dok ne navrsim 18 :D
Printable View
dok ne navrsim 18 :D
= Citat =:
Izvorno postao TvRc
i onda uhvatiš AS pljucu u ruke a ona 3x teža od te! :D
jaoo, jos 2 godine šparanja i onda M4 sa Red Dot i malo izmjenjenom unutrašnjosti!
Ja sam kao mali znao u obični pištolj stavljati magnete, čelike, metale, željeza, šta bilo, i nije prelazilo pola kile. Mali mi neki dan razbio taj pištolj (pokušavao ga vrtiti naprijed i nazad dok mu nije ispao) i pita šta će ovoliko metala u njemu? :(
lol ma nie tolko vazna puska kolko taktika, naviknes se na tezinu
Pa da, ali kao klinac sam htio što stvarnije.
A i računaj da svaki marinac na sebi tegli cca 40-70 kg.
ma kuzim te, u ovim novijim znaju bit utezi, ja sam otvaro davno neki i bio je neki uteg u dršci, al ipak ne dovoljno tezak :S
ma napunis ga živom, i onda ga nosi :D
Koja si ti budala. :pray:
Da živom... :pray:
Očito ne znaš da bi ti oružije postala fakin granata od koje bi ostao bez gornjeg dijela tijela. :pray:
:D
jebiga
ne primam nikakvu odgovornost za posljedice :D
Evo kod mene je ovakvo stanje. Uspio sam skupiti:
U kovanicama od 5 KN ("Medvjedi"; to mi je hoby, najviše s njima sam skupio u životu 2200 KN):
405 KN
+ u KN keš:
1 300 KN
+ u Eurima keš:
120 €
Total:
Cca 2 545 KN
To je sve kod mene, u kešu. S tim parama mogu za sada kupiti nešto od AS-a. Čizme imam, znači očale, uniformu, štitnike (ako ostane šta KN-a), pištolj, prsluk/pancirku, vezice za pištolj, etc. U biti skoro sve, osim snajpera. ^^ Ono što ne bi mogao, to mogu sljedeći mjesec nadoknaditi. Sve osim snajpera, tj. glavnog oružija, koje košta malo više od 7 000 KN. Znači da bi se za 10 000 KN mogao opremiti k'o Bog (računajući poštarinu i sve ostalo).
Mjesečno primam 600 KN, tako da u godini dana tako zaradim 7 200 KN, što bi značilo da bi se opremio do kraja sljedeće godine, tj. ove godine bi se opremio sa svime, a sljedeće godine bi uzeo snajper i potrebnu opremu za njega. Kasnije nekada ostatak koji nije potreban, tipa još par magazina/saržera/spremnika, kofer za snajper (BTW Vaditi snajper iz metalnog kufera težine 25 KG i sklapati ga, jednostavno must be!), etc. opremu.
Za sada ću 1 250 KN potrošiti na novi monitor. ^^
Takav je status kod mene, a kod vas? :D
moja ti je preporuka ići vako:
HV Woodland borbeni prsluk 50kn
HV Woodland hlače 100kn
HV woodland jakna 100kn
AEG polovni 900kn
TOTAL: 1150kn
Ići kontra ovoga pri početku ulaska u airsoft je ko da ideš kontra zakonima fizike. Jednostavno nemože :)
PS. cijene su odokativne
THX, ali znam to sve već. :)
Dvoumio sam se između G36C i ovog snajpera, pa sam na kraju odlučio snajper koji je 3-4 puta skuplji nego G36-ica.
A za opremu, maskirno odjelu ću lako, čak imam i maskirnu kapu već kod sebe. ^^ Onako, kao kaubojski sesir je, ali maskirana boja, i sav je, ma ne znam kako da kažem, u glavnom, viđao si takve na igrama sigurno. :)
I prsluka što se tiče, mislio sam uzeti one najjeftinije, koji su totalno komforni, jer kao snajperist necu imati toliko velike attachmente za spremiti jedan saržer od snajpera, niti bi imao bilo sto u njima, nosio bi ih prazne, eventualno par saržera za pištolj, itd.
Znaci najjeftinije i najkonfornije, npr. ovakvog tipa:
http://www.airsoftshop.com/images/vest1.jpg
http://www.airsoftshop.com/images/gp070.jpg
http://www.airsoftshop.com/images/gp064.jpg
Tako da se oko opreme neću puno potrošiti kada uračunaš u to sve. Rukacice, prsluk, cvike (+ možda ugradim stakla u njih, zbog dioptrije i zakrivljenosti mog oka, pa ne mogu nositi leće), čizme (već imam) i eventualno štitnike. Još uz to kajševe za pištolj i onaj oko kukva što ide, on će mi biti dovoljan za velike saržere od snajpera i par saržera od pištolja.
U glanvom ne idem ništa kontra. :wink:
Jedino počinjati s snajperom možda izgleda kontra, ali mislim da čak ni to nije kontra, jer kada počnem s snajperom, odmah ću se s njime naučiti i priviknuti, jer ako se naučim na assault, trebati ću opet na novo učiti i snajper, pa gubim vrijeme i lovu, a ovako startam sa snajperom, uhvatim ga i tako i ostanem, jedino ako poslije budem htio, a to će biti teško, prijeći na assault, onda naravno valja mi na novo učiti i s njime.
Nego, čuo sam da u Zagrebu postoji jedan AS Shop. Može malo više info ako netko zna?
BTW Hoće li mi trebati i štitnici za kokošje proizvode? :D :rotfl:
C stari moj ja u kupe a ti u špade, govorim ti kakvo je stanje u AS svijetu, svi se užive u snajpera i na kraju za 2 tjedna kupuju aeg, i na kraju slusaju "rekli smo ti" spiku. Čak je i sam Hristo potvrdio isto.
Istina, svi kažu da je IZRAZITO nepreporučljivo počet igrat sa snajperom. Da to ipak zahtjeva određeno iskustvo... nemoj misliti da si poseban il nešto slično, pa da ćeš ti bit onaj "Neo" koji će to sve uspjeti napraviti otpočetka.
Slušaj ljude sa nekim iskustvom u tom području (ja jesam - isto sam htio počet sa snajperom, pa sam odustao i uzeo JG M4A1 - kad sam newb, onda sam newb do jaja) ! Ili uzmi snajper pa se uvjeri sam, al po pričama mnogih izgleda da će ti stvarno bit ono: "I told you so!".
Mislio sam se ranije počet turnirski bavit Paintballom (marker je bio na granici, 6.5k kuna), ali malo je preskup sport bio za mene - i shop od kojeg sam kupovao me nanervirao jer sam čekao pušku prvo 2 mjeseca i onda mi je poslije toga svaki dan govorio sljedeći tjedan, sljedeći tjedan sljedećih mjesec i pol (kuglice u AS 2800 komada, 95 kuna, 2000 komada za PB 300 kn - 2000 komada u jednom treningu okineš bez problema - žao mi je, nemam ja toliko, student i nisam tatin sin, makar imam mogućnost da muzem starce, al ne želim). Ako pojeftini to kod nas jedan dan, možda :). No kod AS me oduševilo taktičko ratovanje, baš simulacija ratne situacije. Tu se ne trči samo, skače iza zmije, vježba prste da bacaš kuglice brže van :). Napasti neku točku, dobro - s koje strane napasti, s koliko ljudi napasti, sa koliko strana napasti, s kakvim arsenalom napasti, kalkulacije koliko ljudi možeš izgubit (casulties, treba još ciljeva zauzimat poslije), napasti juriš ili lagano stealth, slati recon prije ili ne (neprijatelj može vidjeti recon pa se pripremiti za assault)... itd, itd.
Obavijest, u skorije vrijeme će se osnovat airsoft tim u Velikoj Gorici (kasnije klub), tako da svi Airsoft zaljubljenici neće morat daleko putovat da bi uživali u ovoj vrsti zabave. Daljnje informacije će biti postavljene na vrijeme.
Uz pozdrav
Poceo sam se zanimati za Airsoft.. pa mi zanimalo kolko bi otprilike dosla nekakva stealth oprema ko npr MP5 + prigusivac, zastita i full face kaciga, i zanima me kako mogu znati ak npr. postavim clay negdje i on okine i "ubije" nekog da je mrtav jer on moze rec da nije stao i lazirat to....
Ha, to je puklo, netko je stao na to, što znači da imate jazavca onda u teamu koji to sve lažira.
Citao sam da u airsoftu je vazno biti posten i ne lazirati kada te neko pogodi, je ima puno lazova ili su svi ljudi koji igraju posteni? I kolika je razlika izmedu nesilenced i silenced oruzija?
Većinom su svi pošteni, tj. moralni.
A prigušivači, jedino da prikriju malu vatricu koliko znam...
vatricu, kakvu vatricu majketi :rotfl:
Prigusivaci u AS i nemaju bas nekog pretjerano velikog efekta prigusivanja, jer se najvise cuje motor i klip.
80% airsoft stvari su šminka :D
evo bilo bi lijepo zaigrati u porfesionalcima
ima gdje sjeverno od zagreba kakav airsoft klub/natjecanje/nekaj
Ovak, vidim da vas ima dosta neupućenih u taj sport. Što se tiče prigušivača, on uvelike smanji zvuk kuglice koja se ispucava.
Igra se na poštenje, dakle, pogođeni igrač vikne da je pogođen i napušta mjesto borbe. Koliko je tko pošten pa priznaje, ovisi od čovjeka do čovjeka, ali većina prizna, jer je jako teško dokazati da je. To nije paintball.
Replike su vjerne kopije originala, pucaju BB-is, odnosno plastične kuglice koje nisu opasne po zdravlje, ali naravno da nećete nikoga ići gađati sa udaljenosti od 5 metara i to ne u oko.
Nedozvoljeno je gađanje u glavu, a potrebna oprema su odijelo, naočale, kapa ili kaciga, te naravno, replike, šaržeri i kuglice.
Postoji mnogo trgovina, vani i par u Hrvatskoj, u kojoj možete naći replike i opremu. Stvari su dosta skupe, ovisno gdje kupujete, jer cijene variraju od trgovine do trgovine. Isto tako imate masu proizvođača koji izrađuju replike, i ne- nisu svi od njih Kinezi.
Zagreb ima 2 airsoft team-a.... Postoje klubovi po cijeloj Hrvatskoj. :rambo:
Postam i link najvećeg hrvatskog airsoft foruma, na kojem možete saznati sve potrebne informacije o ovom sportu. Moj dečko i njegov brat su aktivni igrači, članovi su airsoft teama iz Siska.
http://<font color="#800000">http://.../forum/</font>
I evo par slika replika, a to je ujedno i dio arsenala u vlasništvu mojih dečkiju...S:D
http://www.imagesforme.com/out.php/t...Picture413.jpg
http://www.imagesforme.com/out.php/t...Picture416.jpg
http://www.imagesforme.com/out.php/t...Picture410.jpg
:thumbs2:
Čitao sam taj forum prije nekog vremena...
Dobro,pola foruma je bio flame između nekih klubova pa je bilo zanimljivo.
Išlo je toliko daleko,da su likovi odbijali doći ako je drugi klub došao ili otvaranje svoje trgovine jer ne
želiš kod konkurenta kupovati.
:pray:
Ma nisam trebala ništa pisati, vidim sada da je ovdje čovjek koji jako dugo igra airsoft, mamba, pa mi je drago da je napisao.
Njega nema godinu dana već valjda,so carry on.
@medolina pitanjce...zas bi se ak sam pogodjen zadero da sam vani? samo stavis ruku na glavu i izadjes van, zar nije to logicnije?
pitam jer ne igram AS vec PB, pa mi je malo glupo odavat drugoj strani da si pogodjen i da napustas teren...
nije provokacija, sam sam neupucen ;)
sad je forum kolko tolko doveden u red.
Moja puska je naručena, trebala bi stići za desetak dana. Ko će to dočekat...
Pa da ne bi i dalje pucali po tebi :P
Napraviš oboje zapravo.
ali nije takticki gledano dobar potez...