Trebao bi moći, al prvo bi trebao živjeti tamo neko vrijeme da možeš podnjeti zahtjev za državljanstvo i onda čekat neko vrime da ga dobiš. Ne moš ga automatski dobit samo kroz ženidbu s kanađankom.
Printable View
Trebao bi moći, al prvo bi trebao živjeti tamo neko vrijeme da možeš podnjeti zahtjev za državljanstvo i onda čekat neko vrime da ga dobiš. Ne moš ga automatski dobit samo kroz ženidbu s kanađankom.
Svaka država ima drugačije uvjete za dobivanje državljanstva.
http://www.cic.gc.ca/english/citizenship/index.asp
Samo se treba prijaviti i položiti test? Lol
Da bi dobio rvacko moraš križni put proć 2-3 puta...
Moraš imat prebivalište u Kanadi, te prebivati u Kanadi barem 3 godine u posljednje 4 godine da se možeš prijaviti.
Jel se more kako downloadati cijeli album s facebooka, da ne skidam jednu po jednu sliku?
Zašto kad netko odjene majicu naopako ljudi postaju Captain Obvious?
Onak, kao da nije već 100 godina poznato da su majice najudobnije kad su šavovi i etikete okrenuti na van. Koga briga kako to izgleda, ako paše k'o druga koža.
Ej, majica ti je izvrnuta.
Jel istina da su zatvorili Purgeraj?
Je
Pas mater. Sad nemam di izlazit.
wat? onaj purgeraj u zg na ribnjaku? kada?
Taj Purgeraj je postao takvo dno dan da to nisu istine. Četvrtkom je najkvalitetnija glazba koju možeš tamo čuti jebena Katy Perry, plus 0.33 radler (ZA KOJI NISAM NI ZNAO DA POSTOJI) 16 kuna.
bitch plz, bazga-vodka 12kn
Dolan pls, no alcoholol
Ovo je totalno točno. Kad sam zadnji put uletio tamo, bilo je toliko loše da sam ostavio napola popijeno pivo na stolu, a i park je pun underage klošara koji fektaju kune.= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Je govance je postao zadnjih par godina i cijene neke lude, mislim da je 18kn pivo bilo (i to ožujsko fresh loool). Jedino se tijekom happy houra isplatilo piti
Da li domovnica za svrhu prijave za posao mora biti novija od 6 mjeseci?
Pitaj ih.
Pošto živimo u hrvatistanu administratoristanu, ne bi me uopće čudilo da treba. Mislim helou? Pa oni traže i da rodni list bude fresh sample, jer očito se rađamo svakih 6 mjeseci.
Mislim da rodni list traže fresh radi ženidbi te mogućnosti mijenjanja prezimena.
Gdje se vadi potvrda o nekažnjavanju? Vidim da ima općinski sud i općinski kazneni sud, koji od tih? Neki pak vele MUP
mup
Nije MUP u ZG ziher, samo se dvoumim između ova dva suda
Jel to ovo?
http://sudovi.pravosudje.hr/oksz/index.php?linkID=49
Ovdje kaze na opcinskom sudu, a gore na opcinskom kaznenom sudu. Lol. Vjerojatno je svejedno.
http://www.advance.hr/r/gdje-izvaditi-p ... vanju.html
Provjerio, na opcinskom se vadi ta potvrda.
Ja sad našao da je ipak općinski kazneni sud lel (ovo što je mrkva linkao), al thanks anyway
Ma bilo koji je, al kazneni logičnije zvuči i na njihovojSstranici to piše.
GL s onim za kaj ti treba potvrda :thumbs2:
To sranje ćeš svakih 6 mjeseci morati dizati ofc.
Tu kod mene (u Zadru) im treba nekih 3-5 dana u prosjeku da ti stave pečat na to.
Ti dođeš tamo, izvadiš predložak za ispunjavanje, upišeš u to svoje podatke (uključujući i potvrdu da nisi kažnjavan) i predaš stričeku ili strini za šalterom.... i onda se vratiš za 4 dana da na tom dokumentu kojeg si već cijelog ispisao vidiš nadodan pečat.
Zašto? Kako? Koliko?
Nitko ne zna.
Rješio sam to lol, rollback foruma te zeznuo
(nama pečat daju nakon 10 minuta)
Ah lol, da, sad kužim da je tjedan dana razlike u postovima :D
A gde je pečat?
Čini se da Nikola, kao i forum, kasni tjedan dana sa svojim forama.
:D
Ja sam tek prekjučer prvi put čuo za to.
Ja čuo prošli tjedan ali se nisam zamarao gledat kaj je to jer je djelovalo retardirano.
Btw, jel se knjige koje se kupuju iz inozemstva carine?
Nedavno su mi stigla prve dvije knjige The Walking Deada i nisu mi nabili ništa carine pa sad nisam siguran jel to uvijek tak ili sam imao sreće.
Sjećam se da sam jednom prilikom čitao negdje na forumu da se ne carine.
Inače, carina se također ne plaća na "robu zanemarive vrijednosti", odnosno onu koja košta manje od 160 kunaS(moram jedno naglasiti da u to ne ulazi alkohol, duhan i parfemi).= Citat =:
Knjige koje uvoze fizičke osobe su oslobođene od plaćanja carine sukladno Sporazumu o uvozu predmeta prosvjetnog, znanstvenog i kulturnog karaktera i Protokolu uz taj Sporazum te od plaćanja poreza na dodanu vrijednost u skladu sa člankom 10a. točka c) Zakona o porezu na dodanu vrijednost („Narodne novine“, br. 47/95 - 90/05) i članka 57. stavak 1. točka c) Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost („Narodne novine“, br. 60/96 - 153/05)
Yeth, zato jer se to s pečatom neće još neko vrijeme spominjati, kao ni napuštanje sahrane.= Citat =:
Izvorno postao loo
Ako padnem prvu godinu na studiju (baš cijelu padnem), moram platit ~8000kn da ju ponovo upišem. Nakon što položim prvu godinu (iz drugog pokušaja), moram li dalje plaćat upis svake godine još 8000kn ili tad opet postaje besplatno?
Dakle, opet, gdje bih mogao nabaviti ovu masku, po mogucnosti da ne bude neki veliki shipping.