Finding Forrester
Privitak 402
film u kojem mi ništa nije bilo loše, no opet ništa nije bilo ni posebno dobro..ok za jednom pogledati
6,5/10
Printable View
Finding Forrester
Privitak 402
film u kojem mi ništa nije bilo loše, no opet ništa nije bilo ni posebno dobro..ok za jednom pogledati
6,5/10
Bar nije redatelj napravio ripoff vlastitog filma.
kojeg?
Good Will Hunting
http://i.imgur.com/aMfGEB7.jpg
Jednostavan, ali moćan film o dvoje dječaka kojima se nakon 12 godina odsustva vraća otac, s kojim krenu na izlet.
Klinci su odlični, glazba je minimalistička ali efektna (spoj atmosferične i elektroničke glazbe podsjeća na Stalkera), a čitav film općenito zrači nekakvom energijom Tarkovskog (film i po tematici baca na njegovo Zerkalo).
Primjedbe bi možda išle na povremeno pretjerano upadljivu desaturaciju/plavi hue (malo se netko razbahatio u After Effectsu) i odviše kriptičan lik oca.
4/5
The Protector 2 - ni blizu jedinice po kvaliteti. I crnjo RZA mi je samo upropastio film. 5/10
http://www.englisharticles.info/wp-c.../noah-2014.jpg
Ok znam da je Aronofsky dobar redatelj, ali svejedno me ovo iznenadilo ... očekivao sam relativno suhoparnu ekranizaciju biblijske priče, a ono iznenađujuće dobar film :D
I dalje je to esencijalno ona biblijska priča koja je već svima poznata, ali ima nekoliko novih spinova.
Prvo, pojavljuju se anđeli koji imaju jako bitnu funkciju u filmu (ne znam jesu li ikad bili prikazani u trailerima ili slikama? radi se o određenoj verziji Nephilima, tj. divova), a animirani su genijalno, nekakvom pseudo-stop motion tehnikom. Ne želim odavati detalje jer su prilično kul likovi, a par kadrova s njima je dostojno Oscara za fotografiju (ima jedan kadar kad Noa, žena mu i jedan div hodaju preko obzora u zalazak sunca, nešto fenomenalno).
Drugo, i ono bitnije, film se slobodno može uzeti kao alegorija evolucije. Shvaćam zašto su fundamentalisti i kreacionisti popizdili :D Ne samo da se biblijski elementi mogu uzeti kao metafora evolucijskih koncepata, nego sam Noa u jednom trenu obitelji krene prepričavati priču koju mu je Stvoritelj objasnio (u filmu se ne koristi riječ Bog, nego Stvoritelj); u tom trenu, dok Noa priča, krene slideshow na kojoj vidimo Big Bang, stvaranje zviježđa, mitozu jednostavnih organizama, razvoj eukariota itd).
Treće, glazba je odlična. Mansell je već surađivao s Aronofskim (Requiem for a Dream), tako da nije iznenađujuće.
Zamjerke bi išle eventualno na povremeno čudnu glumu (Jennifer), mali plot hole s Metušalahovim mačem (gdje nestade?) i eto, činjenicu da se možda nekome neće svidjeti samo zbog religijske osnove...
Al dobar je, ugodno iznenađen.
4/5
Prema posteru izgleda ko smeće.
Ja sam se izgubio; jel Bezimeni napravio Izgubljenog ili Dugog kao alta?
http://i.imgur.com/igObbS7.jpg
A ono, film je snimljen po predlosku stripa pa sam se unaprijed mentalno pripremio na obilnu kolicinu kliseja/rupa u radnji/povrsnosti/naivnosti, cega nije nedostajalo, iako jest odrađeno podnosljivo... međutim borbene, nasilne scene djeluju poprilicno uvjerljivo i efektno, koreografija i rezija su na razini. Vrhunac filma definitivno su Big Daddy i Hit Girl, one scene u kojima se prikazuje taj njihov bizaran odnos su dosta simpaticne. Cage savrsen kao i inace, Chloe ok također, ostatak ekipe zaboravljiv. Ajd ne smeta mi da sam odgledao, ali nista posebno upecatljivo. Nastavak definitivno nemam volje gledati.
-2/3
Jest, nema potrebe, nastavak je forsirana pizdarija za kino ulaznice.
Prvi dio je ftw :D
Ali to je Alan Moore strip.
Ne znam kako bi uopce bio dobar, Big Daddya nema, a Mindy je od neodoljive brutalne klinke postala iritantna tinejdzerica. Pogledao maloprije par klipova tog nastavka... retardacija zesca. Original je ocito pokusavao biti nekakva parodija, dok ovaj nastavak vise nalikuje objektu parodiranja.
Prvi Kick Ass je vrlo dobar, spoj muzike i akcije odlično funkcionirao. Nastavak je jedan od gorih nastavaka uopće.
Uh, to sam zaboravio istaknuti, soundtrack je odlicno pogođen. Jako odgovara stripovskom stilu.
The Anchorman 2 - retardirano opičen ali malo lošiji od prvog. Zakon debilan kraj. 4/5
BECAUSE I'M BLIND!
Gledao jučer novog Kapetana Amerika, iznenađujuće super film, trenutno mi je najdraži nastavak u marvelovom cinematic universeu. Tko bi rekao da se može napravit napet politički triler (donekle) u marvel settingu?
Pogledao ponovno, valjda najpodcjenjeniji film ikada.
9/10
http://www.youtube.com/watch?v=qp2ppYB9fDo
Ovo je vrh!
https://www.youtube.com/watch?v=9E4J7EoUPS0
http://indieethos.files.wordpress.co...poster-art.jpg
Jednostavno predivno. Da sam ga bar gledao prije par mjeseci dok je bilo hladnije, cisto zbog boljeg ugođaja.
-3/3
To i Werckmeister Harmonies od njega hoću već dulje vrijeme gledat, ali nikako da odvojim tih 2 i pol sata. A o Satantangu da ne pričam :D
I ta dva cu obavezno sljedecu zimu.
The Lovely Bones
Privitak 413
jedan veliki ćušpajz od filma...glumci, glazba i efekti dobri i ima prekrasnih scena..no Jackson se pogubio u radnji i preplitanju fantasy i real-life dijelova...čak bi rekao da fantasy dijelovi ne služe praktički ničemu osim što lijepo izgledaju, mogao ih je komotno izbaciti i više se koncentrirati na karakterizaciju likova i odnose u obitelji...
5,5/10
The Machine
Privitak 414
7/10
Nepretenciozan indie SF o nekim aspektima budućnosti umjetne inteligencije koji nas tek čekaju i koji već danas postavljaju mnoga pitanja. Što se realizacije tiče, obzirom da nisu imali previše para, nema ni previše mus'ke, ali mi je legao čisto oke.
Amazing Spider-Man 2
Meh. Peter je najljigaviji glumac ikad, još kad ubaci one linere baš je teško gledat na momente.
Ako ima tko viska vremena moze baciti pogled na Half in the Bag serijal recenzija, sudjeluje tvorac cuvenog Mr.Plinketta, aka tipa koji je popljuvao novu Star Wars triologiju, zajedno s jos nekim frikovima. Sasvim zanimljiv serijal, ukoliko imate dovoljno vremena jer ekipa ima dosta usporen tempo.
Beasts of The Southern Wild
Privitak 415
prilično dobar, odnos oca i kćeri je super prikazan, a glazba je vrhunska, čak sam creditse pogledao do kraja da čujem skladbu :)
8/10