Osim ako si kul kao ja i imaš sluha <.< :eyebrows: :roll:= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
Printable View
Osim ako si kul kao ja i imaš sluha <.< :eyebrows: :roll:= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
Probaj ruku čim manje svijati kod zgloba i nek ti bude čim više opuštena.= Citat =:
Izvorno postao m0dkayZ
A kod grčenja i boli je najbolje uzeti pauzu a ne forsirati.
Hvala na savijetima.
Nauciti ces svirtati ali tako nikada neces postati pravi gitarist ako samo gledaš tabove... npr moj bratic zna parsto pjesama svirati ali đaba mu to kad je samo buljio u tabove a danas nezna ljestvicu da osmisli svoju pjesmu. dok recimo frend rjetko kada pogleda u tabove a ostalo skida po sluhu. Svira "samo" 3 godine a ima brzinu, razvija strašnu tehniku i za koju godinu ce ici svirati sa pravim poznatim pjevacima, a vec sada ima iskustva sa gotovo svime.= Citat =:
Izvorno postao m0dkayZ
Ugl. predlažem ti da ako misliš pravo naučiti svirati gitaru da obavezno naucis akorde jer se sve sve temelji na njima. Ja sviram pola godine i uvatio sam nešto malo tehnike i sad placam sate u jednoj glazbenoj školi i znanje mi se bome rapidno povecava. nisu to gluposti što učitelji tamo pricaju.
Ako misliš biti obican cover giratist slobodno samo gledaj u tabove.
btw aj trebam malu pomoc.
sad sam nešto odsvirao i pocječa me na nešto a neznam koja je to pjesma: 0-3-2-5-3-2-3-.... neki niži tonovi. Jel vam zvući poznato? Mislim da je neka "djetinjasta" pjesma
Svi imamo sluha, neki vise neki manje. Ne kazem da ja ne gledam u tabove nikad, ali se vecinu vremena trudim skinuti po sluhu, ima dosta prednosti tipa, osjecas se kul, vjezbas prepoznavanje tonova, ritmicki ne fejlas i lako pamtis ono sto si skinuo za razliku od tabova.= Citat =:
Izvorno postao Nee Joe
Potpis na Nee Joea 8)
E kolka je ukupna duljina žice za gitaru? Znači, ne duljina na gitari nego ukupna prije nego se odreže višak.
zanimaju me kakva su vasa iskustva sa sviranjem prstima?
Ja malo pustio nokte za probu i vec kipim... nemogu ih vise podnjet :S
Ja ne koristim nokte, iritiraju me. Potegnem vrhovima prstiju. Inače volim više svirati prstima nego trzalom :oops:
Ja ne razumijem kako se svira s prstima. Jel ja moram ih "potegnut" il šta. Nemrem neke pjesme odsvirat sa basovima a to mi je bed jerbo hoću proširit svoj skill sviranja.
Ma potegnut, da. Malo osjećaja sa žicama i za dvije minute ćeš fingerpickat kao kralj.= Citat =:
Izvorno postao SharpDressedChevap
Prsti> trzalica. Knopfler <3
Puno mi je prirodnije prstima svirati, s trzalicom sam nespretan.
Imam malo duže nokte, pa onda sviram ili vrhovima prstiju ili noktima. Treba pogoditi duljinu; ako su nokti predugi, smetaju i zaplićeš se.
Ma šta ja znam, nije mi baš fingerpickanje nešto. Probao sam malo ali nah, valjda nemam još razvijen osjećaj za to.
Trzalica <3
I eto, kako imam kul tetu ako budem među prva 3 na županijskom iz engleskog dobivam gitaru :D Blago meni besposličaru :P
Sultani šunda solaža <3.... Al ono, uz fingerpickanje hammer on-pull off dijela, treba ti jedno sat vremena da ju cijelo maestralno skineš.... Preowsm....= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
SO, naučio sam jednu pjesmu, par uvoda i soloa pa bih sada htio el. gitaru jelte. E sad, koja gitara je po vama najbolji izbor, negdje neka bude cijena oko 1500 kn, dvjesto kn više manje. Znači, el. gitara, Zagreb, oko 1500 kn, šta bi se tu dalo kupit?
Cort G250, pouzdana, kvalitetna, ko stvorena za clean svirke, solidna za ekstorzije... Super gitara, dan danas ju još uvijek imam, preko 5 godina
hybrid picking rula ful
Konzumcaster i neko pojacalo a da nije Stagg :wink:= Citat =:
Izvorno postao hrčak
btw. sutra idem na svirku pa cu se raspitati za prste.
i pukla mi prva žica (od natezanja) a nemogu naci stare žice, a novi set mi se još nekupuje jer nemam 120kn :(
lol, to neke tanke kupuješ, osmice? Zemi si devetke, duplo jeftinije, razlika neprimjetna.....= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
dogodila mi se ista stvar dan prije koncerta, uglavnom stavio sam b zicu na mjesto e i radi ko bog. a i sta ce ti zice od 120 kn, to je bacanje novaca (mislim aj da su elixir pa da traju pun kurac, al sumnjam), zemes si dadario devetke il narucis prek neta earnie ball.= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
Skupe žice se isplate ako želiš dobar zvuk... Na bassu sam čuo razliku :)
Imam neke Fenderove... jako su tanke (8 mislim). To mi je bratic uzeo u megamuziki i isto mi je bilo hitno jer nisam imao 6. žicu. Ugl dosada su mi bile ok. natezao sam ovu svaki dan do sredine vrata i više... :D
Uzet cu si elixirke ofc. Vec sam svirao na njima i na akusticnoj i na el. i bome ogromna je razlika pod prstima (nisam imao uvjete da usporedim zbvuk).
zato kaj bas ima ono gro vece zice :D= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Nisi ti vidio trinaestica za bas, ima moj frend iz Novske. Najtanju možeš šakom obuzeti :D
Kupio sam elixirke. 132kn xP puno al aj... nadam se da se isplati.
Nokte sam ogricko, može se i bez njih svirati prstima ^^
i našao sam trzalicu :D
http://musicmax.hr/media/artikli/2088.jpg
http://www.glazbena-kutija.hr/files/...eavy_white.jpg
bijela medium debljina.
Looks fagish ^^ :D
Jao jao. Jadni gitaristi.= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
130 kn dojde samo E žica za bass...
400 kn Elixir 4 kom :(
milina... za 400 kn možeš kupit gitaru a ne žice :D
stavio elixirke na đitru... strašno... zvuk je fantastićan i nežaim ni kune :roll:
ma nek izgleda ko govno samo da ne klizi niz prste :)= Citat =:
Izvorno postao Nee Joe
Tražim neke pjesme slične ovoj:
Dakle, tako da su "spanish" i da su relativno jednostavne za svirat. Uživih se... jednostavno mi je predobar taj njihov zvuk.