stvorio bih generacijski jaz među bebama :(
Printable View
stvorio bih generacijski jaz među bebama :(
uzmeš još jedan Iphone ili Bold pa ga prodaš meni za neku upolovoljenu cifru..
za upolovljenu cifru ću čak prestat bit applehater
Bio sam danas u Vip centru. Katastrofa. Čovjek doista mora voljeti dobar mobitel kad vidi svu tu hrpu jeftine plastike, loših softvera i dizajna razvog dizenteriji. Ne znam.
E da, telefon mi treba praktički samo za pozive.
Pa onda si zemi 6300.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Kvalitetna izrada (nije od plastike) i uska je, dobra baterija i dobar dizajn, te jednostavnost prije svega..
mda bolje onda si uzmi ovu nokiu= Citat =:
Izvorno postao Don Kihot
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=165694 ... phone=1506
ma dobra je ona, al preplastična je u rukama... Naspram 6300 i ostale 6 serije, premekano...
(nakon N serije, svaki drugi mobitel vam se čini kao igračka, štaš)
Ne znam, N95/N96 ostavlja zbilja nekvaliteten, plastičan i slabo obrađen dojam.
A koji je onda po tebi dobar mobitel? iPhone?= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
N96 je plastičan, jako jako loša plsatika (po meni)...= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Al zato N95 ima savršenu izradu... Al ipak N85/N82 imaju još bolju izradu...
Neznam koliko ti je hitno, ali ako mozes cekat mogao bi razmislit o htc magic-u. Posto je ekskluzivno vodafonov mobitel mogao bi se naci u vipovoj ponudi.
http://www.talkandroid.com/wp-conten...tc-magic-1.jpg
Ako ne mozes cekat
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=165694 ... phone=1486
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=165694 ... phone=1503
ja bi definitivno razmislio o novom ajfonu... cak se i meni svida... pogledajte:
http://gizmodo.com/5293388/iphone-3gs-review
konacno su napravili zadovoljavajucu kameru, ubrazili ga i produzili vijek trajanja baterije... kud ces vise?
Stiglo ljeto, a s time i ljetni posloviii a s time i pare xPP
Pa sam tako mislio da si kupim neki novi mob... hmmm....
Cijena moze bit do 2k kuna(po mogucnosti u t-mobileu, gledao sam na njuskalu, nemaju nist u mojoj zupaniji :S Ili u konikomu).....
:)
p.s. Vazna mi je sto bolja kamera, i da mogu ugodno slusat mp3ce :D
Mislim da ti se oko te cijene kreće Nokia 5800 XPressMusic. Ok mobitel.
:'(
http://www.konikom.hr/p7079/mobitel-nok ... _info.html
A jel ima jos gdje u Virovitici za kupit mobitele osim u t-mob i konikomu? :O
edit: U obzir dolazi i neki PC shop koji drzi mobitele :)
edit2: Polovne mobitele bas i nebi kupovao posto neznam sta je kopija a sta ne :O
Edit3: Eo malo sam googlao i nasao da se XpressM moze kupit za 2200kn:D
Ima jos netko kakav prijedlog? Inace mislio sam kupit SE C510, pa me zanima jel bolja kamera na Nokiji ili kamera na C510? :O
I da... jel se u T-comu moze kupiti samo uredjaj?
Evo bas gledam review od n97 i lik je dobro popljuvo mob. Sta mislite dali je u pravu ili melje gluposti? Ja se u potpunosti slazem sto se tice dijela o software-u. Nokia nije poradila na tome da ga optimizira za touchscreen, te kad usporedite OS od mobitela kao sto su iphone, palm pre, g1 i g2,nokia n97 izgleda poprilicno lose.
Y2xyE3Wx ... re=channelS part 1
hxSrUkMp5KoSpart 2
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
molim ok mobitel, mobitel je kanta, frendica ga kupila, e imas feel kao da ce se raspast u rukama, plastika prejadna, dizajn mi se ni malo ne svida, debel je, i plastika je jeftinjara teska sve nesto skrca, savija se ma uzas, trash totalni
I kamera je očajna... Mislim, bolja nego iPhone, ali opet smeće naspram N82/N85/N95/N96...= Citat =:
Izvorno postao Dyslexia
Također ste osuđeni na tipkanje na touchu... Što mora da je ubitačno za SMS...
Ne znam bas. Mobitel je za one koji puno surfaju po netu maajka uzevsi u obzir koliko kosta, a da je stvarno tako los kao sto ti pricas ja ga ne bih sebi kupio. Stvar je ocito u tome sto tvoja frendica ocito ne koristi taj mobitel za ono za sto je namijenjen i navikla je na sminkerske isprdke koje naprave od celika kao da ces ih koristiti tri godine i bacati uokolo...= Citat =:
Izvorno postao Dyslexia
Taj mobitel nije idealan i definitivno nije za svakoga, ali ostali jednostavno ne nude bolju alternativu u tom cijenovnom rangu i on definitivno vrijedi onoliko koliko kosta, a ja sam ga platio 1491,00 kunu pa meni vrijedi definitivno...
Nokia već treću godinu zaredom pati za modelom kojim bi konkurila Appleu. N97 je trebala biti perjanica ponude, no ispala je škart. Nokia treba naučiti formulu kojom iPhone dobiva tržište. To je kvalitetan intuitivan operativni sistem i minimalistički dizajn uređaja, a ne tri stranice karakteristika u brošuri. Istu stvar treba naučiti Sony Ericsson.= Citat =:
Izvorno postao Kalhant
dyslexia molim te prekini pričat gluposti... mobitel ima odličan feeling u rukama i nema osječaj kao da će se raspasti... frendica koja je kupila taj mobitel je i moja susjeda tako da sam i ja nekim slučajem prčkao po njemu.. net preglednik mu je odličan i jedina veća zamjerka je olovci iza koja bi se mogla raspasti pri malo većem pristiku... ništa ne škrca i ne savija se...= Citat =:
Izvorno postao Dyslexia
ali ipak si u pitanju ti koji je uspio razjebat iphone... napuknuće plastike i pokidana tipka za bešumno... kako se kaže "ti bi i rep konju iščupao"... dakle nije ni čudo što se cijeli mobitel raspadao kad si ga primio u ruke..
@str33t6l0w, ne kaže se "ti bi i rep konju iščupao" već "ti bi i pendrek pokvario". Izražavaj se xD
gle street ne pricam gluposti imao sam ga u rukama premali ekran za touch screen nije dovoljno velik da mozes komotno prstima tipkat kao na iphone-u i usrali su to sto su ekran nije ravan sa mobom nego je unutar moba tako da kad ti je recimo ok u cosku moras bas pogodit da prihvati tko ima vece prste, plastika je jeftina to se odma vidi. Al dobro tko zeli nek izvoli ja znam da za te novce imas novi iphone na burzi. A ja neznam gdje si to vidio moj iphone nije nigdje napukao kao nov je....a o tipki za besumno neznam jesi to sanjao ili sta moja radi savrseno....i da planiram uzet Iphone 3GS, vise nejdem dalje od iphona
ajfon s garancijom i da je otkljucan u nas ne mozes kupiti, a ako mozes platit ces ga kao tri te njokije i imati godinu dana garancije nakon cega ces placati popravak (a ionako si ga u startu preskupo platio) dok njokija ima dvije godine garancije i ona sto se prodaje u vipu je otkljucana i molim te nemoj usporedjivati ta dva telefona kad otkljucani iphone s dvije godine garancije i to novi ne mozes naci za 2391,00 kn dok njokiju mozes. da ajfon kosta kao i nokija bio bi puno losiji telefon...
da sam znao da si ajfon korisnik ne bi se ni trudio da ti objasnjavam ocito, jer po meni svaka osoba koja da toliko novca za iphone i koristi ga u najjadnijoj mrezi ovih prostora t fakin mobajlu vec je prica za sebe, prica u koju se ja bas i ne bih upletao...
realna cijena novog i otkljucanog ajfona je max 3K kuna, a uzevsi u obzir da ima koma kameru i da se aplikacije za njega moraju kupovati ni ta cijena nije realna...
ajfon sakes big tajm!!!
:rambo:
Istina da je 5800xm plastičnjak, kao i čitava N serija, ali probao sam ga i nije mi škripio pod rukama ili se savijao iako imaš dojam da je jeftin proizvod. Dok je iPhone odlično izrađen, baš kvalitetan ali mi je kao gredenc, pre veliki je pa mi ružno izgleda. I meni je osobno mana iPhonea to što nema opciju korištenja Stylusa (nema resistive touchscreen), taj Staylus mi je tako gay, a opet tako cool :D Osim toga, mislim da je iPhone OS bolji od Symbiana što se Tocuh aplikacija tiče, znači da je bolji od Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5 ali na kratko pošto će ga i ta verzija Symbiana uskoro pojesti i ispljunuti. Možda i je iPhone OS više user friendly te sveukupno odazivniji, ali Symbian aplikacije su redovito mnogo bolje, samo što se ova verzija još nije zalaufala kako spada pošto je relativno nova.
Sve u svemu, iPhone je zvijer od uređaja, totalno zabavan komad opreme iako nema tako interesantne programe kao Symbian. Jerbo, kada razmotriš situaciju, od tih desetaka i desetaka tisuća aplikacija koje imaš na Symbianu, niti nemaš toliko korisnih da bi to presudilo u korist Nokie. Ipak su ti uglavnom dovoljne standardne aplikacije za pregled weba, maila, filmova, muzike i sl., a na svim ti područjima je iPhone daleko iznad Nokie. Samo iPhone ima zadnji drek od kamere i zato ga nisam kupio iako sam se jedno vrijeme predomišljao između njega i N82. Inače je sve osim kamere fenomenalno.
Ali Bartuc uz duzno postovanje pa to uopce nisu slicni telefoni, nisu za istu publiku i nisu ni priblizno iste cijene...= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Na njuskalu imas nove iphone sa pisanom garanijom iz t-coma za kojih ~2500kn
Inace niisam apple fanboy, ali 5800 je po meni losiji mobitel od iphone-a.
iphone ima:
1. kvalitetniju izradu
2. najbolji touch screen na trzistu koji je bolji od nokijinog
3. multitouch
4. daleko kvalitetniji OS od nokije. Nokia uopce nije modificirala svoj symbian da donekle bude touch friendly.
A sad sto ima nokia
1. bolju kameru
i dalje stvarno neznam sta nokia ima bolje od iphone-a. Oboje imaju veliki community, ali iphone ima daleko vecu ponudu aplikacija. Mislim da stvarno nokiu nemozes usporedivat sa danasnjim touch screen mobitelima
Recimo da usporedimo par OS-a
iphone
http://reviews.cnet.com/i/bto/200807...erAppStore.PNG
android
http://www.imagesforme.com/out.php/i573947_untitled.JPG
nokia
http://media.share.ovi.com/m1/large/...53590dc69c.jpg
iphone- sve dostupno u par klika potpuno touch friendly
android- sastoji se od 3 ekrana koja mjenjas potezanjem prstom prema ljevo ili prema desno (neznam kako da nazovem taj pokret). Uglavnom u svaki ekran mozes sam stavit bilo koji aplikaciju,kalendar,kontakt, sat... Znaci sve je podesivo kako pozelis i sve je na dohvat ruke.
nokia- osim sto moras odlucit hoces li imat samo kontakte ili shortcut bar da bi dosao do necega moras setati po izbornicima dosta dulje od druga dva. A da ne spominjem double clic koji mi nikako nije jasan.
Ugl ako nokia ne poradi na UI sumnjam da ce postici neki veci uspijeh na touch screen trzistu. Posebno sada kada je doso jos i palm pre te uskoro dolazi htc hero koji je po meni mobitel koji ce zasijenit konkurenciju
na njuskalu imate i iphone za 1900 kn za garancijom i ne otvoren, frendu sam rijesio neki dan 2000 kn iphone 3g 8gb 2000 kn na ruke dobio isto ne otvoren, t com papiri sve...otkljucali ga kod kuce ide na sve mreze i udri, prejednostavno
= Citat =:
Izvorno postao h3@dhunt3r
Nema veze, na kraju sam se peteroumio između N82, N95, N95 8GB, iPhone i 5800XM. Cijenovno su svi tu negdje u oglasnicima.
N95Sje otpao zbog debljine, LED flasha, malo RAM-a
N95 8GBSje otpao zbog debljine, LED flasha, nezaštičene kamere, fixne memorije (iako je 8GB i više no dovoljno)
iPhoneSje otpao zbog dimenzija i loše kamere
5800xmSje otpao zbog loše kamere i problematičnih serija kojima je krepavao zvučnik i imao si lufta na ekranu u jednom čošku mobitela.
N82Sje pobjedio pošto ima Xenon flash, proširivu memoriju, zaštičenu kameru, brdo RAM-a i nešto elegantniji dizajn od N95 serije iako je i N82 loših dimenzija što se debljičine tiče. A i u međuvremenu sam odlučio da mi više paše mobitel na žgance nego na Touch Screen pošto mi TS ne izgleda praktično iako je vjerojatno praktičniji od žganaca. Old School sam, trebao bi dati šansu TS-u pošto ne izgleda loše, pogotovo na iPhoneu.
Da je iPhone za nijansu manji, onda bi vjerojatno zanemario sve gore navedene nedostatke i uzeo iPhone. Tako da se nadam da će u budućnosti Apple napraviti i neku manju verziju iPhonea. Vidim da po oglasnicima ima neki Mini iPhone, ali brijem da je to neka Kineska kopija!? :D
Kakvo njuskalo pa covjeceSja govorim o cijeni novih uredjaja i sve u svemu tko ti moze garantirati da je ta garancija i taj ajfon okej. Ja znam da se ljudima u vipu mogu uvijek u roku od dvije godine zaliti na fon i da zasad sve sto radim na njemu obavim bez ikakvih problema. Da je novi i otkljucani ajfon 2391,00 kunu u nekoj TRGOVINI onda bi mozda i razmislio o kupnji, ali ovako mi je totalno lejm uopce razmisljati o necemu sto za cijenu skoro tri puta vecu ne nudi nista toliko bolje od moj njoke...= Citat =:
Izvorno postao Kalhant
Imas i njokija na njuskalu koje su opet jeftinije od ajfona, ali ja osobno NIKADA ne bih kupio nista preko njuskala...
:friends:
@ Bartuc
Te probleme s njokijom nisam primjetio, ali svaka serija telefona ima neku manu i nikad ne znas hoce li bas tebe zadesiti baksuz primjerak. Glupo je da se nadmudrujemo koji (aj)fon je bolji kad je to UVIJEK stvar osobe koja ga koristi, toga sto tocno koristi i na koji nacin. Klincima koji kupuju mobitel da se kurce ionako je bitno samo da se mogu hvalisati, dok je meni mobitel prvenstveno sprava za ubijanje dosade tamo gdje laptop zbog svojih dimenzija nije opcija.
jap to ti je kineska kopija, zivo smece, al ne kuzim iphone ima odlicnu kameru, evo ovo sam slikao neki dan
http://www.imagesforme.com/out.php/t574026_IMG0092.JPG
meni je ovo odlicna kamera, an na iphoneu 6 puta jos bolje izgleda, uostalom ako hoces fotaparat uzmes si fotic a mob je mob