-
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
The Wolverine (2013)
Ništa posebno, dosadnjikav, opet PG13 akcija, odvratna japanka, pre malo mutanata, ninđe se forsaju sa nepotrebnim skakutanjem okolo samo zato što je cool itd. Uglavnom niti do gležnja First Classu, niti do koljena original trilogiji, čak bi se usudio reći da je nešto lošiji od prvog Wolverina iz Originsa.
5/10
-
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
odvratna japanka
:rotfl: a čudna je malo, da...
-
Star Trek: Into Darkness
7/10
Fora film. Nelogičnosti mi nisu previše smetale. Jedino da su KAAAAAAN scenu i oživljavanje maknuli bilo bi i 8/10.
-
Ali ima te scene, pa je za 9/10.
-
Europa Report
8/10
1000x bolje od Obliviona i Prometheusa... Lijepo snimljeno u stilu mockumentarya, stvarno smrdi ko pravi space mission (ko da bih ga znao :D), scenografija predivna, likovi ok. Jedino zadnja scena mi je prd, moglo je bez toga. Sve u svemu iznimno zadovoljan nakon Obliviona.
-
The Dark Knight Rises
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ses_poster.jpg
Napokon sam se natjerao pogledat i ovo čudo. Nakon tih pustih hvalospjeva o Dark Knight serijalu neznam u čemu je stvar. Uvijek sam volio Batmana, kao mulac mi je bio najdraži od svih tih superheroja i guštao sam gledat stare batmane. Al ovi su baš razočaravajući. Najveći problem ovih filmova meni je što ovo praktiči veze s Batmanom nema.
Film kao film je ok. Sve je više manje ok, gluma, radnja, likovi sve to stoji al pati od puno problema. Ja neznam zašto Nolan toliko mora forsat tu kao realnost u jednog Batmana a u Inceptionu ga boli kurac za to. Radnja je kao u Gotham Cityu a onda ponosno prikaziva bezbrojne shotove New Yorka (ima ih više ovde nego u brošurama o njemu), pa zato valjda mali milijun puta spomene "Gotham City" u filmu da posjeti gledatelje da se ipak ne radi o New Yorku. A onda je dizajn vozila očajan kao u prošla 2 nastavka, kao da se trude napravit da to sve manje ima veze s Batmanom. Jednostavno nemam dojam da gledam Batmana nego neki akcić/triler a jadni batman zalutao nesretno u taj kupus. Taj Batman filing je najbolje uspio prenijet Batman Begins i ujedno najbolji u triologiji. Svakako je bolji od Dark Knighta, bolje posložen, Bane kao bad guy je odličan jer je Hardy obavio sjajan posao, na trenutke je dosadnjikav i ima više glupastih scena, al sve u svemu je to ok. Svejedno nije loš film zato nemore više od ovog.
7/10
-
Nadajmo da se u sljedećoj inkarnaciji neće voziti tenk i imati rak grla.
-
http://i.imgur.com/g3baHjs.jpg
Kako je Pacific Rim zakon, boktemazo.
U Wolverinu priča prati, očigledno, Wolverina dok radi nešto nejasno i nedokučivo po Japanu. Nekakve obiteljske prepirke najveće japanske korporacije u kojoj se otac pokušava domoći imovine koju je djed ostavio u oporuci svojoj unuci koja se udaje za lika koji -.... umm, uglavnom, radnja prati tipičnu meksičku sapunicu?
U tu sapunicu se uključi wolverine iz nekog osjećaja respekta prema dotičnom djedu valjda, a i zato što mu je djed ponudio da ga "izlječi" njegove besmrtnosti. Wolverinu u pomoć pristigne Yukio, koju možda poznajete iz stripova. Ovdje je malo drugačija, čudna je, ima neku trokutastu glavu i ogromne oči. Skroz simpa.
Nevjerojatno grozna karakterizacija likova. Wolverine je faca, svi japanci su ljuti, sve žene su ranjive ljepotice - osim one najzgodnije, ta je sotona naravno. Wolverine eventually poševi kćer onog starca (ne Yukio), iz razloga apsolutno nedokučivih svemiru osim činjenice da je zgodna. Kemija je nepostojeća, čini mi se da u originalnom scenariju nije ni bilo "romanse" između njih, ali eto za vrijeme snimanja je pod svaku cijenu trebalo forsati barenje.
Yukio, za čudo božje, na kraju jedini ok lik i jedina dobra stvar u filmu.
Ne znam jel film više uvredljiv prema Japancima ili prema ženama. Oh well.
2/5
-
Koga briga za japance i žene?
-
Samo cekaj kad pocne pisat za Kotaku
Also "skroz simpa" koji mrtvi kurac
-
Pa to, iz trailera sam mislio da je skroz čudna. Mislim, i dalje smatram da je skroz čudna, ali je jedina dobra stvar u filmu :D
Što možda više govori o ostalim likovima u filmu nego o njoj :P
-
-
Je, ružnjikava je, jebiga.
Al' kul je.
-
Film je uvredljiv prema nacionalnostima zato je što je priča glupava. Ne kužim tu logiku.
-
= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
Film je uvredljiv prema nacionalnostima zato je što je priča glupava. Ne kužim tu logiku.
Da li si gledao film?
-
Nisam, gledat ću kad izađe DVD. Ali ne kužim općenito takav zaključak. Zašto je uvredljivo prema ženama to što bi neki film imao polugolu ženu koja služi kao sex appeal? Čisto preseravanje.
-
Kada pogleaš film možda ti postane jasnije što je Aerial mislio.
-
Sad sam nešto primjetio gledajući jedan review - Wolverine je sam sebe trebao ubiti valjda 20 puta u filmu :D
Kad mu ekipa oduzme sposobnost regeneracije (kako? ŠTO TE BRIGA), on postaje pretty much normalan čovjek, dakle rane ostaju rane. Also, već smo ustanovili u prijašnjim nastavcima da njegove pandže *bole* kad izlaze van, tj doslovno mu trgaju meso i kožu na rukama (samo što on to ignorira jer ima enormnu sposobnost regeneracije).
Međutim, eto, u ovom filmu mu ne smeta što lansira te pandže kroz "obične" ruke koje se ne mogu regenerirati. U načelu, čovjek bi valjda trebao ostati doslovno bez ruku ili iskrvariti na smrt, ali eto, nema veze :D
-
Nemoj tražit logiku u superhero filmovima. :P
-
Isuse, molim te nikad nemoj čitati stripove.
-
= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
Isuse, molim te nikad nemoj čitati stripove.
Dobri stripovi poštivaju logiku unutar vlastitog svemira. Isto je i sa dobrim filmovima.
-
Ne, problem je što ljudi nemaju pametnijeg posla u životu pa ne mogu uživati u filmu bez da traže svaku grešku koja tamo postoji. Volio bih vidjeti neke ovdje sa tolikim budžetom pa da vidim kako bi oni napravili taj film.
-
Šteta što Jean nije jača karika u filmu (X-3 nisam gledao, ali ona je tamo poginula, jel) pa se samo pojavljuje kao mokri san Wolverina (doslovno). Bila je zakon u prijašnjim nastavcima :S
-
= Citat =:
Izvorno postao p0ky12
Ne, problem je što ljudi nemaju pametnijeg posla u životu pa ne mogu uživati u filmu bez da traže svaku grešku koja tamo postoji. Volio bih vidjeti neke ovdje sa tolikim budžetom pa da vidim kako bi oni napravili taj film.
Ja bi sa takvim budžetom zaposlio Nolana ili Camerona i riješio bi svaki problem. Film bi vratio barem peterostruko utrošeni novac . Siguran sam da bi oni radili sa scenaristima koji znaju svoj posao. Čak ni Michael Bay nebi bio loš izbor jer čovjek zna što današnji tinejdžeri puše. Vidjeti ćemo koliko će The Wolverine zaraditi s obzirom da je ova godina katastrofalna za gotovo sve blockbustere.
Što se tiče "traženja dlake u jajetu" obično to dođe sa zasićenjem i nije nešto što svjesno ili namjerno radiš.
-
Pogledao Fast and Furious 6.Još jedan nastavak s mnogo znanstvene fantastike ali eto svaki je takav iako ga je ovaj malo i pretjerao.Solidan za ubit 2 sata.
-
= Citat =:
Izvorno postao Aerial
Pa to, iz trailera sam mislio da je skroz čudna. Mislim, i dalje smatram da je skroz čudna, ali je jedina dobra stvar u filmu :D
Što možda više govori o ostalim likovima u filmu nego o njoj :P
Zapravo se i slažem, žena je baš grdoba, ali je na kraju full OK lik. Iz trailera sam očekivao da će biti negativka (nisam nikad čitao stripove), tak da me iznenadila :D
-
Nakon ovih "hvalospjeva" o Wolverinu dođe mi da otkažem karte za večeras. :(
-
Pogledao Pacific Rim.
Ogromni roboti i čudovišta se bore jedni protiv drugih i usput razvaljuju gradove.
Što sam očekivao to sam i dobio. 7/10.
-
Kakve veze ocekivanja imaju sa ocjenom filma? :/ To me uvijek zanimalo.
" Ocekivao sam prelos film, takav je i bio . 10/10 "
-
Pa da je bilo nečeg iznad očekivanja onda bi i ocjena bila viša.