Koja je fora sa Light Sabre... Da li se razlikuju samo po bojama ili se razlikuju i po jačini?
Printable View
Koja je fora sa Light Sabre... Da li se razlikuju samo po bojama ili se razlikuju i po jačini?
"Performanse" lightsabera u Kotoru ovise o kristalima koje ugradiš u njih. Osim glavnog kristala koji određuje i boju, možeš staviti još 2 kristala, svaki sa posebnim učinkom.
Zanimljiv je dio kad treniraš za đedaja, onda moraš slagat lajt sejbr i te finte. Ma predobra igra, sumnjam da će više tak neš slično napravit.
Predobro, i jedinicu i dvojku sam uspio pokrenut u 1680x1050 i sve super šljaka, igra je ko nova :)
Ček, ček, ček.
Zar nisi ti, Arale, Star Wars hater?
možda samo filmova ;)
Da, filmova. Ovu igru obožavam :)
jaoooo :P
Uspio sam završiti labose u rekordnom roku, tako da sam krenuo sa Kotorom. Za sada mi se sviđa, drito se vidi da se na SW-u temelji Mass Effect, a sami sistem je jako sličan NWN-u. Šteta što igru nisam zaigrao dok je tek izašla, tada je ziher bila riječ o eye candy grafici, a danas je ipak Mass Effect malo dignuo standarde na tom polju :D Ali nema veze, ako je igra dobra, nema čanse da me grafika odbije (GTA IV je izuzetak xD)...
Krenuo sam sa Scout likom i idem na light side u prvom prohodu. Želim Light Sabre, nadam se da ga neću dobiti tek na L18 :D
PS: Stavio sam si ovakve statse, planiram Melee + Force iako trenutno koristim Blastere...
STR - 14
CON - 10
DEX - 15
INT - 10
WIS - 14
CHA - 14
što će ti blasteri, vibroswordovi od početka :)
mislim da su ti dexterity i charisma malo preveliki, a intelligence definitivno premalen, ma čak je i wisdom za početak previsok, a constitution premalen, but that's just me. strength je barem dobar ;)
btw, mali spojler, što manje levela digneš na početku igre, više ćeš levela jedija moći imati, a ukupni level cap u jedinici je samo 20 pa se pripazi ;)
S tim da je jedinica prilično ''linearna'' u pogledu nabavke lightsabera, dok u dvojci kad ga složiš ga imaš i možeš koristit...
Trenutno koristim ranged oružja zbog DEX-a, dok dobijem još koji level ću preći na melee. Čuo sam da Light Sabre profitira i od STR i od DEX, tako da sam rađe uzeo DEX zbog Defensea i Attacka (STR mi onda daje samo bonus na damage). A WIS i CHA oboje boostaju Force, tako da mi se čini CHA kao koristan atribut - napokon :D CON je beskoristan, kao i uvijek, uz dobru taktiku ti ne treba više od 1HP :D A INT je morao patiti, skillovi nisu toliko uber da bi ovisio o njima...= Citat =:
Izvorno postao Da_killah
@AoC, your turn xD
Ja sam standardni soldier za početak, fino šaram po Tarisu i rješavam probleme između gangova :)
ako misliš osvojiti duel ring na tarisu, trebat će ti nešto više od 1HP-a :P= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
i lightsaber je, ne light sabre, nije ti ovo diablo :P
Hvala na ispravku :D
Imam prvu zamjerku, fenomenalno je to što su dijalozi popraćeni voice actingom, ali zašto pobogu alieni ne pričaju engleski. Istina da je ovako autentičnije, ali zvuči kao hrpa random blebetanja i sve se svodi na čitanje titla i preskakanje dijalog sekvenci :( Ali ajde, kaj je tu je.
Uglavnom do jaja igra. Šteta što mi je Persuade cross-class skill, ali buildam ga kada god stignem. Za sada puno pomaže i brijem da je Must Have skill. Sviđa mi se to kada u igrama ima takvih elemenata.
Upravo sam otišao u Undercity, sutra nastavljam dalje...
sad ste me navukli, moram ici opet skinuti i igrati ;)
Joj, ja se nemogu odlučit koji mi je nastavak bolji. Baš bi volio da naprave film po SWKOTORU, nek pozovu Đorđa Lukasa i uspjeh je zajamčen.
neki će i pričat eng...ovaj, basic
Pričam ja i pišem engleski, nebrini se ti...= Citat =:
Izvorno postao Da_killah
ma ne tebi, ovo je išlo bartucu za to što kaže da alieni ne pričaju engleski
Ja skroz krivo razumio :oops:
Khm, 2x Mandalorian heavy blaster + dual weapon wielding = win <3 iako sumnjam da ćeš naći dva heavy blastera još na Tarisu...= Citat =:
Izvorno postao Da_killah
Pucao sam s time i nakon što sam postao Jedi. Force usage, dva blastera i jedi master robe... ahhh...
Upravo to, lightsaberi su za masivni prozor ako si DEX bazirana klasa čak i kasnije ako si WIS orijentiran. Zapravo jedina prava kombinacija za razvaljivati sa sabljama je Soldier -> Guardian, u svim ostalim slučajevima su gimmick ako ne modificiraš statse "samo zato".
@Bartuc:
Ne da mi se trošiti dah više, ti si izgubljeni slučaj. :)
Zato mi se čini da je igra djelovala malo nebalansirano kad sam uzeo Consulara i tako se borio na kraju. Ne bi li DX trebao značit nekog prozora i kod melee borbe? Dodgeanje i to?
al jednostavno nije fora tako kad si jedi, premda sam rekao da ću jednom proći i tako, barem dvojku. veća mi je fora uzeti hk-47 ili nekog drugog ranged orijentiranog lika i tako s njima klati= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Meni je to upravo jedna od najjačih strana igre, strašno kako mi je u Mass Effectu to išlo na živce. :)= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Druge rase tek polako prihvaćaju ljude, ali hej... svima je nekim čudom odjednom univerzalni jezik engleski.
Znači, ali tako je i kod svega ostalog budući da regulira dodge.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Sablja bez visokog STR ti služi za ukras.
Daj ne seri, onda idem iznova. Ne želim blastere, želim Lighsabre u punom potencijalu :-x
Brijem da je to zato jer imaju neke uređaje koji direktno prevode :)= Citat =:
Izvorno postao Raz
@ Bartuc - Lightsaber
@Lightsaber problematika - za Guardiana služi da kolje sve živo, za sentinela je isto gg ako koristiš stealth, a za Consulara je vgg za dizanje atributa, pogotovo u dvojci kad imaš svoj kristal. Boosta atribute do neba, kolješ sve čistom Silom.
Kod ME-a su stvarno u pitanju prevoditeljski uređaji koji se redovito updejtaju, zato "svi razumiju sve". U SW settingu je u pitanju Basic koji je tko zna koliko tisuća godina star i u uporabi (unatoč nekim varijacijama) i smatra se normalnim da ga se zna kao trgovački jezik.
Korisni statsi (misli, van samog damage sablje i slično) na sablji u KotOR1? Ne sjećam se baš takvih, znam da je KotOR2 nadogradio masivno stvar.
Jebo me sabre xD Budem zapamtio da je saber :D
PS: Ali zar nije bolji Scout sa visokim STR od Soldiera? Ipak ima bolje Featove koje dobije potpuno besplatno??? Mislio sam na L5 preći na Jedia...
scout je meni osobno najbolji, iako s nekim buildom malo više za soldiera, al neka, skillovi su mi isto važni
inače, kad smo već kod jezika, ovaj put alienskih, u jedinici je fora da ih tvoj lik sve zna, a u dvojci koristi nekakav prevoditelj - sonic imprint sensor
Kad razmislim da, nema toga u jedinici, uvjek zaboravim da je to bila novost u dvojci :)= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Qurac je STR važan, pa nisam lud, evo vam guide - http://swforums.bioware.com/forums/view ... um=26&sp=0
STR daje SAMO boost na damage (lightsaber), a DEX utječe na puno važnije stvari. Bolje je dovesti DEX na 20 nego STR na 20... Ali sam zajebo 1 feat, stavio sam Weapon Focus Melee, a naknadno sam pročitao da Melee nema apsolutno nikakve veze sa Lightsaber oružjem :-x= Citat =:
A REALLY IMPORTANT note about Lightsabers: KotOR is based on the old-school Star Wars Pen-and-Paper (PnP) RPG. In that game, your Attack value with a Lightsaber is affected by your STR modifier. However, there is a feat which allows you to use your DEX modifier instead. KotOR has made this feat automatic, but LucasArts forgot to mention that in the manual. So, if your DEX is higher than STR, your Lightsaber Attack value will be affected by DEX, or vice-versa. However, note that NOTHING else changes: damage is still modified by STR, and Defense by DEX.
To be extra clear, an example.
Bob has 18 DEX and 16 STR. When wielding a lightsaber, he gets +4 to Attack (from DEX), +4 to Defense (from DEX), and +3 to damage (from STR).
Fred has 18 STR and 16 DEX. When wielding a lightsaber, he gets +4 to Attack (from STR), +3 to Defense (from DEX), and +4 to damage (from STR).
Vidio sam da apsolutno nitko ne preporuča visok STR osim vas :D Ja sam ga još i visoko stavio, ljudi ga ne dižu iznad 12. Isto kao i CON, opet vidim da se svi slažu da je beskoristan, baš kao i INT pošto je jedini Must Have skill Persuade...
In your face :D :P
Bartuc, budeš solao u drugom prelasku? :D
Ne :D Ne čini mi se kao da bi igra bila zabavna za solo prelazak.
Lightsaberi su ti u KotOR1 korisni samo za štetu... shvaćaš sada zašto fokus na STR? Ako ne uzrokuju visoku štetu beskorisni su.
KotOR2 je poboljšao upgrade sistem tako da ti lightsaberi mogu poboljšavati i atribute ako ih pametno složiš.
I za STR -> DEX swap ti treba feat koji bi možda radije drugdje potrošio, nije automatski. Attack value =/= damage.
Ovo je u Kotor II, u jedinici je automatski. Pošto trenutno igram jedinicu, onda ne moram brinuti oko toga - osim ako se lik prenosi u dvojku (u što sumnjam)!?= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Što se tiče jedinice... Zar nije bolje imati visoki Defence tako da te neprijatelj teže pogodi i raditi svega +3 manje damagea, nego imati turbo niski defence zbog čega te neprijatelji zapravo niti ne fulavaju?
PS: Planiram koristiti samo Jedi Robes, nikakve armore - zbog RPG štiha.
Naravno da je (DEX je uvijek bolji izbor od STR. benefit-wise), ali koliko se ja sjećam ovo je bila rasprava o lightsaberima, ne obrani. :eyebrows:= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Jedi Robse i trebaš nositi ako si Jedi budući da ti oklop utječe negativno na Force Powerse.
I Critical Strike feat ti uvelike ovisi o STR. Isto tako možeš i kompenzirati defense sa featovima (Uncanny Dodge i Scoundrel's Luck). Uzmi u obzir i maksimalni DEX bonus zbog oklopa, dodatne bonuse od opreme i Force Powersa, itd. Ukratko, ne trebaš ti osobno sam investirati baš toliko u DEX kad ti dođe level-up screen.
Hahaha, koje rasprave, a igra je prelagana. Je istina, možeš je igrat ko hardcore RPG, ali uopce nema potrebe. Igra je baš jednostavna (Osim par fighteva s bossovima) i gušt za prolazit.