a sljepog čuvara?
Printable View
a sljepog čuvara?
tesko mi se odluciti koji je zapravo bolji - nemesis divina,dark medieval times ili shadowthrone.svaki ima svoje trenutke mada je naravno Mother north vrhunac stvaralastva i the stvar (meni među top 5 black metal pjesama uopce).Imal sam ju cast cuti live - najezil sam se ko picek :)= Citat =:
Izvorno postao FireSpirit
Gdje čovječe?= Citat =:
Izvorno postao Hanzaplast
Jedva čekam priliku kad ju budem mogao čuti uživo...pre, pre, predobra.
a spot, svaka pohvala.
Aha... evo ti njihovaq najbolja pjesma: http://rapidshare.com/files/71777666/Dr ... Flames.mp3= Citat =:
Po meni Dragonforce ima samo nekolikoSpjesama koje su mi (čitave) slušljive, dok im je ostatak jednostavno takav prokleti speed (nekada pomislim da ubrzaju vokale kako bi mogli pratiti lude gitare) da su gotovo neslušljvi.
Blind Guardian je opet kategorija za sebe... vjerojatno speederi misle o njima isto što i ja o Dragonforce-u. :D
ovaj, čovječe, rapidshare... :?= Citat =:
Izvorno postao Armachus
što se to ne kosi s pravilima foruma o piratiji?
na metalcampu mislim= Citat =:
http://www.metalcamp.com/images/poster07_v2.jpg
izgleda da je,kolko znam bio je na metalcampu 2007 takoda pretpostavljam da je...
stari, blago njemu, biti na takvim koncertima, od Ensiferuma do Immortala
:pray:
edit za Armachusa:
nemojte mu spičiti opomenu jer mi je javio da je ta pjesma stavljena kao free download.
:wink:
nakon malo više slušanja Framing Armageddona od iced Eartha , zaključio sam da album i nije tako loš jer ima par stvarno super odličnih stvari koje su nenadjebive ( govorim o 10.000 strong, framing armageddon, the clouding i još par njih ), inače albumu bi dao 6/10 bilo bi 2 da nije tih tre pjesma koje sma naveo, ali framingarmageddon, bože kako so bolesne zadnjih pola minuta te pjesme...
FRAAAAAAAAMIIIIIIIIINNNNNNNNNGGGGGG ARRRRRMAAAAGEEEDDDOOON !!!!
i something wicked part 1 je isto jebena. Te 4 stvari su super na tom albumu ^^
Dragonforce nema veze sa speedom i nije brz kao speed metal.= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Svaki power metal je brz i zestok a tehnika se vuche iz vjezbanja sviranja klasike na gitari gdje se unosi i taj nekakav "barokni" stil.
Meni najbolji power metal je Iced Earth koji ima neke segmente heavy metala ali otom potom.
Inace bolji power od Dragonforce-a mi je i Desdemona i Manticora te Morgana LeFay ako netko nezna tko je Morgan to je sestra od kralja Arthura a sto se tice svirke odmah mi je poslije Iced Eartha.
Jedan od boljih power metal bendova takodjer mi je i Human Fortress i Gothic Knights koji spadaju u onaj ultra melodicni dio power metala sa svim baroknim stilom i znanjem.
Blind guardian mi se nesvidja, tezhak mi je za slushati a Hammerfall ne volim jer imaju previshe pjesama o ljubavi i spotovi su im stalno vezani za neke djevojke u šumama isto tako nevolim ni Rhapsody ali su mi bolji od Hammerfalla!
Sve je stvar ukusa.
slazhem se!= Citat =:
medjutim cesto se black metal vezhe uz "sveto trojstvo" a to su Venom, Bathory i Celtic Frost iako oni formalno jesu "osnivaci" ili "pokretaci" metala koji ne spada ni pod ijednu vrstu glazbe, medjutim ono sto rjetko tko spominje a to Ildjarn. Ne tako "popularan" bend covjek je i sam jedva uspio izdat albume i jako teshko ga je slushat medjutim kad se black metal poceo mjeshat sa svim ostalim vrstama glazbe nekako je taj shum i zbrka izbila se iz njegovog stila.
Pa tu imamo pokretace Black-Doom-a u grckoj npr. Necromantia ciji gitarist je osnivach Rotting Christa koji nema veze sa blackom. Medjutim ono po cemu je Necromantia bila originalna je to sto su umjesto gitare u bednu bila 2 bassista. jedna na distorziranom bassu a jedan na obicnom i bubnjar. Tako da jako je malo originalnih bendova ali recimo Necromantia 5+ sto se tice svirke jer likovi su lomili, imali su neki "troll" stil. :D
Sve u svemu Ildjarn je bio prvi slijedili su ga Abruptum(koji je ispiriran glasovima i jecanjima silovanja i sexualnosti covjeka), Barathrum... etc.
Danas se standardni black metal naziva primitivni black metal a meni je opet bolji od vecine black metal bendova iako ih je nemoguce usporedjivati s drugim granama black metala jer oni su cistokrvni black metal dok vecina black metala od '85godine je nastao mjesanjem thrasha i speeda uz "agresiju"...isto tako jedan od suosnivaca je isto destructio al o svemu tome se da napisati komade papira i opet ce se nac nesto sto treba nadodati! :D
sto s tice preslusavanja ja sma vec sve albume od tih bendova preslusao..Burzum 5+ zbog brzine mjenjanja ritma i tempa. Ili je to Emperor?!
damm sve mi se mjesha. :rotfl:
lol..prestao sma bass svirati prije 2 godine..znam o cme govorim jer sma svirao neke njihove stvari i naucis jednu znash komotno svirat sve ostale jer su na isti kalup.= Citat =:
Izvorno postao Jerry
Da maideni imaju noviteta nebi svaku pjesmu svirali u tercinama, bruce bi ponekad promjenio malo vokal a bass nebi svirao jedne te iste rifove sa jednom notnom izmjenom. a josh inache imam sve njihove albume i smao sma jedan slushao vishe od jedanput, znaci nekih 300 puta oastale sam samo preslusao i ostavio da skupljaju prasinu na policama. :rotfl:
ne kazem da steve nije jedan od najboljih bassista. s obzirom da ima oko 1000 najboljih bassista sumnjam d aje pri vrhu jer ono sto sam Cuo u Necromantiji sta rade sa bassevima a i nisam cuo nijednu baladu od stevea na bassu uz bubnjeve tako da njegovo sviranje ne shvacam ozbiljno jer se isto tako ponavlja jako. A vjeruj black metal balada je neshto bolesno a opet preodlicno i zvuci bolje od nekih power metal balada. :pray:
odi na iron maiden topic i ispiši ovo da te grim i ostali satraju :D
hehe necu ga satrati jer nisam flejmer i držim se svoje strane tu na forumu, neam kaj rec na ovo,čovjek ima pravo na svoje mišljenje i ja to na neki nacin postujem,al čovjek koji ovo može rec vjerovatno nikad nije cuo iron maiden niti nijednu pjesmu by iron maiden.= Citat =:
Izvorno postao Jerry
a ako je kojim slucajem čovjek koji se kuži u mjuzu onda namjernu tu podje**** kako bi izazvao žestoki udar i svađu, međutim ja(mi) ne padamo na to,jel tak dečki :)
yep!!
:rotfl:= Citat =:
Izvorno postao GrimReaper
skoro sam se raspukao od smijeha...sta vi tu imate neku sektu iron maiden fanatika? :rotfl: inace nije mi cilj izazivat svadje ako tako to vidite onda ste ugrozeni...smao sma naveo cinjenice...a posto imam malo veci repertoar slusanja a i kroz zadnjih 15 godina preslusao sam preko 2.500 bendova donekle podrzavam svoj stav da maideni nakon 3-4 albuma se konstantno ponavljaju. :boohoo:
svaki bassist koji zna citat note tojest ujedno svirat ce ti rec da je sviranje maidenovih pjesama lupanje jednog te istog kalupa samo sa druge strane!
čuj ne moraš kenjati ako netko voli/obožava maidene, svako ima pravo na svoje vlastito mišljenje.
haha ti si se skoro raspuknuo od smijeha dok se ja jesam raspuknuo o smijeha citajuci onaj tvoj post
ja jesam maiden fanatik i bas me briga za tvoje misljenje Barathrum
nema tu sekti,ima samo ljudi koji dijele slicno/isto misljenje a ti ocito nisi jedan pa se nemoraš trudit flejmat
gdje ja kenjam?! kazes svatko ima pravo na svoje misljenje ja ga kazhem i odmah su svi protiv mene, odjednom se cijela generacija maiden "metalaca" nasla prozvanima.= Citat =:
Izvorno postao Morgoth
cuj sorry ali s obzirom da znam minimalno 15-tak heavy metal bendova i izrazio sma svoje misljenje i rekao da mi maideni nisu nista posebno zatso sad kenjate meni a kazete svatko ima pravo na misljenje! ja sma ga rekao, vi ste ga rekli al opet moje misljenje ne valja jer se vecina ljudi koja slusa samo maidene i ac dc ne slazhe sa time?! ak netko ima pravo na misljenje nemoras onda necije misljenje koje se kosi s atvojim nazivat kenjanjem. ;)
ak ja slusatelje maidena ne nazivam gayevima nemorate ni vi rezat moju "slobodu misljenja" :killyou:
i onda ce me fanatici iron maidena popljuvat jer ne djelim njihovo misljenje a nasli ste se odjednom svi prozvani.= Citat =:
Izvorno postao GrimReaper
Zato ja nisam fanatik nicega sto me dovodi u poziciju da volim sto volim i daje mi punu slobodu da se ne ogranicavam na jedan bend i uzvisujem ga i pretvaram u bozhanstvo,a to fanatici rade ili smao neznas sta je to biti fanatik? :rotfl:
čuj mene zaboli neka stvar ako ces ti govoriti protiv njih ili bilokojeg metal banda i zaboli šta kaže neki lik kojeg niakd u životu nisam vidio kojeg niti pooznajem a njavjerojatnije ga neću niti upoznati, ali nije lijepo/pristojno ( u jebote, koliko nisam upotrijebio riječ pristojnost ) kenjati po drugim mišljenjima. Ja sam fan maidena, i sam te popljuvao možda u kojem postu ( osim onog kadsamrekao da prestenš kenjati )
:pray:= Citat =:
Izvorno postao Morgoth
meni nije janso kako si se ti osjetio prozvanim a nisam tebi uputio nijedan post vec sam komentirao monotoniju maidenovih ponavljanja a ti si se kao dvosjekli mach i shtit nashao odmah branit to a niti si ocito ikad svirao neshto od maidena a neznam ni dla imash sve albume al ak si fanatik onda imash i majice i albume i majicu gdje je kapljica bruceovog znoja i sl stvari a kao fanatik pretpostavljam da imash kod kuce i poseban oltar sa clanovima maidena u tajicama kojem se "obratis" prije skole...sad ti se obracam direktno i nemoj me mrcvarit jer nisma te prozvao, sam si se javio.
A drugi put kad nekom kazes da svi imamo pravo na misljenje pokusja se i ti toga pridrzavat a ne da nekog srezes a kad tebi treba nesto uputit pozivas se na slobodu.
fanatici nisu slobodni ljudi.
medjutim ja osobno isto ne volim fanatike jer su ogranicheni.
nadam se samo da kao fanatik ne spavash sa posterom iron maidena.
eto necu vishe...
vratimo se na temu!
Da ponovimo. Iron Maiden = :yuck:
zanimljiva mi je stvar da većina današnjih klinaca sluša najviše death ili black metal ( ili je to samo u mom gradu )
:rotfl:= Citat =:
Izvorno postao Morgoth
moguche..neznam ja sa kakvom se ti to djecom druzis. :o
čekaj malo
ha,smet ati to?želiš li da rađe nose svećenske kute ko ovi tvoji black/death metalci?= Citat =:
poseban oltar sa clanovima maidena u tajicama kojem se
ovo ti ne stoji,nemoraš biti fanatik ako imaš pun qrac majica,albuma i majcu gdje je kapljic anečijeg znoja lol= Citat =:
al ak si fanatik onda imash i majice i albume i majicu gdje je kapljica bruceovog znoja i sl stvari
iskreno obožavam iron maiden i naj bend na svijetu definitivno,al imam sam par majica,trenutno sam u nabavci neke kul kape,albume imam sve,etc..i to me ne čini potpunim fanatikom,zapravo što ti misliš s tim fanatikom opće?
Soke,idemo svi slušati BLEK I DETH METAL!!= Citat =:
imam tek 13 godina,i štujem mejdene jer su mi oni ko bogovi,i nisam još jedan od ohih klinaca koji se furaju na dubok glas i deranje... već se usredotočavam na lirike,glazbu etc...
ovo ti ne stoji,nemoraš biti fanatik ako imaš pun qrac majica,albuma i majcu gdje je kapljic anečijeg znoja lol= Citat =:
Izvorno postao Jerry
iskreno obožavam iron maiden i naj bend na svijetu definitivno,al imam sam par majica,trenutno sam u nabavci neke kul kape,albume imam sve,etc..i to me ne čini potpunim fanatikom,zapravo što ti misliš s tim fanatikom opće?
Soke,idemo svi slušati BLEK I DETH METAL!!= Citat =:
imam tek 13 godina,i štujem mejdene jer su mi oni ko bogovi,i nisam još jedan od ohih klinaca koji se furaju na dubok glas i deranje... već se usredotočavam na lirike,glazbu etc...[/quote:3dywqopu]
upravo bash tako..tek ti je 13 godina i štuješ ljude u tajicama koji imaju zombija u tajicama! :rotfl:
1.Ne..svejedno mi je shta tko nosi dok sviraju shto mi se svidja.
2.Ne postoji potpuni i nepotpnu fanatik. :rotfl:
Pod pojmom fanatik mislim ono shto on znachi a ovdje se vidi kako neki ni neznaju shto je to fanatik. Sto se tice ljepljenja "reklama" nekog benda po sebi nisam nikad bio za to zainteresiran ili nosenje znojnika ili killera.
3.Pa idite tko vam brani...sam me podjecate na neke klince koji su jedan tjedan teski iron maidnovci pa su se preko noci preobratili u zle black metalce. :rotfl:
black metal mrzim...jebeš to..samo čuješ dernjavu =|
inače komentar na ovo je :|= Citat =:
upravo bash tako..tek ti je 13 godina i štuješ ljude u tajicama koji imaju zombija u tajicama! Rolling On The Floor
slazem da kod vecine black metala jest tako al onaj tko nezna razlog nastanka blacka naravno da ni ne kuzi zasto to tako mora biti a onaj tko nezna nista o krscanskom masovnom pokrstavanju i ubijanju jos ce manje kuziti. Medjutim nije ni sav black metal sotonisticki, neki pjevaju o pejzazhima, neki o ljudskoj seksualnosti neki o trollovima neki o shumama, ledu najcesce i snijegu...etc. Premalo znash i premalo si cuo da bi mogao dobit neku globalnu sliku o svemu i opcenito davat izjave za bilo shta. a kako si fanatik i štuješ iron maidene to jos govori da nisi spreman istrazivati ni traziti ono sto ti odgovara jer ti je dobro ono na sto si prvo naisao i po cemu te drustvo prihvaca isto tako da slusas black metal tako rano ili neku drugu agresivniju glazbu imao bi previse predrasuda, mozda bi se to odrazilo i na tvoje ponasanje! eh isto tako ja kod maidena cujem koda ga netko siluje i ne volim bendove gdje pjevaci oponasaju zenski vokal jer me prolazi neugoda a ne zelim slusat nesto uz sto mi je neugodno .= Citat =:
Izvorno postao Jerry
Glavno je napomenuti da black metal ima subgenre koliko vrsta metala ima, pa cak i jos malo vishe i trpat ga zajedno sa bilo kojom vrstom glazbe je nemoguce.
Poslusaj si Turisas pa onda govori o dernjavi ili Trollfest 8)
finntroll =)
ček ti kažeš da mejdeni oponašaju ženski glas?
:cry: