Pa sada ne tvrdim da je ovo bolje ili super,samo kažem da je lijepo za ćuti.
Printable View
Pa sada ne tvrdim da je ovo bolje ili super,samo kažem da je lijepo za ćuti.
vivaldijevo ljeto?= Citat =:
Izvorno postao MasaKrisT
Pa gle, i meni osobno nije jasno čemu se ljudi dive u Smoke on the Water pa eto ^^= Citat =:
Izvorno postao flander
A sad ko još kaže da obrada klasike na gitari (+ zahtijevno sviranje koje sam uvjeren da odavde niko nebi mogo odsvirati) je loše i dosadno, onda je stvarno njubina kakve nema. Možda loše zvuči vama i ko zna šta, ali ako vi ne vidite glazbenu vrijednost toga, onda bi odma preporučio da prodate instrument koji svirate i odete igrati WOW ^^
EDIT: Da, malo sam ljut jer mi dirate Alexija a niko mu nije do kože na petama, nego imate predrasude prema takvoj vrsti glazbe jer previše slušate Hendrixa i Blues pa malo serendate. Gledate usko ko koze na Black Sabbath i takvu vrstu glazbe i niste kadra prihvatiti nešta drugo. Za vas je svetinja uzeti gitaru i svirati 4 akorda kroz cijelu pjesmu tipa Don't Cry od Gunsa koje može odsvirati moja prabaka, a ona je mrtva. I samo to poštujete. Ja bi reko da počnete slušati malo drugu vrstu glazbe iako vam se ne sviđa, možda nešta novo i naučite i poboljšate sviranje kad se maknete sa Crazy Traina i Smoke on the Water ^^
/sarkazam= Citat =:
Izvorno postao LorlonWarrior
Isuse pa ko još sluša europski 'flower metal'.
/sarkazam
Ovo tu je za mene "obrada" klasike na gitari: aG86yU-xxGk= Citat =:
Sorry al ono na onom videu mi je skroz preseravanje koje više manje služi za dokazivanje tehničkih sposobnosti dok je nekakva umejtnička vrijednost 0, a i općenito mi je glupo oponašati klasiku sa 3 kile distorzije (ubije se bilo kakva dinamika).
A možda da ti kreneš slušati druge žanrove pa ti shredanje neće biti vrh? ^^ Jer vjerovao i ne postoje klasični, flamenco, jazz gitaristi itd. koji isto tako imaju ogromne tehničke sposobnosti, ali svejedno im stil nije ograničen samo na shredanje.
Da, ajmo uspoređivat kruške i jabuke da vidimo kaj je bolje.= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Kužim da ti možda ne paše taj 'distorzirani' zvuk kod takvih skladbi, ali nebreš reč da je ona obrada čisto izdrkavanje.
Stvar je izvedena gotovo savršeno bez da su ubili dinamiku. Kaj se tiče distorzije, ima zvuk skoro ko ona čembala tak da je i tu još jedan plus.
Isto tak za svaki cover Bumbarova leta (ova hrvatska imena su koma :) ) neko može reči da je čisto dokazivanje tehničkih sposobnosti jer skladba ima 'puno nota'...
Meni je problem što oni samo shredaju, kužiš jasno mi je ako je to dio nečije sposobnosti jedan dio arsenala koje gitarist može iskoristiti, ali mi je problem kad je to SVE što sviraju i onda se još nekako pretenciozno drže. Meni to izgleda kao izdrkavanje jbga.
Da ali ja još uvijek ne vidim način na koji bi se to moglo odsvirati bez shredanja.= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
VZFnOSTVb94SPo takvome je onda ovo izdrkavanje na violini...
"ali mi je problem kad je to SVE što sviraju"
Ne kužim kakve veze to ima s Vivaldijevom skladbom kaj su izveli. To je njihov stil i nekome se sviđa, nekome ne.
Upravo je u tome stvar. Ljeto ima i smirenih, tiših dijelova, a oni uvijek kad se bave klasikom reproduciraju te neke nabrijane dijelove. I govorim općenito o šredanju i tim nabrijanim gitaristima, nije to prva ovakva rasprava na forumu. :P
Violina je uvjerljivo najljepši instrument za ćuti.
Ima nekaj u tome... klik= Citat =:
Izvorno postao Nodakim
Ali gle, neki samo šredaju a drugi pak s druge strane nikad ne šredaju.= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Ovi imaju svoj stil sviranja covera, neko drugi ima drugi stil...
Ono kaj dalje slijedi je vjerojatno 'ukusi se razlikuju' :P
necu opce ukuse komentirat,nego cu rec da je tu Vivaldi izveden do savrsenstva,bez ikakvog kurcenja,stavljena veoma lijepa "distorzija" ugodna uhu te odsvirano veoma lijepo.Nista preseravacki,nista lose.Tocno kako treba biti:)
:rotfl: :rotfl:
Čekaj, ti još nisi shvatio da sam ja stavio taj video sa ciljem i da pokažem svoje tehničke sposobnosti? Fala bogu da zvuči ogavno i tamo nema ništa umjetničkog - da, dobro si zaključio. A također misliš da nisam sposoban odsvirati Bouree ili nešta takovo?= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
E pa varaš se. Mogu postati video, nitko me nije pito. Znam ja svirati i na cleanu, no voriz.
A čekaj, po čemu si ti zaključio da je meni shreddanje vrh i da ja ne slušam jazz, blues i flamenco? Đizsfakinkrast, šta je s ljudima danas? Da postaš video u kojem šetaš gol, oni bi mislili da si takav stalno i da se stalno šetaš gol. Postaš video di šredaš da pokažeš malo šta moš po tom pitanju, oni odma misle da si maloumni šreder koji samo to zna. Ja znam da to nisam lol, ali u ostalom i da samo to jesam (što nisam), pa boli me kita, vi nikada nećete moći odšredati što i ja i točka ^^
A ja mogu naučiti svirati Smoke on the Water ili Voodo Child ;D
EDIT: Ajde kad si tako kritičan, idi Malmsteenu prigovori za njegov neoklasični šred pa me zanima šta bi ti odgovorio ;)
Ne znam šta se sada svi kurče s tim pljuvanjem po Bieberu.
Bravo,volite primat u guz i gledati malu djecu, ali to skrivate sa svojom navodnom mržnjom.
Bok,umri.
Lorlon,možda dobro sviraš gitaru i sve to,ali si i dalje jedna od najvećih seljačina koju sam imao priliku vidjeti.
Tu nema puno pomoći,odvikni se od tog kurčenja i pravljenja pametnim.
/rage :(
Nisi me nikada ni vidio ^^= Citat =:
Izvorno postao Nodakim
:thumbs2:= Citat =:
Izvorno postao MasaKrisT
Pa eto, kratko i jasno ^^= Citat =:
Izvorno postao Wishmaster
Ali uvijek mora biti onih koji će serendati zbog svoje ograničenosti u slušanju glazbe ^^
Jebemu, ne slušam ni ja pretjerano nešta Hendrixa i te laganije rock pjesme ali nikada ništa nisam rekao loše za to jer cijenim to i znam da nije lako to za praviti. Eventualni prigovor imam jer mi to nije zabavno sviarti budući da se to izmijenjuju par akorda kroz cijelu pjesmu tipa Pink Floyd ili nešta tako (ne sad doslovce to shvatiti naravno)
@ Nodakim
Vidiš to je jedan problem koji ja imam. Prečesto nešta kad govorim, ispada ko da pametujem iako ja samo govorim svoje mišljenje kojie drugi mogu prihvatiti ili ne moraju. A ovo za moju kurčevitu izjavu da nikada neće biti u stanju odsvirati tako šta - pa gle, prvo me je naravno nanerviralo kad sam stvario video i očekivo da će neko reći "auuu, dobro je, imaš tehniku bla bla" a ja prvo što sam dobio kritiku zbog takvih (ljubomornih?) koji serendaju da to loše zvuči i slično. I sad kad vidim da seru o Alexija, pa 10 000 000 ljudi ne može biti u krivu a ovi pojedinci u pravu :D
I naravno, serete o nečem što niste u stanju uopoće izvesti tako da je moj savjet bio da iako vam se ne sviđa, da malo više to cijenite jer pogodi te to kad znaš raditi nešta što većina ne može a onda ti dođe neko ko ne može upola to napraviti i kaže "ej, to loše zvuči i nema nikakve vrijednosti"
= Citat =:
da i ? pa radije sviram uz 4 akorda neg to šredanje koje je ništa više nego iskazivanje brzog sviranja
da budemo jasan, ne kritiziram niti jednog gitaristu, svi sviraju ono što im je srcu draže, ali za mene je glazba da se izrazim kad sam neznam happy, u depri bla bla bla, svakom svoje, meni je vrhunac kad neznam Clapton, Frusciante, Johnson, itd itd odsvira neš tolko dobro i tolko precizno pogodi notu da se rastopiš...
npr, Wasting time, skuži solo, može ga bilo tko odsvirat, ništa zahtjevno, ali je awsome da jednostavno nemožeš se ne osječat dobro, akordi ista ništa posebno, 4 akorda,ništa posebno
to je za mene dobra glazba, kad je ogu slušat uz dana u dan, bez obzira dal bio bediran ili happy, šredanje sam poslušal jednom u životu i to onak 10 sekundi, jednostavno nemogu to prožvakat, pa fleks uzmem i mlatim po plehu :D
jk, naravno ne umanjujem trud, ali eto ja sam radije klasika, par laganih akorda, neki mali kratki solo i to je to ^^
Hahaha..nisam znao da ce otici tako daleko :fof:
Iskreno boli me k kako tko svira. :wink:
Biebera sam stavio zato sto su neki frajeri rekli da je "bumbarov let" - "smece",sto nije istina. Meni je ova stvar od klinca smece, jer ne volim takav tip svirke.
100 ljudi,100 cudi. Nekom se nesto svida ,nesto ne... tak da bi bilo najbolje da svi mi stfu :rotfl:
Have a nice day.
lol tolko emocije oko ovog
niš spektakularno jer nije prvi put da neko shreda, a meni je dosadno jer sam to ja ^^= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
i da bio sam opet pogledo, u cijelosti, nisam previše promjenio mišljenje :/
kad sam samo sjetim da sam slušo bodome prije 2-3 godine..
= Citat =:
Izvorno postao Morph_OS
Pretpostavljam da si na ovo mislil. (?)= Citat =:
Izvorno postao Wishmaster
Nisam ja napisal da je Bumbarov let smeće :nonono: nego sam ga stavil samo kao primjer da se neke skladbe moraju izvoditi tak da se 'izdrkava' na violini/gitari/nečemdesetom.
Sad si me natjeral da preslušam dobrih 20 sekundi ovog Bibera...
Jedva čekam kad mu glas počne mutirat :D
= Citat =:
Stavljaš slikice svojeg tijelešca ovdje svaki drugi dan. :P
Dovoljno o tome.
Argumenti su ti na razini bebe.= Citat =:
Ne kužim kakve veze ima s pravo/krivo,kada ni sama tema nema veze s time,već sa ukusom.
Ti ne prihvaćaš tuđu kritiku.
PreviŠe odaješ dojam narcosoidnog gada koji na sve gleda s visoka.Možda i nisi,ali poznajem puno takvih ljudi i uglavnom to ne prođe dobro.
Kao da zasnivaš da li je pjesma ukusna na tome koliko ima akorda i da li je teška za svirati.
[Znam da idem previše na osobne vode,ali samo ti dajem savjet oko toga,dok god tako nastupaš tako će se i prema tebi ponašati makar inaće bili oke/ne oke ljudi]
Tvoji argumenti su na razini fetusa.
Slike svog tijelešca sam zadnji puta stavio 2008. godine. Prvi argument ti već fejla. I to je bilo u temu kile gdje vjerujem da je ljude zanimao apdjejt, pa sam i stavio sliku.
A što se tiče dojma narcosoidnog gada - to vi sami tako svhatite. Ne čitam svoje postove kad ih napišem tako da neam pojma kakav mi je ton kojim postam.
A što se tiče cijele rasprave još jednom - činjenica JE da velika većina ne može to što ja mogu s gitarom (ne, nisam umišljen, samo govorim po onome što sam vidio i čuo od drugih vamo). I to su svi svjesni. Zato i jesu namjerno svi imali negativnu kritiku, iako su imali i pozitivnu ali su pozitivnu naravno sačuvali za sebe. Zašto? Zato što je ovaj forum jednostavno takav. Svi čekaju samo da napraviš nek grešku i onda te svi progone kroz nju. Nitko nikada nije rekao nešta lijepo nekome, nema tih para.
Ali dobro, nije poanta na tome. Saće opet početi rasprava da je šredanje jedno i da gadno zvuči, bla bla... Ma boli me sisa, ja sam kad sam snimo taj video htio pokazati šta znam po malo ekstremnijem pitanju na gitari i pokazto sam. I to je staro preko godinu dana taj video. Tak da ono...
Mogo je neko reći "Aj probaj naučiti Little Wing svirati" ili tako nešta a nisu svi morali odma "de ovo jadno zvuči, ovo nema glazbene vrijednosti bla bla". Bokte jeo Yngwieva jedna pjesma je cijeli jedan šred pa ljudi slušaju, i da je on posto vamo video nove pjesme, garant bi mu svi došli u red da mu puše karu. Dok kad jedan prosječni član ovog foruma napravi nešta što je iznad mogućnosti većine (bar u ovoj temi), onda se serenda i daje samo negativna kritika.
Al vidim da se vrimo u krug, najbolje da jednostavno prestanemo kenjati i točka :D
I da ne dobiješ neki warn zbog vrijeđanja članova foruma... :wink:
lol
Eo npr. ja... neznam prdnut na gitari a kamoli shredat ko Lorlon, pa sutim i boli me qrtz..
Meni oboje zvuci kul i guba i toeto... iako su shredovi dalekom tezi nego akordi i tu nema rasprave... : o
Btw. ima netko da mi bude web instruktor gitare? :D
ja ti mogu bit instruktor air gitare:D
http://www.dorsetrockonline.com/wp-c...air-guitar.jpg
Nisam ja taj kaj pada sa Olimpusa svirajući gitaru i bildajući,i preživim.= Citat =:
Pozz. :roll:
Ja jesam. Takva je realnost jebiga ^^
Može li se akustična gitara naučiti svirati s tutoriala preko interneta?
Ako može,možete li preporučiti koju dobru stranicu?