Problem je u VA sadržaju, očito. Skupa i spora produkcija.
No svejedno, smiješno mi je ovo...120 sati tjedno. Kao da uzmeš novi auto, napraviš u prva 2 mjeseca 200 000 km i žališ se što već moraš utrošiti 10 soma na održavanje.
EDIT: Al da budem iskren, ok je ova free-to-play opcija. Utrošio sam nešto na korisne unlockse i igram bez pretplate tempom koji stignem. Nije mi preskupo i fino se zabavim.
31-03-2013, 12:46
Neven <R>
Re: Star Wars: The Old Republic
Svejedno im je matematika loša, vele 180h contenta trajat će 3-4 mjeseca. Onda sljedeća rečenica - prosječni igrač igra 40h tjedno. Hmm 180/40 = 4,5. 4 i pol tjedna je mjesec dana.
U svakom slučaju ići raditi MMO i čuditi se da će ekipa igrati brutalno puno (jer su MMO igrači poznati po suzdržanosti), je... ne znam, neopisivo glupo.
31-03-2013, 12:50
Deadwalker
180h sati za jednu klasu. A vrijedi barem odigrati s dvije na svakoj strani što je sadržaja na bacanje (a vrijedi jer je questanje na klasičnoj BW razini).
Ne znam, iz moje perspektive 120 sati tjedno je teški ekstremizam. Ja uz dosta zapostavljanja obveza ovaj tjedan sam napravio oko 20h. Znači duplo ispod prosjeka.
31-03-2013, 12:58
Arbiter of Change
= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
EDIT: Al da budem iskren, ok je ova free-to-play opcija. Utrošio sam nešto na korisne unlockse i igram bez pretplate tempom koji stignem. Nije mi preskupo i fino se zabavim.
Također. Treći crew skill je obavezan ako misliš ozbiljnije craftati jer si poprilično hendikepiran inače. :)
31-03-2013, 14:24
McPingvin_v2.0
= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
U svakom slučaju ići raditi MMO i čuditi se da će ekipa igrati brutalno puno (jer su MMO igrači poznati po suzdržanosti), je... ne znam, neopisivo glupo.
Da, je. Zaboravili su da će ovo ljudi igrati kao WoW, a ne kao KotOR.
Uz to, ljudima je falilo endgame contenta... Iako ne znam na koju foru. Imaš PVP (koji je prejeben), imaš HM flashpointove (koji su zbugani u pičku materinu, ali meni je to bilo još zabavnije) i imaš operacije (koje isto imaju HM, ako se ne varam). Plus Ilum, plus Corellia daily pizdarije koje daju jako dobre nagrade.
Ono, ne čini mi se da WoW ima više od toga.
I, moj favorit, infiltrirat se Sithovima u bazu.
31-03-2013, 14:47
sickpetey
PvP je oke al to je to. A Ilium nije nista posebno za open RvR i koliko se sjecam uspijeli su ga sjebati na neku foru u startu sto mi je fascinantno za tvrtku koja je vec imala MMO od prije koji je imao RvR od prvog levela i koji je bio dobar.
Nema isprike, radili su ko debili.
01-04-2013, 02:43
Maloki
= Citat =:
180h sati za jednu klasu. A vrijedi barem odigrati s dvije na svakoj strani što je sadržaja na bacanje (a vrijedi jer je questanje na klasičnoj BW razini).
Ne znam, iz moje perspektive 120 sati tjedno je teški ekstremizam. Ja uz dosta zapostavljanja obveza ovaj tjedan sam napravio oko 20h. Znači duplo ispod prosjeka.
Ti ljudi koji igraju 120 sati tjedno su manjina i apsolutno nebitni u cijeloj priči, ne propada igra zbog njih.
Daj mi samo recite jel ima u tOR-u nekakav large scale PvP, tipa planeti na kojima se odvijaju masovne bitke između republike i imperija i koji su na rotaciji svakih par tjedana, pa recimo ako republika pobjedi bitku na nekom planetu ima kontrolu nad tim planetom do iduće bitke i u tom periodu ima neke beneficije od toga, tipa jeftiniji crafting materijali, merchanti sa posebnim popustima i tak to?
01-04-2013, 02:48
sickpetey
Ilium vise manje. Tj bi trebao funkcionirati tako. Al samo za rank 50 ljudove...
01-04-2013, 02:50
Maloki
Koliko ljudi na svakoj strani?
01-04-2013, 02:55
sickpetey
Ne bih ti znao reci stvarno, pingu vjerojatno ima vise informacija jer ja nikad nisam imo volje da odem preko rank 47 na 50, preso class story i izgubio volju. Al cuo sam samo lose stvari od pocetka kad je Ilium dosao a sad je vjerojatno popravljen donekle.
Al nekako mi se Ilium osjeca kao samar. Mislim ne kuzim zasto ne bi imali RvR area za svaki level tier? Npr dodjes u Balmorru i da je ono podrucje kod tvornice (di su zadnji questovi za npr imperiju) RvR zona, bilo bi mnogo zanimljivije, teze i ljudi bi morali ici u grupama i boriti se kako bi zavrsili svoje questove il tako nesto.
Cuo sam da GW2 ima nekakav RvR sistem, kako to funkcionira? Jel slican ko u Warhammer:age of reckoning il je poboljsan?
01-04-2013, 11:41
Deadwalker
= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Ti ljudi koji igraju 120 sati tjedno su manjina i apsolutno nebitni u cijeloj priči, ne propada igra zbog njih.
Nisam ni istaknuo takve kao ključni problem, samo mi je smiješno kukanje oko manjka sadržaja. I ovo:
= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Masa igrača nije naviknula na story element i većinu vremena skipaju sadržaj jer ih zanima samo i isključivo loot. Meni osobno prijeći nakon TOR-a na bilo kakav drugi oblik questanja je kao da siđem s konja na magarca. Igrao WoW, GW2, LoTR...proljev.
Što se tiče PvP-a, Illum je large scale, iako je u početku imao gadne probleme. Nisam još stigao do njega, tak da ne znam detalje.
01-04-2013, 13:35
Maloki
= Citat =:
Izvorno postao sickpetey
Ne bih ti znao reci stvarno, pingu vjerojatno ima vise informacija jer ja nikad nisam imo volje da odem preko rank 47 na 50, preso class story i izgubio volju. Al cuo sam samo lose stvari od pocetka kad je Ilium dosao a sad je vjerojatno popravljen donekle.
Al nekako mi se Ilium osjeca kao samar. Mislim ne kuzim zasto ne bi imali RvR area za svaki level tier? Npr dodjes u Balmorru i da je ono podrucje kod tvornice (di su zadnji questovi za npr imperiju) RvR zona, bilo bi mnogo zanimljivije, teze i ljudi bi morali ici u grupama i boriti se kako bi zavrsili svoje questove il tako nesto.
Cuo sam da GW2 ima nekakav RvR sistem, kako to funkcionira? Jel slican ko u Warhammer:age of reckoning il je poboljsan?
U GW2 se 3 worlda (servera) bore po 2 tjedna.WvWvW mapa je podjeljena na 4 djela - 3 borderlandsa (na svakom je baza jednog worlda) i eternal battlegrounds. Mape su ogromne, te sadrže supply depote, towere i keepove koje ljudi osvajaju. Supply depot strani koja ga drži daje supply koji se koristi za izgradnju raznih pomagala (trebuchet npr) ili popravljanja već razrušenih zidova. Uz sve to imaš i razne PvE dijelove igre - recimo pomoć nekoj skupini NPC-jeva pa će se priklonit tebi, dungeon, jumping puzzle itd.
Mod je hot joinable i igrači bilo kojeg levela mogu od samog starta igre igrat WvWvW. Funkcionira na taj način da svim igračima ispod levela 80 boostaju base statove samog lika i oružja na base statove 80. levela. U WvWvW možeš bez problema levelati i ako ne želiš igrat obični PvE ili obični PvP - ne moraš.
BioWare i EA retaji. Sami su odabrali taj setting jer je kao u to doba bila hrpa jedija i sitha, što je super. Ali su bili preretardirani da ga bolje iskoriste, da naprave takve neke bitke s kojima će igrač imati osjećaj da utječe na ishod rata. Mogli su napravit 2-3 planeta sa većim mapama gdje se sukobljava hrpa ljudi. Na tim planetima bi bile primjerice nekakve ključne točke (baze, rudnici i slično) koje bi bile glavni fokus bitki i na kojima bi bili najveći sukobi. Uz to bi bili i class specific questovi, kao primjerice neki group quest u kojem se par smugglera moraju organizirat u grupu i ići švercat oružja trooperima. Ili imperial agent mora infiltrirat u neku republičku bazu i ukrast neki intel, primjerice nacrte za neki top koji bi onda imperij zbilja mogao napravit i time napast neku ključnu točku koju drži republika. Ili bounty hunter mora koknut nekog važnog NPC-ja (neki special merchant primjerice). Mogućnosti ima hrpa, ovo su samo neki primjeri, neke ideje.
Borbe bi recimo trajale 2-3 tjedna nakon čega bi strana sa više bodova imala kontrolu nad tim planetom. Na tom planetu onda imaš neke special merchante sa nekim posebnim lootom ili posebnim popustom, ima neka instanca koja je ekskluzivna na tom planetu, questovi s nagradama samo za taj planet itd. Čim završi borba na tom planetu, počinje na idućem. I tako se oni rotiraju i konstantno se mijenjaju granice imperija i republike.
Ali umjesto da su to napravili, išli su radit generični MMO sa skupim VA i "fokusom na priču". A taj fokus na priču im je prejeben ako je sudit po onim primjerima questova koje je Boz jednom prilikom rekao.
Da su napravili tako nešto definitivno bih igrao TOR. Ali nisu.
= Citat =:
= Citat =:
Masa igrača nije naviknula na story element i većinu vremena skipaju sadržaj jer ih zanima samo i isključivo loot. Meni osobno prijeći nakon TOR-a na bilo kakav drugi oblik questanja je kao da siđem s konja na magarca. Igrao WoW, GW2, LoTR...proljev.
Što se tiče PvP-a, Illum je large scale, iako je u početku imao gadne probleme. Nisam još stigao do njega, tak da ne znam detalje.
Igra je MMO i tako se mora ponašati. I dok je ubacivanje priče u igru čist dobra stvar, ne smije se zanemarit osnovna funkcija MMO-a. Osobno ne bih mogao nikad pretrpit dijalog za svaki quest i svaku misiju svaki put kad ga uzimam. Veliš da ti je nakon TOR-a što se tiče questova prelazak na neki drugi MMO kao da pređeš s konja na magarca - meni je takav osjećaj sa GW2 u kojem idemo okolo i samo vidim eventove. Ako želim znat back story pričat ću sa NPC-jevima koji sadrže info o tomu. Ako ne onda ću se samo priključit i pomoć u riješavanju istog, ako se veže u chain nastavit ću ga igrat, ako ne onda ću ić dalje. Nema nepotrebnog prekidanja tempa, nema nepotrebnog klikanja kroz gomilu generičnog teksta.
Btw jel igrao tko Rift? To mi se čini ok, ali ima pretplatu.
01-04-2013, 14:04
Deadwalker
Dobro, važnost priče je moja neka subjektivna vrijednost svake igre i do sada sam uglavnom izbjegavao MMO-ove upravo zbog toga - ne volim igrati roleplay samo zbog loota (zato nemam volje ni počinjati DK). Eventovi u GW2 su mi osobno glupost - uglavnom vidio bi da se nešto dešava, uključio bi se, odradio, dobio što bih trebao dobiti i ne bi više imao volje provjeravati što je zapravo bilo. Meni je recimo baš dobar klasičan sustav questanja u kojem uzmeš zadatak, informiraš se o njemu, odradiš ga, vratiš se na točku da vidiš povratnu reakciju. Ne znam, imerzija. S time da su u TOR-u video sekvece često interaktivne, a igra sa social pointsima nagrađuje ako grupno rješavaš zadatke. Naravno, uvijek ima reterdiranih stvari, masa pisaca je radila na projektu. Class story nekakvog imperial agenta je zbilja vgg.
Što se tiče global scale PvP-a, zbilja mi ne nedostaje. Al to je isto skroz subjektivna stvar :)
01-04-2013, 14:06
StormCr0w
Ne valja miješati single player s multijem u MMO-ima.
01-04-2013, 14:10
Maloki
= Citat =:
Meni je recimo baš dobar klasičan sustav questanja u kojem uzmeš zadatak, informiraš se o njemu, odradiš ga, vratiš se na točku da vidiš povratnu reakciju.
Ti si jedan od rijetkih koji čita questove u MMO-ima :)
01-04-2013, 14:14
Deadwalker
Da :(
Zato napredujem puževim korakom - questovi, lore + sve ostale sporedne stvari koje se mogu čitati.
01-04-2013, 14:22
Neven <R>
Mislim da bi ti bio skroz zadovoljan i da je TOR bio SP.
01-04-2013, 14:39
Arbiter of Change
= Citat =:
Jer ne želiš MMO nego KotOR3 pa ga tako igraš. :) Potpuni VA je inače najveći beskorisni trošak koji jedan MMO može imati.
= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Btw jel igrao tko Rift? To mi se čini ok, ali ima pretplatu.
Preklasičan je što ga dovodi u sukob sa WoW-om, a to je bitka koja se automatski gubi. OK je inače i devovi izbacuju sadržaj kao ludi. Ima besplatnu Lite verziju pa ga možeš probati jer ipak ima fora sistem sa klasama.
01-04-2013, 14:48
Deadwalker
Kotor 3 jedino bi valjao kada bi ga radio Obsidian.
@Neven
Nope, flashpoints i operacije, najbolji dio igre.
03-04-2013, 10:50
McPingvin_v2.0
= Citat =:
Kotor 3 jedino bi valjao kada bi ga radio Obsidian.
Lupićute.
03-04-2013, 10:58
Maloki
Nije rekao ništa krivo.
03-04-2013, 11:09
Deadwalker
Nikola voli klasični SW, ja ovaj sivi, zato mi recimo rula igrati s imperial agentom. Trebao sam ga odmah uzeti za klasu.
@Nix
Na kojem si serveru?
03-04-2013, 11:41
McPingvin_v2.0
Kako misliš na kojem, kao da imam izbora :))) Jedan jedini English PVP :)
03-04-2013, 11:44
Maloki
Kolko servera ima ovo?
03-04-2013, 11:49
Deadwalker
= Citat =:
Kako misliš na kojem, kao da imam izbora :))) Jedan jedini English PVP :)
Jasno mi je to, nego ono, htio sam te dodati na frend listu, no kao tvoji likovi ne postoje pa sam ostao zbunjola.
@Maloki
Ne previše, evo liste: http://www.swtor.com/server-status
Ja i Nikola smo na Tomb of Freedon Naddu, Sickmanno1 i njegovi na Red Eclipseu, Arby frajer role-pleja na The Progenitoru, a za ostale ne znam.
Ovaj vikend trebalo bi biti zabavno - gilda se sprema loviti jedije po galaksiji 8)
03-04-2013, 12:01
McPingvin_v2.0
= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Kolko servera ima ovo?
Tri English speaking. Jedan PVP, jedan PVE i jedan RP PVE. Prije ih je bilo pun faking kurac, ali premalo igrača. Ovako je uvijek živo, bez obzira na kojem si planetu (levelu).
03-04-2013, 12:04
Deadwalker
Da, jedino mi nije baš jasna formula za kreiranje instanci.
Nakon 50-60 igrača otvara novu, a ovi planeti na kasnijim levelima su toliko veliki da je to premali broj. S time da na matičnom bliže početnim levelima na jednoj instanci je duplo veći broj igrača.
Ne kužim.
03-04-2013, 12:57
Arbiter of Change
= Citat =:
Da, jedino mi nije baš jasna formula za kreiranje instanci.
Nakon 50-60 igrača otvara novu, a ovi planeti na kasnijim levelima su toliko veliki da je to premali broj. S time da na matičnom bliže početnim levelima na jednoj instanci je duplo veći broj igrača.
Ne kužim.
Početni planeti bi bili veći kaos da imaš 150+ igrača koji trče uokolo istovremeno, kasnije kad imaš ~50 to nije problem pa nema potreba za instancama. Osobno sumnjam da je Hero engine sposoban podnijeti toliko igrača istovremeno pa je to još jedno dodatno osiguranje.
03-04-2013, 13:04
Deadwalker
Taj engine je nesposoban za mnogo toga, uključujući adekvatno korištenje nekoliko procesorskih jezgri :(