E ljudi, sada službeno sam zagrižen za lotr, znaći ovako:
1. Sirmalirion
2. Hobit
3. Lotr
4. Nedovršene pripovijetke.
Printable View
E ljudi, sada službeno sam zagrižen za lotr, znaći ovako:
1. Sirmalirion
2. Hobit
3. Lotr
4. Nedovršene pripovijetke.
A Ben-Aadar?= Citat =:
Izvorno postao Demon Hunter
@Axl Rose (bemti Chinese Democracy)
Upravo tim redoslijedom...
Ot: Ako očeš imam neke pjesma s Chinese Democracy PP :D
Aaaaa,ne,ne...fala lijepa...samo ti to zadrzi... :)
Da Aule kao Ben aadar.On bi ga mogo zaustaviti...
imas jos jednu knjigu ako si nabrajao knjige:)= Citat =:
Izvorno postao Axl Rose
on rothvollen ili kako već se ne ubraja u Međuzemlje,a uz to Pripovjetke bi se mogle djelomično ubrjit u to,jer tamo su samo spjesme koje govore o međuzemlju= Citat =:
Izvorno postao WEASEL
Evo ljudi malo LOTR Zajebancija ali ima i Dobrih stvari....
js_6ZoOkjJ0S
P-pAO0frH3oS
_xWBnzxZPGkS
q5piUF9Y3N0S
ViPKUgt-rfIS
_uiilWlj6NAS
mdmvbMcawvcS
OsQQisac2SoS
E1O0KaQ1j4YS
V1VAonGygL8
Ok,tko je tu lud?Ili na kraju nitko nije pročitao knjigu?Zar ne znate da čim je Ar-Pharazon stupio nogom na Amansku zemlju,Iluvatar ju je maknuo iz krugova svijeta.I tako Sauron ne može osvojiti ništa na zapadu.Zašto?Zato jer nema ničega na zapadu,kada bi išao ploviti na zapad,kako piše u Silmarillionu,došao bi na krajnji Istok.No postoji jedan otok,u drevnim pričama ga možete naći.Priča se da je to vrh Meneltarme,Eurovog svetišta na potopljenom Numenoru,i tko dođe na taj otok vidjeti će svijet onakav kakav je bio prije,a oni oštrooki čak i Tol Eresseu.Ali pomorci su ga tražili dugo i nisu ga uspjeli pronaći,već bi se umorni od putovanja vratili na mjesto polaska.Vilenjaci uspjevaju naći put za Neumiruće zemlje jer takav im je usud,a ljudima su svi putovi zatrti.Sada,Sauron.On je bio Auleov maia i "posjedovao je silno znanje i moć toga naroda" ali ga je u ranim danima svijeta Morgoth zaveo na svoju stranu.Manji je zao od Morgotha bio jedino zato što je "samo" sudjelovao u zlim stvarima a ne kao Morgoth,koji ih baš stvarao.Dakle,maie možemo podijeliti u "narode" koji pripadaju Valarima.I Sauron nije balrog,jer balrozi su zlodusi omotani sjenkom i vatrom,dok je Sauron nešto više,najveći Sauronov sluga,odurni zapovjednik Angbanda i otoka vukodlaka.Gothmog,čudim ti se,zašto ti malo ne odgovaraš posjetiteljima svoje teme?
procitali smo mi knjigu, al nismo proucavali svaku recenicu :)= Citat =:
Izvorno postao Durin
meni najbolja knjiga, a tolkien,je kao šta svi već znate NAJBOLJI pisat fantasya niko ga ne može u tome dostići,pa ni onaj klinac koji je napiso eragon ili ona Rowlingica,nece ga nilad moćdostić jer je on UNTOCHOUBLE
Ja sam pogledo sva tri dijela, al nije me film nesto posebno fascinirao...
Nemogu reci da je los, dobra prica, dobro napravljeno, treci dio :pray:
Knjigu nisam citao, jednostavno nisam imao vremena...
Čekam tebe,cijenjeni Maugrime :wink: :) ...dugo te nije bilo u Beleriandu...but seriously now,zar nisu sva upucena pitanja bila hipotetska?= Citat =:
Izvorno postao Durin
Hipotetski odgovaram,Gorthaur bi bio zaustavljen od Ben-Aadara...koji je imun na prstenovo zlo,a Međuzemlje mu je sve...i rest my case...
Demon Hunter,poslao sam ti package... :wink:
Na koliko je dvd-a taj extended edition Gospodara prstenova?Ima li što pametno na njemu za pogledati?
ima 4 dvda,na dva dvda je film,a ostali dva su dokumentarci,kako se radila glazba i tako,o tolkienu,jako puno toga i zanimljivo za pogledat= Citat =:
Izvorno postao Durin
big fan here
filmove sam jednog po jednog gledao po 4-5 puta i jednom samo gledao sva tri djela odjednom (blizu 10h gledanja).
I tako sva tri nastavka?Sumnjam da više od dvoje-troje ljudi u Hrvatskoj ima= Citat =:
Izvorno postao Grinch
sve original extended edicije,to bi ih koštalo oko 1500 kn.
sad su negdje na sniženju oko 200 kn= Citat =:
Izvorno postao Durin
Gdje su na sniženju?
ja mislim da je bila reklama u jutarnjem u kojoj je to trgovini,poglej jutarnji ako kupuješ od jučer ili od petka
E ljudi jer znate koju stranicu ili koju vise sa Lord of the Rings Slikama.Dosad sam prikupio 762 slikice ali trebam jos makar 1000.
I jer zna ko kakvu stranicu na kojem ima napisanih tekstova na Vilenjačkom.Ja imam samo neke rječi,pa mi treba bas nesto di se mogu usreditočit i čitat.
Durine sta mislis o onome sto sam napiso.Da postavljamo pitanja jedni drugima i tako provjerimo nase znanje.
E jer, ima itko sliku Saurona bez oklopa?
Sauron ti u LoTR nema tijelo...= Citat =:
Izvorno postao Axl Rose
Možeš naći njegove slike,ako napišeš Gorthaur,Annatar,Artano...
@Demon Hunter
probaj sa ovim stranicama,sto se tice teksta,i ja sam slike manje-vise iscrpio...
http://www.uib.no/people/hnohf/
http://www.omniglot.com/writing/tengwar.htmS (ova je meni odlicna)
http://www.elvish.org/articles/
A sta to znaci kako mislis nema tijelo, pa imao je onaj oklop nekakav,lol sorry sto sam njubina :cry:
Maie (Sauron) i Valari su ti mogli zauzet bilo koji fizički oblik...u LoTR,Sauronov duh nije imao jos dovoljno snage zauzeti fizicko oblicje...= Citat =:
Izvorno postao Axl Rose
Demon,možemo si postavljati pitanja.Ti prvi.Ali nema virenja u knjigu,ili google.
No,ovo bi moglo bit zabavno...
Ja cu vas pomno promatrat,hehehe :D ...
Thanks Gothmog za stranice...
Durine....evo pitanje....
Sta je Rammas Echor....
E da zaboravio sam te pitat Gothmog sta ti pise ono na vilenjačkom u donjem djelu ,znas ono kratko napisano na vilenjačkom....
Ako sam ja dobro skontao, i ako se sjećam, to je vanjski zid Minas Tirith-a?= Citat =:
Izvorno postao Demon Hunter
Hvala...Hvala...
Ali mislim bez uvrede ovo je bilo upućeno Durinu ....ali ako oće svi sudjelovat nemam nista protiv.Dapače drago mi je....