanju nego promijeniti svoje tipkanje kako bi odgovaralo tipkovnici?
Meni se čini da ti imaš butterfingers.
Nemam, ništa mi ne ispada.
A ne znam, ono, kupi tipkaću mašinu pa si preinači u tipkovnicu. Imat ćeš jedno kilometar hoda pa si kontakt staviš na sredinu toga. Okej ako nekome paše dugi hod, ali i plitka laptop tipkovnica ti može dati ugodan otpor i udobnost bez zamaranja na duge staze.
To da plitka to može jednostavno ne vjerujem. Tipkao sam na raznim tipkovnicama, još nisam pronašao neku da je tanka a ugodna.
Recimo Razer Arctosa je u klasi s Ednet iz Lidla, a jedna je od skupljih membranskih na kojima sam pisao.
Rebrend nekog kineskog smeća.
Imao sam istu crnu regularnu.
Kasnije istu tu crnu samo sa pozadinskim osvjetljenjem i crvenim fontom.
Onda poslje opet identicnu crnu.
Više mi se sere kad vidim tu tipkovnicu.
Ova sa svjetlom je bila 100kn, a druge oko 60.
Ti melješ tipkovnice? Ili pokušavaš naći onu pravu?
Marijanovicu, tebi bi bilo najbolje da nabaviš ovo s obzirom na kolko kompliciraš... ovo ti je mehanika 100%...
Meni je najgore što sam se navikao na laptop pa više ne mogu pisati kako spada na MS tipkovnici, previsoko mi je neznam. :(= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
MS lol
Pa standardni MS od 20 kn, nikad mi se nije činilo potrebno to mijenjati.
Najlošija tipkovnica ikad.
Da trebam kupiti tipkovnicu, ovo bih odabrao.
Budžet do 100 kuna:
Microsoft Wired Keyboard 600
Budžet 101-200 kuna:
Logitech K360
Budžet 201-300 kuna:
Logitech K310
Budžet 301-400 kuna:
Microsoft Sidewinder X4
Budžet 401-600 kuna:
Logitech Illuminated
Budžet 601-800 kuna:
Logitech K800
Iznad bežičnog Illuminateda nema šanse da bih platio tipkovnicu.
Ovaj bežični Illuminated izgleda masu bolje nego na slici iznad. Su to različite revizije ili je zbilja toliko ljepša?
Meni je ova definitivno najbolja do 150 naku.
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12110
E da, jel netko probao skinuti te naljepnice što dolaze sa HR keybama? Probao bi sa razrjeđivačem ili nečim sličnim, ali bojim se da bi to i črnu boju skinulo :D
Ne možeš skinit črnu.
OMG, toliko sam zabrijao za novom keybom sad da sam počeo slovenski forum čitati i naišao na njihovog Marijanovića :D Piše o mehaničkoj...
:pray:= Citat =:
Predvsem pišeš lažje. Zdej ne vem kok ti je to pomembno, ampak že tako preveč časa preživim za računalnikom, kjer je tipkovnica glavni način komunikacije. V primerjavi z membransko tipkovnico: sila, s katero moreš pritisnit na gumb je enakomerna za vse gumbe na tipkovnici, stikala ti (lahko) dajejo taktiln in zvočni feedback, kdaj so se aktivirala, kar daje pod prsti precej drugačen efekt kot ko se plastika nabije v plastiko. Poleg tega so stikala tud precej bolj trpežna in dolgoživa kot membrane in so take tipkovnice dolgoročno dost bolj ekonomičen nakup. Pač ne vem, probaj jih, jaz sigurno ne kupim več membranske tipkovnice za kakršnikol desktop PC, ko se usedeš za mizo in odkucaš prvi stavek na mehansko tipkovnico veš v čem je fora.
Kak sam došao do slovenskog foruma!? Išao sam tražiti slike različitih keybi od "naših" ljudi, tak da vidim kak su riješili HR layout. Tak je i na youtubu, gledaš gledaš i odjednom ko da odeš u zečju rupu i završiš na "weird part of youtube", ali uvijek :D
Bartuc, uzmi mehaničku. Sigurno možeš naći nešto što ti bude privlačno. I bit ćeš miran godinama, desetljećima, sve dok bude USB-a.
Ovakvo nešto je za tebe: http://www.instar-informatika.hr/tipkov ... 9000004-EU
http://www.corsair.com/media/catalog...top_eu_k_2.png
:pray: Bartuc
Marijanovića je malo, ali su dobro raspoređeni.
A ne znam. I ja svako malo počnem ponovo gravitirati prema tim klikušama, ali stvar je u tome da jednostavno ili ne mogu naći tipkovnicu koja mi je po mjeri, ili je previše nepoznanica u igri, ili je cijena naprosto previsoka za jednu letvu s tipkama. Sigurno ima nešto i u tome što Marijanović priča, pa je ugodnije stiskati mehaničke switcheve koje niti ne treba stisnuti do kraja, ali ne znam. Trebalo bi ić u trgovinu i zagnjavit da daju sve tipkovnice s lagera i isprobavat sve po redu.
Lijep je taj Corsair, svi... Ček, 800 kn za tipkovnicu? Looooooooooool.
Kriste, ružnoća dobiva novu definiciju.