Jedno vrijeme sam se mučio ko konj sa palcom, al sam odjebao sve to, non stop se prljao ko mutav, a nema mi ništa gore od prljavih noktiju :|... Al dobro, i ovu kratki su dobri za fingerpickanje :D= Citat =:
Izvorno postao flander
Printable View
Jedno vrijeme sam se mučio ko konj sa palcom, al sam odjebao sve to, non stop se prljao ko mutav, a nema mi ništa gore od prljavih noktiju :|... Al dobro, i ovu kratki su dobri za fingerpickanje :D= Citat =:
Izvorno postao flander
Fingerpickanje...i to sta mi nisu dosle bludne misli na trenutak. Idem ja svirat klarinet...idem gurati prste u rupe da rade zvuk..mda
= Citat =:
Izvorno postao Nee Joe
al opet netrebaju ti kanđe da bi svirao, tek tolko da trzneš žicu
doduše videl sam da neki samo sa palecem trzaju i to sa ovim "mesnatim djelom"
neznam, osobno kombiniram, kakt kad trzalica katkad prstima zamjenim trzalicu, opet sve ovisi o pjesmi i kako mi lako
ovako recimo :D
evo recimo nikako nemogu sa trzalicom napravit onak "click", dok bez trzalice ide ko od šale, sad opet brijem da je do trzalice, malo mi je koda velika...
Upravo tako, taj klik je izuzetno bitan kod mnogih pjesama... Štoviše, toliko volim fingerpickanje da čak i neke thrash metal pjesme sviram bez trzalice, aka samo prstima ( i čak dobro zvuči) :D
koje ?
Da mi je to čuti. :o
HOĆU OVO SVIRAT :pray:
Pa, vježbaj. Pjesma je relativno lagana.
Ma znam al mi puno lijepše zvuči na električnoj.
Onda skupljaj pare :)
http://www.glazbeni-forum.com/oglasi/sh ... 963/cat/80= Citat =:
Izvorno postao Insert
Sića a dobra gitara.... da imam para vjerojatno bi ju uzeo.
lol, konzumkaster je jedina gitara koja je jeftinija nova nego polovna :)= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
dok ih je bilo u konzumu, bile su 400 kn. da se sad opet pojavi, rasprodale bi se sve u 1 dan.
Pa da, teško ih ne nabaviti i zato im cijena skoci.
inace frend kaže da su komcasteri cak u rangu gitara od 1500-2000kn
Dobra je gitara.. ali nije nis spesl po mojem misljenju..
Puuuuno draze i udobnije mi je svirat na mom G260, ti to puno udobnije..
Mozda ta gitara vrijedi zapravi nekih 1000-1200kn ali sad bas 2000kn?? Pretjerujete.
Probaj Raining Blood :D... Zvuči donekle zvučljivo :D= Citat =:
Izvorno postao King tiger
ha gle nemaju sve gitare realnu cijenu. neke su precjenjene pa se sa njima napravi kriva usporedba.= Citat =:
Izvorno postao blood4me
Uglavnom kakogot gitara je bolja od Stagg i berginger šrotova. vrijedi svake kune.
+1= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
Skinuo My Friend of Misery od Metallice na bassu, uopće nije teško, rekao bi da je lagano skroz, a tako je jebeno za svirati i predobro zvuči! :D
Skini nešto od Primusa na basu pa da te vidim :P= Citat =:
Izvorno postao Korpse
Sviram trzalicom, nema jebene šanse da ono skinem. :D
Počeo malo Daleku Obalu skidat, jako sam se poboljšao na području akorda thanks to Od Mora Do Mora :D
pitanje za basiste,po mogucnosti u bendu ili da su bili u bendu...sto je vama najbolje pomoglo u kreiranju vasih dionica? trazim nesto malo vise od onog misljenja "lupi isti ton kao sto je i riff" :)
jesu pomogle ljestvice? jel pomoglo nesto drugo? uglavnom,kako sto bolje napraviti bass dionice na pjesmama?
Osobno? :D
Sviram, sviram, sviram, improviziram neke gluposti, dok ne naletim na nešto zanimljivo pa zapamtim, a ljestvice rijetko kada koristim. :D
Poslušaj kako funkcionira u drugim bendovima. Desilo mi se da sam jednom napravio dionicu identično onoj u "Make you feel better", a da nisam ni znao da kopiram :)= Citat =:
Izvorno postao Dreadlock
ovisi o žanru, tempu i ugođaju stvari, navedi jedno od njih pa da vidimo kako dalje.
Jeli teško uciti svirati pjesmu ako neznate note ucite preko tabova? kao ja poceo jucer :P zasad znam samo smoke on the water riff i iron man ...znam lagani su ali jebiga prvi put uzeo gitaru u ruke.
Ma sam deri tabove, jbs note..
Ja znam citat note i to sve ali nikad nisam nit pomislio da gitaru sviram po notama O.o XD
Nije ni malo, brzo se naučiš....= Citat =:
Izvorno postao m0dkayZ
Hehe. Trudim se kolko mogu al me prsti bole i ruka se grči (od lijeve).
da, jer harmonizacija nije nimalo vazna pri sviranju.= Citat =:
Izvorno postao blood4me