-
Re: Novosti iz Hardware svijeta!!!
= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
@scorpius: sad pišeš bedastoće... mislim, sorry ali tako je... govoriš kao da je to konstantna, nepromjenjiva situacija... stvari se mijenjaju iz generacije u generaciju, pa čak i brže s obzirom na brojne fixeve, nove revizije drivera, te razne druge "modifikacije". ati trenutačno ima kompletniju ponudu i pristupačniju s obzirom na cijenu, zagrijavanje/potrošnju, a istovremeno sa super performansama. međutim, sjeti se atija u trenutku r600 čipova i 2xxx generacije te nvidije u isto razdoblje sa njihovim g80 čipovima... situacija je bila obrnuta...
OK, možda sam se krivo izrazio, ali trenutačno stanje na tržištu je takvo. Nemogu se pohvalit da sam neki opasni povjesničar računalnog hardware-a, pa mi nemoj zamjerit.
Slažem se da se stvari mjenjaju s godinama i smatram da Fermija čeka svjetlija budućnost od Cypressa, samo da se nVidia sredi.
-
= Citat =:
Izvorno postao ScorpiuS
OK, možda sam se krivo izrazio, ali trenutačno stanje na tržištu je takvo. Nemogu se pohvalit da sam neki opasni povjesničar računalnog hardware-a, pa mi nemoj zamjerit.
Slažem se da se stvari mjenjaju s godinama i smatram da Fermija čeka svjetlija budućnost od Cypressa, samo da se nVidia sredi.
fermi čeka jako crna budućnost, fermi pokušava biti nešto što nikad nije ni trebao biti, i pitanje da li će nvidia sa njime izvući pozitivnu nulu... najbolje bi im bilo da se mane monolitnog dizajna čipova i krenu dalje... fermi je fail... ovo ne govorim kao fanboy, da me netko ne bi napao, i sam sam imao nekoliko điforsica, i okolo frendovima preporučao 8800gt kad je bio aktualan, ali da je fermi fail -> fail je...
-
Fermi je mnogo moćan, ali i ima mnogo problema. Ado nVidia uspije sredit probleme sa tim čipovima u sljedećim revizijama mogu dobit čipove koji će trajat mnogo vremena i dalje biti kompetitivni.
Nisam ni ja nikakav fanboy, imao sam i GeForce i Radeon u svojim računalima. Ovo govorim iz jednog objektivnog stajališta.
-
= Citat =:
Izvorno postao KI KI
krivo si quotao xD i amd ima dobru kvalitetu ali intel ima bolje procesore ali su skuplji odnosno odnos cijene/performansi je bolji kod AMD-a
Kvaliteta je nešto drugo... A uloženo/dobiveno je također nešto drugo.
= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
fermi čeka jako crna budućnost, fermi pokušava biti nešto što nikad nije ni trebao biti, i pitanje da li će nvidia sa njime izvući pozitivnu nulu... najbolje bi im bilo da se mane monolitnog dizajna čipova i krenu dalje... fermi je fail... ovo ne govorim kao fanboy, da me netko ne bi napao, i sam sam imao nekoliko điforsica, i okolo frendovima preporučao 8800gt kad je bio aktualan, ali da je fermi fail -> fail je...
Potpuno se slažem :thumbs2: Fermi će proči samo kod teških zagriženih fanova, a i oni možda jednog dana skontaju da su failali.
-
= Citat =:
Izvorno postao ScorpiuS
smatram da Fermija čeka svjetlija budućnost od Cypressa, samo da se nVidia sredi.
mali inside info..
dok se nvidia sredi, ati je najavio novu seriju grafa iza ljeta :D
-
Pa baš to treba i nVidiji. Jedna nova serija grafulja koja nudi polji omjer uloženog/dobivenog/topline/potrošnje. Fuck, nVidia ima puno posla :D
-
-
Da sam fan kupio bih to sigurno. Zasad mi se ostvario san i Links je nabavio OVO. Sad još samo da prodam bubreg i kupujem odmah!
-
jeben handrest na tom steelseriesu :D
-
= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Da sam fan kupio bih to sigurno. Zasad mi se ostvario san i Links je nabavio
OVO. Sad još samo da prodam bubreg i kupujem odmah!
Pa tko još koristi PS/2 utor?
-
= Citat =:
Izvorno postao ScorpiuS
Pa tko još koristi PS/2 utor?
Tipkovnica STEELSERIES 7G, crna, USB, PS/2
-
pa kaj fali tom SC2 setu? lijepo svijetli i sve i kul je :D
-
= Citat =:
Izvorno postao KI KI
fali mu to što će koštati kao dva starcrafta 2 iz trgovine... :( minimalno
-
= Citat =:
Izvorno postao KI KI
Niš mu ne fali...ima i viška.Izgleda kao da su ga transformeri radili .
-
Meni je sve tolko ružno da bi me bilo sramota to imati... :yuck: IMO
-
a dobro to da :D ali da se makne lijepo logo od SC2, malo uredi i snizi cijena, cist kul izgleda
-
= Citat =:
Izvorno postao techPowerUp
If you absolutely need 2 GB of video memory to talk about in your rig, Club3D developed an easy means to get there. Its latest ATI Radeon HD 5550 variant boasts of 2 GB of DDR3 memory across a 128-bit wide memory interface, and some out of the box overclocked speeds. The single-slot full-height card uses an active GPU cooler, and draws all its power from the PCI-E slot. The DirectX 11 compliant Radeon HD 5550 GPU has 320 stream processors, and a 128-bit wide memory interface, with clock speeds of 650 MHz core, 1200 MHz (2400 MHz effective) memory. Display connectivity includes one each of DVI-D, D-Sub, and HDMI. Club3D did not give out a price.
Jedna od većih gluposti koje sam vidio.
-
zašto je to glupost? dapače, jedan od boljih proizvoda za određeni segment tržišta..
ajde.. upotrijebit mozak malo.. gdje bi se mogla upotrijebit low end grafa koja ima puno memorije na sebi?
-
-
photoshop, CS4 i CS5 sigurno.
http://kb2.adobe.com/cps/404/kb404898.html
otkako su uveli podršku za opengl, grafa može kompletni image dignut u svoju memoriju. dva naročito bitna aspekta za grafičare su rotacija slike u real-timeu, za što je cpu trebao minute kad su u pitanju slike od nekoliko stotina megabajta.
druga prednost je zoom, koji sad radi brutalno brzo te usput dodaje overlay grid preko slike tako da se točno odvoje pikseli pa nema više nabadanja.
osim toga dolje navedeni programi također imaju koristi od grafe koja može u svoju memoriju dignut hrpu ogromnih tekstura
Blender, 3D Studio Max, Autodesk Maya
Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects
Virtools, SAP2000
ova grafa je jeftin način ubrzavanja posla.. jer ovjde nije toliko bitan gpu koliko memorija.
-
-palim Photoshop
-otvaram novu sliku
-namještam rezoluciju na 10000x10000
-Render>Difference Clouds nekoliko puta
-Save as PSD
Finalna veličina slike je 186 megabajta. Računalu mi treba manje od 2 sekunde za svaki render.
Imam 512 MB DD3 memorije 256-bit interfejs.
Sad mi reci da ikome treba 2 GB memorije u grafulji.
-
http://kb2.adobe.com/cps/404/kb404440.html
= Citat =:
The maximum document size Photoshop CS5 and CS4 support is 300,000 x 300,000 pixels, except for PDF files, which are still constrained by a 30,000 x 30,000 pixel, and a 200 x 200 inch limitation.
File size capability for Photoshop CS5 and CS4:
PSD files:S2 GB
TIFF files: 4 GB
PSB files: 4 Exabytes (4096 Petabytes, or 4 million Terabytes)
PDF files: 10 GB (pages are limited to a maximum size of 200 inches).
e pa da vidim kak ćeš OVO rotirat i kolko dugo ćeš je zumirat?
neki ljudi RADE u photoshopu, ne koriste ga samo za zabavu..
a da si malo bolje pročitao, nisam pričao o renderingu.. nego o rotaciji slike, zumu i još nekim stvarima.. pogledaj linkove pa će ti bit jasnije..
-
To su ekstremni slučajevi i ljudi koji će radit sa takvim slikama (a to nisu mnogi) će kupit 5970 ili sličnu karticu, jer ova grafulja ima interfejs od 192 a to nemože ni mrtvi piksel prebacit prže od 3 sata.
-
= Citat =:
Izvorno postao ScorpiuS
To su ekstremni slučajevi i ljudi koji će radit sa takvim slikama (a to nisu mnogi) će kupit 5970 ili sličnu karticu, jer ova grafulja ima interfejs od 192 a to nemože ni mrtvi piksel prebacit prže od 3 sata.
da, da, svi profesionalni fotografi hrle u trgovine i kupuju grafe sa 2 gpua za 3,4 soma kuna, koje se griju ko roštilj...
-
Pa rekao sam da su to ekstremni slučajevi. Pa tko radi sa slikama rezolucije 300000x300000? Normalnim ljudima je jedna 57xx grafulja dovoljna pa i slabija. Ali ova grafulja o kojoj govorimo nemože nikako iskoristiti te gigabajte.
-
Pa jel čovjek gore malo prije reko da za takve stvari nije bitan GPU koliko memorija.
-
scorpius.. ajd pitaj nekog tko radi 3D modelling.. koliko mu znači takva grafa?
kako rekoh.. u ovom kontekstu je bitniji ram nego gpu i bandwith.. osim toga.. ne kužim tvoj prigovor na bandwidth.. 12.8 GB/s je sasvim dovoljno za ovaj kontekst
osim toga, pretpostavljaš da se u tom tvom imaginarnom photoshopu radi samo na JEDNOM fajlu..
a šta kad radiš sa nekoliko layera, od kojih je SVAKI velik, koliko si ono rekao, 180MB ??
ekstremni slučajevi? pa da. naravno. za mainstream gejmere se rade grafe sa brzim gpuom i prosječnom količinom memorije.
za hard-core profesionalce se radi Nvidia QuadroFX 5800 koja ima ČETIRI gige rama na sebi bazirna na GTX260 ili ATI FirePro V8800 bazirana na HD5870
poanta je da je ovo grafa za osobe kojima treba takav proizvod, a ne žele platit cijenu jednog auta za nvidijinu Quadro
-
= Citat =:
Izvorno postao ScorpiuS
SNormalnim ljudima je jedna 57xx grafulja dovoljna pa i slabija.
ali mi ne govorimo o "normalnim" tj. prosječnim korisnicima nego o onima koji zarađuju za život iz toga...
-
Pa sramota je ako ljudi koji zaraduju za zivot od kompa nemogu kupiti neku dobru grafulju, a mi gameri mozemo...
-
= Citat =:
Izvorno postao Sickmanno1
Pa sramota je ako ljudi koji zaraduju za zivot od kompa nemogu kupiti neku dobru grafulju, a mi gameri mozemo...
Kupuju oni dobre, a mi bacamo pare.