Da.
Printable View
Da.
Idem na wc da pobjegnem od svakodnevice
Eto dugi, sad si dobio svoje. Svrstan si u skupinu.
Saw III - jebo te Saw, stalno sam bio gladan tokom filma. Svo ono meso omnomnom. Fora mi je bila kako su povezali sve skupa u cjelinu. Ima li smisla gledati IV,V,VI ili su lošiji od prva tri?
Jedino prvi valja, ostali su OK zabava ako nisi nešto zahtjevan. Ali ne vidim kako bi to netko mogao gledati za redom u kratkom vremenskom periodu.
Četvrti još valja. Najbolji poslije prvog.
Ah, da... true dat :-) No vis-a-vis tog mog posta, Vedran to i dalje radi, ali iz svog čistog gušta, tako da... naposljetku je sve super ispalo :-P
No što se tiče ovih filmova, jebiga, tak sam ih doživio kak sam napisao. Mislim da nećemo tako skoro (ako ćemo više ikada) vidjeti filmove kao što su bili Terminator 2, Matrix, Alien, 2001. odiseja. Ridley Scott je to pokušao ostvariti s Prometheusom, no jebiga, nije baš slavno završilo. Osobno, u blockbusterima tražim zabavu. Ne besmislenu zabavu kao što su Transformeri, jer vjerujem da je novi Robocop miljama daleko od smeća kakva Bay radi. Za dublju poruku imam trilere, drame i poneki SF...
@dugi, zato mi i je za prva tri trebalo preko godinu dana.
@Windwalker, ok, onda još samo četvrti u nekoj daljnjoj budućnosti.
@Iggy A zasto vise necemo vidjeti takve filmove, napisao sam na prethodnoj stranici. Linija manjeg otpora, nedostatak vizije, sto li.
Ali bas me iritira ova neprestana polarizacija dubokosmisleno/zabavno. Ionako nesto sto se reklamira kao duboko obicno ispada forsirano i dosadno. Ja se ne sjecam da sam trazio duboke poruke u filmovima Sergija Leonea, ili u Mad Maxu, tek da spomenem svoje omiljene filmove a koji se obicno svrstavaju u "zabavne".
Avatar, Her, Gravity, Inception, District 9...sve odlični SF filmovi tako da ne vidim čemu pesimizam i kukanje. Prije bih rekao da se vi mijenjate a ne kvaliteta filmova.
Dobro, ocito je da se ukusom potpuno razilazimo, a retardirano je da sad nekom tu na forumu pokusavam soliti pamet. Samo kazem da sam navikao da doma gledam neke druge filmove, pa kad izađem u kino s ekipom ili nekom curom, onda se mnogo celodlanujem. Ti filmovi sto si naveo su ok (izuzev avatara, nadam se da trolas), ali realno bi to trebao biti prosjek, dok su u okviru trenutnog repertoara u kinima ti filmovi iznadprosjecni.
Po čemu bi realno trebali bit prosjek? Zanima me taj kriterij.
Ne trolam, Avatar je revolucionar po mnogočemu. Snimaju se i tri nastavka koji će samo potvrditi njegov status.
po čemu, osim po primjeni 3D-a i specijalnim efektima?
s tim da je meni Avatar dobar, no nazvati film revolucionarnim je jednostavno blesavo (osim kao što sam napisao u području efekata)...
Meni je cjelokupno iskustvo Avatara bilo fenomenalno. I do dana današnjega nijedan 3D film mi se nije niti približio njemu. Totalno me uvukao u svoj svijet. A to što je priča mogla biti i bolja... Uvijek može bolje.
Revolucionaran je upravo po primjeni digitalne 3D tehnologije i specijalnim efektima. Pokrenuo je cijelu lavinu. Film je drugačiji medij od npr. knjige. Nije sve u originalnoj priči.
zašto onda pišeš da je film revolucionaran po mnogočemu, a sad ispada da je samo po efektima...a to što je pokrenuo cijelu lavinu je više loše nego dobro, nakon Avatara samo forsaju taj 3D, a uglavnom nikakva korist od njega...
Nije samo po efektima i zašto bi to bili "samo". Kao što sam već pisao, nakon odgledanog filma, za samo 40 kn, imao sam iskustvo putovanja i boravka na Pandori. Toliko je dobro napravljen kao cjelina. Nitko to prije ali ni poslije nije uspio.
EDIT
Gravity je jako blizu, tj. tu su negdje po tom osjećaju.
Je, ali imho, pokrenuo je pogrešnu lavinu. 3D je nešto najgore što se filmu moglo dogoditi, ikada. Meni je Avatar, iskreno, totalno smeće od filma. Ako mogu povući analogiju s igrama, onda mi je Avatar u filmu ono što je Crysis 3 u igrama. Tehnološki demonstrator. Naravno, i Terminator 2 je svojevremeno bio tehnološki demonstrator, i generalno ni sama priča nije bila ništa revolucionarno. Fakin robot iz budućnosti spašava klinca kojeg želi ubit drugi robot iz budućnosti. No Terminator 2 je imao to "nešto" što Avatar definitivno nema, ni izbliza.
Osobno uvijek radije pogledam vizualno spektakularni blockbuster s ravnomjerno dobrom strukturom, kao što mi je recimo LotR serijal, ili Alien, ili Terminator. To su filmovi koji, imho, imaju savršeno podijeljenu strukturu, dok se u Avataru najviše ističe vizualna komponenta.
Štima, ali ja sam ga doživio potpuno drugačije. Kada sam gledao premjerno Termintora 2 bio sam prilično ravnodušan, čak i razočaran. Sa nostalgijom sam se prisjećao prvog dijela koji je bio daleko mračniji, tjeskobniji ...sa savršeno pogođenom apokaliptičnom atmosferom. Prilično depresivan. Dvojka je suprotnost gdje glavni negativac postaje glavni pozitivac. Iritantni Furlong sigurno ne pomaže ukupnom dojmu. Sve u svemu vrlo dobar film ali ni do koljena prvom dijelu.
Avatar je svijet za sebe a nastavcima se zbilja veselim jer očito jedino Cameron zna i može uspješno primijeniti 3D tehnologiju kako treba. Čekaju nas podvodni svjetovi a svi jako dobro znamo kako to Cameron radi ( The Abyss )
http://home.earthlink.net/~copaceticom2/WakingLife.jpg
+1/3
Meta-trip film u kojem glavni lik sanja da susrece razne iritantne osobe s kojima se onda upusta u 2deep4me razgovore. Nista originalno u svemu tome, ali odvratna animacija je ta koja sve dodatno pogorsava. A tu je i doza pretencioznosti koju moje 6 i pol culo na momente prepoznaje. Svejedno, ostaje u folderu za slucaj da si nabavim neku cavu koja pada na taj fazon. *wink wink
The Lego movie
Pošto sam ocekivao sranje od filma, ugodno sam se iznenadio, cak sam se i nasmijao.
sve u svemu, drago mi je da sam ga pogledao, bilo je zanimljivo vidjeti sve te komadice legica u animaciji :D
Jedva čekam gledat LEGO film, ono što sam vidio u traileru izgleda presimpa :)
topla preporuka, sad opet imam potrebu skinuti legice s tavana i malo nadokupiti novih :D
Privitak 249
odličan, nemam većih zamjerki...možda da je bio malo dinamičniji, no ništa bitno...
8,5/10
Gravity.
SPOJLER!!!
Nakon pola filma sam samo premotao na kraj da si potvrdim da je prezivjela te sam ugasio film.
0.5/10
The Best Offer
Odličan film s možda pomalo razočaravajućim krajem!! Blah, sad da nešto pišem o samoj radnji bilo bi glupo jer te film od prvih par minuta odma uvuče u svoju priču i mislim da ga treba pogledati onako bez iti malo očekivanja, iznenadit će vas!!
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/ec/DOA.jpg
Fantastično.
Za gledati solo doma uz sarmu 0/5
Za gledati s ekipom u kinu 5/5
5/5 u svakom slučaju.