:(
Printable View
:(
Taj serijal je prvenstveno namijenjen djeci od 10-14 godina. Kao takav je savršen. Onaj tko ga gleda drugačijim očima je ograničen, u stvari bolje da ga i ne gleda. S druge strane taj serijal je pokrenuo viskobudžetne blockbustere crno/bijele radnje uz puno specijalnih efekata...u principu turbo folk filma. Super ti je dok si pijan pa uživaš, drugo jutro te sram.
Zato imamo tu bezvremenske SF klasike kao Terminator 2 i prvi Alien.
I Star Warsi su bezvremenski klasik, dio su pop kulture već jako dugo. Uostalom dolaze novi nastavci. Također će biti rađeni za djecu.
Terminator 2 je dosta lošiji od prvog dijela.
Cijeli hype oko SW-a postoji samo zato jer se razvio veliku bazu fanova.
I dam se kladit da 90% ljudi koji su i dalje fanovi su fanovi samo zato jer misle da ih to cini kul.
Što ti to znači kada je netko "kul"?
Koja to normalna osoba misli da je kul bit fan Star Warsa?
Nesto tipa ovo
http://image12.spreadshirt.net/image...roud-Other.png
Osobno su mi Star Wars filmovi strašno dragi jer su zaslužni za nastanak Expanded Universea koji ima fenomenalne radnje i likove.
Ja nisam ni volio SW dok nisam pogledao DVD izdanja uz neki kontekst serijala.
Prvi film je 9/10, drugi čisti 10/10.
Jedino dobro što je SW donio su KOTOR i Republic Commando
Jedi Knight 2?
Dugi, brijem da više ni klincima stari SW nije zanimljiv, ni napet. Jednostavno je zastario i loš.
Vidjet ćemo kolike će novce donijeti novi dijelovi. Mislim da će biti ogromna zarada. Stari serijal je samo za nostalgičare...kojih još uvijek ima puno.
Novi dijelovi su za retarde lel
Burn in fires of hell!!! All of you!!!
Mogu novi dijelovi bit kakvi god oće, zaradit će one way or another.
Ak ih Abrams radi, rulat će.
We are the Millers
Jenifer Aniston <3
random komedija ništa posebno, gledao prvenstveno radi nje
uf
A mi smo ozbiljni odrasli ljudi.
Ebert je u ovom eseju odlično objasnio zašto prvi SW i dan danas nije izgubio na kvaliteti:
http://www.rogerebert.com/reviews/gr...-new-hope-1977
= Citat =:
The film philosophies that will live forever are the simplest-seeming ones. They may have profound depths, but their surfaces are as clear to an audience as a beloved old story. The way I know this is because the stories that seem immortal -- ”The Odyssey,'' “Don Quixote,'' “David Copperfield,'' “Huckleberry Finn'' -- are all the same: A brave but flawed hero, a quest, colorful people and places, sidekicks, the discovery of life's underlying truths.
Nije svaki film Blade Runner pa da dozivi renesansu u bluerayu. Sto se tice tog dijela posta, slazem se s Vedranom.
"baš što Ebert zna; nit je gledao na Blu rayu nit je prošo dalje od prvog bossa u Dark Soulsu"
Al, da, slažem se; prvi SW je klasik :D
Neznam ko je Ebert al nesvidja mi se kako je SW opisao ( po ovom tvom quotu) . Po toj njegovoj formuli staro + ( A brave but flawed hero, a quest, colorful people and places, sidekicks ) = dobro , vjerujem da tako mozemo tvrdit da je jos 1000 stvari odlicno.
Zasto ljudi nemogu shvatit da su neke stvari mozda izgledale dobro u proslosti , al danas su naprosto smijesne.
Nemoramo se pretvarat pametnima i filozofirat da dokazemo da je nesto dobro kad nije.
Kakvo filozofiranje, pa upravo prequeli izgledaju preloše, neuvjerljivo, CGI-fest bez ukusa i smisla. 8 radnji koje se događaju istovremeno i za koje te apsolutno nije briga i ne izazivaju nikakvu emocionalnu vezanost.
Nitko nije ni rekao da su prequeli dobri. Samo se govori da su originali loši.
Dobro, onda je sve loše, ništa ne valja, sve je smeće. Kužim, pcplay.