Kućišta izgledaju fora, ali ja bi radije kupio kućište od 200 kn samo da drži sve komponente na mjestu nego da iskeširam masu para za kućište koje ću ionako naknadno probušit da dobijem mjesta za ventilatore.
Printable View
Kućišta izgledaju fora, ali ja bi radije kupio kućište od 200 kn samo da drži sve komponente na mjestu nego da iskeširam masu para za kućište koje ću ionako naknadno probušit da dobijem mjesta za ventilatore.
ne znam samo zašto bi bušio 600T ?
nekužim ljude poput tebe ,neki kupuju CM690 samo da bi sve rupe popunili ventilatorima , bočna stranica sa rupama je totalno nepotrebna em ništa ne dobivaš ventilatorom na bočnoj stranici ,em duplo više buke i vibracija= Citat =:
Izvorno postao ScorpiuS
sve više od 2 efikasna ventilatora jedan napred jedan iza je previše a jedino što možeš dobit je buka i vibracije ..
Zapravo vent na gornjoj strani kucista nije losa stvar IMO.
Je samo ako nemaš gore neki filter i ako ti se nestavljaju još i gore ventilatori onda možeš očeivati puno prašine koja upada odozgo :/
Meni je iz ovog što navodiš kristalno jasno da se kužiš u ventilatore i dodatnu opremu za njih kao moja baba u Photoshop. Vent na bočnoj stranici beskoristan? Bravo! Da, beskoristan je ako ga ne znaš odabrat i postavit.= Citat =:
Izvorno postao Ivan_87
Slažem se .I te kako je koristan uz fiter za prašinu i na manjem broju okretaja...moj je totalno bešuman a jedini dovodi hladniji zrak do proca , čipseta i grafe . Prednji vent i tako služi samo za hlađenje diskova .
Mnogi ne razumiju da postoji gomila ventilatora različitih karakteristika i da nije svaki za metnut svugdje. Buka također u određenoj mjeri ovisi o tome što se nalazi ispred ili iza samog ventilatora, te o njegovoj težini, prostoru koji zauzima i brzini vrtnje ako je montiran na bočnu stranicu. Osobno mi niti jedan ventilator nije montiran klasičnim nego gumenim šarafima. Sve sam ih pomno birao i mnogo se informirao o njima, tako da u kućištu nemam nikakve nepotrebne buke i vibracija...
ja želim reć da postavljanje bočnog ventilatora nema smisla , moš ti pričat što hoćeš ali kućišta poput corsair-a i lian li-a također ne puštaju prostor za ventilator na bočnoj stranici + što su počeli radit deblje stranice sa spužvom protiv buke
svaka konponenta je napravljena da nema potrebe dodatno ju hladit,ako je kućište bez nepotrebnih rupa jedan kvalitetni ventilator ispred i jedan iza radit će svoj posao
al opet nije mi jasno kad netko slika konfu da bi pokazao ventilatore tj ima 6 ventilatora u kućištu i onda još kaže da ništa ne zuji :)
promjenio sam dosta kućišta da bi shavtio koliko se sve jače čuje kad su bočne stranice probušene , tu je primjer i moj užasni TT M9
Imaš ventilatora koji su tihi, pa ih ni 6 komada na hrpi ne pravi buku. Ukratko, pričaš nebuloze. Kad imaš jedan vent ispred i jedan iza, čim se na prednjem filtru nakupi prašina NEMAŠ nikakav protok zraka. Rezultat buke koju spominješ je korištenje loših ventova u lošim kućištima i njihovo pričvščivanje klasičnim šarafima uz nekorištenje potenciometra ili jednostavno krivi odabir ventilatora. Znam da bi bilo super da je tako kako ti pričaš, no isprobao sam tvoju tvrdnju pošto sam imao baš takvo kvalitetno kućište sa jednim 120mm ventom za upuh i dva od 120mm iza za ispuh, dok je ostatak bio u potpunosti zatvoren. Komponete vole zrak i tako stoje stvari...
a mislim ono slucajno da se nakupi malo prasine nece nista izgorit a i dalje ce sve bit puno tise ..
Kažem ti da sam osobno isprobao i jednu i drugu krajnost. Definitivno je bolje da ti kroz kućište cirkulira više zraka, a buku i vibracije lako reduciraš pravilnim izborom kvalitetnih ventilatora i korištenjem gumenih šarafa. Tvoj način je opcija, ali nije bolji izbor.
glupost..
meni u kompu rade 6x120mm (5 ambijentalnih + 1 na cpu hladnjaku) i 1x140mm u napajanju.
ne čuju se..
znate kaj se čuje? ono smeće od screamera na 9800GTX-ici
A još niko nije spomenio da treba gledati koliko ko ima razvijen sluh i koliko ga nešto iritira.
Bezimeni se stalno hvali da mu je komp nečujan a ja mui nevjerujem dok nečujem vlastitim ušima.
Zašto? Pa zato što npr meni sestra stalno govori kako sam gluh jer glazbu nemogu slušati tiho a s druge strane ja kad dođem u njemu sobu nemogu slušati njen monitor (samsung 793df) koji meni strašno pišti. Ona onaravno isti svuk uopče ne čuje,a ja zbog istog moitora nisam nočima mogao spavati dok ga neisčupam iz struje i ponovo upalim da se svi kondenzatori isprazne i prestanu pištati.
Isto tako pijedinačno razlikujem zvuk HDDova, kondenzatoar na grafi i ventilatora na procesoru. I sad nek neko kaže sad kao nemam razvijen sluh... al opet po sestrinom sam gluh... :)
Tako da, nismo svi isti i nečujemo jednako. :wink:
upravo tako... meni recimo buka ventova opće ne smeta... kad sam za kompom, uglavnom slušam muziku na slušalice ako nešto radim tako da mi ne smeta... ako i nešto radim onda se na to usredotočim pa mi opet ne smeta... preko noći komp gasim ili pak ne spavam u istoj prostoriji.. i to je to..= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
Dvoglavi GeForce u razvoju
http://www.bug.hr/_cache/56329f951f0...c487fa5786.jpg
Sadašnja postava Nvidijinih grafičkih čipova arhitekture Fermi drži prvo mjesto za najbržu grafičku karticu na tržištu s jednim GPU-om. No najbrža kartica dostupna kupcima je i dalje ATI-jev Radeon HD 5970 s dva Cypress GPU-a, a visoko zagrijavanje Fermija do sada nije omogućavalo Nvidiji preuzimanje vodstva.
Galaxy smatra kako je potonje ipak moguće najavom dvoprocesorske kartice na Computexu. Kartica je opremljena s dva čipa GeForce GTX 470, a proizvođač problem hlađenja vješto krije demonstracijom "gole" kartice bez hladnjaka. Galaxy još šuti i o ostalim specifikacijama – osim dva GPU-a vidljiva su samo tri DVI konektora, dva 8-pinska naponska priključka te konektor za SLI.
Kompanija tvrdi kako je još uvijek riječ o prototipu, tako da eventualno vrijeme početka prodaje i cijena nisu još poznati.
Izvor: BUG.hr
Izgleda da nvidija pokušava uhvatiti ati.
Meni je isto komp nečujan sve dok mi Radeon ne zapjeva svoju sevdalinku. Najluđa grafa ikada. Razlika Idle - Load manja je od 10 stupnjeva, al' da pjeva, bome pjeva...
Dobro da nisi puk'o i kupio Fermicu/Termicu. Kako tek ta grafa lijepo pjeva, tog nema nigdje... xD
Zato sam ja kupio vaporicu . Najglasnija komponenta mi je trenutno tastatura. Kad tipkaš po noći kao da hoda komad u štiklama po cesti u tri ujutro :D . Inače nisam osjetljiv na zvukove i najslađe mi je zapasti kada vrti veš mašina ali hebo glasan komp .Najmanje mi treba šuštanje iz kompa dok gledam neki film .Danas se to barem da srediti za male pare .Ima ventova na 15 db za šaku kuna. + komp pod stol i mirna Bosna .
Što se dogodilo sa Corsair zračnim hladnjacima? Najavljeni su prije dosta vremena, ali ništa konkretno nisam čuo o njima?
dva dobra komada i 8 SSDova iza njih.. skoro gigabajt po sekundi..
Bolest...
Nego kad WD, seagate, zamzung i hitači planiraju izbaciti svoje SSDove. Pa ovi će ih uskoro pojest. Kužim da je HDD jeftinije i prostranije rješenje ali i SSDovi će jednog dana strašno narast.
WD još plucka nove raptore koji su bučniji i sporiji od SSDova. Čemu?
RIDER32... :?
http://www.wdc.com/global/images/pro...D_EdgeBlue.jpg
o.O
Nisam za to znao. Niko ih ne spominje pa...
hehe ok ok al ja samo cujem za kingstone, cruciale, a-datae, corsaire, intele, g.skillove i mushakine.
Mogli bi se malo trgniti :/
oke.. ekipa iz thermalrighta je pukla..
kak da ovo montiram u komp? uz pomoć antigravitacije??
Okrugli je najjaci, lol, fakat su pukli :D
pa jbte to ima barem kilu-dve... to da stavim u komp maticna bi popucala, valja jedino ako se nema kucista pa da stoji okomito
a ovo sa 480 :D ajme lijepo lijepo :D al nekak mi se cini da je moglo i bolje .D
Još da je metnut par ventilatora na to temperatura proca bi bila -10. :D
evo malo hardvera... slinite... KLIK