Meni se čini da žena proživljava čistilište ili vlastiti pakao zbog toga što osjeća krivnju za smrt svoga sina (pošto je bila kuja prema njemu). Vuče više na pakao zbog konstantnog loopa, ali čini mi se da je taksista njen Reaper što se vidi kad kaže da je "just a driver" i zna da će loop opet krenuti ("keep the meter runing"), a Reaper mi baš i nema veze sa paklom, on je samo "vozač" iz života u čistilište i nakon toga raj ili pakao!? :D
Sad, da li sam polovio ili mi je krv bila na obradi sekundarnih podataka, ne znam!?
Pa nije time loop jer postoje određene razlike na početku filma kad Jess dolazi na jahtu, i na kraju filma kad Jess dolazi na jahtu. Zapravo postoji još jedan ubojica osim nje. Valjda. Ja vjerujem da da, evo u videu zašto.
Kad prvi maskirani ubojica napadne Jess, u nekim kadrovima se vidi da je muškarac ispod, po rukamaSi držanju (taj tzv. Hairy Jess). Ali, kad se u istoj sceni potuku na palubi, Hairy Jess ima očigledno ženski glas (kad kaže Jess da ih "mora sve pobiti jer je to jedini način") i nosi štikleS:D Mislim da je ipak cijela stvar slučajnost, vjerojatno su zeznuli stvar s kaskaderima i doublerima.
26-06-2013, 13:57
whiskey
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
Gledati Altantic Rim ili ne i pod kojim haluciogenim utjecajima ako da? :rotfl:
Meni se čini da žena proživljava čistilište ili vlastiti pakao zbog toga što osjeća krivnju za smrt svoga sina (pošto je bila kuja prema njemu). Vuče više na pakao zbog konstantnog loopa, ali čini mi se da je taksista njen Reaper što se vidi kad kaže da je "just a driver" i zna da će loop opet krenuti ("keep the meter runing"), a Reaper mi baš i nema veze sa paklom, on je samo "vozač" iz života u čistilište i nakon toga raj ili pakao!? :D
Sad, da li sam polovio ili mi je krv bila na obradi sekundarnih podataka, ne znam!?
Mislim da je ovo pretty much dobro objašnjenje. Uostalom, cijela priča je verzija Sizifove legende.
U zadnjoj sceni se pojavi "problem" treće Jess; Evil Jess par trenutaka ranije tuče sina, dobra Jess umlati nju čekićem, uzme sina i onda poginu oboje u autu, a sa strane sve to gleda treća Jess?
Čini se da je "treća" Jess jedna od njih dvije (vjerojatno Evil Jess, ali nosi drugačiju odjeću), odnosno njen duh, koji bi trebao otići u, pa, gdje god već treba ići kad umre (Podzemlje). Jess shvati da je smeće kao majka i odluči na silu promjeniti stvari. Jess je itineracija Sizifa koja prevari vozača (Hermesa) kojem obeća da će se vratiti (u Podzemlje), ali odluči ipak otići na Jahtu (Korint) i pokušati "resetirati" cijelu stvar tako da izbjegne smrt sina. Obviously, to stvori problem i eto, sad je osuđena da vječno ponavlja istu nesreću.
Dobro dođu ovakvi filmovi za malo trokeljanja :D Ima još kakvih sličnih prijedloga?
26-06-2013, 14:10
StormCr0w
Znači dobar je film? Gledat će se.
26-06-2013, 14:11
Dania
Must...resist...to...open....spoilers
26-06-2013, 14:12
Paran0a
Jelda :D
Upravo ga gledam.
Aj da nek jos neko da neki takav film koji bi se mogo svima bit zanimljiv.
... da, baš to. I spomene se u filmu Sizifova legenda i baba baš to proživljava, beskrajnu frustraciju pošto joj se "kamen uvijek otkotrlja na početak brda".
... je, loop je. Nije bitan loop na brodu, bitan je glavni loop od-do nesreće na cesti. Film ne počne od nesreće, ali kraj filma te otpelja na početak, od tuda se izvuče taj loop. Baba na ulasku na Triangle kaže da je sin u školi, to znači da se ne može pomiriti sa činjenicom da je mrtav i pod svaku cijenu želi otići na brod kako bi ispravila... nešto. A na samom Triangleu, ona scena kad sanja da je na plaži pa se probudi, u tom trenutku izgleda da izgubi pamćenje i zbog toga ima konstantan deja vu osjećaj na brodu.
Sve je jasno i smisleno ( 3 Jess se ispreplicu ) osim kraja kojim mi je prilicno nejasan.
Odakle se sad pojavi ova koja pocinje loop ispocetka ?
I kako to da nema sjecanja na nista sto se prije dogodilo ?
26-06-2013, 15:23
Bartuc
Drugi spoiler iznad tvog posta...
26-06-2013, 15:27
Paran0a
Oso pojest komad kruha i dok zvacem pomislim istu tu stvar sto si napisao :D
Znaci zena je poginula u prometnoj nesreci sa sinom, i dusa pojavi tamo, sotona ju odveze na pocetak ( zato jer zeli spasiti sina znajuci da je bila uzasna majka i zeli mu pruzit novi zivot , naravno ovo je sad vec sve fikcija jer je vjerovatno u paklu il nes :D ) i tu krece loop
26-06-2013, 16:00
whiskey
Atlantic Rim WTF/10
26-06-2013, 16:02
Paran0a
Sto to znaci :D
26-06-2013, 16:05
StormCr0w
Da je sranje.
26-06-2013, 16:42
Windwalker
Pa to je Asylum film, lol.
Nije sranje, već zasebna kategorija koju se ne može opisati običnom, blagom rječju kao sranje.
Ako hoćete film donekle sličan Triangleu, tu je Dead End.
Meni nije tako dobar kao Triangle, no možda se nekome više svidi.
26-06-2013, 17:13
whiskey
Svi asylum filmovi su WTF/10. Ima doduše nešto privlacno u njima, u biti jedina stvar šta se može usporediti sa asylum filmovima je tvoj vlastiti prdac. Razum ti govori da je prdac ali onaj nerazumni dio uuuuu ovo bi moga bit parfem. Atlantic Rim je ta vrsta parfema.
26-06-2013, 17:18
Bartuc
Da fakat, zašto tuđi prdec uvijek smrdi ko kuga, a vlastiti zna imati tako jebeno dobru aromu :D
26-06-2013, 17:24
whiskey
Možda Mythbustersi odgonetnu to jednog dana, to bi bila zakon epizoda, rece nerazum. Reklo bi se tabu pitanje :D