Meni je drugi najdraži, vjerojatno jer je najosamdesetastiji od sva tri dijela.
The Green Mile http://upload.wikimedia.org/wikipedi...Green_mile.jpg
Uff, ne sjećam se kad sam zadnjii put gledao ovako dobar film. Traje tri sata, i tijekom cijelog trajanja nijednom nije dosadan. A i glumačka postava je odlična - Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse, James Cromwell, Barry Pepper, Sam Rockwell, William Sadler, Graham Greene, Michael Jeter, Gary Sinise i Harry Dean Stanton.
10/10
01-09-2013, 12:43
dugi
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
Odličan je to film, klasik. Sam Rockwell je praktički ukrao film. Najdomljiviji lik.
01-09-2013, 18:26
StormCr0w
Ne budi alternativan.
01-09-2013, 20:31
dugi
Emperor
Svidio mi se, i naučio sam nešto iz povijesti, pod uvjetom da je film povijesno točan.
Preporuka.
01-09-2013, 23:28
MILF hunter
The Best Offer, 7/10
The Hunt, 8/10 :thumbs2:
01-09-2013, 23:51
Windwalker
Htio bi pogledati taj The Hunt, ali baš sam završio s Hannibalom, pa bi mi bilo čudno.
Za kojih par tjedana ću, ak se sjetim.
03-09-2013, 02:06
Windwalker
The Conjuring
Ajmo uzet Poltergeist, Exorcist, s daškom Insidiousa, Sinistera, Birdsa, zmiksat sve zajedno, i evo Conjuringa - najstrašnijeg filma desetljeća za kojim teenagerke uzdišu i daju mu desetke na imdb-u.
Naravno, bezira se na stvarnim događajima.
Ima čak dva bu efekta (kad se vrata zalupe, i kad se vrata zalupe malo jače).
Ima i happy ending.
What's not to like?
Neznam, sve je dosadnjikavo, već viđeno, ni malo strašno niti jezivo, a kak ide prema kraju postaje sve više besmisleno, do tog happy enda.
Redatelj mi je inače ok, ima tri dobra filma, ali ovaj mu je promašaj.
Stvarno ne shvaćam zašto ga nazivaju mesijom horrora desetljeća i daju mu onako visoke ocjene.
Čak je i glupi Sinister bio malo jeziviji.
Jako pozitivno sam iznenađen ovim filmom. Prvo, nisam uopće znao da je ljubavni film, jer inače ne gledam takve, al to mi uopće nije smetalo tokom filma. Fotografija je fantastična, techno muzika se komično slaže sa settingom i film inače odaje neki dojam magičnosti.
Leonardo odličan, iako me je počeo živcirati svojoj opsesivnošću pri kraju. Toby Maguire začudo vrlo simpatičan u filmu. Radnja te uvuče i nije nužno toliko predvidljiva.
Možda sam još pod dojmom i treba mi još jedno gledanje, ali nekad zasad stoji
10/10
Jedini film kojem bi dao tu ocjenu, osim naravno LOTR trilogije koju ništa ne može dostići.
Slažem se sa ocjenom. I ja ga gledao neki dan po prvi put i sasvim dobar film.
04-09-2013, 14:27
crnisokol
Eckhart mi je bio odličan u glavnoj ulozi...a dok sam vidio da W. H. Macy glumi predsjednika prasnuo sam u smijeh - navikao sam ga gledao kao Franka Gallaghera u Shameless :D
Nisam pratio najave za ovaj film, ostao sam ugodno iznenađen. Pušim filmove gdje su spletke i obmane glavna tema( Oceanovih 11,12,13, The Prestige, 21 itd... ako netko zna još takvih kvalitetnih nek slobodno sugerira) tako da mi je ovo sjelo kao budali šamar. Vizualno jedan od ljepših filmova, glazba ne zaostaje, uloge odlično podijeljene. Imam samo dvije malu zamjerke ali ima veze sa spoilerom pa prešutim.
(jedna je vezana uz radnju, a druga da smrdi na nastavak?)
Uglavnom 8.5/10
05-09-2013, 15:14
Lord Ragnarok
druga zamjerka je na mjestu, al prvu ne kuzim, napisi
05-09-2013, 16:34
dugi
Taj film je sranje u boji, doslovno. Hrpa klišeja, nedorečene radnje te kraj koji je jedan od lošijih ikada. Kao da su slagali jednu nebulozu na drugu.
05-09-2013, 16:36
Death By Sexy
Da, fakat je loš film. ;(
05-09-2013, 16:41
MasaKrisT
= Citat =:
Izvorno postao Lord Ragnarok
druga zamjerka je na mjestu, al prvu ne kuzim, napisi
To što se od prve sekunde, kad Morgan kaže čime se bavi, zna da će najebati. Druga je što se dosta rano može očekivat da je glavni djud iz FBI iza svega, al ajd to bar nije sigurno :)
Među-nastavak koji je radnjom između Pitch Blacka i Chroniclesa (onog s Necromongerima), mada nema neke pretjerane poveznice ni s jednim od to dvoje osim činjenice da se pojavljuju neki zajednički likovi.
Fora je inače, animirano ok (mješavina crteža i CGI), taman brutalno. Jako je kratak (pola sata), mogli su ipak još 10-15 minuta utrošiti na povezivanje radnje..
Španjolski hororac koji je valjda jedan od glavnih krivaca za poplavu nedavnih found footage filmova.
Sam film je uglavnom smećast; počne dobro - reportaža o vatrogascima koji jednu večer dobiju zadatak da interveniraju u nekoj stambenoj zgradi u kojoj se dogodio nekakav napad/nesreća. Naravno, očekivano, priča je o nekom virusu-ili-štogod koji ljude pretvara u zombije i onda ovi grizu, oni drugi bježe, kamerman rastura u preživljavanju iako nosi 20 kila opreme na sebi, smisla nema, priča je stupidna, impresivnih kadrova jedva da ima (praktički jedino predzadnji kadar u gotovo potpunom mraku) itd... Bleh.
2/5
05-09-2013, 23:25
Windwalker
Drugi onda nemoj ni pokušavati.
Prvi je još donekle ok, ali drugi čisto smeće.
06-09-2013, 02:44
MasaKrisT
Prvi odličan, drugi prosjek. Ako pričamo o španjolskim verzijama.
06-09-2013, 07:37
Falus
Stvarno ne znam kako tako mala ocjena, jedinica je jedan od najnapetijih zombie horora. Zadnjih 10 min filma je :o
06-09-2013, 07:45
Death By Sexy
The Frozen Ground
Nezz zakaj sam to išel gledati... Nekakav triler (makar nije ništa zapravo). Glume Nikola Skejđ i Džon Quzek. Ništa se puno ne desi, odmah se sve zna, nema napetosti, dijalozi su koma. Kamera i scenografija su ok.
5/10
06-09-2013, 08:37
Bartuc
Da, REC rula, Aerial se valjda skrivao ispod stola pa nije vidio pol filma.