-
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
UI je KATASTROFa nekad treba samo tipkovnica nekad tipkovnica i miš, nekad samo miš. Nema smisla nimalo, također kad prodajem nekad mi zna prodat sve iteme tog tipa, nekad pojedan bez obzira kolko dugo držim gumb (i onda moram to nazad kupit po 10 puta većoj cijeni). Ostalo mi se sviđa zasad
-
The frozen north came to us at last.
-
Ovaj snow wasteland mi se čini mnogo manje zanimljiv za lutanje od lijepih šuma i mushroomlanda.
-
sto se tice grafickog dijela, stvarno je dost lijep, ali teksture svako malo razocaraju...nije bas to to...susrecem dosta i bugova, neam pojma nekak mi sve to "ofrlje" izgleda...ali tek sam poceo...sutra nastavim sa igrom, pa cu moc nest pametno rec (valjda xD)
EDIT: slozio bi se sa ovim gospodinom:
Yeah.. Installs to about 5.5 gigs. I sure hope the gameplay is something special because the graphics look worse that vanilla Oblivion and I have everything maxed out. I also thought this thing was going to be like 15 gigs or so. Before someone says "there's more to a game than just the graphics".. I agree, in fact I still play Morrowind. Its just that the graphics in Skyrim look extremely dated where Oblivion looked amazing for its time. There are so many other current new releases that have superb gameplay and breathtaking graphics (Deus Ex: HR, Rage, Battlefield 3, Modern Warfare 3, L.A. Noire, Saint's Row 3, to name a few).
I am so disappoint. I really expected something impressive about Skyrim. So far, the only feeling I have is that Skyrim is nothing more than a marketing tool that Bethesda is going to try to manipulate for a couple of years via many purchasable DLC. I'll tell you what.. Bethesda lowered the bar with Skyrim and left the door open for some clever developer to take advantage. Some developer is going to come along and outclass Skyrim (just like Saints Row 3 is going to outclass the turd known as GTA IV).
vise manje se poklapa sa oblivionom, cak ni ne toliko, graficki je losiji nastavak, a sto se tice ostalog, oblivion owna i dalje =)
-
Kao što sam se i bojao, morati ću stisnuti zube dok ne izađe neki patch, tweak guide ili netko uspješno napravi mod -_-;
Od grafike nisam ni očekivao puno, samo od Art Directiona. Ista generacija konzola, isto primarmo fokusirano an XBOX360 i isto High Res Texcture Packovi i ostali improvment modovi na Planet Elder Scrollsu za koji tjedan :P
= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
Ovaj snow wasteland mi se čini mnogo manje zanimljiv za lutanje od lijepih šuma i mushroomlanda.
Onda odi u regiju koja nije snježna? ^_^; (kao Rift koji je šuma koliko sam čuo i vidio)
-
= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
= Citat =:
Izvorno postao Xero
Skoro isto kao New Vegas je zahtjevna.
Stvarno? Minimalni i recommended zahtjevi nisu baš u rangu New Vegasovih.
Vegas mi u sve maxu nikad ne pada ispod 30 fps-ova, tu mi na sve high 2x antialiasing ide na 35-40 fpsova stalno, smiješno mi je kako u zatvorenim prostorima igra vrti sporije valjda zbog detaljnijih efekata, dima vatre svijetla ovog onog, ali i dalje je vrlo igriva, i ne toliko lijepa koliko jebeno atmosferična.
UI je najveća katastrofa za sada, i izveden je užasno, no već nakon pola sata igre sam se naviknuo na taj užas, pa mi je sad više manje fluidan. Lol.
Sam gameplay nije toliko različit od Oblivionovog, ali je sve nekako hmmm kako bih se izrazio utjecajnije, stalno ti se javljaju neki popupovi o upgradeu nečega, otkrivanju nečega, dotrčavaju ti ljudi s questovima, vidio tipa kojeg ganja čopor divljih vukova, posjetio Solitude, uglavnom zanimljivo jako zasada. Samo da se sredi UI putem moda ili dva...
-
Ne znam što imate protiv grafike, igra izgleda vrlo dobro. Problem je što neki dijelovi ne izgledaju impresivno (nekiSzatvoreni prostori) ali drugi su odlični. Pogotovo mi se sviđa magla oko planina. Combat mi se čini super (Altmer mage ftw), ali UI mi je loš. Ugl., zasada mi se dosta sviđa igra.
-
Nakon prvih par sati igranja mogu vam reći:
- Oblivion ima bolji početak.
- Skyrim dobro izgleda, pogotovo kad se u obzir uzme postojanje beštija tipa krava, kokošaka, bradatih likova, ...
- Igra pati od konzolitisa, vidi se da je cijeli meni i sučelje dizajnirano za igranje gamepadom.
Razmišljam čak da nabavim Xbox360 gamepad kao privremeno rješenje dok ne pronađu nekakvo cjepivo ili lijek za konzolitis.
-
UI je sranje, ali navikneš se. Sve ostalo je zasad super. I bome nisam mislio da će mi igra letit na medium postavkama sa geforsicom 9500GT.
-
Grafika je gro bolja od OB iako ovo ne igram na max, pričaju gluposti ljudi. Meni se sviđa zasad dosta - oni sitni detalji tipa bard koji svira u birtiji, random sranja/šišmiši u dungeonima itd. Prvi dungeon je već prilično dugačak bio, riddleovi su ok i zasad mi se čini da stealth funkcionira bolje neg u OB (npr. nema više da se zatvoriš u sobu i kradeš kolko te volja. Dođe baba, otvori vrata I SAMO TE GLEDA MAJKU TI BOŽJU). Borba je također fluidnija, zabavno je ovo dual wieldanje magije i oružja
Ane neću danonoćno refreshat tesnexus dok se ne pojavi UI mod
-
-
-
= Citat =:
Izvorno postao Durin
Ne znam što imate protiv grafike, igra izgleda vrlo dobro. Problem je što neki dijelovi ne izgledaju impresivno (nekiSzatvoreni prostori) ali drugi su odlični. Pogotovo mi se sviđa magla oko planina. Combat mi se čini super (Altmer mage ftw), ali UI mi je loš. Ugl., zasada mi se dosta sviđa igra.
Grafika je odlična u onome sto treba radit, dočarati svijet skyrima, ali da je odlična za današnje standarde i nije baš, no meni nesmeta. Odlična optimizacija ftw.
-
onak - wtf?!
5.5 GB? :shock:
-
-
= Citat =:
Buckethead :pray:
Već vidim replike scena s Khal Drogom i Vyserisom u engineu igre :D
-
= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
onak - wtf?!
5.5 GB? :shock:
I previše. Nema animacija da zauzimaju ostatak, što je super.
Nego, da napišem svoje dojmove nakon malo igranja.
Grafika je ok, krajolik lijepo izgleda, likovi taman kak treba, zahtjevnost je skoro pa nikakva jer na mojoj konfi leti ko majka. UI je koma ali može se naviknut, ništa što bi bitnije utjecalo na sam gameplay. Zvuk je na razini a muzika predivna. Animacije su čiste Bethesdine, smiješne al barem služe svrsi. Hit detection je skoro pa nikakav, blaga katastrofa al dok mogu nekog ubit, nek bude.
Ima nedostataka ali to su klasični Bethesdini nedostaci, kao da se očekivalo nešto takvo. Ipak, igra ima gro pluseva, sadržaja, sati gameplaya i sl, tko imalo voli takav tip igara, nek zaigra.
-
I, sad iskreno... Dal da odmah počnem igrati ili da igram LA Noire dok ovo ne dorade? :D
I da, ovo zaslužuje bump :rotfl: Oblivion je ima pre žestokih retardacija, ali ova je u prvom danu odnijela pobjedu :rotfl: :pray:
-
Igraj kaj ti više paše. Ja bi odabrao Skyrim.
Još se privikavam nakon eksplozivnog MW3.
-
Da, biti će ipak Skyrim, na Elenoir nisam uopće nahypan :( A i za obje igre čitam da su ispale totalni krš, kak sam i očekivao. Samo da ne bude neki game breaking bug i sve 5.
-
Mislio sam da ću sada, nakon kaj sam se koa dosta vas totalno nabrijao na igru, ispast bedast kada napišem da sam se nakon jedno sat vremena igre dobrano ohladio za istu, no vidim da nas ima više, pa nije bed xD
Kao što rekoh, malo sam igrao, i budite sigurni da ću igrat još puno, puuuuuno više, no preko nekih stvari ne mogu prijeći. Prvenstveno tu mislim na sučelje. Već je par vas to spomenulo, no mislim da se isplati ponoviti:
Sučelje, ovakvo kakvo je sada, je uvreda za svakog pc gamera, a možda i za zdrav razum općenito. NEOPROSTIVO je da ja na svojoj tipkovnici sa 106+ tipki ne mogu bindat iteme i spellove na hotkey-eve, nego svaki put moram pauzirat igru, TIPKOVNICOM ići po izbornicnima (jer miš ili uopće ne radi, ili ga jednostavno nema smisla upotrebljavati), i odabirati spellove iteme etc. Nešto što je u oblivionu, pa još i u f3 trajalo pola sekunde sada mi traje tri gladne godine i totalno uništava trenutak.
Kao što sam se i bojao, inventorij je isto loš – već sam nakon 20 minuta igranja, pokupivši mnogo toga (volim po proplancima brati cvijeće, što ćete), doživio prenatrpanost istog, bez obzira na relativno velik broj kategorija. I dok dođem do itema koji mi treba potrošim dvije gladne godine lutajući po izborniku. Na kraju, paleta boja odabrana za inventorij je odvratna, emaštovita i nimalo se ne uklapa u fantazijski rpg. (što sam isto rekao kad je izašao e3 gameplay)
Sam gameplay je doduše ok, pogotovo mi se sviđa što sada lukovi konačno služe svrsi, no kad moram sa luka prebaciti na melee, a brze tipke nigdje, pada mi mrak na oči…
Svijet izgleda dobro, no opet ne TOLIKO dobro. Posebno me u tom pogledu razočarao onaj trenutak kad sam izašao iz starter dungeona. Svi se sa nostalgijom sjećamo kako je ta scena savršeno izgledala u ob, a pogotovo u f3. Ovdje – blatnjava stazica i kamenjar… bzvz. Što se tehnikalija tiče, moja hd 3870 pogoni sve na medium bez greške, jedino mi se zna, svakih pola sata ili tak, dogoditi da mi se igra zamrzne na 10 sek, a onda nastavi dalje.
Sve u svemu, velim, nisam ni zagrebao površinu igre i nikako joj ne sudim kao igraćem iskustvu, no nadam se da će bethesda, a ako ne oni onda modderi, izbaciti pc friendly inačicu igre ASAP.
-
Valjda bude kakav patch koji bi napravio overhaul sučelja, tj. inventorya i sl.
-
IMO očekivati da će likovi detektirati kantu na glavi i skinuti je, bilo bi malo previše za tražiti, ne?
-
Pa presmiješno je kako više ne vide da kradeš .
-
skyrim je jos jedna psovka za pc igrače... :( al igrat ce se svakako...
-
= Citat =:
Pa presmiješno je kako više ne vide da kradeš .
Ne vide... jel to znači da mogu krasti krumpire u susjedovom podrumu bez da me čuvari na drugom kraju grada čuju? Odlično! Bolje od Obliviona u svakom slučaju... :D
To što mu mogu nabiti lonac na glavu, pa je ovaj neće skinuti je druga priča...
-
-
-
Added "Get killed by a Giant" to the "Thing's to do in Skyrim" ^_^
-
Jel netko probao igrati sa gamepadom?
Možda je dosta bolje nego keyba i miš s obzirom da je port... i nema gunova!?
Brijem da ću ja probati sa gamepadom...