I to možeš jebeno dobro naučit svirat u ono, godinu dana, od prijelaza, slipova (dobro, ajd, sad sam već na električnoj, ali doći ćeš do toga), hammer-on i pull-offova, akorda...... Ma bit ćeš znalac.= Citat =:
Izvorno postao Smeagoul
Printable View
I to možeš jebeno dobro naučit svirat u ono, godinu dana, od prijelaza, slipova (dobro, ajd, sad sam već na električnoj, ali doći ćeš do toga), hammer-on i pull-offova, akorda...... Ma bit ćeš znalac.= Citat =:
Izvorno postao Smeagoul
justinguitar.com= Citat =:
Izvorno postao hrčak
nema bolje...
[quote=Karlo_from_Bjelovar]justinguitar.com= Citat =:
Izvorno postao "hrčak":2ykudhwa
nema bolje...[/quote:2ykudhwa]
E Lorlon, koje su najbolje pocetnicke heavy metal pjesme za vjezbat?
Nisam izbirljiv, bitno samo da su glasne i lagane
= Citat =:
Izvorno postao Kid A
Erm... Pa neam pojma, nešta lagano valda ako je za početnika. Ja se recimo sjećam da sam počeo s Dance of the Dead (ili Death?!) od Maidena ili možda Smoke on the Water lololol? Nije baš metal al ono, pridi mač je prelagano pa valda bi to do the trick I guess. Također, sjećam se da je Beauty and the Beast dosta lagana za sviranje samo je uber dugačka i ima nekih čudnih neritmičkih prijelaza.
EDIT:
Bjuti end d bist je od NIghtwisha, zaboravio napisat lololo
Hm da, totalno sam smetnuo s uma Smoke on the Water. Krenucu s tim pa javim ovde napredak za nekoliko dana
To bi trebalo bit to! :D
Inače, ja trenutno učim ovo i recimo da znam ovaj prvi dio više manje dovoljno dobro :D
Seksa me malo desna ruka, nisam naviko s prstima tolko kad stalno koristim trzalicu i zapravo sviram električnu, ne akustičnu đitru. Pa ono, malo te desne prste vježbam sad...
electric funeral, n.i.b., paranoid, iron man.= Citat =:
Izvorno postao Kid A
Gledao Tenacious D, a? :D..... Ma za jedno sat i pol vremena svaki dan pjesmu možeš uvježbati jebački savršeno.....= Citat =:
Izvorno postao LorlonWarrior
Haha ma nisam što je najžešće, to mi je predložio jedan frend koji je išo u glazbenu pa sam shvatio kao kvalitetan prijedlog budući da čovjek valda zna šta radi :D
Al da, zbroji faks + sviranje i vidjet ćeš da ne ide zajedno :rotfl:
Vjerujem ti, još sam u srednjoj i ne ide mi to često zajedno.... AL nema tog boga koji će me odvojiti od Xboxa, sketchiranja i gitare moje <3 :D....= Citat =:
Ovo je čru so mač...= Citat =:
Otkad sam kreno u srednju, nezz el sam sve skupa 10h sviro gitaru :(
Žice za klasičnu, koje i kakve?
plastične
DR, 0.10
+1= Citat =:
Izvorno postao flander
Ni slučajno za akustičnu uzimat... Tak je frend zamolio mene da mu zamijenim žice na gitari, ponijet će u školu, a ja pitam "Kakvu gitaru imaš?", na što će on "Akustičnu", na što ja " Akustičnu ili klasičnu, razlika je bitna!", na što on deset puta MA AKUSTIČNA, SUTRA TI DONESEM ŽICE!... I lijepo on donio gitaru (koja je naravno, bila klasična) i žice za akustičnu... Rekoh, ajd, probat ću.... Dan danas imam crvenkastu crtu na lijevoj ruci.... :|
WTF? Najlonske žice za klasičnu?
Nisam neki ekspert al ako se ne varam, ne idu li na klasičnu metalne žice a na akustičnu plastične?
... ne?
na klasicnu idu najlonske zice oblozene metalom (osim zadnje dvije).
Ma bravo pametnjakoviću, a na šta sam drugo mislio nego kad sam reko "plastične" nego na to što si ti sad opiso?= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
Sigurno nisam mislio da su svih 6 plastičnih/najlonskih :rotfl:
?= Citat =:
napiso si da na klasicnu idu metalne a akusticnu plasticne
Lorlone jesi dobro?
Idu 3 ful najlon, 3 obložene metalom. Tj. bar meni.
da, 3 su zadnje ful najlon, sry.
Ček ček ček ček sad malo.
Aj da ponovono kažem šta sam mislio reći:
Znači ja velim (nisam siguran) da na AKUSTIČNU gitaru idu PLASTIČNE/NAJLONSKE žice (i to ne sve nego samo G B E žice plastične) a da na KLASIČNU idu svih 6 metalnih.
Anyone?
Pa ne ide neg je obrnuto, kak je već terabajt rekao.
Ups vid stvarno, my bad, nisam ni skonto da sam zamjenio. Ugl da, da, sve isto što sam reko samo zamjeniš gitare :D
http://www.exchange3d.com/images/upl...el_230_aae.jpg
KLASIČNA !
prve tri tj E A DSsu taj neki mix, kak je Terabajt rekal, e B GSsu skroz plastične/najlonske kak vec i žice se kolko sam skužio vežu na kraju,
http://www.musicforinstruments.com/w...tic_guitar.jpg
AKUSTIČNA !
sve metalno, i žice idu u one rupe, sad dal to ima kakav stručni naziv pojma neam ^^
eto tako
osobno preporučam DR žice
A kolko te žice otprilike dođu, i koliko bi trajalo spuštanje žica? Profesor iz gitare je rekao da mi on može žice promjenit jerbo ja nisam nikad probao.
= Citat =:
Izvorno postao SharpDressedChevap
http://webshop.musicshop.hr/product_inf ... ts_id=5536
ovo su 0.28 mislio sam da je debljina ista kao i za akustične, al dobro tak bitno, ovo je najlon, lakše je za stiskat :D pa debljina nije tolko ni bitna, valda
spuštanje žica ? misliš spuštanje "actiona" ? e to ceš morat u servis, jel šemica nije ista kao i na električnim, da samo zaviješ sa imbuson, brijem da je to kod ovih klasičnih i akustičnih proces duži, doduše vidio sam da neke gitare imaju u vratu metalnu šipku koja se da zaokrenut, al opet to je za ravnanje vrata ako je ošal vrit hehe
neznam stvarno na što točno misliš, mjenjanje žica je 5-10 min posla :D
probaj pogledat (ja iskreno nemam oko za to da bi vidio) je li ti vrat nakrivljen. prirodna nakrivljenost vrata ti je kao mala udubina unutra pri sredini vrata i tome bi trebo tezit. ako skuzis da ti je vrat "na hero" pogledaj kako ti se na gitari namjesta truss rod (sipka koja ide kroz vrat), ako nije u tom problem, onda trebas brusit konjic da bi spustio razinu zica. Najbolje ti je nac broj nekog dobrog majstora koji ce ti pogledat gitaru, predlozit sta i kako treba napravit i to za malu cijenu. ako si u zgu il okolici imas u okolici velike gorice jednog majstora po imenu Zwirn il tako nesto, koji mi je pomogo dosta oko gitare i jos nije ni htio uzeti novce za samo namjestanje vrata i zica. Malo proguglaj i naci ces broj.= Citat =:
Izvorno postao SharpDressedChevap
jedan od načina da vidiš dali ti je vrat na hero, jest da uzmeš obično ravnalo i okomito ga staviš na vrati i vidiš ti ti ima lufta, ili recimo A4 papir