-
Re: Anime & manga everything related
E da, Raz, što se tiče ovog:
= Citat =:
Izvorno postao Raz
Nego, našao sam 38 epizoda, jesu li to sve ili?
Piše na MAL-u da će ih biti 52, s time da zadnja izlazi 21.1.2010., to jest, anime još izlazi...
Ja sam čuo za njega prije nekog vremena, i zainteresiralo me je, ali nikako da stignem pogledati, kao i hrpu drugih stvari... :(
I inače, nedostaje ti puno toga na ovoj listi gore... Počevši sa Trigunom, 5 Centimeters Per Second, Voices of a Distant Star, Gungrave... :)
-
Preporučam da pogledaš, ono predobra sprdačina. Svaka epizoda traje samo 5 minuta ali je urnebesna, naročito ako dobro znaš povijest. :D
Svaka je osoba poistovjećena sa državom... recimo talijan je samo upada u nevolje i nije od nikakve koristi (u jednoj ga epki čak saveznici uhvate i ponovno vrate jadnoj njemačkoj u kutiji sa naljepnicom "fuck" jer im je samo nevolje stvarao :rotfl: )
Ili Napoleon wars... "nothing can stop us! Charge!" *crtež u kojem francuska vojska pada u rupu* :pray:
-
Ma znam ja o čemu se radi, ne brini. :)
A iz povijesti imam samo petice, ako to išta znači... :)
-
Onda odmah na gledanje :)
Inače, vani je 3 epka Leter Bee, ovdje će vjerojatno napokon krenut prava radnja.
-
Rekoh, čim stignem. :P
Letter Bee još nisam ni počeo gledati, prokleti pokvareni komp. :cry:
... Sad sam naletio na, i na brzinu pročitao one shot romance mangu autora Hatsukoi Limited... Samo osam stranica, ali sve u boji, i sa jako lijepim artom. Za otprilike jednu minutu koliko treba da ovo pročitate, isplati se. :)
Kanojo to Natsu to Boku
-
Konichiwa
Evo vam još jednog anime luđaka ovdje. Najviše volim kawaii animeje poput K-On!-a, Haruhija, itd. Vidim izlaze novi animeji. Ja od ovih novi pratim: Fairy Tail, Kampfer, Kiddy girl-and, Kimi ni Todoke, Kobato, Letter Bee, Nyan Koi, Seitokai no Ichizon, Shin Koihime Nusou, Sora no Otoshimono, Yumeiro Patissiere. Pogledao sam Kannagi, Haruhi, K-On!, Lucky Star ( Konata <3 ) i još dosta animeja kojih se trenutno nemogu sjetit >< . Od filmova sam pogledao Spirited Away, Princess Mononoke i Howl's Moving Castle. Naravno, gledao sam i one megapopularne like Digimon, Pokemon, Yu Gi Oh i to... Inače sam iz Splita i idem u osnovnu školu još :) .
-
Smrdi mi na multi, ali whatever... Kasno je i idem spavati, ujutro ću nastaviti čitati neke mange koje sam totalno zapustio...
-
-
U tome slučaju dobrodošao.
Pogledao sam drugu epizodu Doujin Worka i već postaje pomalo urnebesno, scena kad je policija uhvati, ili kad je prijateljica pozove na piće :rotfl:
-
= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Ja se samo pitam ne bi li ovih dana reprizirao Casshern SinsSkao uvod za Machinarium kad ga eventualno odigram. Predobar anime, sa odličnim retro uvodom iz '80-ih, odličnom animacijom i settingom. Da ne spominjem kako ima zanimljivu radnju i općenito čudan tempo, sve to utopljeno u opću melankoliju koja prožima anime do kraja.
Dobra ideja. Gledao sam samo dvije tri epizode i to jos kad je bio ongoing. Definitivno dobra preporuka za ponovno pogledat, ugurat cu i to uz Cowboy Bebop!
I jos nisi poceo igrat Machinarium, prelose :D Pocni odmah, ja sam naprosto odusevljen!
-
Tek toliko informativno jer imam osjećaj da sam nešto propustio... to ima nekakve poveznice sa Machinariumom ili šta?
Btw, dobro došao novi. Stvarno se nadam da nije još jedan multi xD
-
= Citat =:
Izvorno postao Otaku :3
Nije multi, ne brini :)
Oke, my bad, welcum! :P
= Citat =:
Izvorno postao Jopax
Pogledao sam drugu epizodu Doujin Worka i već postaje pomalo urnebesno, scena kad je policija uhvati, ili kad je prijateljica pozove na piće :rotfl:
Told you so. :P
Čekaj sam da počnu scene sa Justiceom... :)
-
Hvala na dobrodošlici (: . Btw, jedva čekam da dođe sljedeća epizoda Fairy Tail-a, anime mi je preodličan. Može jedna preporuka animeja sličnog ovome? Dakle, neki malo duži anime, može biti i moe, ali samo da i ima tuče i tih sranja ;D . Onu veliku trojku mi se neda gledat jer imaju previše epki da sada počnem gledat. Hvala unaprijed.
-
Hm, sad, štajaznam... čekiraj A Certain Magical IndexSako dosad nisi, a ako te imalo zanimaju mange, definitivno čitaj 1/2 Prince.
EDIT: Ahah, duži anime, kažeš... Index ima samo 24 epizode... Hm, osobno još nisam gledao ništa takvo, ali preporuka na MAL-u kaže: Kyou Kara Maou!
Pa ti vidi... :)
-
Mali nesporazum :) . Mislio sam da nema baš 12-15 epki, 24 mi je sasvim dovoljno, pogledati ću to.
-
Samo jedna stvar, uz mnogo kulne fajtove, a i lijepu količinu moea, pripremi se i na podosta govorancije... :)
-
X - 1999Si XSako želiš mnogo borba, iako nije klasičan komičan akcić već ima mnogo krvi, religijskih referensa i drame/tragedije.
Tu su još D. Gray ManSi Fullmetal AlchemistSkoje nisam gledao pa nebi znao reći kakvi su.
-
E taj X moram pogledat. A što se FMA tiče, to je jedno od obaveznih štiva za svakog pravog anime fana :)
Btw. gledam pomalo Ninja Scroll i moram reć da mi se jako sviđa. Glavni lik je flegma zafrkant, i kolje sve pred sobom. Preporuka :D
-
= Citat =:
Izvorno postao Raz
Tek toliko informativno jer imam osjećaj da sam nešto propustio... to ima nekakve poveznice sa Machinariumom ili šta?
Ma nema al kad vidis pricu, bit ce ti i to dovoljno. Ono, jedinstvena animacija, prica...ne vidis takav anime svaki dan.
-
Pogledao epizodu 8 Indexa... Awesome. :)
Praktički nasred bojišta, Touma čavrlja sa Index preko mobitela:
Index: ''Ah, there was puding in the refrigerator-''
http://www.imagesforme.com/upload/9b56e303.bmp
------------------------
Stiyl i Touma u nevolji, nepadaju ih neke čarobne kugle ili whatever:
Stiyl: ''Now, I do have a secret plan.''
Touma: ''Then use it already!''
Stiyl: ''Oh yeah?''
*Gurne Toumu niz stepenice, ususret kuglama* :)
Touma: ''What the hell are you doing?!''
Stiyl [na engleskom]: ''Bad luck, scarecrow.'' *runs away*
... Ali još je bolje kako mu je Touma kasnije vratio za to... :)
-------------------------
Touma se čudi kako Aisa dobro zna sa ranama:
Touma: ''You're... Pretty skilled... Are you a certain famous doctor without a license?''
Aisa: ''Not a doctor.''
Touma: ''But then...''
Aisa: ''I'm a magician.''
Touma: ''Umm, which part shows that you're a magician?''
Aisa: ''I have this. A magic wand.''
http://www.imagesforme.com/upload/edc9beda.bmp
Najava sljedeće epizode izgleda epic. :pray:
... Da. Opet sam se previše uživio. :)
-
Oh ne, sad će opet krenuti. :(
Dobrodošao, Otaku. Fino raspravljaj i nemoj pisati transkripte epizoda kao Predator. Držim te na oku. :3
-
Samo neka sa spoilerima ne krene pošto sam tek na 6. ep. i biće dobro :|
= Citat =:
Izvorno postao Moj Sig
Dajte nam spoiler tag.
-
= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
Oh ne, sad će opet krenuti. :(
Ma neću, vidiš da sam smanjio. Ali ono, još se odvikavam. :(
Ne brini Raz, od spoilera ću se ipak suzdržati. :)
Doduše, kažeš da si došao do šeste epizode... Je li te Touma oba puta uspio prevariti? Mene jest. :I
-
-
He fooled us all. :|
Hm, u biti baš se pitam kad će netko shvatiti što mu se dogodilo...
Inače Raz, odmah idi gledati epizodu 3 Kampera, preodličan je lol... Lude cure, yuri raep, i Nasturu ''At this rate, I might lose my virginity soon... ''.
A da ne govorim o totalnom mindfucku sa raznim glasinama koje kruže o njemu/njoj... :)
Čak iako ga nimalo ne zanima ovaj anime, i Sonik bi definitivno trebao pogledati ovu epizodu, čisto zbog rofla na yuri parodije. :)
Scary-chan. :pray:
Eda, Sonik, što je s ''okvirom'' na ovojSslici? Isto nešto iz Marimite možda?
-
Pogledao epizodu 9 Indexa. Isusati. :pray:
Touma goes Alucard. :pray:S
Index is moe. :3
U slijedećoj epki bit će dosta onih cura iz Certain Scientific Railguna... Some yuri maybe? :P
-
Prva je Aoi BungakuSepizoda vani... vjerujem da će ovo bit odlično.
= Citat =:
An adaptation of six Japanese literary works by famous authors:
No Longer Human (Ningen Shikaku) and Run, Melos! (Hashire, Melos) by Osamu Dazai,
Kokoro by Natsume Souseki,
Hell Screen (Jigoku Hen) and The Spider's Thread (Kumo no Ito) by Ryunosuke Akutagawa
and In the Forest, Under Cherries in Full Bloom (Sakura no Mori no Mankai no Shita) by Ango Sakaguchi.
Manga artists Takeshi Obata (Death Note), Takeshi Konomo (Prince of Tennis), and Tite Kubo (Bleach) will be involved with the production.
-
Pogledao sam prvu ep Fairy Taila kod frenda, dosta dobro, zna netko koliko epizoda ima?
-
Konačno pogledao First Squad.
Prvo sam pomislio "WTH, gledam li ja pravu stvar?" kad sam vidio dedeka nekog kako priča, ali onda spoznao da je prava stvar i da pričaju ruski.... naravno, trebam li napominjati da je to odmah kulno? Što se tiče samog anime (i upotrebljavam pojam jer je tako klasificiran, iako FS nema ništa zajedničko sa klasičnim animeima osim dizajna likova - ovo je zapadnjačka stvar, isto kao i onaj Highlander: The Search for Vengeance) mislim da je u redu, ali ništa spektakularno, čak i naginje na lošu stranu (čudan tempo, nedorađena radnja i likovi... prekratak malo). Počast treba odati dobrom komponiranju fiktivne radnje u WW2 pozadinu i RL komentarima od onih likova koji stvarno podižu atmosferu.
I kad smo kod dizanja, one dvije Njemice blizanke su dobre bile. :)
-
@Jopax -
1. je epizoda tek izašla, vjerojatno će ih biti 100+
@ Arby -
Jeli to na kraju ona sve umislila ili što... pretpostavljam da su namjerno ostavili takav open minded kraj.
Ako si pogledao Natsu no Arashi, možeš ukratko objasnit što se dogodilo u zadnjoj epizodi? Zamijenili su dobru trešnju sa lošom no na kraju je loša bila ubačena u koktel zajedno sa mlijekom koje neznaju da je pokvareno... ili nešto takvog? Neznam, zbunjen sam. Toliko je vremenskih paradoksa bilo ubačeno u zadnju epizodu da niša više ne kužim.
-
Bacam se na nesto novo, Kateikyoushi Hitman REBORN!Ste na 07-Ghost.
Poceo fax ovaj tjedan, sad bas i necu nesto previse gledat :roll:
-
Ok, jesam li jedini ili animetake i vas redirecta na WordPress? :s
-
-
Dobro, proradio je. Imali su nekih tehničkih problema. ^^
Sora no Manimani dvd special 1 je u međuvremenu izašao.
-
Slučajno naletio na Aoi Bungaku, vjerojatno jedina prava drama ove sezone. Pratim, tim više jer ima onaj Kurozuka i Death Note dizajn likova, tj. jako blizak realističnom i bez pretjerivanja, ljudi su ljudi, a ne hodajući anime stereotipi.
-
Ja ću ga danas uvečer pogledat, pošto je adaptacija 6 novela poznatih autora mislim da neće razočarat :)
K tome je i 2 epizoda Fairy Taila izašla, ma zakon.
-
-
-
Heh, sjećam se da su i u jedan broj Gameplaya stavili sličnu temu :)
Hm, već ga dugo nisam kupio... mogao bih.
-
Hah, Gameplay i dan danas ima Japan Report rubriku za igre, ali nešto ovakvo... :)
Inače, pogledao epizodu 10 Indexa... Praktički ništa akcije, ali fora. Upoznavanje novih likova i tako to. :)
MISAKA pokupila mačku, i uvalila ju Toumi:
Touma: Hey, you picked it up, at least give it a name.
MISAKA: Dog.
Touma: Huh?
MISAKA: ''This black cat will be called 'Dog','' declares MISAKA. ''A cat, yet 'Dog'... hehe...''
Touma: No, let's be more serious... let's give it one that's more majestic or something...
MISAKA: ''Then, 'Tokugava Ieyasu','' as MISAKA changes her mind.
Touma: That's to majestic, okay?!
MISAKA: ''Schrödinger, then.''
Touma: That name is taboo for cats.
:)
Oh, i da se razumijemo, ovo ''declares MISAKA'' i tako to nisam ja napisao, nego ona stvarno tako govori. :)