Film je čudan ali na dobar način, film je čak i pomalo "dark" ali to mi opet ne smeta previše jer je praktički tako i počeo i paše mu takav stil. I sa razlogom je film rated R, ona scena kada
S obzirom da Tatum umre prvom prilikom, u startu je bolji film od prvog. Sve u svemu, ok za ubiti 2 sata. Čak nema ni toliko lošeg CGI ko prethodnik.
10-08-2013, 15:27
Izgubljeni
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
= Citat =:
Izvorno postao The Boz
Jedan od najbrutalnijih headshotova ikad. Ikad. Čak je i Departed ugrožen po pitanju epičnosti headshotova.
Nisam gledao taj super al čisto sumnjam da išta može ugrozit onu scenu s liftom.
10-08-2013, 15:29
Dania
Ja sam tu scenu slučajno pogledala u nekoj kompilaciji isječaka, a nisam gledala Departed. Sve mi se čini da sam si sjebala cijeli film, jesam u pravu?
Nije za svakoga, ali moram priznati da već dugo nisam vidio toliko dobar kraj filma.
Dobar 3
10-08-2013, 15:40
Izgubljeni
= Citat =:
Izvorno postao Dania
Ja sam tu scenu slučajno pogledala u nekoj kompilaciji isječaka, a nisam gledala Departed. Sve mi se čini da sam si sjebala cijeli film, jesam u pravu?
Dugo sam odugovlačio s gledanjem Carpenterovog remakea...
Ekipa "znanstvenika" na Antarktiku otkrije nekakve ostatke propale ekspedicije, koja je nabasala na NLO i na*ebala zbog nekakvog wanna-be-virusa.
Ne znam što točno ti znanstvenici istražuju tamo dole, ali ovako odokativno bi rekao da se bave istraživanjem vatrenog oružja u polarnim uvjetima, jer mislim da nisam nikad prije vidio znanstvene ekspedicije s TOLIKO pištolja, pušaka, ručnih granata, dinamita, bacača plamena i hektolitara bilo čega što može izazvati ekplozije.
Enivej, očekivao sam valjda malo više od filma. Efekti (stop motion) i makeup su odlični, povremeno ima dobrih scena... Očekivao sam malo atmosferičniji ugođaj, ipak je riječ o gotovo Lovecraftovskom settingu. Nešto je čudno u svemu tome, ne znam jel riječ o nespretnom kadriranju ili likovima ili gotovo akcijskom žanru...
3/5
10-08-2013, 19:22
dugi
E ovak, ako ima još netko tko nije pogledao ovo remek djelo bolje mu je da to odmah ispravi. Čovjek je morao dobiti drugog Oskara za najbolju ulogu a film je toliko podcijenjen da to nije istina.Ja ga baš planiram reprizirati :D .
10-08-2013, 19:24
p0ky12
Nikad ne dosadi. :D
10-08-2013, 21:30
W3DR4N
Zar ne postoji članak u Ustavu SAD-a koji Cageu zabranjuje glumu? Trebao bi.
10-08-2013, 22:09
Kostolomac
Man of Tai ChiS- Neo još nije za baciti. Dobar film, jako fine borbe. I sama tema je zanimljiva: Tai Chi student gone rogue.
Sasvim solidan uradak uzevši u obzir da je jeftini b-akcić, mada opet ne baš u vrhu žanra. Dosta bolje od recimo filmova koje je Dudikoff snimao u to vrijeme.
+ Američki Samuraj i Američki Ninđa imaju istog senseija. :D
Ti špagetiji imaju zakon soundtracke, ali oni američki stari westerni (čitaj John Wayne) imaju takvu proljev muziku (a i glumu i radnju i sve ostalo) da su negledljivi.
11-08-2013, 03:39
hansi
ja neznam jel tvoja cijela persona neki jadni pokušaj trolanja al dosadan si
11-08-2013, 11:42
Windwalker
Ali ovo je istina.
11-08-2013, 12:12
The Great Duck
= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
Ti špagetiji imaju zakon soundtracke, ali oni američki stari westerni (čitaj John Wayne) imaju takvu proljev muziku (a i glumu i radnju i sve ostalo) da su negledljivi.
LOL koje gluposti.
John Wayne je bog.
A da i ne spominjemo face kao što su Yul Brynner, Gary Cooper, Kirk Douglas, Charlton Heston, Henry Fonda, James Stewart, Robert Ryan, ovdje prisutni Jack Palance, Steve McQueen, Richard Widmark, Lee Marvin, Burt Lancaster...
Sve sami žblj glumci, nitko od njih nije imao pojma glumiti, da. :roll:
Nezz, prilično dobar uradak. Gluma na nivou, fantastična scenografija, glazba vgg. Malo pokradena Odiseja u svemiru, al ono, samo forma i oblik izvanzemaljca tak da nemam neke velike zamjerke...Klasična stroj vs. čovjek priča s elementom SF-a. Čak mi je scenarij bio sasvim ok.
Dvoumio se između sedmice i osmice, al na kraju viša ocjena zbog kulnes Freeman faktora.
8
12-08-2013, 00:11
W1k1n6
After Earth
Will Smithov sin je jabuka koja je pala jako daleko od stabla. Film zapravo nema nikakvu priču, osim što se radnja događa u nekakvoj čudnoj budućnosti Zemlje koja je nakon kataklizme iz prošlosti opet lijepa i nastanjena životinjama, ali na njoj ljudi ne mogu udisati zrak (?!). Velika ptica koja se na neki način sprijatelji s malim je element iz dječjih filmova, a sve ostalo je tlapnja i muka od sadržaja.
Gadgeti su totalno glupi, svemirski brod katastrofa. Ma ne znam koji su porivi bili nekom snimiti ovaj film osim da se malog Smitha pogura u svijet filma. Al po meni bi bilo bolje da ga tata upiše na Harvard jer sigurno ima dosta para za to nego da ga pokuša na silu pretvoriti u glumca.
A onu zvijer koja napada ljude i spiku o "nevidljivosti rangera" neću niti komentirati. Užas.
3/10
12-08-2013, 00:47
The Boz
Ennio > Mnogo toga.
12-08-2013, 07:09
Kid A
= Citat =:
Izvorno postao W1k1n6
After Earth
Will Smithov sin je jabuka koja je pala jako daleko od stabla. Film zapravo nema nikakvu priču, osim što se radnja događa u nekakvoj čudnoj budućnosti Zemlje koja je nakon kataklizme iz prošlosti opet lijepa i nastanjena životinjama, ali na njoj ljudi ne mogu udisati zrak (?!). Velika ptica koja se na neki način sprijatelji s malim je element iz dječjih filmova, a sve ostalo je tlapnja i muka od sadržaja.
Gadgeti su totalno glupi, svemirski brod katastrofa. Ma ne znam koji su porivi bili nekom snimiti ovaj film osim da se malog Smitha pogura u svijet filma. Al po meni bi bilo bolje da ga tata upiše na Harvard jer sigurno ima dosta para za to nego da ga pokuša na silu pretvoriti u glumca.
A onu zvijer koja napada ljude i spiku o "nevidljivosti rangera" neću niti komentirati. Užas.
Nisam ni skužio da postoji film u kojem glumi Cage, a kojeg je režirao vražji Herzog dok nisam vidio dugijev post na prijašnjoj stranici :D
Teško je povjerovati, ali ovo je valjda ekstreman slučaj u kojem je Herzog snimio nešto što uključuje zgrade, staklo, monitore i općenito nešto što ima veze s civilizacijom. Cage glumi korumpranog policajca koji dobije zadatak rješiti heroinsko-kokainski posao u New Orleansu, ali ga to previše ne zabrinjava, prvenstveno zato što je i sam ovisnik koji šmrče što uhvati.
U kombinaciji s painkillerima koje mu je doktor pripisao zbog bolova u leđima, droga na njega djeluje pomalo čudno. Cage, čije blesave izraze inače ljudi koriste kao nepresušne gifove, zbog toga u ovom filmu ima... pa skoro dobru pojavu. Cijela stvar ima neku surealnu, psihotičnu nijansu; čovjek se krevelji iz vedra neba, vidi raspjevane iguane, fizički je satran.. Ima tu i ekscentričnih likova po strani (oh yeah), ali zapravo bi volio da je Herzog otišao i još koji korak dalje s psihodelijom :D
Boljka kod ovog filma je potpuno subjektivna; ne volim detektivske filmove općenito. Eto, ne zanimaju me stvari tipa tko je kome drogu prodao i čiju su DNA našli na ručki noža pa mi je film često bio dosadan. Isti razlog zbog kojeg su mi neki od najboljih filmova uglavnom napor, tipa Zodiac, Chinatown, LA ConfidentialS(usput, Eva Mendez u ovom filmu ima sličnu ulogu kao i Kim Basinger u LA-u, tj. izgleda dobro :P ) ili išta slično.
3.5/5
12-08-2013, 14:43
MILF hunter
Shane, 6/10
The Ox-Bow Incident, 6/10
The Searchers, 7/10
The Wild Bunch, 7/10
The Great Silence, 6/10
Dead Man, 6/10
Side Effects, 6/10
42, 7/10
12-08-2013, 14:47
StormCr0w
Jesi to Dead Manu s Deppom dao 6/10? :(
12-08-2013, 15:03
MILF hunter
A jbg :cry:
12-08-2013, 15:47
vukopas
Pa i ja bi mu tak negdje dao. Kao i kod limits of controla pao mi je dojam nakon drugog gledanja. Dobar film ali forsirana i ne suptilna simbolika ga kvari. Među slabijim djelima Jima Jarmuscha.