-
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
= Citat =:
Izvorno postao ###DK###
Meni taj film bome zaslužuje da bude među tih 5.
Mislim da bi bolje pitanje bilo "po čemu se toliko ističe da bude među prvih 5" jer nema ništa toliko posebno u njemu da bi bio na tom mjestu.
Film je jako dobar, ali nije toliko dobar da bi bio među 5 najboljih ikada.
-
Kad se slegnu sve emocije i kad izađe još par dobrih filmova, past će na ljestvici!
-
Sin City pogledao opet...usudio bih se reći da je remek djelo...ne samo zbog Albe i Bledelice (iako dižu atmosferu u filmu do neba)...nego onak, Kevin, Marv, Bruce Willis na kraju...vizualni štimung...film je apsolutno fantastičan...
-
= Citat =:
Izvorno postao Hellboy v2.0
Sin City pogledao opet...usudio bih se reći da je remek djelo...ne samo zbog Albe i Bledelice (iako dižu atmosferu u filmu do neba)...nego onak, Kevin, Marv, Bruce Willis na kraju...vizualni štimung...film je apsolutno fantastičan...
Meni jedan od najboljih filmova.
Jedva čekam dvojku. :D
-
[quote=###DK###]
= Citat =:
Izvorno postao "baldrick_":2fxxxout
druga polovina filma (kad krene u pokolj) je odlična, prva polovina je izklišeizirana dosadna drama (nešto već viđeno mali milion puta u kinematografiji). ja bih mu dao 7 od 10.
kao drugo, možda već znaš, ali ocene na imdbu nisu ravnomerne, i apsolutno ništa ne znače. ako je jedan dark knight 5. najbolji film svih vremena, onda je celokupna kinematografijia jebeni shit.
A što fali Dark Knightu?
Meni taj film bome zaslužuje da bude među tih 5.[/quote:2fxxxout]
dosadan je, jedino što je u njemu dobro je joker. totalno nezanimljiva radnja. ae ti meni kaži šta valja u njemu, a da nije joker?
uostalom, pogledaj neke od drugih filmova u top 50, pa ćeš videti šta ne valja.
ima mnogo boljih filmova baziranih na stripu - dick tracy, prvi blade, pa i sin city.. prvi batman burtonov je bolji, bar ne shvata sebe ozbiljno kao dark knight (koji se pravi važan, a glup je), pa ti dođe kao da gledaš kvalitetan crtani.
-
Ponovno , ogroman broj ljudi se ne slaže sa tobom...ali nema veze , ukusi su različiti i nema nikakvog smisla vlastiti ukus nametati nekome drugome.IMDB je po meni relevantan , jer je najmasovniji.Ako ima netko neku bolju stranicu sa glasovima publike koji su po meni važniji od bilo kakvog festivala ili oskara slobodno neka posta kao primjer.
-
ogroman broj ljudi se ne slaže sa mnom, ne zato što je film toliko dobar, nego zbog propagande - misliš da bi film bio 5. da ledger nije umro? misliš da bi dobio globusa da nije umro? misliš da bi cepelini bili legende da se nisu raspali?
čim izađe neki film sa sličnom reklamnom kampanjom, dark knight će da bude zaboravljen.
imdb nema neku vrednost baš zato što ljudi ne razmišljaju svojom glavom. većina sluša cajke - složićeš se da cajke nisu najkvalitetnija muzika na svetu. istom logikom..
većina je uvek u krivu.
-
IMDB je irelevantan jer glasovi nemaju jednaku vrijednost. Koriste se kao statički pokazivatelj broja glasova, no krajnja ocjena nije njihova prosječna vrijednost.
IMDb-ov top 250 nema veze s brojem glasova, niti s visinom ocjene.
-
Što je onda relevantno ? Zarada ? Nagrade ? Kritike? Ili ništa nije relevantno ?
-
Gledanje filmova i donošenje vlastitog mišljenja. :)
-
Ali rasprave radi ? Nemožeš vlastito mišljenje nametati nekome drugome.Ukusi su različiti a imdb je velika zajednica na kojoj ljudi glasuju...naravno da to ne mjenja vlastito mišljenje ali na kojim osnovama se može voditi neka rasprava ako ništa nije relevantno ?
-
rasprava ne može da se vodi, možeš samo o nekom filmu u smislu koja je poenta film, šta režiser želi da nam poruči.. pa onda možeš s nekim ko je takođe pogledao film da se smeješ određenim scenama (tipa ''najjača je scena kad ubije lika olovkom'').
sigurno ne možeš da kažeš: ''e, na imdbu film ima visoku ocenu, znači dobar je.''
na forumima je fino kad provališ kakav neko ima ukus, pa onda znaš da će da ti se svidi film koji on preporuči.
nego, mene zanima šta se to sviđa ljudima kod dark knighta? a nije joker?
-
Ali ti si pokrenuo rasprave sa vlastitim uskogrudnim mišljenjem.
-
može mi se. razumem da se nekom sviđa novi batman, ali ne razumem šta je to što može privući toliko ljudi? zašto baš ovaj batman, a ne recimo spiderman 3? o ukusima se ne raspravlja, ali postoji nešto što se zove kvalitet i nekvalitet. da bi film bio 5. na listi najboljih filmova na svetu, mora da ima neku umetničku vrednost. ili barem zanimljivu radnju..
-
Ajde što se batmana tiče...
Prvi Batman (Tim Burton) je bio odličan .Vrhunski stil.Drugi je bio lošiji , sa dosta preglumljavnja .3. je bio razočarenje a 4. neznaš da li je parodija ili amaterski film.
Došao je novi Batman...(Christopher Nolan) i dono pravo osvježenje .Batman je čovjek od krvi i mesa , likovi su uvjerljivi , radnja napeta i zanimljiva .Glavni negativac fenomenalan.Na osnovu PRVOG dijela dolazi nstavak i na njegovim leđima žanje uspjeh.Da , meni je Povratak bolji od Viteza .Vitez je odličan ali predugačak jedno 20 minuta .Previše je toga natrpano u filmu i film sigorno ne spada među prvih 20 filmova ili 50 filmova svih vremena.A to će se i promjeniti i film će padati na ljestvici vremenom.
Što mi se sviđa u filmu ...odličan Michael Caine .Odličan Heath Ledger i Gary Oldman .Morgan Freeman je poslovično izvrstan.Christian Bale je definitivno najuvjerljiviji od svih batman glumaca do sada , jedino mu zamjeram pretjerivanje sa promjenom glasa.Christopher Nolan je donio dozu realizma koja je izvedena odlično .Kompletna muzička podloga je izvrsna .Radnja...nemam nikakvu zamjerku...jedino na pretjeranu dužinu .
-
što se glume tiče, michael caine i christian bale su odlični glumci, ali nijedan ni drugi nisu imali dovoljno vremena u ovom filmu da bilo šta pokažu. bale je u kostimu 3/4 filma, a cainea ima ~5 minuta ukupno u filmu. gary oldman ništa posebno, on je stvarno sjajan glumac (pogledati romeo is bleeding), ali ovde nije ni imao šanse.
morgan freeman je posebna priča. on glumi jednu te istu ulogu zadnjih desetak godina. kul, mudar starac u betmenu, u allmighty-ma, u bucket list, ma u svim filmovima u kojima glumi u zadnjih deset godina. švercuje se na staru slavu.
-
Ako usprediš ulogu po ulogu sa Batmanom (Tim Burton-a) , Nolanov dio ga pere baš u svakom liku .
-
pa baš i ne mogu da se porede, jer su drugačije zamišljeni, pa sad zavisi šta tebi odgovara. nolan puca na realizam, a burton suprotno.. verovatno bi jedan tommy lee jones mogao da odglumi two-face kao erkhart (koji, uz jokera, jedini imao pravu ulogu.. dobro možda i oldman i žena mu) da je lik tako koncipiran.
-
Kako se ne mogu usporediti...priče su slićne likovi isti, više -manje.Ajde usporedi potpuno iste likove , glumce i njihove izvedbe;Batman ,Joker ,Commissioner James Gordon ,Harvey Dent , Alfred ...To su potpuno isti likovi iz prvog Burtonovog Batmana i drugog Nolanovog Batmana. Usporedi njihovu izvedbu , razradu lika , uvjerljivost....
-
objasniću ti na primeru jokera - nicholsonov joker je simpatični negativac. negativac kao iz crtanog filma. ledger glumi realističnog jokera - nekoga ko može da postoji u pravom svetu - poremećenog. i jedan i drugi su verno odigrali ulogu koja je zamišljena.. tako da, iako se isto zovu, u srži to nisu i dalje isti likovi.
takva je i razlika između filmova - burtonov je crtać, nolanov je ''realizam''.
-
Ja bum samo rekao , hvala bogu na nolanu."Crtić" je ok ali kada je u animiranom obliku .Uglavnom , veselim se 3. dijelu i siguram sam da će biti 72 puta bolji od 3. dijela iz prošlog serijala ako će ga raditi ista ekipa.Burtona i Schumachera neka ne puštaju ni blizu...čak ni u isti grad .
-
evo baš pogledal Benjamina Buttona, carski film
zanimljiv i pomalo tužan
-
ja čekam da izađe dvd rip..
-
Seven pounds sa Will Smithom
7/10
-
Gledah neki Futurama film, gg. Futurama je mnogo kul.
Btw, um, možda netko zna... Davno gledah jedan dobar film o nekim 'klincima' koji su išli na koncert Kissa, ali su ostali bez karata pa su se snalazili kako mogu, a veliki su fanovi Kissa... Sjećam se da je jedan od likova izgubio nevinost u ispovijedaonici u crkvi, lol. Zna možda netko kako se zove taj film? :/
-
= Citat =:
Izvorno postao Maja
Btw, um, možda netko zna... Davno gledah jedan dobar film o nekim 'klincima' koji su išli na koncert Kissa, ali su ostali bez karata pa su se snalazili kako mogu, a veliki su fanovi Kissa... Sjećam se da je jedan od likova izgubio nevinost u ispovijedaonici u crkvi, lol. Zna možda netko kako se zove taj film? :/
Detroit rock city
http://www.imdb.com/title/tt0165710/
-
= Citat =:
Izvorno postao Maja
Btw, um, možda netko zna... Davno gledah jedan dobar film o nekim 'klincima' koji su išli na koncert Kissa, ali su ostali bez karata pa su se snalazili kako mogu, a veliki su fanovi Kissa... Sjećam se da je jedan od likova izgubio nevinost u ispovijedaonici u crkvi,Slol. Zna možda netko kako se zove taj film? :/
kako se mala izvlaći, napiše uvod, kao da su ljubitelji nekog kvazi Kiss-a pitaj boga šta ne, a ona bi gledala spolni ćin, i to još u crkvi, cccc xD
-
sinoć gledao D-Tox...očekivao sam nekakav bljuf o ganjanju ubojice koji ubija policajce no pretvorio se u jako ugodno iznenađenje...scena slomljenog Stallonea kad nađe svoju djevojku kako visi izvađenih očiju je bila...disturbing...a Robert Patrick u ulozi CTU lika koji puca u plač par minuta prije nego što završi ubijen i obješen je bila even more disturbing...
-
Gledao danas Låt den rätte komma inSa.ka. Let The Right One In.
I onak, brijem da je to najbolji film o vampirima koji sam gledao u životu. Zapravo, film o dvoje usamljenih klinaca, bi prilično dobro funkcionirao i bez vampirizma, ali mu to dodaje jednu finu makabričnu notu. Gluma i atmosfera u filmu su genijalno izvedeni, nevjerojatno mi je kako su dvoje 12-godišnjaka odigrali onako zahtjevne uloge. Još jedna pozitivna strana filma, je pridržavanje Vampire Lore-a, vampiri nemogu biti na suncu, povraćaju od normalne hrane, trebaju biti pozvani ako žele ući u tuđu kuću itd., nešto što je puno eksponiraniji i lošiji Twilight potpuno zanemario. Usporedba s Twilightom je očekivana, s obzirom da se oba filma bave sličnom tematikom, i izdana su vremenski relativno blizu. Naravno, ovaj film siluje Twilight u svim aspektima, od Lore-a pa sve do ljubavne priče, koja je ovdje puno zanimljivije ispričana i odglumljena.
Ima samo jedna stvar koja me brine, i koja naravno nije mogla biti izbjegnuta. Hollywoodski remake :( . Teoretski je nemoguće pogoditi istu atmosferu ovog dijela, a da ne napominjem naći dvoje onakvih glumaca. Netreba naglašavati da se s remakeom ne slaže nitko, od publike pa do režisera koji je dao odličnu izjavu: "Remakes should be made of movies that aren’t very good, that gives you the chance to fix whatever has gone wrong". Ali nema tu pomoći, samo se nadam da ga neće u potpunosti upropastit, za što postoji velika mogućnost.
-
= Citat =:
Izvorno postao Hellboy v2.0
sinoć gledao
D-Tox...očekivao sam nekakav bljuf o ganjanju ubojice koji ubija policajce no pretvorio se u jako ugodno iznenađenje...scena slomljenog Stallonea kad nađe svoju djevojku kako visi izvađenih očiju je bila...disturbing...a Robert Patrick u ulozi CTU lika koji puca u plač par minuta prije nego što završi ubijen i obješen je bila even more disturbing...
A kod mene je izazvao potpuno suprotan učinak. Početak je odličan, a poslije se pretvori u neki poluhororčić s puno nepotrebnih i vrlo loše karakteriziranih likova bez ikakve dubine, te priče i scenarija kakave je moglo osmisliti i malo dijete.
-
Seven Pounds
Uf...teško za gledati.Vrlo dobar film.
-
= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
Gledao danas
Låt den rätte komma inSa.ka. Let The Right One In.
I onak, brijem da je to najbolji film o vampirima koji sam gledao u životu. Zapravo, film o dvoje usamljenih klinaca, bi prilično dobro funkcionirao i bez vampirizma, ali mu to dodaje jednu finu makabričnu notu. Gluma i atmosfera u filmu su genijalno izvedeni, nevjerojatno mi je kako su dvoje 12-godišnjaka odigrali onako zahtjevne uloge. Još jedna pozitivna strana filma, je pridržavanje Vampire Lore-a, vampiri nemogu biti na suncu, povraćaju od normalne hrane, trebaju biti pozvani ako žele ući u tuđu kuću itd., nešto što je puno eksponiraniji i lošiji Twilight potpuno zanemario. Usporedba s Twilightom je očekivana, s obzirom da se oba filma bave sličnom tematikom, i izdana su vremenski relativno blizu. Naravno, ovaj film siluje Twilight u svim aspektima, od Lore-a pa sve do ljubavne priče, koja je ovdje puno zanimljivije ispričana i odglumljena.
Dodano na to-watch popis. Premalo ima vampirskih filmova koji nisu gore-fest ili sparkly faggots.
Zahvaljujem :)
Inače, zadnje što sam pogledao je bila ova serija/film Anno Domini 1573Sjučer navečer (kad smo razvaljivali Slovake, jel'te)... je da nisam pola razumio, ali predobra povijesna serija lokalne produkcije (gledao sam je i prije, a u vječnom sjećanju mi je ostala scena kad onaj debeli ide puhati u rog uz "Merem ja i jače!").
-
Hvala ti! :thumbs2:
= Citat =:
Izvorno postao flander
kako se mala izvlaći, napiše uvod, kao da su ljubitelji nekog kvazi Kiss-a pitaj boga šta ne, a ona bi gledala spolni ćin, i to još u crkvi, cccc xD
Joj daj Flanderu, ne gruvaj xDD
-
Konacno i ja pogledao novog batmana,nakon 54654 losih verzija,i dvd je dosao na red:)Dobar film,dobar Jocker,ostat ce u pamcenju,ocekujem nastavak...
-
The Hunting Party, Rambo (jedinica, najbolji od svih), i The Happening (super film, ako ste filmofil, pohrlite)
-
= Citat =:
Izvorno postao Bara
he Happening (super film, ako ste filmofil, pohrlite)
sad znam da si ti filmofilm.. nego zajebavaš se jel?
e i da kakv je ričard žir i bosna?
-
= Citat =:
Izvorno postao Bara
The Hunting Party, Rambo (jedinica, najbolji od svih), i The Happening (super film, ako ste filmofil, pohrlite)
ako smo filmofili onda cemo izbjeć ovaj naslov u širokom luku :(
-
-
Ne zajebajem se, i ja jesam filmofil, a The Hunting Party je sasvim pristojni film, a Silent Hill je smeće i po, ali, kada bih birao film koji se najbolje napravio po igri, birao bih Silent Hill, to je sigurno, The Happening ima ideju za razliku od novijih filmova. Ej i molim vas, vi svi koji volite gledati američke pite, američke horore, i one srednjoškolske filmove sa ragbijašima, nerdovima, navijačicama, aj molim vas, ne govorite mi tko je filmofil :) (sad sam se malo neprijateljski postavio, ali jbg) Ohh da, nešto sam zaboravio, TAKEN, film je odličan i definitivno film 2008! Svi filmofili pogledati!
-
taken je obična bezumna akcija, meni je bio zabavan (7/10), ali reći da je najbolji film 2008. je veliko preterivanje. lik ide i ubija albance 90 minuta, jeste zabavno, ali nema nikakvu umetničku vrednost, poruku, zanimljivu priču..