Postapokaliptični akcijski triler nešto u režiji onog likaSšto je snimao prilično dobar Descent.
U Doomsdayu je riječ o nekakvom virusu koji je poharao Veliku Britanju, a Škotska, prepuna seljaka, biva odvojena od ostatka modernom verzijom Hadrijanovog zida. S onu stranu zida vlada nekakvo Mad Max ludilo, a uskoro se i u Londonu pojavi virus pa zgodna junakinja mora s ekipom otići preko zida da pronađe lijek...
Pa ono, nije loše. Produkcija je na zavidnoj razini, lijepo je sve to kostimizirano. S druge strane zida su esencijalno dva teritorija - jedan pripada nekakvim pobješnjelim punkerima, bikerima i narkomanima koji su se odali anarhiji i kanibalizmu, a drugi teritorij pripada nekakvom viteškom redu koji živi u dvorcu, a furaju srednjovjekovne oklope i konje. Zbog toga prva polovica filma djeluje kao "Aliens" među punkerima, a drugi dio kao da je alternativni svemir s vitezima i kopljima. Malo neujednačeno, al ajd, zanimljivo.
Nasilja ko' u bajci. Glave se raspolavljaju, krv šiklja, jedu se ljudi, gaze se trupla, otkidaju ruke, a sve to lijepo i sočno izgleda. Barem kad montaža nije takva da uzrokuje epilepsiju. Pred kraj čak i glava doleti u kameru. Kad smo već kod kraja, nisam ga skužio baš. Tj blesav je nekako. Ma u biti gledati samo zbog zgodne Rhone i hektolitara krvi :D
2.5/5
05-04-2013, 14:18
Frky
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
Dog Soldiers najbolji Marshall-ov film!!! Nego, Doomsday je kao trebao biti neki remake Escape from New York-a ili Mad Max-a ili sam ja to nešto umislio ili možda čak krivo pročitao?!?
05-04-2013, 21:53
hansi
the rise and fall of a white collar hooligan
smece kraj, nelos film
the host
dosta dobar film, dosta los kraj
06-04-2013, 07:19
StormCr0w
Jesi gledao Host korejski ili američki?
06-04-2013, 08:09
Bartuc
Ima američki!? Kakav je, remake ili nešto odvojeno? Ili je to ono smeće od Twajlajt babe što po kinima reklamiraju?
06-04-2013, 08:22
Xero
To je smeće od tvajlajt babe.
06-04-2013, 09:20
StormCr0w
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Ima američki!?
Pravilo je da se američke verzije stranih horora zaobilaze u širokom luku.
06-04-2013, 09:42
Hexfire
Svi horori se zaobilaze u širokom luku.
06-04-2013, 09:57
Aerial
Just to be clear, američki i korejski nemaju veze jedno s drugim. Korejski je neki monster movie s kreveljastim glavnim likom koji kandidira za nairitantnijeg lika ikad...
06-04-2013, 12:05
Bartuc
Gwoemul rula, istina bog da su glumci iritantni, ali to je boljka svih korejskih filmova :D
Reko' ajd da to pogledam kao neku pripremu za "Upstream Color".
Neki likovi rade stroj za reduciranje mase, ali slučajno izume stroj za putovanje kroz vrijeme. Odnosno "loopanje". Odnosno. Ma da, štogod.
E i onda to testiraju i onda radi i onda pojma nemam što se događa i onda creditsi i kraj.
Prvi je većim dijelom klasični horor, grupa studenata dolazi u napuštenu kolibu, pronalazi Nekronomikon i oživljava mrtvace. Ono što film uzdiže iz B kategorije je odlična atmosfera i kvalitetan camerawork, te zadnjih pola sata u kojima gore dolazi do izražaja sa očito niskobudžetnim modelima i krvlju. Highlighti su mi scena gdje opsjednuto drvo siluje ženu, i zakon stop-motion scena na kraju.
Dvojka je jedan od najluđih filmova koje sam gledao, bizaran spoj slapstick humora i crne komedije sa hororom i nasiljem. Bruce Campbell ovdje nosi film dok gledamo glavnog lika kako zapada u ludilo i očaj. Odsijecanje desne ruke koju kasnije mijenja motorkom je vjerojatno najmemorabilniji dio.
06-04-2013, 14:09
hansi
= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Jesi gledao Host korejski ili američki?
korejski naravno, iduce gledam Mother
06-04-2013, 14:56
Windwalker
Ak ti se svidio Evil Dead 2, pogledaj Braindead (Dead-Alive).
06-04-2013, 15:43
Duke of Earl
Ako ti se svidio Evil Dead 2, prvo pogledaj Evil Dead 3.
06-04-2013, 15:48
Sonic_Moronic
Budem uskoro :)
06-04-2013, 16:21
StormCr0w
Jel u jednom od tih filmova onaj kung fu svećenik?
06-04-2013, 16:26
Windwalker
06-04-2013, 16:28
StormCr0w
Aha, pomiješao sam :(
Zanimljivo kako nakon hektolitra krvi i dalje ima snježnobijelu piđamu.
1,5\5
Blag sam. I previše. Film ne da je smeće, nego je ultra smeće. Ali ajde, vadi ga Emma Stone i onaj Australac iz Animal Kingdoma. Gosling je žestoko podbacio sa svojom glumom, dvosatno preglumatanje tokom kojeg zvuči kao da ga je ko opalio u muda (jedno sto puta) je iritantno. No to nije ni blizu užasnoj, ružnoj pojavi zvanoj Sean Penn. Ne samo da je ružan kao lopov (no homo) nego je njegova gluma tako loša da sam se zakleo da više niti jedan film u kojem je glumio i u kojem će glumiti neću gledati. Očito je gošpar Penn htio da dočara mafiozu sa Istočne obale u pedesetim godinama prošlog vijeka... no nije uspio. Neuspjeli miks između Al Pacina i De Nira je užasan. Kako za gledati tako i za slušati. O njegovoj glumi i preglumljavanju ne treba ni pričati. Ostatak ekipe nije ni vrijedan spominjanja. Ninja crnac koji fejla, feget naučnik i još neki likovi kojih se ne mogu ni sjetiti. Likovi su napisati tako da izgledaju kao da su ispali direktno iz dječijih špijunskih crtača.
No sam film bi bio katastrofa i da nije popunjen famoznim figurama, jer priča je užas. Neki pokušaj da se podsjeti na velike Nedodirljive. No film fejla. Jer očito je da je pisan formulaički, bez ikakve slobode ili ne daj Bože kapi kreativnosti. Priča je takva da je gotovo i nema... a više napetosti je bilo u posljednjem Resident Evil filmu nego ovde.
O režiji ne treba ni trošiti riječi. Nazvati je lošom bila bi čak i pohvala.
06-04-2013, 20:45
MILF hunter
Ja ga nisam ni dovršio, stvarno je grozan. Klišej do klišeja, likovi bez osobnosti, opća isfuranost, silna patetika... Penn je posebno oduran, da. Nije mi jasno kako je netko uopće došao na ideju da napiše takav scenarij. Doslovno sve u tom filmu je već tisuću puta viđeno i to u tisuću puta boljoj izvedbi. Ne može se uspoređivati ni s nedavnim Lawlessom, kamoli s filmovima tipa L.A. Confidential i Untouchables koje tako besramno kopira. Užas.
06-04-2013, 20:47
Hexfire
Sreća da mi se skinulo 5 minuta prije nego sam vidio komentar. Ako je gore čak i od Lawlessa onda može odmah u recycle bin
06-04-2013, 20:50
MILF hunter
Film je kreativan i originalan koliko i poster i font na njemu. No, možda ti i ne bude toliko loš ako si propustio gore navedene filmove.
06-04-2013, 21:27
Sgt. Bull
= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
Sreća da mi se skinulo 5 minuta prije nego sam vidio komentar. Ako je gore čak i od Lawlessa onda može odmah u recycle bin
Pogledaj ga samo na tri minuta. Vrijedi vidjeti Goslinga kako priča k'o pićkica.
06-04-2013, 22:00
flander
Gosling na heliju xD
eo baš gledam sad film, a ono nema veze sa gangsterima, tipični akcijski film
al da ubijem tih 2 sata, ne spava mi se još
EDIT : a Penn bi mi jedino i samo JEDINO glumio Freddy Krugera, to bi bila njegova uloga 4life
07-04-2013, 11:58
The Great Duck
Što vi imate protiv Penna, čovjek je dobar glumac. :/
Pet Sematary http://img9.imageshack.us/img9/6599/41844539.jpg
Odličan horor nastao po knjizi Stephena Kinga. Ima jedan od najboljih "NOOOOOOOO!!!" momenata.
Također, lijepo je vidjeti Tashu Yar izvan Enterprisea, a i Fred Gwynne, poznat po horor-sitcomu The Munsters iz 60-ih, je također dobro odglumio. I povrh toga, odlična pjesma Ramonesa:
8/10
Hulk http://upload.wikimedia.org/wikipedi...Hulk_movie.jpg
Uvjerljivo najgori Marvelov superherojski film. Sasvim mi je jasno zašto su ga išli rebootat. Što urade od filma pored takvog casta, majko mila.
Zbilja se nadam da je onaj s Nortonom bolji.
4/10
07-04-2013, 11:59
Kostolomac
Bez brige, puno je bolji. Barem meni.
07-04-2013, 12:06
StormCr0w
Bar nije ta pjesma uništila čitavu atmosferu.
Trešina.
07-04-2013, 12:10
The Great Duck
Šta, Ramonesi? Bar nije na odjavnoj špici, pa ono, upropaštava ključne scene u filmu. :roll:
E da, još jedan klasik kojem se sprema uništavanje remakeom. Zašto!? :cry: